I'd ​Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You (Gallagher Girls 1.) 12 csillagozás

Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

The Gallagher Academy for Exceptional Young Women lives up to its name. Not only does this exclusive boarding school teach advanced language skills and correct deportment; its students also master the arts of tapping phones, hacking into computers, and spying in public places. At school, second-generation Gallagher Girl Cammie Morgan has impeccable credentials: She is fluent in 14 languages and able to kill an assailant in seven different ways. But recently life has dealt Cammie a card that she never anticipated: She has fallen in love with an ordinary boy who knows nothing about her exotic double life. A truly covert romance.

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484785058
>!
Orchard Books, London, 2016
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408346167
>!
ISBN: 9781491510445 · Felolvasta: Renée Raudman

4 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Cheril>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Őszintén szólva nem állnak közel hozzám ezek a túlságosan csajos történetek, de ha már volt rá lehetőségem elolvastam ezt is.
Maga a nyelvezete nem túl bonyolult, ami érthető is, hiszen a fiatalabb korosztálynak íródott.
A történet tipikusan az a tinikönyv, amit egyszer elolvasol és kész. Nem nagyon fogott meg, de a kémes dolog nagyon tetszett, mert hát valljuk be nem sok tinikönyvben vannak kémlányok. Tetszett, tetszett meg vicces is volt, ki is kapcsolt, de semmi egyéb.
Nagyjából ennyi, és mivel magyarul már olvastam (http://moly.hu/ertekelesek/1185534) ezért egy picit untam is. Viszont a második rész sokkal inkább tetszett, úgyhogy biztosan azt is elolvasom angolul.

AranyCsillag>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Amikor megjelent magyarul elolvastam és annyira imádtam, hogy alig vártam a folytatást. Persze azt is megvettem, aztán abbamaradt a sorozat kiadása. Gondoltam majd ha megtanulok angolul, akkor elolvasom az egészet és új kedvencet avatok. Milyen kár, hogy nem tudtam ~2010 környékén olyan szinten angolul, mint szerettem volna! Mert most nagyon sok dolog idegesített és nagyon sok dolog nem tetszett. De közben meg tudom, hogy ha a fiatalabb énem olvassa, akkor 4-5 csillagot adna rá :(

Karina0>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Nos, kevesebb mint egy hét alatt elolvastam, aminek nagyon örülök, mert az angolomnak nagyon jót tett.
Az már kérdéses, hogy maga a történet mennyire nyerte el a tetszésemet. Maga a könyv érdekes, nem unalmas, de úgy érzem(hiába az én korosztályomnak szól), ez nekemn egy kicsit már gyerekes. De nem rossz értelemben. Tényleg. Elolvastam, nem hagytam abba, tehát nem volt rossz, de ha magyarul kezdek neki, nem garantálom, hogy be is fejeztem volna. Talán elolvasom a következő részeit is, de csakis angolul.

2 hozzászólás
Fanni_Dorottya>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Az öt csillagot picit a nosztalgia-faktor miatt kapja. Emlékszem, elsőre mennyire el voltam ájulva az egész Gallagher Academy-től, hogy miket tudnak, a kiképzésüktől, mindentől. Most úgy éreztem inkább, mint mikor a Doktor Addisont néztük anyával: hogy lehet, hogy egy csapat magasan képzett zseni a „való életben” ilyen tökkelütött legyen? Oké, itt megvan az a mentségük a szereplőknek, hogy 15 évesek, nem 40+, mint a sorozatban, így kicsit megbocsáthatóbb.
A stílus még mindig tetszik, imádom ezeket az odavetett félmondatokat, amikkel a tudásukra utalnak. Sajnos az ebben a részben levőkre még elég jól emlékeztem (bár legalább angolul is elolvastam őket), és ez valószínűleg a második résszel is így lesz, de a többi könyvet csak egyszer olvastam, azok valószínűleg kevésbé ragadtak meg (őszintén szólva a fő cselekményszál is csak homályosan rémlik – szörnyű a könyv-memóriám).

Sunshine>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Vicces és viszonylag a földön jár (a kémes részt leszámítva ugye). Cammie nem egy folyton nyávogó főszereplő, ami jó hír. Ő és a barátai kicsit különcök a „normális helyeken”, de ezt leginkább csak ők tudják magukról. :) És hiába a magas IQ és stb, ők is átmennek a tinis dolgokon… amiket úgy kezelnek, ahogy felnőttek…kémesen. :D
Macey az elején elég nagy kérdőjel volt számomra, de végül kiderült, hogy nem olyan elviselhetetlen, mint amilyennek beállítja magát először.

sdorottya>!
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Aranyos volt. Tetszett a humora, aranyosak voltak a szereplők, meg alapvetően tetszett a kémesdi is. Nem hiszem, hogy folytatni fogom a sorozatot – legalábbis mostanában biztos nem –, mert ez nekem már egy kicsit túl tinis volt (öregszem, na :D), de ettől függetlenül jár neki az öt csillag :)


A sorozat következő kötete

Gallagher Girls sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vampire Academy
Marni Bates: Awkward
Joss Stirling: Storm and Stone
Kasie West: The Fill-In Boyfriend
Kerstin Gier: Ruby Red
John Green: Looking For Alaska
Sarah Dessen: Just Listen
Nicola Yoon: Everything, Everything
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire
Beth Reekles: The Kissing Booth