Rebel ​of the Sands (Rebel of the Sands 1.) 19 csillagozás

Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.

Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there's nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can't wait to escape from.

Destined to wind up „wed or dead,” Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she'd gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan's army, with a fugitive who's wanted for treason. And she'd never have predicted she'd fall in love with him…or that he'd help her unlock the powerful truth of who she really is.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Faber Children's, London, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780571325252
>!
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780451477538 · ASIN: 0451477537

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Amani Al'Hiza · Jin


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Úgy tűnik, néha megéri borító alapján könyvet választani.
Ez a történet valami fantasztikus, egyedi világfelépítéssel, egzotikus helyszínekkel és szerethető karakterekkel.
A cselekmény kellően izgalmas, teli kalanddal és akciójelenettel; a mágia pedig hihetetlen hangulatot kölcsönzött a könyvnek.
Amani remek hősnő, erős és független, aki nem fél megtenni és kimondani, amit helyesnek gondol.
Folytatás megrendelve ✓

Evelena>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

A valóban mesébe illő borító is elbódít a szépségével, de a könyv belseje fogja csak meg igazán az olvasót. Miután megnéztem a három Aladdin filmet és a Perzsia hercegét is beterveztem, természetesen jócskán megjött a hangulatom ehhez a sorozathoz.
A főszereplő Amani ügyességével, éles eszével rögtön szimpatikussá vált, szerettem a szemszögéből olvasni. A kietlen, elszegényedett vidéken nevelkedő lánynak minden vágya, hogy elhagyhassa ezt a területet. Egy igazán jóképű és az a tipikus levesz-a-lábadról-egyetlen-mosolyával idegen felbukkanása jelentősen változtat a tervein.
Olyan utazás veszi kezdetét, ami egyáltalán nem mentes a kalandoktól. Varázserejű lények, üldözések, titkok övezik ezt az utat, ami valójában csak a kaland kezdete.
Jin nagy kedvenc lett, nagyon csípem a humorát, az ötleteit.
Valóban, mintha az Ezeregyéjszaka meséibe csöppennénk hangulatában.
Néha nekem túlságosan is gyorsan pörögtek a jelenetek, nem volt még egy bekezdés sem a cselekményi ugrásban és ez engem többször kifejezetten zavart.
Ettől függetlenül hihetetlenül élveztem, varázslatos volt. Na és az a fordulat! Erre nem számítottam. Remek! :)

zsebibaba007>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Imádtam ezt a könyvet. Főként a hangulata miatt, ami ragadós, és magába szippant. Pillanatok alatt ott voltam Amani mellett a sivatagban, és élveztem, hogy lassan kiszáradás határára kerülök, és tele megy a szemem homokkal :D
Viccet félretéve, tényleg nagyon tetszett a regény, izgalmas volt és a karakterek is szerethetőek. A világ is egész jól felépített. Azt nem mondom, hogy nem voltak benne klisés, már megszokott, ismerős húzások, mert voltak, de mindenképp élvezhető volt a történet.
Ami kifejezetten tetszett az a két főszereplő – Jin és Amani – közötti kémia. Olyan szinten átjött, hogy már-már égetett :D
A borító meg olyan szép – élőben is-, hogy ahw *-*

Bővebben: Éjjeli baglyok figyelem, értékelés következik! :)

http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/02/alwyn-hamil…

Éjjeli baglyok figyelem, értékelés következik! :)

„Nagyon nagy kedvencem lett a Rebel of the Sands, bátran ajánlom minden fantasy kedvelőnek. Pörgős cselekmény, izgalmas történet, misztikus hangulat, amely garantáltan magába szippant és el sem enged, illetve szuper karakterek jellemzik a regényt. Arra azért vigyázzatok, hogy a könyv olvasása nagy mértékben hozzájárul az idő észrevétlen múlásához.”

Lorelei>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

„Lassan egy éve csücsült a polcomon ez a szépség, mire végre belekezdtem. Ha egy pillanatra megállunk, hogy szemünkkel végigpásztázzuk a borítót, egyből átjár a könyv hangulata. Hihetetlenül gyönyörű és legalább annyira vonzza a tekintetet, mint az olvasót maga a történet. Bár több hónapot igénybe vett az elolvasása (ami mellesleg nem a regény hibája), elég volt 1-2 oldalt felfalnom, mire újra magába szippantott az események kavalkádja."
„A Rebel of the Sands tökéletes példa arra, amikor mind a külső mind pedig a belső hihetetlenül zseniális. Arra számítottam, hogy megkapom a szokásos kiszámítható egyveleget, csak most sivatagi köntösbe burkolva. Viszont a jelenetek csak úgy pörögnek, egyszerűen sose unatkoztam. Ha éppen nem valami akció volt, akkor a világgal ismerkedtünk, ami pedig szintén varázslatos és egyedi. Szinte megelevenedtek a különböző teremtmények, filmszerűen láttam magam előtt a régi idők történeteit, ami persze vidékről-vidékre eltér csakúgy, mint a valóságban. Minden annyira logikus, miközben sejtelmes is. Odakint akár esett, akár fújt a szél, amíg a könyv lapjai között éltem, én végig a sivatag perzselő forróságot éreztem."

A teljes bejegyzés itt olvasható: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2017/09/alwyn…

hkriszti>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Lehet, hogy túl magas elvárásokkal futottam neki a könyvnek, nem tudom. Tetszett, izgalmas és fordulatos volt, szimpatikus és roppant bátor szereplőkkel. Mégis, 4 csillagnál többet nem tudok rá adni.
Lehet, hogy a rövidsége miatt, de az összes harc és konfliktus olyan pikk pakk gyorsan és sokszor egyszerűen lett megoldva, hogy emiatt úgy éreztem, jegyet váltottam a moziban egy izgi kalandfilmre, de egy Disney mesét adtak le végül. És mivel szeretem a Disney-t, végülis jól éreztem magam, de igazából nem ezért ültem be a moziba. Nem tudom máshogy elmagyarázni… :)
A folytatások azért vaskosabbak, reménykedem benne, hogy nem minden varázsütésre fog működni, hanem igazán izgulhatok rajta. :)
Mindenesetre kellemes időtöltés volt!

Vicky3>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Különleges hangulat és helyszín.
Ennek a regénynek a legnagyobb bája számomra, hogy egy olyan kultúrán, hitvilágon és mitológián alapszik, amiről nem olvasok és nem is tudok sokat, így különleges élményt nyújt és teljes egészében átjárhatott az egzotikus hangulata a könyvnek.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/11/dzsinne…

Brigi21>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Egy kiemelkedően jó történet amiben a nagyon erős női karakter mellet a politika,háttérsztori és a világ felépítése is fontos szerepet játszik. Olyan jól adja elő a sivatagi életmódot, hogy már én is éreztem a mindenhova bekerülő homok kellemetlenségét. Amani egy olyan szereplő, akit Sarah J. Maas női karaktereihez tudok hasonlítani. Ez volt az egyik indok amiért ennyire megtetszett, mert annyira tetszett a főszereplő lány, ami ritkán szokott megtörténni. A másik nagyon erős pontja a cselekmény. Az akciódús jelenetek (és azért volt belőlük bőven) egytől egyik levettek a lábamról. Amani útját nagyon szórakoztató végigkövetni. Itt vannak a jó karakterek, pörgős cselekmény és ezek mellé társul még egy csodálatos borító. Kérdem én, mi kell még ahhoz, hogy 5 csillagos legyen a történet? Hát, szerintem semmi. :) Mindenkinek ajánlom aki legalább közepes angol tudással rendelkezik és egy olyan könyvet szeretne olvasni amit nem tud letenni és annyira kikapcsolja, hogy az egész külvilágot elfelejti. :)

_Ada_ P>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

A borítója alapján egy ezeregyéjszaka-stílusú mesére számítottam. Hát, ez más volt. Sokkal egyedibb hangulat fogta közre a regényt, ami nagyon érzékletesen bemutatta az arab világnak azt a szeletét, amit átemelt magának. Egzotikus volt a világ felépítése. A mondák amik, ha teljesen nem is, de igaznak bizonyulnak, a kisarkított disztopikus világkép/nézet..ésígytovább.
Tetszett.
A főszereplő lány, Amani, egy olyan karakter, akire nagyon ráfért (és ráfér még) a jellemfejlődés. Érződik benne a tipikus ya hősnő karakter, miszerint ő milyen vagány és mégis milyen szerény lány. Ez picit klisés volt az elején, de a végére javult a helyzet.
Jin karaktere nekem elég távoli még. Érdekes személyiség, kedveltem a közös jeleneteket, de szerintem nem bontakozott ki annyira, mint amennyit ki lehetett volna hozni belőle. Remélem ez a további kötetekben változik.

A fordulatok nagyrésze sejthető volt spoiler. Ahhoz képest milyen kis kötet, sok minden történt benne. Ha nem lassulnak az események, elképzelni nem tudom mi lesz még a Traitor to the Throne-ban, ami csak szemmértékkel dupla ekkora..

kuruczbia>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Főként a borítója miatt vettem meg, a fülszövege alapján először nem tudtam eldönteni, hogy érdekel-e, de szerencsére jól választottam. :)
Nagyon tetszett a világfelépítés, ahogy a mágia jelen van, valamint maguk a Demdjik is nagyon érdekesek voltak. spoiler
Jin karakterét nagyon szerettem, ő volt az egyik kedvencem, Amani is szimpatikus volt, szuper, hogy ilyen erős karaktert sikerült alkotni a történethez. A könyv hangulata is magával ragadott, szinte már én is ott voltam a sivatagban a szereplőkkel. :)
Remélem, a folytatás is minél hamarabb a kezembe kerül!

Lovász_Laura>!
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands

Az egyik kedvenc könyvem lett, alig várom, hogy megszerezzem a folytatását.
Mindig történt benne valami, egyáltalán nem hagyta, hogy az olvasó unatkozzon. A főszereplők az egyik eseményből a másikba estek, nem igazán voltak üresjáratok. Amanit könnyen megkedveltem, igazán tökös csaj, tudja, hogy mit akar, és ezért nem fél áldozatot hozni. Karakterfejődése is van, aminek nagyon örülök, mert sok regényből ez valahogy kimarad.
Jint úgyszint megszerettem, nagyon tetszik a srác karaktere. A romantikus szál jól ki van dolgozva, nincs elsietve, nem csöpög, de azért mégsem csak olyan „összehozom őket a végén, hogy az olvasók elégedettek legyenek, de közben meg igazából semmi nem utal erre” kategória.


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“You know, I never believed in fate until I met you,” he said, tipping his head back against the wall with a deep sigh. “Then I started thinking coincidence didn’t have near so cruel a sense of humor.”
“You’re a real charmer, anyone ever tell you that?”
“They have, actually, but usually they say it without rolling their eyes.”

176. oldal, 14. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
Nymeria96>!

I was a desert girl. I thought I knew heat.
I was wrong.

129. oldal, 9. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
kuruczbia>!

‘What’s the sun?’ I asked.
‘That might be a bit of an existential question four drinks in,’ Jin said, putting the bottle down, his shirt shifting again to eclipse the tattoo.

102. oldal

Nymeria96>!

It was damn hard to trust a boy with a smile like that. A smile that made me want to follow him straight to the places he’d told me about and made me sure I shouldn’t at the same time.

68. oldal, 4. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
Nymeria96>!

Every story might be different, but it always began with the same words.

282. oldal, 21. fejezet (Faber Children's, 2016)

Nymeria96>!

It was hard to stay angry at someone who’d saved your life.

134. oldal, 10. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
Nymeria96>!

“Are you going to shoot me or not?”

228. oldal, 17. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
Nymeria96>!

“A new dawn!” The cry burst out of the crowd before Ahmed had even fully finished speaking.
“A new desert!” A dozen voices called back, ragged and out of pace.
“A new dawn! A new desert!” The cry was taken up around Fahali, thousands of Mirajin voices together as one. Chanting for their prince, their hero, for all of us.

357. oldal, 30. fejezet (Faber Children's, 2016)

Nymeria96>!

“I don't mean to worry you and all," I said, trying to keep my voice calm, „but have you noticed that you've been shot?”
„Ah.” Looking at him closer now, I could see he was clutching the counter to stay upright. "I'd almost forgotten about that.”

59. oldal, 3. fejezet (Faber Children's, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
kuruczbia>!

The First Beings looked upon this mortal thing they had made and saw with awe that he wasn’t afraid of death. He dared to fight because his destiny was to die.

152. oldal


A sorozat következő kötete

Rebel of the Sands sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Garber: Caraval (angol)
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Kristin Cashore: Bitterblue
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Maria V. Snyder: Poison Study
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Rebecca Ross: The Queen's Rising
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts