Útban ​a modern fizikához 6 csillagozás

Alvin Hudson – Rex Nelson: Útban a modern fizikához

A jelen könyv alapjául szolgáló kézikönyv több hazai egyetemi-főiskolai szakemberrel való konzultáció alapján került kiválasztásra a hasonló külföldi kiadványok széles választékából. E könyv a fizika elemi fogalmainak bevezetéséből indulva eljut a relativitáselmélet, az atomhéj-, az atommag-fizika alapjáig, sőt a részecskefizika helyzetéről és történetéről" is ad korrekt vázlatot.A szerzők didaktikai érzékéről tanúskodnak az ábrák, amelyek nem pusztán illusztrációk, hanem a kifejtést, a megértést szolgálják. Másik, didaktikailag jelentős érdeme a könyvnek a minden egyes fejezethez csatlakozó példatár. Alapfeladatoktól komplex és bonyolult példákig megtalálhatják benne a tanulni vágyók az elméleti fejtegetések gyakorlati alkalmazásait.

>!
LSI Oktatóközpont, Budapest, 1994
1152 oldal · ISBN: 9789635771974
>!
1214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635771975 · Fordította: Abonyi Iván, Főzy István, Illy Judit Ágnes, Menczel György, Sebestyén Dorottya, Tasnádi Péter

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sceurpien I>!
Alvin Hudson – Rex Nelson: Útban a modern fizikához

Ez a könyv gyakorlatilag mindet tartalmaz. Egyszerűen és nemesen mindent. A komplett fizikai tananyagot az általános iskolástól egészen az egyetemi szintig, persze nem általános iskolásoknak írva, hanem olyanoknak, akik nem ijednek meg néhol egy integráljeltől. Ahhoz képest, hogy mennyire monumentális munka, meglepően összeszedett és tökéletes, és épp ezért könyvként az egyik legjobb, amit ismerek, hiszen az elmúlt száz év néhány felfedezésétől eltekintve mindent tartalmaz.

DrEmergencyGrooveHouse>!
Alvin Hudson – Rex Nelson: Útban a modern fizikához

Terjengős és modoros. Néhol még szépelgő is, amit egyáltalán nem várnék egy természettudományos könyvtől. Anno ezt meg kellett tanulni egyetemen és tisztára hülyeségnek tartottam. Talán a stílusa miatt. Utólag visszanézve sokkal hasznosabb lett volna egy kis formális módszerek, matematikai logika, absztrakt algebra, algoritmuselmélet 2, oo programozás++, bármi. De mindegy, ez nem a könyvhöz tartozik. Az csak terjengős és modoros. Ha tényleg meg kellene tanulnom a fizikát, nem ezt választanám, mert ezzel csak az erőlködés volt.

Tiraus>!
Alvin Hudson – Rex Nelson: Útban a modern fizikához

Időzabáló de vállal garanciákat az olvasó fizika tudásának fejlődésére.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arany Tóth László – Várnagy István: Fizika I.
Richard P. Feynman – R. B. Leighton – M. Sands: Szilárdtestfizika I. – Az anyag mágnessége / Rugalmasságtan / Folyadékok áramlása
G. A. Szvecsnyikov: Okság és állapotösszefüggés a fizikában
Müller Antal: A kvantummechanika filozófiai kérdései
Richard P. Feynman: QED
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Stephen W. Hawking: A mindenség elmélete
Stephen Hawking – Leonard Mlodinow: Az idő még rövidebb története
Stephen Hawking: Az idő rövid története
Brian Greene: Az elegáns univerzum