Hazug ​valóság (Cora és Penn 1.) 160 csillagozás

Aly Martinez: Hazug valóság

„A ​Hazug valóság a legszenvedélyesebb és legizgalmasabb szerelmi történet, amit 2018-ban olvastam. Ez volt a kedvencem.” – Meghan March, NYT bestsellerszerző

„Rengeteg feszültség és kétség ebben a hihetetlen szerelmi történetben.” TBB Sisterhood

„Nyers, kemény és mégis érzelmes, egyszerűen nem lehet letenni.” Dirty Girl Romance

Igaz: Több mint ezer mérföld távolságból végignéztem a telefonom kijelzőjén, ahogy két férfi megöli a feleségem. És nem tudtam őt megmenteni.
A haragomat és a gyűlöletemet felhasználva négy évet azzal töltöttem, hogy menekültem az emlékeim elől. Mígnem egy összetört nő okot adott arra, hogy végre megálljak.
Cora élete kész rémálom volt, de az elképesztő akaraterejével megfordította a helyzetet valami csodálatos felé. Olyan mosolya van, ami a legsötétebb lélekig is eljut. Egyetlen pillantásával az én lelkemet is darabokra tépte.

Hazugság: Csak az újrakezdés miatt voltam ott.
Hazugság: Halvány gőzöm sem volt,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
320 oldal · ISBN: 9786155929533 · Fordította: Goitein Zsófia
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929526 · Fordította: Goitein Zsófia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Voldemort · Cora Guerrero · Penn (Shane Pennington) · River Guerrero


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ap358 P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Sokat hezitáltam, hogy hány csillagot adjak a könyvnek. A történet igazán tetszett, egy jó kis dark romance érzetét kelti a fülszöveg.
A karakterek múltja, jelene és a sejtetett tervei borzongatóak és egyediek. A környezet, ahol mozognak még inkább megkapó, hiszen hiába játszódik az alvilág körül, mégis annak egy apró, mocskos szegletére helyezi az írónő a szereplőket, és nem mélyed el a rosszfiúk életében. Ez nem egy idealizált maffiasztori, itt a szereplők az „utcán” maradnak, a szennyben.
Mégis hiányzott nekem valami…
Az egész könyv olyan volt, mintha nem lenne súlya. Mintha a dark romance-ból a dark hiányozna. Az érzelmek – a karakterek fájdalma – nem sújtottak le. Volt valami könnyedség a stílusban, ami részben annak köszönhető, hogy Cora is beletörődött a sorsába, de Penn közel sem, és tőle sokkal erőteljesebb érzelmeket vártam.
Ami viszont a pozitív oldalra billentette a döntésemet, az az erotika. Igen! Mert a címkék között sem szerepel, annyira csekély mértékben volt jelen.
A vége tetszett, az, ahogy egyrészben lezártnak tekinthetőek a dolgok, miközben a másik szemszögből maradnak kérdések.
Biztos, hogy folytatni fogom.

Hópárduc P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Kicsit zavaros volt nekem ez a történet és talán a végére kezdett kitisztulni a kép, de akkor meg vége lett a könyvnek. :)
Persze, függővég. :D
Alapjában véve olvastam már sokkal rosszabb könyvet is. Szóval, nekem ez nem volt annyira szörnyű. Inkább csak kicsit lapos és mire vége lett, akkor kezdett el történni valami érdemleges. Nehezen haladtunk előre a történetben, pedig az olvasás elég haladós.
A váltott szemszög nekem tetszik, bár különösebben egyik szereplőt sem kedveltem meg.
Meglátjuk a folytatást!

2 hozzászólás
Dorina_S>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Egy ideje már csücsült a polcomon a regény, és egy barátnőm, valamint egy kihívás miatt vettem a kezembe. A címe, a fülszöveg és a borító egyöntetűen felkeltette az érdeklődésemet, és nagy elvárásokkal, illetve izgalommal kezdtem bele a történetbe. Az elején úgy éreztem annyira nem tetszik, mint vártam…kicsit kusza volt, nem éreztem úgy, hogy kellően minden ki van fejtve vagy meglenne magyarázva. Aztán fokozatosan bontotta ki az írónő a szálakat, és csomózta őket újra össze.

A regény témája megalapozza az egész hangulatot. Nyomasztó volt, kilátástalan és mocskos. Maga a helyszín és a szereplők életkörülményei is. Ez nem csak az olvasásra, hanem az én hangulatomra is rányomta a bélyegét. A prostitúció, a szervezett bűnözés miatt nem is vártam egy romantikus lányregényt, és nem is kaptam cukormázzal borított történetet.
Egyik szereplő élete sem könnyű, nem makulátlan a múltjuk és roppant nehéz a jelenük. Jövőképük pedig szinte nincs is. Küzdenek a fájdalommal, a kilátástalansággal és igazából próbálnak túlélni…szinte egy napban sincs boldogság. Nincs bizalom, barátság, szeretet…csak félelem. Lehet én látom túl sötéten, de én egész végig ezt éreztem olvasás közben. Az írónő olyan tökéletesen megjelenítette a hangulatot, hogy átütött a lapokon.
Cora a regény női főszereplője, egy bérház „irányítója”, aki a Guerrerók prostituáltjait felügyeli. Az egyetlen, aki gondoskodik róluk, és emberi lényekként tekint rájuk, nem pedig tárgyakként, amit használnak majd eldobnak. Ugyanakkor az ő életéből is hiányzik a remény, bár ő szakadatlanul keresi és hiszi, hogy létezik. Erős nő, ugyanakkor tele van érzelemmel. Megpróbál mindenkin segíteni, amíg lehetősége engedi. Számos sebet, titkot hordoz…amelyek fokozatosan derülnek ki. Idegenek számára a hétköznapi gesztusok, mert egy olyan világban, amelyben ő él még ezeknek is komoly ára van és semmi sincs ingyen. A szíve évek óta nem szeretett, mert a szerelem is csak fájdalmat okozott neki, amivel nap, mint nap együtt kell élnie. Ugyanakkor van valaki aki felolvasztja megfagyott szívét. Penn számomra egy nagy rejtély a regényben. Nem tudtam megkedvelni…és ez nálam nem nagyon szokott előfordulni. Rejtélyes, tele titkokkal, hazugságokkal, fájdalommal. Az ő élete sem túl kecsegtető, és nem is értettem kezdetben a viselkedését. Hatalmas fájdalom érte, amit minden férfi nehezen tudna feldolgozni…és ő is inkább csak túléli a napokat, mint megéli. Kezdeteben szinte kerüli Corát, majd jön egy hirtelen „pálfordulás” és már egymásba is szeretnek…nekem ez kicsit gyors volt. Itt éreztem, hogy nincs minden kellően kifejtve és megmagyarázva.
Az írónő később csepegtetett információkat miért is következett be ez a hirtelen változás, de nekem ez így kicsit kevés és kusza volt. Ugyanakkor Penn egy igaz lovag a mocsok fertőjében, és valóban az elvei szerint cselekszik…ami ebben a világban eléggé egyedi tulajdonság.
A két főhős esetében az írónő inkább az érzelmekre, mint a testiségre helyezte a hangsúlyt…és ezzel ellentétbe állította a regény témáját a regény fő kapcsolatával…érdekes ellentét, és szuper megoldás…elgondolkodtató volt.

A maffiavonal nem volt annyira kidolgozva, amit én igazából nem bántam. Inkább azon volt a hangsúly, hogy hogyan élnek azok a nők, akik a testükkel keresik a kenyerüket…mennyire más ez a világ..mennyire sivár és kétségbeejtő.

A történet vége felé haladva egyre jobban érződött a feszültség, hogy valami előbb -utóbb robbanni fog…és robbant is. Olyan fordulatok, bonyodalmak és titkok kerültek a felszínre, hogy nem akartam hinni a szememnek, és nem akartam elhinni amit olvasok. Igazi, és tipikus függővéggel zárult az első rész, és megnyugtató, hogy a második is a polcomon van és folytathatom…mert nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek a történetnek a vége.

turanett P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

A csillagozáson még gondolkodom. Mert alapjáraton tetszett. Érdekes a történet. De hol van ebből a Dark romance? Ha nem lett volna ott a címke, most simán tudnék csillagozni. Ez egy könnyed romantikus történetnek is lehetne nevezni. Persze a talán a téma nem engedi. Prostikról van só? Igen. De ők is emberek. Viszont Cora nem prosti, Penn pedig nem strici. Szóval nem értem. Cora egy határozott, erős nő. Magánházat vezet, ahol örömlányok laknak. Segít nekik, mindenben amiben tud. Voltak jónéhányan, akiket sikerül kimentenie ebből a pöcegödörből. Egy nap megjelenik Penn a testvérével, hogy majd ők lesznek a karbantartók. Corát egyből elvarázsolja Penn. persze Penn próbálja távol tartani magát a nőtől. Mindkettőjük hatalmas titkot őriz. A végén kiderül, hogy Penn a legtöbbet.
Néha egy kicsit lagymatag volt, semmilyen maffiás szálat nem érzékeltem. Viszont a vége nagyon felkeltette az érdeklődésemet, szóval jöhet a folytatás:

3 hozzászólás
Aninaa P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Na most teljesen őszinte leszek. Nagyon régóta tologatom ezt a könyvet mégpedig a borító miatt.(Igen tudom nem ítélünk borító alapján, de én most mégis ezt tettem.) Egyszerűen hányok tőle… És nem azért mert rossz a pasi, hanem mert nélkülöz mindenféle jó ízlést.
Na de végülis, hamar túltettem magam rajta ahogy belemerültem a könyvbe. Imádom az ilyet ami azonnal a mély vízbe dob. Már az első pár oldalon kiderül, hogy ez bizony nem egy rózsaszín lányregény lesz. Egész végig izgultam, annyira rejtélyes volt, és még a végén sem teljesen tisztult ki a kép, szóval a második részre is bőven maradtak megválaszolatlan kérdések.
A fordítás hagy némi kívánnivalót maga után. Ha valaki ennyit ordibál annak hamar elmegy a hangja… Engem zavart amikor már sokadjára fordult elő, hogy nem “kiáltottam” volt írva, hanem “ordítottam”. Nem is illett oda sehova de komolyan.
De a lényeg az, hogy nagyon tetszett a történet, és nagyon megszerettem a szereplőket, legfőképp Corat. Hihetetlen erős nő, hatalmas szívvel és önfeláldozással. Penn hihetetlenül titokzatos. Vele kapcsolatban még sokminden nem tiszta, de remélem a második részben kiderül minden.

perpetua P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Jó dolog új írókkal megismerkedni, hiszen könnyű újabb gyöngyszemekre, újabb kedvencekre bukkanni. Épp ezért vágtam bele Aly Martinez könyvébe is, de sajnos most elmaradt egy új kedvenc avatása, sőt…
Nem tudtam igazán élvezni a történetet. Eleinte még egészen bizakodó voltam, tetszett a légkör, ahol Cora szinte Madame-ként él a lányokkal. Ez újdonságként hatott rám, gondoltam, jó lesz ez. :D Aztán olvastam és olvastam, de mintha nem történt volna semmi különös. Találkozott Penn Cora-val, tartották egymástól a távolságot, aztán egyszer megadták magukat a vágyaiknak, de folytatódott a nagy titkolózás. Semmi különös, semmi kiemelkedő. A nagy katarzis is elmaradt, legalábbis amit annak szántak is olyan erőtlen lett. Igaz érdekel, hogy mi van/volt a dolgok hátterében, mégis gyanús, hogy nem fogom elolvasni a folytatást és inkább maradok tudatlanságban.

Nórcsy08>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Kellemes csalódásként ért a könyv, ugyanis az első fele nem igazán kötött le, míg a második olvastatta magát, csak sajnos addigra sokat kellett várni. Ettől függetlenül teljesen kiszámíthatatlan volt a cselekmények sorozata és úgy érzem, hogy egy kellően izgalmas, rejtélyes befejezést kaptunk. A borító viszont egyáltalán nem tetszik. A színvilág jó, a pasi egyáltalán nem idevaló.
A prostitúció és a drogok egy bizarr alaphangulatot adtak a könyvnek, így eléggé nyomasztott mindez az első felében. Érdekes volt, ahogy szépen, sorban a képkockák a helyükre kerültek és a különböző cselekményszálak összeértek. Igényesen kidolgozott történet volt, ami sok odafigyelést és logikát igényelt. Sajnos számomra ebből még nem derült ki, hogy miért is jött létre ez a világ, mi a konkrét szerepe ennek a bizonyos háznak és a három emeletnek – de ez lehet az írónő szempontjából nem is volt olyan fontos.
Penn és Cora kapcsolata elég érdekesre sikeredett. Érzelmileg elég gyorsan és elég mélyen közel kerültek egymáshoz, míg testileg egyáltalán nem – elég sokáig. Úgy érzem, ez nem a megfelelő könyv volt, ahol a testi önmegtartóztatást kellet volna boncolgatni… Szívem szakadt meg a házban élő lányokért, de legfőképpen Coráért, Riverért és Savannah-ért. Cora volt az a bizonyos tyúkanyó, akinek elsősorban az a feladata, hogy mindenkit biztonságban tudjon, s csak másodlagosan törődhetett önmagával. A többi lányt pedig azért sajnáltam, mert az ember nagyon el kell legyen keseredve, hogy ezt a pályát válassza és ilyen életet éljen. Ahogy a könyv is leírta, nem szórakozásból és jókedvükből kerültek be a házba.
Penn. Ajaj. Telis-tele titkokkal. Még jó, hogy a korábbi életébe is betekintést nyerhettünk, mert így kicsit kitisztult a kép. Azért írom azt, hogy kicsit, mert még mindig nem állt össze teljesen az egész történet, így Penn érzelmeivel sem vagyok tisztában. Nem tudom mikor hazudott, mit miért tett, hogy mi is az igazság és tulajdonképpen azt sem, hogy mi közük volt ehhez az egész alvilághoz.
Savannah spoiler Szörnyű lehet ilyen életet gyermekként élni, talán egy kis támaszt nyújtottak egymásnak Riverrel, bár attól még mindketten veszélyben voltak.
Amikor Cora és Penn összemelegedtek, egy bizonyos cukormáz borult az egész történetre. Annyira szép és hihetetlen volt minden, hogy várható volt, hogy valaki, vagy valami belerondít ebbe az egészbe. Különös volt, hogy abban az időben Dante sokáig nem jelentkezett, főleg, hogy előtte heti szintű látogatásokat tett.
Először nem akartam 4 csillagnál többet adni, de be kellett látnom, hogy ilyen csattanós befejezéssel, meg kell adnom még azt a felet. Nem volt 5 csillagos történet, mert sok volt benne az érthetetlen vonal és a befejezéssel nagyon lezáratlan maradt még a történet. Igaz, hogy szép volt és igazán megható, de még mindig nem kaptam a kérdéseimre választ. Idegölő a befejezés, több szemszögből is, így igazán várom a folytatást, szerintem azonnal hozzá is kezdek.

Trice29>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Betegebb ez a könyv, mint amire számítottam. A történet szívbe markoló, gyomrot forgató. Tetszettek a szereplők. Jól működik a kémia, mélyek az érzelmek. Olyan hihetetlen, mégis valóság szagú az egész. Gyomorideg garantált! Amiért nem lett kedvenc. Túl sok a nyitott kérdés, ráadásul függő véges :o(

Laura_Bakos P>!
Aly Martinez: Hazug valóság

Nem nagy elvárásokkal kezdtem neki, inkább egy könnyed, pihentető délutáni kikapcsolódáshoz kerestem egy regényt, és ez akadt a kezembe.
Nekem ez a borító jobban bejött, mint az eredeti, így még inkább elakartam olvasni, pláne a fülszöveg után.
Cora karaktere lett a legszimpatikusabb a regényben, mert nagyon tetszett a határozottsága, és ahogyan a lányok mellé állt. Egyre kíváncsibb voltam a múltjára, mert felkeltette az érdeklődésemet, amiket elmesélt.
Penn más tészta. Őt sehogy sem tudtam megkedvelni.
Túlságosan gyorsan találtak egymásra, és eléggé gyanús volt nekem. Nem lepődtem meg, amikor kiderült a titok, mert kiszámítható volt. A lezárása viszont tetszett.

Ella_Steel I>!
Aly Martinez: Hazug valóság

"Amikor megláttam a borítót, még nem éreztem túl nagy késztetést arra, hogy elolvassam a könyvet, de a cím felkeltette az érdeklődésemet és a fülszöveg elolvasása után, már biztosan tudtam, hogy meg akarom ismerni ezt a történetet…

A sztori érdekesen indul… tragikusan… megdöbbentően… De még ezek ellenére sem váltott ki belőlem túl sok érzelmet. Talán azért, mert nem volt előzmény, nem kötődtem kellőképpen az adott szereplőhöz… Viszont a kíváncsiságom nem engedte meg, hogy sokáig félbehagyjam az olvasást. "

Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2019/04/aly-martinez-haz…


Népszerű idézetek

ap358 P>!

Egy dolgot biztosan megtanultam az évek során: jó, ha van mivel sakkban tartani másokat.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cora Guerrero
Füzi_Zsuzsa>!

– Csúnya hely ez a világ, Cora. Több a bűnöző, mint a szent. Több a gyűlölet, mint a szeretet. Nagyobb a rendetlenség, mint a rend. És ez nem azért van, mert a világ tele lenne rossz emberekkel. Hanem azért, mert a jók csendben vannak.

ap358 P>!

…egy nő sem azt érdemli, hogy félelemben kelljen élnie.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penn (Shane Pennington)
Zso89 P>!

– Ez volt eddig a legerotikusabb homlokpuszi, amit valaha kaptam.

1 hozzászólás
ap358 P>!

De az én világomban, ahol az élet nem szól másról, mint fájdalomról, szenvedésről és mocsokról, miért dobnám el magamtól a lehetőséget, hogy valami csodás történjen velem?

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cora Guerrero
Ács_Milán >!

A múlt nem mindig marad múlt. Néha olyankor bukkan elő, amikor a legkevésbé számítunk rá. Hiába csodás a jelen, ha a múlt időnként beárnyékolja. A múltat nem lehet teljesen kitörölni.
Ahogy megváltoztatni sem.
Akkor sem, ha vége.

ap358 P>!

A múltat nem lehet teljesen kitörölni.
Ahogy megváltoztatni sem.
Akkor sem, ha vége.
Néha csak az enyhít a fájdalmon, ha tudjuk, hogy rendes emberek is léteznek a földön.
Emberek, akik megszépítik a rossz emlékeket, és fényt, derűt hoznak a mindennapokba.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cora Guerrero
pribrgre P>!

Rám nézett, én visszanéztem.
Ez a csend többet mondott minden szónál. Ígéret, kérés, megbánás, magyarázat, és minden, ami ezek mögött van.
És mind igaz.

23. oldal

ap358 P>!

Nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy az emberek semmit nem tesznek kedvességből vagy önzetlenségből.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cora Guerrero
Zso89 P>!

– A zöldség nem ördögtől való. És az anyagcseréd is hálás lesz érte.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Cora és Penn sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: A csóktolvaj
L. J. Shen: Sparrow
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Christopher Moore: Totál szívás
Marilyn Miller: A vezér
Karina Halle: Bármi áron
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Laurelin Paige: Utolsó csók
Meghan March: Tiéd vagyok