Hero ​at the Fall (Rebel of the Sands 3.) 4 csillagozás

Alwyn Hamilton: Hero at the Fall Alwyn Hamilton: Hero at the Fall

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The breathless finale to the New York Times bestselling Rebel of the Sands series will have you on the edge of your seat until the dust from the final battle clears!

When gunslinging Amani Al'Hiza escaped her dead-end town, she never imagined she'd join a revolution, let alone lead one. But after the bloodthirsty Sultan of Miraji imprisoned the Rebel Prince Ahmed in the mythical city of Eremot, she doesn't have a choice. Armed with only her revolver, her wits, and her untameable Demdji powers, Amani must rally her skeleton crew of rebels for a rescue mission through the unforgiving desert to a place that, according to maps, doesn't exist. As she watches those she loves most lay their lives on the line against ghouls and enemy soldiers, Amani questions whether she can be the leader they need or if she is leading them all to their deaths.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Faber and Faber, London, 2018
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780571325436

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Amani Al'Hiza · Jin · Ahmed Al’Omán Bin Izmán · Bahadur · Sam · Shazad


Kedvencelte 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Alwyn Hamilton: Hero at the Fall

„Once there was a boy from the sea who fell in love with a girl from the desert. (…)
But he wondered if a boy from the sea and a girl from the desert could ever survive together. He feared that she might burn him alive or that he might drown her. Until finally he stopped fighting it and set himself on fire for her.”

Tökéletes befejezés. *.*
A Hero at the fall az idei év egyik legvágyottabb könyve volt számomra, hiszen a sorozat első két részét imádtam, és már alig vártam, hogy megtudjam, hogyan folytatódik a történet a Traitor to the throne függővége után.
Nem kellett csalódnom az írónőben, ez a rész is tartotta az előzőek színvonalát és a befejezéssel is abszolút elégedett vagyok. De tényleg, az utolsó fejezet szerintem csodaszép lett. :)
Amanit szerethető főszereplőnek tartom, nagyon élveztem az ő nézőpontjából olvasni a történetet, ugyanakkor különösen szerettem azokat a fejezeteket, amelyek a többi szereplő életébe/múltjába engedtek betekintést. Ezek közül az egyik kedvencem a The Young Princes, ami egy aprócska történet Ahmed és Jin gyerekkorából.
Voltak szereplők, akikről szerettem volna egy kicsit többet olvasni (pl. Ahmed és Rahim), és nagyon sajnálom, hogy spoiler
Hiányozni fog ez a különleges világ és a szereplők, de remélem, hogy még sok-sok történetet olvashatok az írónő tollából.

>!
Evelena
Alwyn Hamilton: Hero at the Fall

Méltó befejezése a Hero at the Fall ennek a nagyszerű trilógiának.
Ismét elbarangolunk a sivatagos tájra, tele varázslattal, ármánnyal, kalandokkal. Elcsattan azért néhány csók is, többet megtudunk a dzsinnek hosszú korszakot átívelő történelméről.
Már mindenhonnan gyülekezik az ellenség, nem csak a szultán, hanem külső erők is veszélyeztetik Mirajit.
Számos veszteség éri hőseinket, míg megküzdenek ezekkel az erőkkel. Amani és Jin még mindig kedvencek, nagyon szerettem őket végig. Bár Amani önfeláldozó hajlama néhol már kicsit sok volt nekem.
Sam az egyik kedvenc szereplőm spoiler.
Shazadot is nagyon szerettem spoiler
Emellett még nagyon kedveltem a főgonoszunkat, vagyis a szultánt. Már nem az első fantasy, ahol a gonosz szereplőt kedvelem. :D Komolyan, a második rész miatta lett kedvenc, akármilyen elvetemült, van egy stílusa a pasinak.

Meg kellett nagyon küzdeni ezért a befejezésért, élveztem a visszaemlékező, tényleg ezeregy éjszaka meséi stílusú történeteket.
A vége pedig meglepett, nem egészen erre számítottam, de jó volt, megkönnyeztem, örültem, nagyszerű történet volt, lehetne még folytatása. :)

>!
Rileey
Alwyn Hamilton: Hero at the Fall

Sajnos a trilógiai befejezése nem okozott akkora extázist, mint az eddigi részek. Talán, ha az írónő nem durrogtatta volna el az előző rész végén, hogy Ahmed spoiler, akkor izgalmasabbnak tűnt volna a kiszabadulásukig tartó út. Így viszont, noha a nyitány jó volt, a könyvnek több mint feléig tartott a mentőakciósdi, és ez a részét kissé untam. Arról már nem is beszélve, hogy egyes események mennyire ad hoc szerűen zajlottak, és kissé mesterségesen lendítették előre a sztorit. A végére viszont összeállt a dolog, bár sajnos elég kevesen hullottak el, és természetesen pont az egyik kedvenc szereplőnek kellett. Őszintén szólva a legjobban a sztoriba ékelt kis mesék tetszettek, és érdekes megoldás volt a vége, ahol kaptunk egy kis összefoglalót.
Örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, mert egy ízig-vérig kalandos történet, aminek jó volt pár napig a részese lenni.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96 

I woke from a sleep filled with nightmares to the sound of my name.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
>!
Nymeria96 

‘But you love him,’ he said softly. ‘You love him, and you should save him. That’s what people do with those they love, Amani – they save them.’

457. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ahmed Al’Omán Bin Izmán
>!
Nymeria96 

I felt Jin's hand on my face. It came away red. “Are you aware that you're bleeding, Bandit?”
(…)
“Are you aware that you're not wearing a shirt?”

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
>!
Nymeria96 

Men raised in privilege were not accustomed to being refused.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
>!
Nymeria96 

“God above, you’re beautiful,” he breathed.
“You don’t believe in God,” I reminded him, my voice low.
“Right now, I think I just might.”

418. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
>!
Nymeria96

My life is yours to share. Until the day we die.

328. oldal

>!
Nymeria96 

“You're wrong, you know. I'm not with you because of who you became. I fell in love with you when I was bleeding under a counter at the dead end of the desert and you saved my life. Back when we were both who we used to be.”

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jin
>!
Nymeria96 

He kissed me deeply until I heard myself saying his name over and over in my shallow breaths, like a plea, or a prayer. He whispered my name back to me against my lips like a secret that belonged to him. My breath came in small, ragged gasps, and I sank my fingers into his back. We were burning together as one single flame, bright enough that we could defy the night.

422. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
>!
Nymeria96

The Rebel Prince will rise again.
He will bring a new dawn. A new desert.

18. oldal

>!
Nymeria96 

Maybe Jin was right, down in the vaults on the day of the battle for Izman. Maybe there was nothing after this life. Maybe he and I would just be dust, forever searching for each other in the wind. But that wouldn’t be all we were. We would be stories long after we were gone. Imperfect, inaccurate stories. Stories that could never even come close to reality.

500. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Marie Rutkoski: Bridge of Snow
Jennifer Jenkins: Nameless
Lindsay Smith: Dreamstrider
Amy Tintera: Ruined
Victoria Aveyard: Red Queen
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom