Az ​utolsó 33 csillagozás

Alynne Webb: Az utolsó

Háború ​fenyeget a Varázslók Világában. Az ezeréves béke inogni látszik. A rendek közötti viszály átível az emberek világába is, ahol a mágia nem több puszta tündérmesénél.

Tara a gimisek mindennapjait éli. Amikor édesanyja bejelenti, hogy új állást kapott egy kisvárosban, és búcsút kell mondaniuk addigi életüknek, a lány azt gondolja, ennél rosszabb nem is történhetett volna. Csakhogy az új házban és a városban senki és semmi nem az, aminek látszik.
Öccsével, Bennyvel leleplezik Nicholast, a ház fogságába száműzött varázslót, aki szellemként tengeti életét. A két testvér segít neki kiszabadulni a fogságból, amivel felkeltik Derwin, a rettegett sötét-mágus figyelmét. A testvérpárból préda lesz.
Tarának gyorsan kell cselekednie, ha meg akarja menteni azokat, akik fontosak a számára. Küzdelmei során azonban nemcsak arra döbben rá, hogy az eddig ismertnek hitt világa mögött húzódik egy ismeretlen másik, hanem arra is, hogy a feladat, melyet magára kellett… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631634
>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · ISBN: 9786155631641

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Benny · Drewin · Oz · Tara


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Alynne Webb: Az utolsó

Először is a borító miatt emeltem le a polcról, de a könyv elolvasása után rájöttem, hogy a szép borító mögött egy különleges és egyedi történet van. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni, de örülök, hogy végre elolvastam.
Izgalmas és váratlan fordulatokkal van tele.
Alapból szeretem a varázslós történeteket és ez szerencsére pont olyan, amilyet szeretek.
A végére tényleg nem számítottam. Miért így van vége? Hihetetlen.

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Alynne Webb: Az utolsó

Számomra minden megvolt benne, ami egy végtelenül izgalmas fantasynak rendelkeznie kell (hozzátenném, hogy az ifjúsági címkét nem értem…). A Mágia kútja és az egész körülötte forgó sztori – természetszellemestül, sellőstül, kelpistül és ereklyéstül fantasztikus volt szerintem.

A történet lassan indul be, de mindenképpen megéri megvárni, míg belendül, mert utána meghökkentően okosan van összerakva a rengeteg mellékszál és egymáshoz kapcsolódó apróság!*
* spoiler

Szerettem ezt a rengeteg színes karaktert, és azt, ahogy a nézőpont a jó és a rossz térfél között ugrált folyamatosan, így mindennel képben voltam. Drewin kétségkívül egy nagyon érdekes gonosz karakter (eléggé utáltam), de a legjobbak szerintem Oz és Tara voltak. Oz egy karakán, talpraesett, kicsit „ki ha nem én”-hozzáállású boszorkánymester (nagyon szerettem Oz és az apja kapcsolatát, mert fun)! Tara meg… őt lökdösik az események, de azért szerettem, mert az a szuperképessége, hogy minden helyzetben képes jól dönteni. (Pl.: spoiler stb.)

Tudjátok, hogy mi az az egyetlen dolog, amit őrülten hiányoltam belőle, és ami nélkül nem szabadna fantasy regényt kiadni? A térkép!

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/01/alynne-we…

>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631634
>!
ap358 P
Alynne Webb: Az utolsó

Ez a könyv most nem nekem íródott. A gyönyörű borító és az ígéretes fülszöveg elcsábított.
A történet számomra sután és kissé zagyván indult, a stílus, a mondatok… sokat gondolkodtam rajta, de nem tudnám meghatározni, mi volt az, ami eltántorított. Úgy éreztem, mintha a könyv azt suttogná: tegyél le, tegyél le, tegyél le.
A logikátlanságot még elnéztem volna, kezdem megszokni, hogy YA könyvek esetében a szülők, mint fogalom vannak csak jelen. spoiler
– Az, hogy Tara és Benny előre megy az új házba, elkezdik az iskolát, és mindezt a szülők nélkül – nagynéni is másik házban lakik – óriási felelőtlenség, és az a szülő aludjon nyugodtan, aki ezt meg meri lépni.
– Amikor a rendőrséget kihívják, akkor a hatóságok sem érdeklődnek a szülők felől.
– Tara és Riel találkozása nagyon sutára és hiteltelenre sikeredett, habár nem kétlem, hogy akadnak az életben ilyen naiv és butuska lányok, akik az adott helyzetben ennyire elfogadnak minden infót.
– Tara térképet keres, hogy megleljen egy házat. GPS? Még az alkimista is laptopot használt.
Aztán eltelik 50-60 oldal, és a stílus gördülékennyé és olvasmányossá válik. Megérte várni rá!
A cselekmény felpörög, és onnan, hogy a két fiatal préda lesz, egy igazán remek fantasy utazás veszi kezdetét. Az írónő elképesztő fantáziával rendelkezik, számos karaktert és mágikus lényt mozgat, mindnek megvan a maga története, múltja és jelentősége. Sikerült számos elemet összehozni és következetesen felhasználni őket, és az összefűzésük miatt le a kalappal. Az ötlet zseniális.
Mégis szörnyen fárasztó volt olvasni. A gyors, üde váltás hamar teherré vált, mert a kezdeti pörgés egy pillanatra sem állt le. Szinte minden egyes fejezetben feltűnik legalább egy új karakter és annak a sztorija, majd egy hozzá kapcsolódó szabály, varázslény, stb. Volt itt vámpírtól kezdve sellő és sárkány is. A végére annyira tömény lett, hogy koncentrálnom kellett, ki, mi, merre, miért, hogyan. Bármilyen zaj (gyerekek, tv) mellett képtelenség volt olvasni.
Ennyi cselekménnyel egy jó kis sorozatot meg lehetett volna tölteni, és ha szét lett volna bontva több könyvre, szerintem emészthetőbb lett volna. Így, az olvasás után napokkal már fel se tudnám sorolni a karakterek és a lények felét sem. Idő kellett volna, hogy minden leülepedjen, és legyen alkalmam megszeretni akár csak egyetlen egy karaktert is. Ha valakihez közel tudtam kerülni, az Derwin volt, őt éreztem a legkidolgozottabbnak.
Ami a folytatást illeti, hezitálok. Félek, hogy mire megjelenne, már fogalmam se lenne róla, mik a világok szabályaik, lényei.

9 hozzászólás
>!
Cintia9910
Alynne Webb: Az utolsó

Rendkívül érdekes, izgalmas és varázslatos világ tárul fel az olvasó szeme előtt a könyv olvasása közben. Én nagyon imádtam ezt a történetet!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/03/e…

>!
wzsuzsanna P
Alynne Webb: Az utolsó

Továbbra is igyekszem tartani magam ahhoz az elhatározáshoz, hogy minél több regényt olvassak magyar szerzőktől, így örültem, hogy a Twister Media egy másik újdonsága, Alynne Webb Az Utolsó című könyve is eljutott hozzám. A fantasy műfaja nagyon közel áll a szívemhez, ugyanakkor az egyre bővülő kínálat miatt egyre nehezebb valami igazán kirívót, különlegeset és egyedit találni. Kíváncsian vártam, hogy Az Utolsó milyen mértékben fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.
A történet egy viszonylag átlagos alapszituációval indít: egy család új házba költözik, azonban a költözés körülményei már kevésbé átlagosak. A szülők ugyanis előre küldik a tinédzser Tarát (üssetek agyon, de én nem találtam a könyvben, pontosan hány éves, vagy csak elkerülte a figyelmemet, mindenesetre olyan 16-17-nek saccolnám) és néhány évvel fiatalabb öccsét, Benny-t, amíg ők elrendezik dolgaikat a régi otthonukban. Ugyan hóbortos nagynénjük, aki a városban lakik, gyakran látogatja őket, alapvetően mégis csak egyedül vannak az ódon, kísérteties házban, amivel kapcsolatban elég baljós pletykák keringenek. Én ezt nagyon furcsának találtam, elég felelőtlen húzás a szülők részéről, de végül túlléptem a kérdésen, hiszen a történetvezetés szempontjából indokolt körülmény.
Ahogy az a kísérteties, ódon házaknál lenni szokott, igen hamar kiderül, hogy a gyerekek új otthona egyáltalán nem olyan lakatlan és elhagyatott, mint azt először gondolták, egy rejtélyes alak tűnik fel a padláson tárolt tükörben, akit először szellemnek gondolnak ifjú hőseink. Rövid nyomozás után Tara és Benny megtudják, hogy a titokzatos szellem csapdába ejtett varázsló, és szép lassan ráébrednek arra, hogy az általuk ismert világon túl létezik egy másik is, ahol háború közeleg a mágusok, boszorkányok és egyéb fantasztikus lények között. Sorra lépnek be az életükbe a rejtélyes személyek, akár vonzó, kortalannak tűnő iskolatársak, akár szórakozott idős urak képében…a testvéreknek tehát fel kell kötni a gatyát, ha meg akarják érteni, pontosan milyen harcba csöppentek, és halandóként meg is akarják úszni azt ép bőrrel. (…)
Ha már fantasy, akkor mindig fontos szempont, milyen a mágia természete, illetve milyen fantasztikus lények kerülnek bemutatásra. Nagyon tetszett, hogy a varázslókat is külön csoportokra osztotta a szerző az általuk birtokolt erő alapján, illetve az is, hogy alapvető fontosságúak a természeti erők és természetszellemek. Ami pedig a varázslatos lényeket illeti, itt aztán találunk mindent, a sellőtől kezdve a mantikórákon át a koboldokig és sárkányokig, szinte nem győzzük kapkodni a fejünket. És bevallom, számomra egy picit ez volt a regény gyengéje, legalábbis én most nagyon úgy éreztem, hogy a kevesebb több lett volna. Érződik a szándék, hogy az írónő szerette volna következetesen, érthetően és részletgazdagon felépíteni az általa teremtett világot, ez bizonyos szinten sikerült is, de én személy szerint jobban kedvelem, ha inkább kevesebb „különlegesség” van felvonultatva, és azok vannak egy kicsit részletesebben kidolgozva. Az mondjuk egyértelmű, hogy ez ízlés kérdése, biztos vagyok benne, hogy sokak számára pont emiatt lesz vonzó a kötet, na meg amiatt is, hogy bővelkedik kalandban, izgalomban és akcióban. A párhuzamosan futó, kezdetben kicsit kusza szálak ügyesen összeállnak a történet vége felé, és több szereplő motivációja is érthetőbb lesz a számunkra. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/01/az-utolso-ertek…

>!
Heni_
Alynne Webb: Az utolsó

A kedvenc szereplőm Drewin volt, a sötét varázsló. Személy szerint én nagyon kedvelem a sötétebb, misztikusabb szereplőket a regényekben, ezért is kedveltem nagyon a varázsló karakterét. A történet maga szerintem klasszul lett megírva és a kötet második fele már bővelkedett izgalomban és gyorsan haladtam az olvasásával is.
Viszont a történet eleje egy kicsit nekem lassan indult be, ezért négy csillagot adok neki.
Remélem, hogy még sok könyvet fog írni az írónő, mert nagyon tehetséges és kreatív módon írja le a történeteit.
Ajánlom minden fantasy történet kedvelőnek, illetve az ifjúsági regények rajongóinak! :)

Könyvajánlóm: https://totorokuckoja.blogspot.com/2019/02/alynne-webb-…

2 hozzászólás
>!
inci81
Alynne Webb: Az utolsó

Mit is mondhatnék Az utolsó című könyvről? Talán azzal kezdeném, hogy interneten jött szembe velem a könyv hirdetése, majd miután fülszöveget elolvastam, rögtön arra gondoltam, hogy ezt el kell olvassam. És azt kell mondjam nem is csalódtam!! Sőt sokkal jobb, mint gondoltam!! Már a borító is rejtelmes, igazán jóra sikeredett! Több szálon fut a történet, mégsem gabalyodott bele az író, részletes, de nem terjengős. Egy nagyszerűen megírt, szépen felépített fantazy történet egy hazai szerző tollából. Az a sok csodás misztikus lény!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!

>!
nyusznyusz
Alynne Webb: Az utolsó

Itt a molyon futottam bele a könyvbe, már a borítója is megfogott azonnal, de amikor olvastam a fülszöveget tudtam, hogy kell nekem. Elsőnek a Bekezdés tűnt fel amikor végre kezembe kaparintottam a könyvet, azt hittem mellényúltam és valami interaktív regény lesz, nem, szuper a Twister Media kiadó, másodszor, az író magyar, spoiler. Egy picit féltem, hogy majd nem hozza a hozzá fűzött reményeimet, nos nem csak hozta de túl is szárnyalta. Fantasztikus történet ami végig leköti az olvasót. Karakterek szerethetőek, jól kidolgozottak ahogyan a világ is. A főszereplő kamasz, de nem az az idegtépő, nyávogós fajta akikkel mostanában elárasztanak.
Hanem okos, bátor, igaz hogy ismeretlen világba csöppen mégis olyan aki a testvéréért akármit megtesz… fél mégis megy előre, sok felesleges cirkuszt mellőzve.
Csak ajánlani tudom, ha jó fantazit keresel…. csupán azt nem tudom miért nem kapott nagyobb hírverést?

6 hozzászólás
>!
h_vivien98
Alynne Webb: Az utolsó

Az utolsó című könyv borítója és tartalma már első olvasásra/ránézésre megfogott. Emiatt nagyon féltem attól, hogy csalódni fogok mondván „túl szép lenne, hogy igaz legyen”. Pozitívan csalódtam benne, mivel a történet is fantasztikus volt. A történet egyes apróbb részleteit maga az olvasó is összerakhatta bizonyos utalások útján, amik sosem voltak „szájbarágósan” leírva, ezáltal még érdekesebb lett a történet. Kíváncsian várom a folytatást! :)

>!
Superintendent
Alynne Webb: Az utolsó

Imádtam minden percet amit az olvasásával töltöttem. Elsőkönyves szerzőként egy igazán jó történetet sikerült papírra vetni az írónőnek. A borító fantasztikusan szép lett, de hát ezt a Twistertől már megszokhattuk. A történet kidolgozott, érthető, mellékszálaktól elkalandozásoktól mentes. A karakterek jól elkülönülnek egymástól, mindegyik egy egyéniség a saját fontos szerepével. Szerettem a szerző varászlóinak világában időzni, hiányoznak most hogy véget ért a könyv. Remélem lesz folytatás!!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Alynne_Webb I

„– Akkor mit tegyek?! Hagyjam meghalni az öcsémet?! Nem!
– Akár az életedet is odaadnád érte? – kérdezte a katona.
Tara keményen a szemébe nézett.
– Igen.
A katona egy pillanatig Tara arcát fürkészte, majd a botosra sandított, aki alig láthatóan
bólintott.
– Ez esetben mind veled vagyunk.”

>!
ap358 P

– Azt hittem, a varázslók mágikus eszközökkel kommunikálnak – szólalt meg Benny, enyhe csalódással a hangjában.
– A több száz éves varázslók számára a mobiltelefon is mágikus eszköz – mondta Oz, miközben tárcsázott.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benny · Oz
>!
AniTiger MP

    – Jóslat? Miféle jóslat?
    – A boszorkánymester szerint eljön majd egy vezető, fehér köpenyben, ezüst lovon, nyakában zöld kendővel, akit tiszta szív vezérel, s nekünk követnünk kell majd, mert ahogy a boszorkánymester fogalmazott, mi leszünk Wadnaha egyetlen reménysége.

180. oldal

>!
AniTiger MP

    – Van még valami arra az esetre, ha netalán tényleg életben maradunk. Egy varázsló akkor halott, ha kristályszoborrá változik. Ha mozdulatlanul fekszem, nem lélegzem, ha nem érzed a szívverésem sem, de nem lettem szobor, eszedbe ne jusson eltemetni! Felébredve kicsit bosszús lennék.
    Erre már Tara is halványan ugyan, de elmosolyodott.
    – Igyekszem nem elfelejteni.

357. oldal

>!
_Nikki P

– Ha nem lennél, ki kellene téged találni.
Anton bárgyú mosolyát látva nagyot sóhajtott, és elfordult szolgájától.
– Ó… ez most átvitt értelmű volt – ismerte fel végre Anton.
– Anton, a te értelmed is átvitt… nem is lett visszahozva.

298. oldal

>!
NewL P

A zöld nem rossz szín, Tara egyszer azt olvasta egy újságban, hogy megnyugtatja az embert, ám a cikk szerzői minden bizonnyal nem erre az árnyalatra gondoltak.

3. Mestermű

>!
AniTiger MP

    – Létezik olyan méreg, ami legyengíthet, és láthatatlanná tehet egy erős varázslót?
    – Várj egy peercet! Megnézem.
(…) Az egyik asztalon egy laptop feküdt, s a férfi éppen egy listát böngészett rajta.
    – Te most viccelsz velem? – szólalt meg Aral. – Hová lett a nagy alkimistakönyved?
    – Haladj a korral, drága barátom! A könyv már a múlt, s ez itt a jövő – mutatott a gépre. – Benne van minden feljegyzésem a főzetekről.

108-109. oldal

>!
AniTiger MP

    – Mit műveltél? – kérdezte Sethra már-már dühösen, mire Oz széttárta a karját, és felvette ártatlan arckifejezését.
    – Boszorkánymester vagyok! Démonokat idézek!
    Sethra erre még idegesebb lett, és vissza akart vágni, de Oz már nem hallhatta a szavait, mert egy erős kéz megragadta a kabátját, és áthajította a portálon.

167. oldal

>!
Cintia9910

Hosszú,sötét haját vékony bőrpánt szorította le, arcáról a felismerhetetlen időtlenség sugárzott.

120. oldal

>!
Cintia9910

Tara nagynénje fülsértő horkantásaira ébredt.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Naomi Novik: Rengeteg
Licia Troisi: A két harcosnő
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Krencz Nóra: A követ
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya