A ​másik Mrs. Miller 10 csillagozás

Allison Dickson: A másik Mrs. Miller

Két nő figyeli egymást.
Phoebe Miller nem tudná megmondani, az ócska tragacs pontosan mikor jelent meg elit utcájukban, ahogy azt sem, a sofőr miért kémkedik utána. Mi lehet olyan érdekes egy boldogtalan háziasszonyban, aki jégkrémbe és borba fojtja a bánatát, és alig lép ki a házból?
Csak az egyikük tudja, miért.
Amikor új család költözik a szemközti házba – a jó kedélyű Vicki, aki talán betöltheti a cserfes barátnő szerepét, és jóképű, egyetemre készülő fia, Jake, aki másfajta társasággal szolgál –, Phoebe azon kapja magát, hogy az addigi egyhangú élete megtelik a rég hiányolt izgalommal. Ám most, hogy ennyi minden lefoglalja, már nem figyel az autóban ülő nőre.
Pedig kellene…
Mikor kerültél hozzájuk ilyen közel, Mrs. Miller? Hetek óta itt rostokolok, de egyszer sem láttam, hogy kitetted volna a lábad a házból. Vajon mire megy ki a játék? Szórakozol kicsit, vagy a tűzzel játszol?

>!
Libri, Budapest, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335184 · Fordította: Weisz Böbe
>!
Libri, Budapest, 2020
412 oldal · ISBN: 9789634335191 · Fordította: Weisz Böbe

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

ProKontra P>!
Allison Dickson: A másik Mrs. Miller

Nagyon szeretem azokat a történeteket, ahol lassabban épül fel a sztori, ahol időt hagynak arra, hogy megismerjük a háttértörténetet, ahol fokozatosan építkezik az író/írónő, hogy aztán kapjunk egy izgalmas folytatást és végkifejletet.
A másik Mrs. Miller című regény első fele talán túlságosan is aprólékos, és leginkább a szereplők magánéletére fekteti a hangsúlyt, ami még nekem is vontatottnak tűnt az elején. Nem igazán tudtam, hogy mit szeretne kihozni az írónő, és hogy mi lesz ebből. De mégis azt kell mondanom, hogy érdekelt. Érdekelt, mert érdekes szereplőket hozott, akiket olyan jellemvonásokkal ruházott fel, ami miatt cseppet sem kedveltem őket és vártam, hogy mi fog velük történni. És ez egy nagyon jó húzás volt, mert ezek olyan emberek, akiket nem igazán lehet elviselni a környezetünkben, akiket nem igazán szeretünk, szívlelünk; önző, felfuvalkodott, képmutató, hazug és még sorolhatnám.
Gonosz leszek: de ebből kifolyólag nagyon vártam, hogy valami rossz dolog történjen velük – mert hát ez könyv, itt azért várom az ilyen eshetőségeket.

És akkor jött a könyv második része, ami már berobbant és pörgősre váltotta az eseményeket. Meglepő fordulattal indult, amire abszolút nem számítottam és nem kicsit lepett meg.
Folytatás spoilermentesen:
https://prokontra.net/2020/08/03/allison-dickson-a-%e2%…

4 hozzászólás
KöfférTzitzah P>!
Allison Dickson: A másik Mrs. Miller

Viszonyom ezzel a könyvvel elég érdekesen indult. Először azt gondoltam, jaj ne, egy újabb tipikus klisés thriller, ahol a haldokló házasságban élő nő 10-15 évvel fiatalabbnak hiszi magát, és szemet vet egy nála jóval fiatalabb srácra, reménykedve abban, hogy ő majd feldobja alkoholmámorban úszó hétköznapjait. Nagyon benéztem ezt a dolgot.

Phoebe Miller háztartásbeli, otthon ülő nő, aki tartózkodik a szocializáció bármely formájától, ha nem arról van szó, hogy el kell ugrania a boltba újabb adag borért és jégkrémért. A két dolog, amiről nagy hévvel gondoskodik az életében, a folyamatosan hízó teste, és az ásó, amivel szépen lassan temeti el házastársa erőfeszítéseit kapcsolatuk megmentésére. Apja nemrég hunyt el, a nő pedig éltében és holtában is az ő árnyékában él, hiába gyűlöli, mégis rengeteg mindenben hasonlít rá. A könyv első fele őt követi nyomon, ahogy az ablakon át kilesve szemléli újonnan beköltöző szomszédait, majd az elviselhetetlen magányt megelégelve barátságot köt a feleséggel, akinek fiára, a 18 éves Jake-re közben úgy meresztgeti a szemét, mintha most tálalták volna fel neki élete legfinomabb süteményét. Nem szabad megfeledkezni a háza előtt időnként felbukkanó furgonról sem, aminek vezetőüléséről Phoebe szerint egy titokzatos nő nézi premier plánban az ő életét, és akit természetesen a szomszédok is kiszúrtak már, tehát majdnem mindenki figyel mindenkit. Mindezt olvasva és megismerve már a szemeim előtt láttam lezajlani a cselekményt, forgattam a szemem, és sóhajtoztam, hogy már megint ez, nem igaz, hogy nem tudnak új dolgot kitalálni, mert ez a könyv klisé klisé hátán. Aha…

A második részt egy olyan váratlan fordulat indítja el, amire az előzmények alapján egyáltalán nem lehet számítani. Olyan, mintha a könyv felénél érkeznénk el a végkifejlethez, de még ott a maradék 200 oldal, hát akkor ez meg mi a fene? Innentől kezdve megismerkedhetünk az eddigi egyetlen furcsa szereplővel is a könyvben: a furgonból leselkedő személlyel, akinek élete eszement vágányra terelődik. Phoebe férje, Wyatt is részletesebben bemutatkozik, valamint a szomszédok is bevonódnak a dologba, elindítva egy kockázatos de mégis kicsit komikus táncot, mely a megtévesztés, színészkedés majd a lapok kiteregetése és ujjal mutogatás lépéseit foglalja magában. Sajnos, ha innentől konkrétan akarok írni a cselekményről, spoilereznem kell, azt pedig nem szeretnék, de az biztos, hogy meglepő fordulatokat tartogat ez a könyv, és a második részének hála egyáltalán nem egy klasszikus thriller/krimi marad, mint ahogy azt az első fele alapján sejteni lehet. Történik egy gyilkosság, miután nem csak az a kérdés az utolsó pillanatig, hogy ki a gyilkos az 5 nyomós indokkal rendelkező személy közül, hanem egyesek számára az is, egyáltalán ki a halott, s valóban az-e?

A könyv felépítése majdnem tökéletes. E/3-ban íródott, viszont mindkét részben bekúszik egy E/1-es szemszög is időnként, melyről nem titok, hogy Phoebe hétköznapjait nyomon követve a furgonos megfigyelő árulja el gondolatait, a második részben pedig a gyilkos, kinek kiléte felettébb kétséges, és egészen az utolsó oldalakig bárki lehet. Nem meglepő a végkifejlet, egy lépéssel pont az elbeszélő előtt lehet járni, de a kétkedés azért végig ott van az emberben, hogy semmi sem biztos. Ami vagy aki miatt tökéletlen a történetmesélés, az Phoebe. Nincs benne semmi érdekes, semmi extra, ráadásul pont az a személyiség, aki engem az unalomig gyötör, úgyhogy túl sok volt belőle, ami lehet azért is, mert tulajdonságai sok ponton a Nő az ablakban c. mű főszereplőjével mutattak egyezést. De a váltás után levett a lábamról a könyv, úgy éreztem, hogy ez az, ez az, ez az, végre…

Meglepetés, fordulat, összeesküvés, véres konyhakés, minden van itt, mi szem-szájnak ingere, úgyhogy aki kedveli a krimiket és a thrillert, az annyira nem nyúlhat mellé A másik Mrs. Millerrel sem.

MFD>!
Allison Dickson: A másik Mrs. Miller

Azta! 2 nap alatt kiolvastam. Ezt a konyvet aztan tenyleg nem lehet letenni! Az egesz felepites, a kozjatekok, iszonyatosan izgalmassa teszik a tortenetet. Es sose jott be amit felteteleztem… ajanlom, nagyon izgalmas!

Marta_Kotai_Szabone>!
Allison Dickson: A másik Mrs. Miller

Az első 200 oldal unalmas volt, de utána felpörgött. Kellemes vasárnap délutáni olvasmány volt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

pribrgre P>!

Végül is az emberiség működésképtelenné válna, ha nem kapná meg a rendszeres kárörömadagját.

12. oldal

KöfférTzitzah P>!

Ha Phoebe valamit megtanult az utóbbi időben az emberekről, az az, hogy ismerheted őket egész életedben, mégis kiderülhet, hogy vadidegenek.


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Rick Riordan: A titán átka
R. J. Palacio: Csodácska
Kate Hewitt: Isten veled, gyermekem!
B. N. Toler: Lélekvesztők
S. J. Kincaid: A kárhozott
Chimamanda Ngozi Adichie: Az aranyló fél napkorong
Edward Kelsey Moore: Szikomorfán születtem
Leila Meacham: Rózsák