Csuda ​jó főzni 2 csillagozás

Kis szakácsok játékos kézikönyve
Almuth Bartl: Csuda jó főzni

Íme, egy szakácskönyv, amire már olyannyira vártak a gyerekek! Jól ismert, kedvenc ételek és a szokványostól eltérő, különleges, sőt különc csemegék könnyen érthető receptjei – ez az, amit a színes és játékos könyv kínál. Végre a gyerekek úgy vehetik birtokba a konyhát, hogy miközben kiélhetik élénk fantáziájukat, észrevétlenül mindent megtanulhatnak, ami ennek a kisüzemnek az okos fenntartásához szükséges. Játszhatnak, viccelődhetnek, bizarr asztali díszeket készíthetnek, szakkifejezéseket böngészhetnek a mini-lexikonban, és elgondolkodhatnak azon, hogy vajon mi a teendő, ha odaég a fagylalt, vagy ha nem esik vissza a palacsinta…

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 1995
62 oldal · ISBN: 9637937390 · Illusztrálta: Michael Schober

Enciklopédia 5


Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

bogcica>!

Mielőtt belevágnál…
Biztos, ami biztos
A legeslegfontosabb konyhai főző-szabály:
A főzéshez kérj engedélyt a szüleidtől!

(első mondat)

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

bogcica>!

Mielőtt belevágnál…
Biztos, ami biztos
A legeslegfontosabb konyhai főző-szabály:
A főzéshez kérj engedélyt a szüleidtől!
A receptet mindig olvasd fel a szüleidnek! Ők jobban meg tudják ítélni, hogy egyedül is el tudod-e készíteni az ételt, vagy jobb, ha együtt álltok neki.
Mielőtt belevágnál, olvasd el a receptet és készíts elő minden hozzávalót! A konyhai eszközöket, gépeket is elő kell venni! Ne feledkezz meg a fazekak fedőiről.
Főzés előtt mindig alaposan mosd meg a kezedet. Az sem árt, ha néha főzés közben is kezet mosol.
Tipp: Ha hosszú a hajad, feltétlenül kösd össze!
Figyelem! Ha forró dolgot vagy mélyhűtött ételt veszel elő, használj edényfogó kesztyűt.
Óvatosan bánj az éles késsel!
Ez egy kötény:
– Megtörölheted benne a vizes kezed.
– Turbánt készíthetsz belőle.
– Használhatod edényalátét helyett.
– Terítőként is jól mutat.
– Ha fáj a torkod, sálat köthetsz rá belőle.
– Végül pedig akár fel is veheted, és akkor mindenki látja, hogy te vagy a világ legjobb szakácsa!

8. oldal

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: sütőkesztyű
bogcica>!

Jó tanács:
Ha nem szeretsz fogyókúrázni, ügyelj arra, hogy csak nálad dagadtabb barátaid legyenek! Így nem tűnik fel, hogy te egy kicsit duci vagy. Egyébként a fogyókúrát a nyalánkságok elhagyásával kezdd.

10. oldal

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: fogyókúra
1 hozzászólás
bogcica>!

– Korgó gyomorral ne menj bevásárolni!

10. oldal

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: vásárlás
bogcica>!

– Csak akkor kezdj el főzni, ha valóban kedvet érzel hozzá! Ha belekezdtél a főzésbe, akkor fejezd is be! Ha félbehagyod, akkor nemcsak az élelmiszereket és az idődet pocsékoltad el, de azt is kockáztatod, hogy a szüleid engedjenek tevékenykedni a konyhában.
– Ha készen vagy, tedd rendbe a konyhát! Mosd le az asztalt, ahol dolgoztál. Ha rendet és tisztaságot hagysz magad után, a szüleid biztosan megengedik, hogy máskor is főzhess.

10. oldal

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: konyha
bogcica>!

4. A különösen érzékeny szemű hagymavágóknak azt javasoljuk, hogy vegyenek fel egy búvár- vagy síszemüveget. Így ők majd meglehetősen furcsán néznek ki, viszont nem sírnak.

Almuth Bartl: Csuda jó főzni Kis szakácsok játékos kézikönyve

Kapcsolódó szócikkek: hagyma

Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Annie Gray: A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Ambrus Éva: Anya, kérek még!