A ​szerelem börtönében 40 csillagozás

Aly Martinez: A szerelem börtönében

Soha ​nem engedlek el
Egy egész élet is kevés lenne arra, hogy elfelejtsem Ramsey Stewartot.
Tizenkét éves voltam, amikor megkért, hogy legyek a barátnője.
Tizenhárom, amikor először megcsókolt.
Tizenhat évesen egymásba szerettünk, és terveztük a közös jövőt.
Tizenhét évesen Ramsey-t elítélték annak a fiúnak a meggyilkolásáért, aki megerőszakolt engem.
A börtönből írt első és egyetlen levelében arra kért, hogy lépjek tovább.
Kezdjek új életet.
Azt írta, már nem szeret. Tudtam, hogy hazudik.
Kizárt, hogy elengedjem. Lehet, hogy a szerelem átok számunkra, de Ramsey az enyém volt, és mindig az enyém marad. Örökre.
Most itt állok a börtön előtt, tizenkét évvel a történtek után, és várom, hogy kilépjen a kapun a férfi, akit talán már nem is ismerek. Akit talán soha nem ismertem eléggé.
Aly Martinez USA Today bestsellerszerző szívszaggatóan romantikus regénye az első igaz szerelemről, a kitartásról, a veszteségről és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
280 oldal · ISBN: 9786155875519 · Fordította: Goitein Zsófia
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875533 · Fordította: Goitein Zsófia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ramsey Stewart · Joe Hull · Thea Hull


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Hddorka P>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Még mindig nem tudok túllépni azon, hogy a kiadó által megjelent könyvek borítója számomra szerethetetlenek. Kész szerencse, hogy az eredeti borítokban legalább gyönyörködhetek itt a molyon. Mégis most félretettem ezt a problémámat és adtam egy esélyt ennek a könyvnek, mert a fülszöveg valami jóval kecsegtetett.
Ez az első könyvem Aly Martinez-től, aki egy szívszorító, keserédes, de ugyanakkor gyönyörű történetet adott a kezembe.
Pozitív csalódás volt a könyv mondanivalója, témja. Igazán fontos és súlyos témákhoz nyúlt az írónő, mely a történet igazi erőssége.
Szépen megírt könyv egy kislányról és egy kisfiúról, akik tragédiák árnyékában találnak egymásra, lesznek egymás támaszai. Majd az idők elteltével kettejük barátsága igazi szerelemmé változik. A kérdés az, hogy ez a szerelem tartogat e boldog jövőt? Mennyire befolyásolja az érzelmeket egy váratlan esemény, mely elválasztja őket több mint egy évtizedre? Túl tudnak e lépni az őket elválasztó akadályokon? Ezekre a kérdésekre itt a válasz ebben a könyvben.
„Van egy mondás: ha szeretsz valakit, engedd szabadon. Ha visszajön, biztos a tiéd. Ha nem jön vissza, akkor sohasem volt a tiéd.”
És hogy miért vontam le fél csillagot? A végét nem éreztem annyira erősnek. Vártam volna még valamit, még egy kis izgalmat. Egy kicsi hiányérzetem van emiatt. Ettőlfüggetlenül ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt.

Zso89 P>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Igenigenigenigennnnn ❤❤❤
Erre most szükségem volt.
Megint nem csalódtam az írónőben.
Tetszett a könyv felépítése.
Jó volt megismerni Thea és Ramsey gyerekkorát is.

Thea egy igazán lobbanékony természetű leányzó volt de mégis imádtam főleg hogy nem egy nyávogós kiscsaj volt.☺
Sajnáltam ami vele történt.
Viszont felnőttként is ugyanolyan lobbanékony,makacs és kitartó maradt,ami hasznára vált.☺

Ramsey már gyerekkorában is szimpatikus,csupaszív fiú volt.❤
Nem csapta minden lánynak a szelet.
Bár kettejük közül valahogy mindíg őt gondoltam „érzelmesebbnek” mint Thea-t.
Ő valahogy mindíg „keményebbnek” tűnt mint Ramsey amivel nem volt gondom.
Tetszett Thea kitartása hogy nem adja fel egykönnyen,ha már csak abból indulunk ki mennyit is várt Ramsey-re.
Tény és való egymásnak lettek teremtve,elég rögös utat jártak végig.
Bár néha haragudtam Ramsey-re hogy mindíg ellöki magától Thea-t de szerencsére elszánt egy nőszemély.☺
Biztos újraolvasós lesz,polcomon a helye.❤❤❤❤❤

Trice29 P>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

A történet és a szereplők tetszettek, Azonban nem ment elég mélyre, pedig a mondanivaló igényelte volna. Kicsit kevesebb nyűglődés és több lélek kellett volna ♥

Fire_bird>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

„– Néha el kell engedned azt az életet, amit terveztél, hogy azt az életet élhesd, amit kaptál.”

Vágytam már régóta egy ilyen történetre.
Mert számomra ilyen egy igazi gyerekkori barátságból szövődő nagy szerelem története. Hihető volt és életszerű. Voltak benne szerethető és szomorú gyerekkori események, de ezek tényleges alapot adtak a két főszereplő barátságának. Aztán ez a mély barátság átalakult tinikorukban, de szerencsére nem lett egy rózsaszín, habos romantikus klisé a történetük. Szerethetőek, valóságosak voltak a szereplők és a történesek is.
És majdnem teljesen a végéig azt hittem, hogy hatalmas kedvenc lesz ez a könyv.
De! spoiler Na, akkor és ott, valahogy elment a kedvem ettől a könyvtől. Ennek ellenére, mivel a könyv kb. 90%-a nagyon tetszett, és igazából csak Thea rakciójával, cselekedeteivel nem tudtam megbarátkozni, elfogadni azt, ezért nem volna szívem lepontozni az egész könyvet.

2 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Abból a könyvből kiindulva, amit előzőleg olvastam az írónőtől sokkal több izgalomra számítottam. A mostani szörnyű érzelmi állapotom miatt többször is sikerült elsírom magam a könyv olvasása közben.
Szívesen olvastam volna arról részletesebben, amikor spoiler
De mindent leszámítva nekem tetszett a könyv. És szeretnék még az írónőtől olvasni és remélem azok kicsit izgalmasabb könyvek lesznek.

pufivipi>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Börtönben éreztem magam a könyv olvasása közben, egyszerűen nem bírtam lerakni. Folyamatosan repkedtek a pillangók a hasamban, annyira szeretem ezt az érzést. Többször sikerült pityeregnem, még attól is elkapott a sírás, hogy Ramsey kidobott egy csomag rágógumit.(Ez nem vicc) Ez kellett a lelkemnek, kérek ilyet még többet!

Detty77 >!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Aly Martinez nem tud hibázni! Egy szenvedélyes, mély érzésű történet, mely két gyerek megismerkedéséről és kialakuló szerelméről szól, ismét egy Martinez féle csavarral. Imádtam, ahogy találkoztak, hogy Ramsey spoiler szinte egy órán keresztül figyeli Thea-t, aki előtte vesztette el az édesanyját. A barátságuk, mely átfordul ragaszkodásba, majd egy igazi, tiszta szerelemmé és jön az a bizonyos éjszaka a sátorban… Annyira sajnáltam őket… Az egymás nélkül eltelt 12 év alatt Thea kialakítja a saját életét és megalapozza ezzel a közös életét Ramsey-vel, de vajon a fiú is ezt akarja? Mindazok után, hogy a lány nem látogathatta meg őt a börtönben és a leveleire sem válaszolt… Ramsey feltételesen szabadlábra kerül, de mindezzel nem kapjuk meg a boldog egymásra találás élményét, hiszen a java még csak ezután jön… Nora… annyira szép volt Thea apukájától, hogy gyámja lett a bántalmazó apa felnőtt kislánynak, így hárman egy család lettek. Aztán megkapjuk a „vallomást”, amire én egyáltalán nem számítottam…. Képesek megbirkózni az igazság súlyával? Lehetnek még együtt mindezek után?? Fantasztikus volt, nagyon-nagyon tetszett!!!

Veress_Éva>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Vártam a történetet, és bár egyáltalán nemv olt rossz, a várakozásaimhoz képest gyengén muzsikált. Ennek elsődleges oka a Ramsy karaktere. Valahogy egy erőteljesebb karakán férfira számítottam, helyette (valószínűleg valósághoz közelibb) egy börtönben megkeseredett a való életbe nehezen visszailleszkedő karaktert kapunk aki bizonytalan magában és az érzelmeiben.
Az egész történet alatt nem is sejtette az író, hogy a múltban van valami kis csavar, egy titok, így nagyon meglepett a nagy „felfedezés”. Őszintén furcsa volt, mert értem én, hogy az ember védi a szeretteit, de ha mindent bevall a bűnös, jóval kevesebbel ússza meg, de persze akkor miről is szólt volna a könyv?
Összegezve, felejthető, de kellemes egy estés kis olvasmány.

Beusom24>!
Aly Martinez: A szerelem börtönében

Huu, hol is kezdjem. Szerintem jó volt. Eleinte egy kicsit idegesitett, h pár lap után vissza tértünk a múltba, és jó ideig ott is maradtunk. De jó volt olvasni, h mégis h lettek barátok, azután pedig szerelmesek. Ramsey-t teljesen megtudtam érteni, miért próbálta abba hagyni a kapcsolatukat. Nevettem azon, h most pont fordítva zajlott köztük az újra ismerkedés. Most ő volt bunkó, Sparrow pedig folyamat a vidám ember. Én szerettem volna többet is megtudni, h mi is történt vele a börtönben. A csavar, amit bele rakott az írónő, szerintem felesleges volt. A vége pedig cuki lett.


Népszerű idézetek

Zso89 P>!

„– Néha el kell engedned azt az életet, amit terveztél, hogy azt az életet élhesd, amit kaptál.”

Zso89 P>!

"Mi a frászért nem figyelsz arra, amit mondok?
– Figyelek, csak nem mindig törődöm vele.
– Tény – vágta rá, és keserűen felnevetett."

Zso89 P>!

„De ezek voltunk mi. Később rájöttünk, hogy minden romantikánál csodálatosabb feltétel nélküli megértésre találni egy másik emberben.”

Fire_bird>!

Hülyeség, hogy minden okkal történik. Ha belegondolunk, mégis hihetetlen. Egyetlen apró változás az események sorrendjében, és az egész életünk megváltozhat tőle.

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart
Fire_bird>!

– Figyelj! Ha tudsz valakit, akinek kell egy kutya, szólj. Apám nem hagyja, hogy megtartsuk. Azt mondta, én vagyok az egyetlen vadállat, akit hajlandó etetni.

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart
Fire_bird>!

Minden láng egy szikrával kezdődik, (…)

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart
Fire_bird>!

A számra nézett, mire végigfutott a hátamon a hideg.
– Esküdj meg!
– Esküszöm. Te és én. Mindörökké.
– Én is megesküszöm. Nélküled nem vagyok rá képes – tette hozzá.
– Mire?
– Lélegezni – válaszolta, aztán vállat vont.
Ez az egyszerű szó ezer ígéretet takart. Magányosak voltunk, és csak egymásra számíthattunk.

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart · Thea Hull
Zso89 P>!

„– Nagyon sajnálom. Téged választalak. Persze, hogy én is téged választalak, Thea. Pontosabban, a kettőnk kapcsolatát. Megígérem. A fejfájáson és az idegeskedésen kívül nincs más, amit felajánlhatnék, de ha kitartasz mellettem, esküszöm, hogy életem hátralévő részében elhalmozlak a szeretetemmel és paracetamollal.”

Karinaa7 P>!

– Ide figyelj, Ramsey. Egy nap lekerül rólam a gipsz. Lehet, hogy kicsi vagyok, de elég gyors, csendes, és tudom, hol laksz. Ha gúnyneveket aggatsz rám, felakasztalak, eltemetlek a régi malomnál, aztán a zsaruk életük végéig kereshetik a hullád. Megértetted?

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart · Thea Hull
Fire_bird>!

– Nem mondtam, hogy tornász vagyok.
– Ahogy azt sem, hogy egy idióta.
– Úgy gondoltam, hogy ezt magadtól is tudod.
– Most már tudom. Te idióta.

Kapcsolódó szócikkek: Ramsey Stewart · Thea Hull

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Sophie Jackson: Egy font hús
B. N. Toler: Lélekvesztők
Kim Karr: Kötődés
Courtney Cole: Ha elhagysz
Deirdre Riordan Hall: Sugar