Az ​utolsó 82 csillagozás

Alynne Webb: Az utolsó

Háború ​fenyeget a Varázslók Világában. Az ezeréves béke inogni látszik. A rendek közötti viszály átível az emberek világába is, ahol a mágia nem több puszta tündérmesénél.

Tara a gimisek mindennapjait éli. Amikor édesanyja bejelenti, hogy új állást kapott egy kisvárosban, és búcsút kell mondaniuk addigi életüknek, a lány azt gondolja, ennél rosszabb nem is történhetett volna. Csakhogy az új házban és a városban senki és semmi nem az, aminek látszik.
Öccsével, Bennyvel leleplezik Nicholast, a ház fogságába száműzött varázslót, aki szellemként tengeti életét. A két testvér segít neki kiszabadulni a fogságból, amivel felkeltik Derwin, a rettegett sötét-mágus figyelmét. A testvérpárból préda lesz.
Tarának gyorsan kell cselekednie, ha meg akarja menteni azokat, akik fontosak a számára. Küzdelmei során azonban nemcsak arra döbben rá, hogy az eddig ismertnek hitt világa mögött húzódik egy ismeretlen másik, hanem arra is, hogy a feladat, melyet magára kellett… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631634
>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · ISBN: 9786155631641

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Oz · Benny · Drewin · Sethra · Tara


Kedvencelte 13

Most olvassa 6

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Alynne Webb: Az utolsó

Le vagyok döbbenve. Nem akarom elhinni, hogy ez a tökéletesen megírt, világszínvonalú fantasy egy ELSŐ könyv. Pedig tudom hogy az.
Mostanában parkolópályára tettem ezeket a másik világban játszódó mindenféle lényes/emberfajtás könyveket, mert annyira egy kaptafa mind (gondolok itt a KMK vörös pöttyös vagy a Maxim kiadós könyvekre). Az Utolsót azért akartam elolvasni, mert az utóbbi időben fontos számomra, hogy minél több magyar alkotó regényét megismerjem. Reméltem, hogy élvezhető lesz, de hogy egy ennyire pörgős és színvonalas történetet kapok, arra nem számítottam! Az utolsó lapig gyönyörűen felépített történetről van szó, ami ennyi fordulat mellett igazán nagy dicséret. Általában nem szeretem, ha ennyire gyorsan történnek a dolgok, de itt minden annyira logikus volt, hogy abszolút nem zavart. Nagyon tetszik, ahogy az írónő bánik a szavakkal, egyszerű de mégsem közönséges a nyelvezet.
Még annyira a hatása alatt vagyok, hogy nem tudok többet írni róla. Tényleg döbbenet, milyen jó kis könyv ez!

2 hozzászólás
Deziréé>!
Alynne Webb: Az utolsó

Először is a borító miatt emeltem le a polcról, de a könyv elolvasása után rájöttem, hogy a szép borító mögött egy különleges és egyedi történet van. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni, de örülök, hogy végre elolvastam.
Izgalmas és váratlan fordulatokkal van tele.
Alapból szeretem a varázslós történeteket és ez szerencsére pont olyan, amilyet szeretek.
A végére tényleg nem számítottam. Miért így van vége? Hihetetlen.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Alynne Webb: Az utolsó

Számomra minden megvolt benne, ami egy végtelenül izgalmas fantasynak rendelkeznie kell (hozzátenném, hogy az ifjúsági címkét nem értem…). A Mágia kútja és az egész körülötte forgó sztori – természetszellemestül, sellőstül, kelpistül és ereklyéstül fantasztikus volt szerintem.

A történet lassan indul be, de mindenképpen megéri megvárni, míg belendül, mert utána meghökkentően okosan van összerakva a rengeteg mellékszál és egymáshoz kapcsolódó apróság!*
* spoiler

Szerettem ezt a rengeteg színes karaktert, és azt, ahogy a nézőpont a jó és a rossz térfél között ugrált folyamatosan, így mindennel képben voltam. Drewin kétségkívül egy nagyon érdekes gonosz karakter (eléggé utáltam), de a legjobbak szerintem Oz és Tara voltak. Oz egy karakán, talpraesett, kicsit „ki ha nem én”-hozzáállású boszorkánymester (nagyon szerettem Oz és az apja kapcsolatát, mert fun)! Tara meg… őt lökdösik az események, de azért szerettem, mert az a szuperképessége, hogy minden helyzetben képes jól dönteni. (Pl.: spoiler stb.)

Tudjátok, hogy mi az az egyetlen dolog, amit őrülten hiányoltam belőle, és ami nélkül nem szabadna fantasy regényt kiadni? A térkép!

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/01/alynne-we…

>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631634
Navi>!
Alynne Webb: Az utolsó

Kellemesen csalódtam a könyvben. Nem esett át a ló túloldalára, nem csinált a tinikből egycsapásra szuperhősöket, nem volt instant szerelem. CSAK egy nagyon jól felépített világ, szerethető szereplőkkel, sok-sok titokkal és kalanddal, valamint még több varázslattal és fantasztikus lényekkel.
Egyetlen pirinyó kérdésem van: MI A KÖVETKEZŐ KÖTET CÍME???????????
És mikor vehetjük kézbe?

5 hozzászólás
deen>!
Alynne Webb: Az utolsó

Hatalmas meglepetés ez a könyv, mert nagyon jó volt! Első könyves író, de ezt a világfelépítés, az árnyalt szereplők, az izgalmas és dinamikusan haladó cselekmény egyáltalán nem tükrözi. A történet kicsit lassan indult be, de aztán annyira magával ragadott, hogy alig tudtam letenni. A varázslók világa, amibe két halandó belecsöppen, rendkívül összetett, megismerhetjük mind a jó mind pedig a rossz oldalt. A főszereplő Tara rendkívül talpraesetten alkalmazkodik az új környezethez, hogy megmentse testvérét. Újabb és újabb akadályokat küzd le, és tényleg mindent képes feláldozni a jó érdekében. Oz a boszorkánymester igazán ötletesen oldotta meg a problémákat, és ez a rengeted fantasztikus élőlény, ami feltűnt a varázslatokkal együtt, egyszerűen felejthetetlenné tette a könyvet.

2 hozzászólás
Dors_Peabody>!
Alynne Webb: Az utolsó

Wooow. Hát ilyet is tud egy kortárs magyar író???? Szerethető karakterek, izgalmas kalandok, különleges fantáziavilág. Én, aki elkötelezett híve és rajongója vagyok Harry Potter világának, emelem kalapom Alynne Webb előtt. Remélem készül már a folytatás!!!!!! Nem mellesleg jegyezném még meg, hogy gyönyörű a borító.

1 hozzászólás
ap358 P>!
Alynne Webb: Az utolsó

Ez a könyv most nem nekem íródott. A gyönyörű borító és az ígéretes fülszöveg elcsábított.
A történet számomra sután és kissé zagyván indult, a stílus, a mondatok… sokat gondolkodtam rajta, de nem tudnám meghatározni, mi volt az, ami eltántorított. Úgy éreztem, mintha a könyv azt suttogná: tegyél le, tegyél le, tegyél le.
A logikátlanságot még elnéztem volna, kezdem megszokni, hogy YA könyvek esetében a szülők, mint fogalom vannak csak jelen. spoiler
– Az, hogy Tara és Benny előre megy az új házba, elkezdik az iskolát, és mindezt a szülők nélkül – nagynéni is másik házban lakik – óriási felelőtlenség, és az a szülő aludjon nyugodtan, aki ezt meg meri lépni.
– Amikor a rendőrséget kihívják, akkor a hatóságok sem érdeklődnek a szülők felől.
– Tara és Riel találkozása nagyon sutára és hiteltelenre sikeredett, habár nem kétlem, hogy akadnak az életben ilyen naiv és butuska lányok, akik az adott helyzetben ennyire elfogadnak minden infót.
– Tara térképet keres, hogy megleljen egy házat. GPS? Még az alkimista is laptopot használt.
Aztán eltelik 50-60 oldal, és a stílus gördülékennyé és olvasmányossá válik. Megérte várni rá!
A cselekmény felpörög, és onnan, hogy a két fiatal préda lesz, egy igazán remek fantasy utazás veszi kezdetét. Az írónő elképesztő fantáziával rendelkezik, számos karaktert és mágikus lényt mozgat, mindnek megvan a maga története, múltja és jelentősége. Sikerült számos elemet összehozni és következetesen felhasználni őket, és az összefűzésük miatt le a kalappal. Az ötlet zseniális.
Mégis szörnyen fárasztó volt olvasni. A gyors, üde váltás hamar teherré vált, mert a kezdeti pörgés egy pillanatra sem állt le. Szinte minden egyes fejezetben feltűnik legalább egy új karakter és annak a sztorija, majd egy hozzá kapcsolódó szabály, varázslény, stb. Volt itt vámpírtól kezdve sellő és sárkány is. A végére annyira tömény lett, hogy koncentrálnom kellett, ki, mi, merre, miért, hogyan. Bármilyen zaj (gyerekek, tv) mellett képtelenség volt olvasni.
Ennyi cselekménnyel egy jó kis sorozatot meg lehetett volna tölteni, és ha szét lett volna bontva több könyvre, szerintem emészthetőbb lett volna. Így, az olvasás után napokkal már fel se tudnám sorolni a karakterek és a lények felét sem. Idő kellett volna, hogy minden leülepedjen, és legyen alkalmam megszeretni akár csak egyetlen egy karaktert is. Ha valakihez közel tudtam kerülni, az Derwin volt, őt éreztem a legkidolgozottabbnak.
Ami a folytatást illeti, hezitálok. Félek, hogy mire megjelenne, már fogalmam se lenne róla, mik a világok szabályaik, lényei.

9 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Alynne Webb: Az utolsó

Rendkívül érdekes, izgalmas és varázslatos világ tárul fel az olvasó szeme előtt a könyv olvasása közben. Én nagyon imádtam ezt a történetet!

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/03/e…

Nusee>!
Alynne Webb: Az utolsó

Egy nagyon jól megírt fantasy :) Jól összerakott világgal, rengeteg misztikus lénnyel, és szerencsére a történet felépítést, és a magyarázatok sem voltak szájbarágósak gördülékenyen haladtunk előre. Ami furcsa volt,ahogy indult, kicsit várni kellet a fellpörgésre. És furcsa volt, hogy a gyerekek szülők nélkül mennek egy hatalmas, újonnan vásárolt házba, tök messzire. De ez legyen az én gondom :D

1 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Alynne Webb: Az utolsó

Továbbra is igyekszem tartani magam ahhoz az elhatározáshoz, hogy minél több regényt olvassak magyar szerzőktől, így örültem, hogy a Twister Media egy másik újdonsága, Alynne Webb Az Utolsó című könyve is eljutott hozzám. A fantasy műfaja nagyon közel áll a szívemhez, ugyanakkor az egyre bővülő kínálat miatt egyre nehezebb valami igazán kirívót, különlegeset és egyedit találni. Kíváncsian vártam, hogy Az Utolsó milyen mértékben fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.
A történet egy viszonylag átlagos alapszituációval indít: egy család új házba költözik, azonban a költözés körülményei már kevésbé átlagosak. A szülők ugyanis előre küldik a tinédzser Tarát (üssetek agyon, de én nem találtam a könyvben, pontosan hány éves, vagy csak elkerülte a figyelmemet, mindenesetre olyan 16-17-nek saccolnám) és néhány évvel fiatalabb öccsét, Benny-t, amíg ők elrendezik dolgaikat a régi otthonukban. Ugyan hóbortos nagynénjük, aki a városban lakik, gyakran látogatja őket, alapvetően mégis csak egyedül vannak az ódon, kísérteties házban, amivel kapcsolatban elég baljós pletykák keringenek. Én ezt nagyon furcsának találtam, elég felelőtlen húzás a szülők részéről, de végül túlléptem a kérdésen, hiszen a történetvezetés szempontjából indokolt körülmény.
Ahogy az a kísérteties, ódon házaknál lenni szokott, igen hamar kiderül, hogy a gyerekek új otthona egyáltalán nem olyan lakatlan és elhagyatott, mint azt először gondolták, egy rejtélyes alak tűnik fel a padláson tárolt tükörben, akit először szellemnek gondolnak ifjú hőseink. Rövid nyomozás után Tara és Benny megtudják, hogy a titokzatos szellem csapdába ejtett varázsló, és szép lassan ráébrednek arra, hogy az általuk ismert világon túl létezik egy másik is, ahol háború közeleg a mágusok, boszorkányok és egyéb fantasztikus lények között. Sorra lépnek be az életükbe a rejtélyes személyek, akár vonzó, kortalannak tűnő iskolatársak, akár szórakozott idős urak képében…a testvéreknek tehát fel kell kötni a gatyát, ha meg akarják érteni, pontosan milyen harcba csöppentek, és halandóként meg is akarják úszni azt ép bőrrel. (…)
Ha már fantasy, akkor mindig fontos szempont, milyen a mágia természete, illetve milyen fantasztikus lények kerülnek bemutatásra. Nagyon tetszett, hogy a varázslókat is külön csoportokra osztotta a szerző az általuk birtokolt erő alapján, illetve az is, hogy alapvető fontosságúak a természeti erők és természetszellemek. Ami pedig a varázslatos lényeket illeti, itt aztán találunk mindent, a sellőtől kezdve a mantikórákon át a koboldokig és sárkányokig, szinte nem győzzük kapkodni a fejünket. És bevallom, számomra egy picit ez volt a regény gyengéje, legalábbis én most nagyon úgy éreztem, hogy a kevesebb több lett volna. Érződik a szándék, hogy az írónő szerette volna következetesen, érthetően és részletgazdagon felépíteni az általa teremtett világot, ez bizonyos szinten sikerült is, de én személy szerint jobban kedvelem, ha inkább kevesebb „különlegesség” van felvonultatva, és azok vannak egy kicsit részletesebben kidolgozva. Az mondjuk egyértelmű, hogy ez ízlés kérdése, biztos vagyok benne, hogy sokak számára pont emiatt lesz vonzó a kötet, na meg amiatt is, hogy bővelkedik kalandban, izgalomban és akcióban. A párhuzamosan futó, kezdetben kicsit kusza szálak ügyesen összeállnak a történet vége felé, és több szereplő motivációja is érthetőbb lesz a számunkra. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/01/az-utolso-ertek…


Népszerű idézetek

Alynne_Webb I>!

„– Akkor mit tegyek?! Hagyjam meghalni az öcsémet?! Nem!
– Akár az életedet is odaadnád érte? – kérdezte a katona.
Tara keményen a szemébe nézett.
– Igen.
A katona egy pillanatig Tara arcát fürkészte, majd a botosra sandított, aki alig láthatóan
bólintott.
– Ez esetben mind veled vagyunk.”

Kapcsolódó szócikkek: Tara
ap358 P>!

– Azt hittem, a varázslók mágikus eszközökkel kommunikálnak – szólalt meg Benny, enyhe csalódással a hangjában.
– A több száz éves varázslók számára a mobiltelefon is mágikus eszköz – mondta Oz, miközben tárcsázott.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benny · Oz
AniTiger P>!

    – Van még valami arra az esetre, ha netalán tényleg életben maradunk. Egy varázsló akkor halott, ha kristályszoborrá változik. Ha mozdulatlanul fekszem, nem lélegzem, ha nem érzed a szívverésem sem, de nem lettem szobor, eszedbe ne jusson eltemetni! Felébredve kicsit bosszús lennék.
    Erre már Tara is halványan ugyan, de elmosolyodott.
    – Igyekszem nem elfelejteni.

357. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oz · Tara
Papírra_vetett_gondolataim>!

Jusson mindig eszedbe, hogy a legelveszettebbnek látszó helyzetben is mindig van, aki melletted áll !

235. oldal

AniTiger P>!

    – Létezik olyan méreg, ami legyengíthet, és láthatatlanná tehet egy erős varázslót?
    – Várj egy peercet! Megnézem.
[…] Az egyik asztalon egy laptop feküdt, s a férfi éppen egy listát böngészett rajta.
    – Te most viccelsz velem? – szólalt meg Aral. – Hová lett a nagy alkimistakönyved?
    – Haladj a korral, drága barátom! A könyv már a múlt, s ez itt a jövő – mutatott a gépre. – Benne van minden feljegyzésem a főzetekről.

108-109. oldal

AniTiger P>!

    – Jóslat? Miféle jóslat?
    – A boszorkánymester szerint eljön majd egy vezető, fehér köpenyben, ezüst lovon, nyakában zöld kendővel, akit tiszta szív vezérel, s nekünk követnünk kell majd, mert ahogy a boszorkánymester fogalmazott, mi leszünk Wadnaha egyetlen reménysége.

180. oldal

AniTiger P>!

    – Mit műveltél? – kérdezte Sethra már-már dühösen, mire Oz széttárta a karját, és felvette ártatlan arckifejezését.
    – Boszorkánymester vagyok! Démonokat idézek!
    Sethra erre még idegesebb lett, és vissza akart vágni, de Oz már nem hallhatta a szavait, mert egy erős kéz megragadta a kabátját, és áthajította a portálon.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oz · Sethra
_Nikki>!

– Ha nem lennél, ki kellene téged találni.
Anton bárgyú mosolyát látva nagyot sóhajtott, és elfordult szolgájától.
– Ó… ez most átvitt értelmű volt – ismerte fel végre Anton.
– Anton, a te értelmed is átvitt… nem is lett visszahozva.

298. oldal

NewL P>!

A zöld nem rossz szín, Tara egyszer azt olvasta egy újságban, hogy megnyugtatja az embert, ám a cikk szerzői minden bizonnyal nem erre az árnyalatra gondoltak.

3. Mestermű

Stamcsi>!

Arcában nem volt semmi különleges – kissé nyúlt arcél, vékony vonalú száj, szabályos arc és világosbarna, már-már bronzhoz vagy aranyhoz hasonlító szemek –, mégis, az első szó, ami a lánynak eszébe jutott róla, az volt, hogy: időtlen. Nem tudta meg magyarázni, miért ez a szó ugrott be elsőként. Talán a szeme sugallta, a szem, melyben tapasztalat, bölcsesség, s talán hiúság tükröződött.

43. oldal, 3. Mestermű

Kapcsolódó szócikkek: Oz · Tara

Hasonló könyvek címkék alapján

Bessenyei Gábor: Az első csók és egyéb démonok
Neil Gaiman: Coraline
Csóti Lili: Hetedvérig
Tracy Wolff: Sóvárgás
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Rick Riordan: Hádész Háza
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna