A ​szőke nő 8 csillagozás

Almási Miklós: A szőke nő

„Mikor megjelent – teli pulóver, jó alak –, a mammutcég központjában, nem vették komolyan, vicceket meséltek róla, amúgy észre se vették. Szőke nő. Az meg kihasználta a szélárnyékot, persze ujja köré fonta a vezérhelyettest, aki el volt foglalva: a cég csőd előtt állt. A szőke nő viszont kijavította a deficites részlegeket, itt is, ott is súgott néhány pénzügyi megoldást, s mikor bukott a főnök, övé lett a gyeplő. A veszteséges bankból két év alatt menő céget csinált, most épp New Yorkba akarják vinni mint az év menedzserét. Ha nem lett volna szőke, és figyelték volna, mit csinál, nem sikerült volna a Nagy Manőver. A klisé, a céltáblaszerep védte meg. Meg a férfiak butasága…”

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Helikon, Budapest, 2001
196 oldal · ISBN: 9632087372 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Stone P>!
Almási Miklós: A szőke nő

Röpke történetek, röpke hírekre alapozva, alaposan fantáziába mártogatva, mégis hihetőre kozmetikázva. Szórakoztató két óra.

nyolcadikutas P>!
Almási Miklós: A szőke nő

Almási könyve – már félre értés ne essék – nem a szőke nőről szól. De még csak nem is őrült mesékről. A tartalom egyszerűen: nemzetközileg megjelent és összegyűjtött hírek továbbadása, esetenként tovább gondolása. Tollhegynyi információk, melyek ritkán kerülnek az első oldalra, de érdemlegesek arra, hogy rajtuk keresztül kitágítsuk ismereteinket a világ furcsaságairól, vagy egyszerűen ráébredjünk, ilyen is van, ezt sem gondoltam volna.
A könyv informatív, de azért a nagy rácsodálkozáshoz kevés.

sophie P>!
Almási Miklós: A szőke nő

Kiolvasottnak nyilvánítom (újra).
Valami kiárusításon vettem, gondolom pár forintért, mert azt hiszem komoly pénzt nem adtam volna érte, bármennyire is kedvelem Almási Miklóst és az ő történeteit, és azt, ahogy azokat a történeteket elmeséli. Sőt, talán a könyvtárból sem hoztam volna ki, legfeljebb ott helyben olvastam volna el 2-3 írást jót mosolyogva. Mert hogy 2001 évi kiadás, de abszolút időtálló írások, és pont annyira jólesőek, mint amennyire jóleső mondjuk a Nyugat című folyóirat tárcaíróit olvasgatni. Nagyon sajnálom, hogy olyan időket élünk, hogy nem érdemes megmondani, hogy ma milyen íróktól olvasok tárcákat és milyen lapokban. Már eleve újságot olvasni … papíron … Elavult(am).

Szóval itt hevert az irodában az asztalon a könyv (fedlapját rajzolta Sajdik Ferenc), és időnként a kávé mellé felütöttem valahol. De elteszem most már, valahová a hátsó sorba, hogy majd kábé ötésfélév múlva előkerüljön véletlenül megint.


Népszerű idézetek

Hannelorka P>!

A képtelen históriák olyanok, mint a villám fénye: hirtelen, egy ezredmásodpercre láthatóvá teszik a dolgok titkos szerkezetét, olyan összefüggéseket, melyeket a köznapok rutinja eltakar, melyekről nem is álmodnánk.

(első mondat)

2 hozzászólás
Kincsanna P>!

Csak a teljesítmény számít, de hogy mi a teljesítmény, azt én döntöm el – mondta és mosolygott.

32. oldal, A szőke nő (Helikon Kiadó, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: teljesítmény

Hasonló könyvek címkék alapján

Moldova György: Zsidómentes övezet
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Moldova György: Hitler Magyarországon
Vavyan Fable: Mesemaraton – Emlékfutam
Kiss József László: Talán Pista
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Hamvas Béla: Karnevál
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Réti László: A hasonmás