Csak ​tudnám, hogy csinálja (Kate Reddy 1.) 42 csillagozás

Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ismerjék ​meg Kate Reddyt, aki befektetési alapkezelő, két kisgyermek édesanyja. Öt különböző időzónában kilencféle devizát tud átszámítani, és képes fél óra alatt megfürdeni, felöltözni, a gyerekeket megmosdatni, felöltöztetni és elindulni otthonról. Kate krónikus időhiányban szenved, úgy számolja a másodperceket, mint más a kalóriákat. Folytonosan rohan egyik értekezletről a másikra, eszébe kell tartania a jelentéseket az ügyfeleknek, a gyerek születésnapi tortáját, a tengerentúli telefonhívást , a betlehemes játékot, megnézni a Dow Jones-indexet, intimtornát végezni, időt szorítani a szexre. Mindehhez adjunk még hozzá egy számító nevelőnőt, egy ausztrál főnököt, aki úgy bámulja Kate mellét, mint árut a kirakatban, egy szenvedő – valóban szenvedő – férjet, egy csöndesen rosszalló anyóst, két követelőző gyereket és egy elektronikus szerelmet. Kate annyi labdával zsonglőrködik, hogy valamelyik egy napon elkerülhetetlenül leesik a földre. ALLISON PEARSON regénye egyszerre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Capuccino könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2018
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066385 · Fordította: Dobos Lídia
>!
GABO, Budapest, 2011
390 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636895013 · Fordította: Dobos Lídia
>!
GABO, Budapest, 2003
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 963942191X · Fordította: Dobos Lídia

Enciklopédia 15


Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Család vagy karrier? Rengeteg nő találkozik ezzel a dilemmával. A könyv főszereplője úgy dönt, hogy család ÉS karrier. Kate befektetési alapkezelőként dolgozik a Cityben, egy elsősorban férfiak uralta területen, egyébként pedig két kisgyermek anyukája. Kétszer annyira hajt, mint férfi kollégái, heti rendszerességgel külföldre utazik, és a távolból próbálja megszervezni a család életét. Állandóan rohan, krónikus időhiányban szenved, lelkifurdalás gyötri. Vajon van-e értelme így élni? Hosszú távon vajon fenntartható-e ez az életforma? Előbb-utóbb fel kell állítani a fontossági sorrendet.
Humoros, ugyanakkor elgondolkodtató. Nagyon nem tetszett a kettős mérce (pl. ha egy férfi kolléga elmegy a gyereke meccsére, akkor ő jó apa, és kivívja a többiek elismerését. Mikor Kate épp csak megemlíti a gyerekeit, úgy néznek rá, mint a véres rongyra).A filmet próbáltam megnézni. Sajnos nem sikerült.

Petrus601>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Először a filmet láttam, azt is szerintem megjelenés után, úgyhogy csak annyi rémlett, hogy imádtam és rég el akartam olvasni a könyvváltozatát is.:)
A mínusz fél csillag igazából azért van, mert Kate tök hülyén bánt az alkalmazottaival. Mármint még mindig ő kért bocsánatot, meg ilyenek, és még ő érezte egy-egy dolog miatt kellemetlenül magát, hát azért ne már!:D
Amúgy nagyon tetszett a könyv, jó kis pörgős (mint Kate élete), és a befejezés is kifejezetten tetszik.:) Azt hiszem érik a film újranézése.:)
4,5*

Mary>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Először a könyvet olvastam, nagyon tetszett! Napjaink témája, család vagy karrier… ? Nagyon jó kérdés! Majd megnéztem a filmet ami már kevésbé tetszett… :( Ha nem Sarah Jessica Parker alakitotta volna Katet végig sem néztem volna. De a könyv hibátlan! :)

3 hozzászólás
evii29>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Nagyon tetszett, humoros, könnyed, de mégis van mondanivalója. Jól van megírva, nem kiszámítható történet. a borító annyira nem tetszik

Félcsi>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Annyira nem is volt vékony, mint amire számítottam, (az én kiadásom 402 oldalas) de nagyon gyorsan kiolvastam, és jót szórakoztam rajta. Néhol úgy éreztem, hogy kicsit túl van pörgetve a cselekmény, sokszor viszont azt, hogy ez a könyv rólam szól. Már ami az állandó rengeteg programot és elfoglaltságot jelenti. Én most babázom, és közlöm, hogy egy otthon lévő anyuka is lehet baromira elfoglalt…:-)) Nem kell hozzá befektetési alapkezelőnek lenni. :-)

rekucimucika>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Imádtam! Tetszett Kate karaktere, a Debrával váltott e-mailjei, a szituációk, dilemmák, amik felmerültek! Elgondolkodtatott, és ez jó volt. Örültem a végének, mert teljesen realisztikus volt. Egyedül Sarah Jessica Parker irritált a borítón. Mivel a filmet már régen láttam, egyáltalán nem tudtam elképzelni őt, mint Kate-et.

Hermux>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Régebben több csajos könyvet olvastam. Kicsit féltem most, hogy hogy fog tetszeni, de nem kellett volna. Nagyon bejött a könyv. Vicces, elgondolkodtató, és teljesen lekötött.

briggg>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Tetszett, mivel a valós élet problémáit feszegetni nem is kicsit. Az elején nekem hozzá kellett szoknom a stílusához, de utána nagyon jó volt.

l2njpx>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

Nagyon tetszett. Bár még nincs gyermekem, de attól félek, hogy téyleg ennyire nehéz, bár úgy gondlom, ennyire azért nem lehet szörnyű. Kevés a csúcsvezető anyuka azért, aki minden héten háromszor repül és 9 előtt sosem ér haza, és a 9 hetes gyerek mellől megy vissza dolgozni, és direkt elapasztja a tejét, hogy mehessen dolgozni, stb.
De azért sok igazság van a lapjain a házasságról, az időhiányról, az anyósokról, a férfi-női szerepekről, az elcseszett emancipációról, nem létező egyenjogúságról.

Martinaa>!
Allison Pearson: Csak tudnám, hogy csinálja

A végére már elegem lett belőle, beleuntam.Az eleje még nagyon szórakoztató volt, de aztán sok lett.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Hány férfi kell egy villanykörte becsavarásához?
Egy. Csak tartja, és várja, hogy a föld elforduljon alatta.

Kapcsolódó szócikkek: villanykörte
2 hozzászólás
Lornka>!

A konyha elkészülte után elfogyott a pénzünk, és minél feljebb megy az ember a házban, annál alacsonyabb a színvonal.

45. oldal

Lornka>!

…a pénz jobbá tette az életemet, de nem tette sem értékesebbé, sem könnyebbé.

344. oldal

evii29>!

Kérdés: miért nehéz olyan férfit találni, aki érzékeny, kedves és jóképű?
Válasz: mert már mindnek van barátja.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
jmolnar>!

Reggel, készülődés közben Emily folyamatosan ugyanazt kérdezi, egészen addig, míg már úgy érzem, mindjárt megütöm, és aztán egész úton munkába menet sírhatnékom van, amiért úgy éreztem, mindjárt megütöm.

19. oldal

jmolnar>!

-Te fektetsz le ma este? Anyu fektet le ma este? Ugye, te? Ki fektet le ma este? Ugye te, anyu?
Tudják, hányféleképpen lehet nemet mondani anélkül, hogy valójában kimondanánk a „nem” szót? Mert én tudom.

19. oldal

evii29>!

Kérdés: Mi a teendő, ha látod, hogy az exférjed a földön fetreng kínjában?
Válasz: Lőj még egyszer, a biztonság kedvéért.

263. oldal

Miriama>!

Már 1974-ben is rebesgették, hogy vannak anyák, akik elmennek dolgozni. Olyan nőstények, akik nadrágkosztümöt viselnek, és minden valószínűség szerint még napközben is megengedik a gyerekeiknek, hogy tévét nézzenek. A nemtörődömségükről szóló pletykák úgy tapadtak ezekhez a szörnyszülöttekhez, mint por a karnisukhoz.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1974 · nadrágkosztüm
1 hozzászólás
Miriama>!

Azok a főnökök, akik nyíltan rosszallják, ha azt mondod nekik, a kicsi hányt éjszaka, vagy késett a nevelőnő […], ugyanazok készségesen elfogadnak bármilyen magyarázatot, ha az a belső égésű motorokkal van összefüggésben.

26. oldal


A sorozat következő kötete

Kate Reddy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Jodi Taylor: Semmi lány
K. M. Holmes: Amíg a szerelem el nem választ
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
J. K. Smith: Káosz a köbön
Ali Hazelwood: A szerelem elmélete
Janet Evanovich: A négy fejvadász
B. E. Belle: Szépségek
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Ali Hazelwood: A szerelem képlete