A ​legfényesebb alkony (Megtörve 2.) 53 csillagozás

Aly Martinez: A legfényesebb alkony

„Meghökkentő ​és izgalmas, fordulatos, vicces és drámai! Sosem fogod elfelejteni ezt a sorozatot.” – Maryse's Book Blog
„Egy lenyűgözően szép és elevenbe vágó történet az emberi viszonyokról.” – Book Twins Reviews
„Szívszorító, érzelmes, magával ragadó és gyógyító…” – Elena's Bookblog

Porter Reese, a kétgyermekes apa kétségbeesetten harcolt, hogy kisfiát, Travist a legjobb szívspecialista, Charlotte Mills kezelje.

A doktornő eleinte nemet mondott a kérésre, nem akarta vállalni a gyermek gyógyítását, de a férfi küzdelme megváltoztatta az elhatározását.

Charlotte saját fájdalmát és önvádját is félretéve beleveti magát Travis kezelésébe.
Miközben a két megtört, megsebzett ember – a gyermeke életéért harcoló apa és a csak a munkájának élő doktornő – szeme előtt egyazon cél lebeg, akaratlanul is közelebb kerülnek egymáshoz.

Szívszorító közös harcuk őszinte kapcsolathoz vezet, melyet mély szenvedély sző át. Csakhogy ezek a szálak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013828
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
320 oldal · ISBN: 9786156013835

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Charlotte Mills · Porter Reese · Travis Reese


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

Illatos_Hópehely P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Itt megkaptam azt a torokszorító érzést, amit az előző részből hiányoltam.
Szerepet kapott a humor is, de ez egy kicsit komolyabb volt.
Sok szereplő viselkedése nem volt szimpatikus. Anélkül ítélkeztek Porter felett, hogy ismerték volna az egész történetét. Pl: Brady és Tom. Tannert sem nagyon értettem, hogy miért nyüzsög, anélkül hogy a testvérével megbeszélné a dolgokat.
Számomra az sem derült ki, hogy tulajdonképpen Catherine gyerekével mi történt.
A végét meg nagyon összecsapta az írónő.

Zso89 P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Tetszett hogy ugyanott folytatódott ahol az előző rész befejeződött.

Tetszett hogy Charlotte végre kiállt magáért Brady-vel szemben,bár még így is megcsapkodtam volna egy szívlapáttal amilyen ellenséges volt állandóan.

Ha lehet még jobban a szívembe zártam Portert.❤❤❤
Rengeteg szeretet és gondoskodás rejtőzött benne,emellett még szexi is amit majdnem elfelejtettem megemlíteni.☺☺☺❤❤❤
A gyerkőcöket imádtam.☺
Travis egy igazi harcos kisfiú,Hannah egy nagyon cuki kiscsaj,imádtam őket.
Ne mondom egyszer-kétszer bedőltem hogy mi hogy alakul majd.
Itt viszont számomra kicsit sokra sikeredett a dráma,túl sok minden történt,de összességében ugyanúgy szerettem a sztorit.
spoiler
Cuki páros voltak na.❤❤❤
„Együtt a világ ellen” ez jutott eszembe a párosukról.
Méltó befejezést kapott a könyv úgy érzem.❤❤❤
Biztos ujraolvasós lesz.☺❤

Hópárduc P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Ez a rész is tetszett. Még annak ellenére is, hogy kiszámítható volt a történet.
Porter, ha lehet még szimpatikusabb lett. Tetszettek a vicces évődések, beszólások, feldobták, az amúgy szomorkás hangulatot. A gyerekek nagyobb teret kaptak ebben a részben, többet szerepeltek. Nagyon aranyosak és viccesek.
Brady egy seggfej!
Charlotte néha idegesített, de amikor együtt voltak Porterrel, akkor felszabadult és végre kiállt magáért. A hisztiket néha kihagytam volna. :)

rebeka202 P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Amennyire elájultam az első résztől, nem gondoltam, hogy ez a rész ennyire lapos lesz. Természetesen az előző kötet befejezésének köszönhetően rögtön a kezembe akartam venni a folytatást. Az elején még történtek izgalmas, váratlan dolgok, viszont ahogy haladtunk a sztorival, egyre inkább lett túl boldog, túl rózsaszín, túl valószerűtlen a történet. Volt néhány csavarnak tekinthető jelenet, viszont, hogy az olvasó nehogy túlságosan megijedjen, ezek gyorsan el voltak simítva. Pedig nem ártott volna néhány nagy fordulat.
Ebben a részben már Charlotte is sajnos átváltozott a tipikus new adult, kis nyálas, mindent-feladok-érted, halálomig-szeretni-foglak hősnővé. Itt már nem kaptuk meg azokat a jó, első részben felmutatott, Charlotte stílusú fanyar beszólásokat, vicceket. Örülök, hogy végül boldogok lettek, de a szomorú Charlotte stílusa jobban tetszett :D
Na, hát picit többet vártam ettől a résztől, mint amit kaptam. Itt már nem volt meg a nem bírom letenni érzés. Jó, hogy megtudtuk mi lett a vége a sztorinak, habár eléggé kiszámítható lett. Örülök, hogy minden jól alakult, de bele adhatott volna legalább annyit az írónő ebbe a kötetbe is, mint az előzőbe.

Ács_Milán>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Az első rész egy nagy durranással ért véget, így alig vártam, hogy a kezemben legyen a folytatás.
A sorozatot indító rész számomra majdnem tökéletes volt, amit a folytatásról már nem tudok elmondani. Ebben a részben szinte semmi meglepetést nem tartogatott az író az olvasónak. Minden borítékolható volt előre, ami nem biztos, hogy rossz, de számomra ez most kevés volt.
Persze maga a történet szerethető volt, csakúgy, mint a főszereplők, főleg Porter. Példaértékű volt, amilyen önzetlen szeretetet tanúsított a gyermekei iránt és ahogyan foggal és körömmel harcolt Travisért.
Brady az első pillanattól kezdve unszimpatikus karakter volt és a történet végéig az is maradt.
Az utószó túl rózsaszín volt ugyan, de megfelelő lezárást adott a sorozatnak.

turanett P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

A második rész ott kezdődött, ahol az előző félbe szakadt. Érdekes helyzet alakult ki. Egyik bírót sem irigyelném ilyen helyzetben. Az egész történet megszenvedője Trevis volt. Szegény kisfiú nagyon nem találta a helyét. Brady és Tom nagyon kikészített ebben a részben. Tom viselkedését nem tudtam hova tenni. Mi köze van neki bármihez is, főleg, hogy még észt is oszt. Bradyt, pedig egyáltalán nem tudtam értettem. Hogy lehet valaki ennyire önző, hogy még egy gyerek érdekeit sem veszi figyelembe. Charlotte-ot nagyon sajnáltam, két tűz közé keveredett. De Portert sajnáltam az egészben a legjobban. Na ő aztán semmiben sem saras. Szerencsére Charlottenak megjött az eszé és felvállalta, hogy hova is húz a szíve.

Silverlight>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Lelki felszabadulást ez a rész sem hozz. Bár a címében fény szerepel, szerintem ennek is elég sötét a hangulata. Persze az előző részből kiderültek megoldásra várnak. Megdöbbentő és szívfacsaró belegondolni is, hogy miket kell átélnie a szereplőknek, főleg a gyerekeknek. Szörnyű helyzet. Nekem tetszik, hogy a gyerek gondolatvilága is átszűrődik a történetből. Porter és Charlotte kapcsolat is alakulgat, bár az sem egyszerű a titok fényderűltével. Ennek ellenére tetszett. Charlotte exét azonban végig idegesítőnek találtam, s valamilyen más sors jó lett volna neki a rész végére, de végül megbékéltem vele.

L_B_Mariann P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Az első rész nagyon tetszett. Na, és persze, ahogyan véget ért, nem volt kérdés, hogy a folytatást is el kell olvasnom…Amenyire nagyon vártam, ugyanolyan nagyot is csalódtam…
Sokszor ellaposodott számomra a történet. Unalmassá vált. Lehet, sőt inkább biztos, hogy azért, mert annyira kiszámítható volt.
Porter-t, csak úgy mint az előző részben is, nagyon szerettem. Egyszerűen nem találok benne hibát. Kívül-belül tökéletes. ;) Imádja a gyerekeit, bármire képes lenne értük. Ez egy szülő legfontosabb feladata. Mindenek elé helyezni a gyerekeit.
Brady-t, már az első részben sem kedveltem. Ez mostanra sem változott. Sőt, már-már utálatossá vált számomra, főleg azzal, ahogyan Charlotte-tal beszélt.
Charlotte. Az első részben, teljes szívemből sajnáltam. Most sem volt ez másképp. Hiszen saját gyermeke szeretetéért küzd. Ezenkívül, ott van még Travis betegsége is. Annyi minden nehezedik még a vállára, hogy elég cipelni, és nap mint nap megküzdeni, szembenézni mindennel.
Egyáltalán nem a ket főszeplő miatt vagyok elégedetlen a befejezéssel! Maga a történet alakulása az, ami miatt nem volt olyan magával ragadó, mint az első rész… annyira sajnálom:(

Trice29 P>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Tetszett a második rész is, bár kicsit gyengébb volt, mint az első. Azt gondolom, hogy ez a két könyv akkor lenne tökéletes, ha a felesleges járatokat lenyírbálva egybe gyúrták volna. Akkor még kedvenc is lehetne.

Slezi96>!
Aly Martinez: A legfényesebb alkony

Egészen más volt, mint az eddig az írónőtől olvasott könyvek, mégis megfogott, izgalmakkal teli. Komolyabb mint az első rész, mégis nagyszerű, kevés humorral fűszerezve. Torokszorító történet. Mindenkinek érdemes elolvasnia.


Népszerű idézetek

Zso89 P>!

– Őrült egy családod van. Most már értem, miért vagy te is bolond.

krisztin1>!

A boldogság lelkiállapot kérdése, nem pedig tárgy, amit rettegve őrzünk, nehogy elveszítsük.
De az olyan emberek számára, mint mi, az élet nem pusztán fehér vagy fekete.
Inkább mélységek és magasságok láncolata.

161. oldal

SzRéka >!

– Ő is szeret téged?
– Nos, Charlotte jelen pillanatban úgy tesz, mintha nem szeretne – válaszoltam, és kacsintottam egyet. – De mindketten tudjuk, hogy szeret. Nézz rám. Hogy lehet engem nem szeretni?

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Charlotte Mills · Porter Reese
SzRéka >!

– Továbbra sem akarsz úszni? – kérdezte Porter, miközben megjelent a hátam mögött. A fürdőnadrágja – szerencsére egy sötét úszósort, nem a rózsaszín Speedo – csurom víz, ahogy a haja is.
– Láttad, mekkora halat fogott Travis? Félek, hogy nemsokára bosszút áll miatta a Loch Ness-i szörny.

SzRéka >!

– (…) Ha mindig azt várod, hogy elvegyék a boldogságodat, akkor úgy is lesz. Mindig van fent és lent. Nem hagyhatod, hogy a mélység elvegye a magaslat szépségét.

Kapcsolódó szócikkek: Porter Reese
L_B_Mariann P>!

Lényegét tekintve mindegy volt, hol térünk nyugovóra. Csak az számított, hogy együtt legyünk.

SzRéka >!

– Ettől még nem kéne, hogy Porter így bánjon veled.
– Miért? Hogy bánik velem? Áruld el, mit művel velem Porter. Boldoggá tesz. Megnevettet. És ha el is fog a bánat, tudom, hogy mellette biztonságban vagyok. Érzem, hogy szeret. Emlékeztet rá, hogy az életnek van napos oldala, még ha nem is vesszük észre. És mindenekfelett, ráébresztett, hogy a legtöbb csodához nem kell fény és csillogás. A szerelem a sötétben is virágzik, Tom. Ezt Portertől tudom.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Charlotte Mills · Porter Reese
SzRéka >!

– Ennyi. Életed hátralévő részét velem kell leélned.
– Jó. Ian örülni fog a társaságnak.
– Jut eszembe. Nem is mondtam, hogy beugrottam hozzád, mielőtt hazaértem.
– Porter! – figyelmeztetett.
– Igen. Sajnálom, de el kell mondjam, hogy Ian balesetet szenvedett.
– Esküszöm, utolérlek, Porter – viccelődött.
– Pedig önként távozott a konténerbe.
– Hazudsz. Először is, nincs is konténerem. Másodszor, száznyolcvan centi magas, és kartonból van. Kizárt, hogy belefér.
Imádom, ahogy évődik. Amúgy nevetséges, hogy egy Ian Somerhalder kartonfigura ekkora mosolyt csal mindkettőnk arcára. Végre volt min poénkodni a rengeteg szörnyűség között, ami napi szinten körülvett minket. Ezek a pillanatok adtak erőt, hogy végigcsináljuk ezt a cirkuszt.
– Ne tudd meg, milyen olcsó egy ipari konténer az Amazonon.
– Porter! – kezdte szigorúan, aztán kitört belőle a röhögés.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Charlotte Mills · Ian Somerhalder · Porter Reese
Zso89 P>!

"– Mi az? – kérdezte Porter, és a papírok felé biccentett.
– Majd nemsokára meglátod.
– Meztelen fotók? – vigyorgott.
– Igen. De Tannerről – válaszoltam rezzenéstelen arccal.
– Csak hogy tudd, most egy cseppet sem találom viccesnek, amit mondtál.
– Csak hogy tudd, én az esetek többségében nem találom viccesnek, amit mondasz, mégis szeretlek."

L_B_Mariann P>!

– Van egy férfi a szekrényedben.
– Az csak Ian. Ne félj, nem bánt – nyugtatta Charlotte.
– Azt mondtad, Ian? – kérdeztem, miközben lehunytam a szemem, és a fülemre tettem az egyik kezem.
– Igen. Ian Somerhalder – válaszolta, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
– Egy Ian nevű fickót tartasz a szerkényedben? – kérdeztem, csak hogy tisztázzam a helyzetet.
Charlotte átlépte a ruhakupacot, aztán a szekrény mélyére ásott, és kivette a posztert, amin egy kék szemű fickó pózolt, keresztbe font karral.
– Ez meg mi a fene? – kérdezte Travis, aztán felkelt az ágyról, hogy szemrevételezze a posztert.
Charlotte vállat vont.
– A Vámpírnaplók egyik szereplője…
– És a szekrényedbe rejtetted, mint valami mocskos kis titkot?


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Carly Phillips: Forró szívek
Erin Watt: Cifra palota
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
L. J. Shen: A csóktolvaj
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia