A ​szultán foglya (A sivatag lázadója 2.) 2 csillagozás

Alwyn Hamilton: A szultán foglya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hatalom. Szerelem. Árulás.

Amani, a Kékszemű Bandita több mint egy éve harcol a Lázadó Herceg mellett, és már az egész világon félik a nevét. Amikor egy váratlan támadás során elrabolják, erejétől megfosztva és szerelmétől elszakítva a szultán palotájában köt ki – ez pedig olyan hely, ahol minden sarok mögött veszély leselkedik. Intrika, gyanú és félelem érezhető a falak között, de Amani igazi sivatagi lányként hamar rálel a túlélés titkaira. Dacolva minden veszéllyel kémkedni kezd a lázadóknak, ám ahogyan egyre több időt tölt magával a szultánnal, ráadásul a múltja különös alakokban bukkan fel előtte, szívében kétségek merülnek fel, hogy vajon a jó oldalon áll-e. De ez itt még közel sem a vég, hiszen, mint tudjuk: „Az új hajnal új sivatagra köszönt.”

Eredeti mű: Alwyn Hamilton: Traitor to the Throne

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619668 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amani Al'Hiza · Jin


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette 
Alwyn Hamilton: A szultán foglya

Lehet, hogy velem van a gond és egyébként biztos, hogy mostanában rossz a kedvem, sokat idegeskedek és szomorkodok a közelgő műtétem és az egészségügyi gondjaim miatt, de azért így is akadtak olyan kötetek amik tetszett és teljes mértékben lekötöttek.
A szultán foglya most sajnos nem ezek közé tartozott. :( Persze nem volt rossz, de közel sem tetszett, annyira, mint az első rész.
A homok leánya tele volt anno rengeteg újdonsággal, bőven tudott újat nyújtani és az egész sivatagi légkör, a western beütés, meg a dzsinnek és egyéb, arab regék világa teljesen elvarázsolt. Ez természetesen most is így volt, ráadásul teljesült a kívánságom és sokkal többet megtudhattunk Amani múltjáról, az apjáról, a dzsinnek világáról, de ennél több újdonság nem is nagyon volt ebben a kötetben.
Mint említettem, akadtak benne mitológiai utalások, feltűntek új szereplők és sok minden megváltozott az eddigiekhez képest, mégsem találtam valami jónak. Lassan haladtam vele, sokszor nem kötött le, elkalandozott a figyelmem olvasás közben.
Számomra a tipikusan semmitmondó, második kötet kliséit hozta. Érződött rajta, hogy átvezető rész.
A szerelmeseket természetesen elválasztották egymástól és Jin, a férfi főszereplő, alig tűnt fel. Nem tudom, hogy miért van ez, de az Alkonyat féle Újhold óta egyszerűen divattá vált, hogy a folytatásokban sosem láthatjuk együtt a fontosabb karaktereket.
Az újak közül sikerült megkedvelnem Rahim és Sam kettősét, akik két teljesen különböző származású és viselkedésű férfinak számítanak, mégis nekik voltak a legjobb és legérdekesebb jeleneteik.
Amani most idegesített, mert sokszor fel volt háborodva, hogy bizonyos múltú szereplők haragszanak rá és megvetik, holott anno tényleg ő maga hagyta őket cserben. Szóval ezen nem igazán volt mit megsértődni és meglepődni…
Ha már itt tartunk, akkor muszáj megemlítenem, hogy két olyan karakter is feltűnt, akikről eddig azt hittük, hogy meghaltak, eltűntek. Ez pedig számomra leginkább egy olyan elkeseredett húzásnak tűnt az írónő részéről, mintha már nem igazán tudott volna jobbat kitalálni és akkor gyorsan feltámasztott, visszahozott pár embert. Értitek, a biztonság kedvéért…
Szerettem viszont azokat a fejezeteket, amik az Ezeregyéjszaka történeteinek köntösében meséltek el. Roppant hangulatosnak bizonyultak és szívmelengetőnek.
Szóval mindent összevetve, jó ötletekből most sem volt hiány, de a kivitelezés erősen hagyott némi kívánnivalót maga után.
A politikai ármánykodás és a Senkiben sem lehet megbízni! jelenetek többsége nekem sokszor túlzó volt.
Persze attól még elismerem, hogy bőven akadt benne akció, kaland, izgalom és sok-sok árulás is.
A függővég erősen kínzó. Azért el fogom olvasni a befejező kötetet, mert mindenképpen kíváncsi vagyok a lezárásra.
Azt még viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy az írónő egyáltalán nem volt bevállalós a kötet végén lévő, egyik legjelentősebb mellékszereplő halálával kapcsolatban, pedig az igencsak sokkoló lett volna. Kár érte.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/12/konyvkritik…


Népszerű idézetek

>!
zaho 

– Tedd le a fegyvert, Bandita! Túlerőben vagyunk – acsargott Malik.
– A világon egyetlen férfi szólíthat csak így – mondtam. – Márpedig közel sem vagy olyan jóvágású, mint ő.

43. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza · Jin
>!
zaho 

– Azért jöttél, hogy gúnyolódj rajtunk, vagy hogy kiszabadíts minket? – nézett rám savanyúan Mahdi.
– Nem látom okát miért ne tehetném mindkettőt egyszerre.

25. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amani Al'Hiza
>!
zaho 

Élt egyszer egy herceg Mirádzsi sivatagi királyságában, aki atyja, a szultán trónjára tört.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Anthony Ryan: Az ébredő tűz
J. R. R. Tolkien: A babó
Timár Krisztina: A látszat mesterei
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón