A ​vég hősnője (A sivatag lázadója 3.) 7 csillagozás

Alwyn Hamilton: A vég hősnője

Amikor a jól lövő Amani Al-Hiza elhagyja Porfészket a sivatag peremén, nem sejti, hogy csatlakozni fog egy lázadáshoz, amelynek egy idő után ráadásul az élére is áll. Miután azonban a szultán, Mirádzsi vérszomjas zsarnoka Eremotba zárja fiát, a lázadó Ahmed herceget, nem lesz más választása. Nincs más fegyvere, mint az esze, a pisztolya és leigázhatatlan varázsereje, mégis összegyűjti a felkelők maradékát, hogy a kíméletlen sivatagon átkelve kimentse a rab herceget és vele együtt a hegy gyomrába zárt társait. Egyfajta mitikus pokol ez, ami azonban nagyon is létezik. Közben egy sor bajtársa elhullik a megpróbáltatások során vagy a gépember abdalok tüzétől. Közben Amanit gyötri az önvád, jó úton jár-e, megér-e ennyi életet a nemes cél.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634991267 · Fordította: Béresi Csilla

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
LittleStar
Alwyn Hamilton: A vég hősnője

Zseniális volt. Az előző két rész színvonalát hozta, sőt számomra még emelt is rajta. Igazán olvastam volna még tovább, de ha ez a vége, azt is elfogadom. Nagyon tetszett, kevés időm volt, bosszantott is, hogy nem tudom olvasni minden percben, de ez is elmondja mennyire jó volt ez a könyv. Amanit nagyon meg szerettem, az elejétől fogva, és a többieket is. Néha elszomorodtam, néha jókat mosolyogtam rajta. Egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Imádtam. Fogom én még az egész sorozatot ujraolvasni, az tuti! Rég olvastam ilyen jó kis sorozatot :D
(Nagyon köszönöm Fruzsi @zsebibaba007 a biztatást, hogy vagjak bele! Ha nem biztatsz, meg mindig a polcon csucsulne :D És ezt vétek lett volna kihagyni!)

14 hozzászólás
>!
katalinfuleki
Alwyn Hamilton: A vég hősnője

Másodjára olvastam el ezt a részt és ez az alkalom is iszonyat levett a lábamról, mintha csak ez lett volna az első, hogy a kezembe vettem.

>!
bfanni
Alwyn Hamilton: A vég hősnője

Nagyon különleges ez a sorozat, mindegyik része egy kincs, én mégis egy kis hiányérzettel csuktam be az utolsó kötetet. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, talán azért mert egyszerűen olvastam volna tovább, vagy azért, mert a második rész annyira magasra tette a lécet. Sok fontos dolgot nem éreztem elég kidolgozottnak: megtörtént, ennyi, léptünk is tovább. Ez zavart, de ettől eltekintve továbbra is kedvenc a sorozat.
Annyi, de annyi népszerű sorozat kap novellás, váltott szemszögű és spin-off köteteket… fáj ilyenkor, hogy az ilyen igazán nagyszerű világokból „csak” ennyit kapunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arwen Elys Dayton: Seeker
Morgan Rhodes: Árnyak gyűlése
Christopher Paolini: Örökség
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Cinda Williams Chima: Lángvető
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Jenn Lyons: Királyok Veszte
Tea Stilton: A jéghercegnő
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett