Lulú ​korszakai 8 csillagozás

Almudena Grandes: Lulú korszakai

A mű főszereplője az önmegismerés útján a szexuális felfedezések, kísérletek, folytonos partnerkeresés révén járja be. Nem ismer akadályt, érzéki kíváncsiságát szenvedéllyé korbácsolja a vágy, s ez a heves szenvedély örvényszerűen rántja mind mélyebbre. Oda, ahol a gyönyör és a gyötrelem már talán nem is válik külön.

>!
Maecenas, Budapest, 1994
318 oldal · ISBN: 9637425926 · Fordította: Nagy József

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Zakkant_Tudós>!
Almudena Grandes: Lulú korszakai

Elég egyedi hangulatú könyv. Az erotikus jelenetek rendben voltak. Sajnos a narrációval már akadtak problémáim. Zavaró, hogy a cselekmény összevissza ugrál az időben, emiatt könnyű elveszteni a fonalat. Egy másik gond, hogy gyakran felbukkannak új szereplők, és néhányukról nem tudja az olvasó, kicsodák. Mindezekkel együtt nem rossz regény.
Nem értettem egyet a főszereplővel abban, hogy amiatt pánikol, mert nem fog soha felnőni és még 60 évesen is gyerek lesz lelkileg. Ez miért lenne baj? Inkább örüljön neki.
A címlap nagyon tetszik, és végre egy erotikus alkotás borítóját nem csúfítja el az álszent „csak 18 éven felülieknek” felirat. Ezt nagyra értékeltem!


Népszerű idézetek

Zakkant_Tudós>!

– A szépség, az egy szörnyeteg, egy vérszomjas isten, akit örökös áldozatokkal kell lecsillapítani, ahogy az anyám mondja…
– Az anyád hülye.

65. oldal

Zakkant_Tudós>!

Egy szép napon, úgy három héttel az első menstruációm előtt észrevettem, hogy megváltozott a szagom, nagyon furcsa érzés volt, egészen megváltozott a szagom, mintha nem is ugyanaz a lány lennék, és elhatároztam, hogy a végére járok a dolognak. Nemcsak a hálóingemet szagoltam meg, hanem a verejtékemet is, a fehérneműmet, a lepedőmet, a nővéreim holmijait is.

147. oldal

Zakkant_Tudós>!

A sevillaiak túlságosan… sevillaiak, legalábbis nekem.

88. oldal

Zakkant_Tudós>!

– Nem szeretem az anyámat.
– Én sem szeretem az enyémet.

211. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kató, egy urileány története
William Whitestone: A tét