Görbüljek ​meg, ha igazat mondok (Cammie, a Kaméleon 2.) 238 csillagozás

Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután ​Cammie Morgan, a Kaméleon, kénytelen volt lemondani első barátjáról, Josh-ról, megfogadta, hogy soha többé nem sodorja veszélybe társait és az iskoláját; zavartalan félévre vágyik. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni, ha az ember a CIA örököse és a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja… A tanárok titkolóznak, az öreg kastélyba titokzatos vendégek érkeznek, és a Csipkebokor fedőnévről sem tudni, mit takarhat… Megtarthatja-e a lány fogadalmát? Cammie és a barátai falakon másznak át, kémkednek, hogy kiderítsék az igazságot. Bár bíznak képességeikben, ez alkalommal a Cammie szívéért és szeretett

iskolájáért folytatott harc keményebb, mint valaha…

„Megfigyelési jelentés"
Készítette: Cameron Morgan, Rebecca Baxter, Elisabeth Sutton és Macey McHenry (a továbbiakban „munkatársak")
Miután tudomásukra jutott, hogy a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának tanárai vörös akciót terveznek, a munkatársak kutató misszióba kezdenek,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Kelly, Budapest, 2011
228 oldal · ISBN: 9789639943988 · Fordította: Stier Ágnes
>!
Kelly, Budapest, 2008
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943988 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Cameron "Cammie" Morgan · Rebecca Baxter (Bex) · Zachary Goode (Zach) · Macey McHenry · Josh Adamson Abrams · Joe Solomon · Rachel Morgan · Madame Dabney


Kedvencelte 48

Most olvassa 21

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Cheril
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Nem is tudom mit mondhatnék. Imádtam.
Az első rész tetszett, de nem keltette fel nagyon az érdeklődésem, ezért is halogattam a könyv olvasását. Mikor már mindenhol azt láttam, hogy ez sokkal jobb, úgy éreztem muszáj elolvasnom. Valójában SOKKAL jobb, mint az első rész.
Már az elején beindult a történet és csak egyre izgalmasabb lett.
Zach számomra egy nagyon aranyos karakter. Már a felbukkanásakor megkedveltem, de őszintén szólva féltem attól, hogy ő is a rosszfiúk közé tartozik. Mint már előttem sokan leírták sokkal aranyosabb, kedvesebb és sokkal inkább illik Cammie-hez, mint Josh (Jimmy :D). Ő is kém, ezáltal jobban beleillik Cammie kis világába.
Itt a történetben az izgalom sem marad el. Az előző részben ezt hiányoltam, de itt bepótolták, és még a vicc sem maradt el.
Nagyon aranyos, gördülékeny, vicces és néhol izgalmas történet. Egyszerűen nem lehet letenni. Egy ilyen rész után szívesen végigolvasnám az egész sorozatot, de sajnos nem folytatják.
Soha nem hittem, hogy ilyet mondok egy „tinitörténetre”, de a kedvenc könyvem lett és biztosan fel fogom még lapozni.

4 hozzászólás
>!
brena
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Ez a rész talán még az elsőnél is jobb volt. Még olvasnám tovább.Sajnálom,hogy nem folytatják a kiadást:(
Imádtam kém suliba járni most is:))Ajánlom mindenkinek aki pár óra kikapcsolódásra vágyik,sok 15-16 éves lány közé,akik kicsit sem átlagosak:)

6 hozzászólás
>!
Petrus601
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Hát gyerekek, nem gondoltam volna, hogy ez még jobb lesz, mint az első része!:) És mi az, hogy nincs magyarul folytatás??!! Nem szép dolog.:D
Jó volt megint belecsöppenni ebbe a kémeskedésbe. Egyszerű, de nagyszerű történet, és olvastatja magát. Imádom, és kész.
5*

>!
Ellani
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Sokkal jobb mint az első rész. Hamarabb beindult, izgalmasabb, pörgősebb lett a történet.
Zach sokkal szimpatikusabb mint Josh, valahogy kiszámíthatatlanabb. Vicces volt, hogy mindent amit tud, azzal magyaráz, hogy „Kém.” De persze ez mégsem olyan jó, mint Liz „Hopszi Maxi”-ja. Az felülmúlhatatlan, sosem fogom megunni! :D
Ennek a résznek az elolvasása után szívesen folytatnám a sorozatot. Nagyon kár, hogy nem fogják kiadni a többit. :/

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Alfi macsek azt nyilatkozta, „Tisztában vagyok vele, hogy a második részek, azok mindig szarabbak, mint az elsők” (a mondat folytatása, most nem lényeges). Ezzel egyet kell értenem, de szerintem mindig vannak kivételek, mint például ennél a könyvnél is.
Ally Carter írói stílusát még mindig imádom és azt is, hogy a szereplők milyen természetesen veszik, az olyan mondatokat, mint: „Ha akarnám a hátizsákommal is megtudnám ölni” vagy „Egyszer négyéves koromban véletlenül feltörtem a NSA Zafír kódsorát” és szerintem ez teszi ilyen jóvá ezt a könyvet.
Valahogy sejtettem, hogy úgy lesz vége a könyvnek, hogy éppen benne vagyunk a drámába, körömrágás ezerrel és akkor valaki benyög egy mondatot, ami mindent megváltoztat, majd a felirat, hogy „Folytatás következik”. Sok író ezt tette volna, de Carter nem és ezért nagyon hálás vagyok, hogy a könyvnek volt egy normális lezárása, nincs félbehagyva, akkor sem, ha ez egy sorozat.
Ezen kívül nem tudok mit mondani. Nagyon tetszett, jobban mint az első, várom a folytatást, addig is előkerítem (még ha a pokolig is kell leásnom) angolul e-bookba és reklamálok a Kelly kiadónál, hogy adják már ki a harmadik kötetet.

>!
Vicky3
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Sokkal jobb volt, mint az első rész és sajnálom, hogy nincs kiadva a következő könyv. Na és Zach..:) Olyan édes volt:) Nem bánom, hogy Josh már nincs a képben, különösebben az első részben se bírtam.

2 hozzászólás
>!
xoxo_ivett
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

ÓTEJÓÉG! Hogy én mennyire imádtam ezt a részt is. Sőt végig úgy éreztem, hogy jobban bejött nekem ez mint az előző, pedig már azt is nagyon megimádtam.
Zach teljesen megfogott. A kémes dolgait leszámítva olyan volt nekem mint a legtöbb srác, kiismerhetetlen, és ez adott neki egy olyan bájt, ami az első részben Joshnak nem volt, a tipikus jófiú érzés miatt.
És a történet többi része is remekül összeillett, és megint csak egy nagyon jó élmény volt belemerülni a Gallegher lányok világába. Mikor is jön a 3. rész? Ide nekem, de rögtön :D.

>!
Imagine
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Nagyon nagyon tetszett. Volt benne akció, szerelem, találkozás az ex-szel, barátság, kémkedés. Solomon tanítási módszerét imádom. Hogy elvitte a lányokat DC-be (ha jól emlékszem DC-be de ha nem oda írjatok) és ott megismerkedtünk Zach-el…:)
A cserediákság ötlet nagyon tetszett. Mondjuk még egy csomó feltáratlan rejtély van a Csipkebokor Fiúk körül de remélhetőleg a következő részekben azok is lelepleződnek.
Cammie barátnőit imádom de a legjobban Macey-t szeretem.

>!
lena91
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Ezerszer jobb, mint az első rész. Szinte ég és föld a különbség.
Míg ezelőtt szinte csak Cammie hisztijeiből, és fiú ügyeiből állt az egész, most végre igazi kémsulihoz illő cselekmény várt rám.
Zach-et nagyon bírom, sokkal inkább ő, mint Josh.
Remélem a folytatásokban még több izgalom és kémekhez illő esemény, valamint sok-sok Zach lesz:)

>!
Trudiz
Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok

Nem tudtam hova tenni a címet. Egy kémsuli a válasz, ahova Cameron is jár. A lezárt Keleti Szárny izgatta a lányok fantáziáját. Mi az a Csipkebokor? Minden kiderül. Olvasd el!


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

A legtöbb kislány Angliában arról álmodozva nő fel, hogy hozzámegy egy herceghez. Bex úgy nőtt fel, hogy fenéken akarta billenteni James Bondot, és átvenni a 0-s titulusát.

Kapcsolódó szócikkek: James Bond · Rebecca Baxter (Bex)
1 hozzászólás
>!
Sunshine

– És itt mindenképpen jobb a kilátás.
Azt kívántam, bár a Washington–emlékműről, az Oligopóliumról vagy bármelyik turistacsalogató látványosságról beszélne. De elég jól ismertem Bexet ahhoz, hogy tudjam, igazából arról a két fiúról beszél, akik tíz méterre ültek a padon, és őt bámulták.
– Ó! – Bex egyik karját átdobta a vállamon. – Akarok egyet!
– Nem kiskutyák.

Kapcsolódó szócikkek: Cameron "Cammie" Morgan · Rebecca Baxter (Bex)
>!
Sunshine

– Mit csinálsz? – sziszegte Zach, de akkor már a fémajtón dörömböltem, ami dr. Steve-t és engem elválasztott.
– Hé, srácok, kijönnétek segíteni? – kérdeztem a legférfiasabb hangon, amire képes voltam.
Zach úgy nézett rám, mintha megőrültem volna, de ekkor az ajtó kinyílt, és én a gallérjánál fogva kihúztam az egyik őrt.
Döbbenetében és kábultságában nem is fogta fel, mi történik, mikor egy horoggal kiütöttem, és egy nikotintapaszt nyomtam a homlokára, biztos, ami biztos.
– Szép munka! – mondta Zach. – Ezt V&T-n tanultad?
– Nem, a Buffy a vámpírok réméből.

>!
Cheril

A hazugság nem csak az, amit kimondunk, hanem az élet, amit élünk.

32. oldal

>!
Sunshine

Mert bár az igazság felszabadíthat, az nem jelenti azt, hogy nem fáj.

>!
xoxo_ivett

– Nem vagyok minden porcikámban rossz, Gallagher lány. – Lehúzta a zakóját a szék támlájáról, és megfordult, hogy elsétáljon. – Persze minden porcikámban jó sem vagyok.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zachary Goode (Zach)
>!
Sunshine

Randizhatsz csókolózás nélkül, de csókolózni randi nélkül, az teljesen más

Kapcsolódó szócikkek: Macey McHenry
>!
Sunshine

– Most ne nézz fel! Téged bámul.
Hát, azt nem tudom, hogy a normális lányok hogyan reagálnak a „Ne nézz fel!” parancsra, de a kémlányokat arra képezik ki, hogy megkeressék a legközelebbi visszatükröződő felületet (ezüst gyümölcsfacsaró), és odanézzenek.

>!
brena

De az teljesen más, ha élvezed a szép, nyugis reggelidet, aztán megfordulsz, és azt látod, hogy egy tinédzser tesztoszteronhorda közelít feléd! (Mármint, helló, olyan szoknya volt rajtam, aminek foltos a feneke!)

72. oldal

>!
brena

Kezdtem gyűjtögetni a kifogásokat, hogy milyen indokkal mehetnék ki az óráról, de senki nem robbantott plutóniumot az 1990-as évek közepe óta, úgyhogy ott ragadtam…

151. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Jeff Kinney: Pechszéria
Meg Cabot: Töltött galamb
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
John Green: Papírvárosok
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen