A ​Sötét Isten 14 csillagozás

Allen Newman – Douglas Rowland: A Sötét Isten

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mor-Tuadh.
Az örök éjszaka birodalma, a szigetkirályság, mely fölé hatalmas kupola borul. Az egyetlen hely, ahol megmaradt az ősök varázslatos képessége, ám a város kapzsin elzárja a mágia forrását a külvilág elől.
Mor-Tuadh klánjai egymással küzdenek a hatalomért, és Sargun, a megszállott mágus elvakultságában ki akarja szabadítani a Sötét Istent évezredes rabságából, hogy vér fesse vörösre a megszürkült világot. Vérszomjas démonok hordái dúlják a szigetet és az azon túli vidéket. Az óidők hőseinek rég leáldozott. Születik-e olyan ember e mágiaszegény világban, ki tiszta szívvel, bátran szembeszáll a szörnyfajzatokkal, s magával Mercannal, a sötét istenséggel? Képes-e rá valaki, hogy elodázza a végítélet eljövetelét?

Őszintén szólva, a válasz: nem.

Az egyetlen jelölt nem kimondottan tiszta szívű, még kevésbé erős, bátor vagy erkölcsös.
Ráadásul nő.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, 2001
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346179

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Noro >!
Allen Newman – Douglas Rowland: A Sötét Isten

A mágia eltűnt a világból, egyetlen szigetet kivéve: azt hihetnénk, hogy itt bölcs varázslók uralkodnak egy gyönyörű és békés városon, a tudomány fellegvárán… hát egy frászt. Az utolsó mágusok lakhelye egy poszt-apokaliptikus romhalmaz, ahol bandákba verődött harci bűbájosok marakodnak a varázserő maradékán. És még ezen a helyzeten is képesek tovább rontani.
Ez a könyv már 2001-ben elkezdte rombolni a high fantasy nimbuszát és toposzait, amikor az antihősködés még épp csak kezdett divatba jönni. Beint a bölcs varázslóknak, a nemes elfeknek, és a hős kiválasztottaknak egyaránt. Méghozzá a Cherubion kiadónál előforduló trash-fantasykkel ellentétben meglepő céltudatossággal teszi mindezt. Bár a szerzők a regény első felében talán túl sokat élvezkedtek azon, hogy a női főszereplő egy szajha (mondjuk azt nem állíthatom, hogy a borító nem figyelmeztetett), a második felében pedig a rengeteg vérengzés enged a kelleténél szabadabb folyást a testnedveknek, de alapvetően ez mégis egy átgondolt és fordulatos történet.

(Azt az egyet nem értem, hogy felejthették el az írók kétszer is, hogy a férfi főhős félkezű! Hogy lehet ennyire nem vizuálisnak lenni?)

vadpingvin>!
Allen Newman – Douglas Rowland: A Sötét Isten

Évekig állt a polcomon, mire belekezdtem végre. Riasztó volt a vastagságával párosított apró betűs nyomat. Kár volt, az egyik legjobb fantasy, amit mostanában olvastam!
Hiába hosszú, folyamatos benne az akció, nem hiába van két író, rengeteg jelenetet, harcot, fordulatot, stb bele tudtak zsúfolni.
Ha nem tudtam volna, hogy magyarok írták, akkor is rájöttem volna, mert szegény „hőseink” annyira szo**ágon vannak, hogy olyat csak mi tudunk elképzelni; akár a magyar politikai és gazdasági helyzet, itt is az van, hogy amikor már azt hinné az ember, hogy ennél rosszabb nem jöhet…. de, jön, mindig. Komolyan sajnáltam már őket.
A hős azért van idézőjelben, mert egy mozdulat lett volna, hogy az egész helyzet meg se történjen…
Az is tetszett, hogy arra utalt a könyv, hogy hepiend lesz a vége, aztán mégsem.
Kiváló, 5/5 alkotás!

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Allen Newman – Douglas Rowland: A Sötét Isten

szeretem Allen Newman fantasy írásait eddig nem csalódtam bennük ,nincs túl bonyolítva kellemes ,hangulatos színfoltja a magyar fantasynak..jó lenne ha írna még párat.

bfg3 P>!
Allen Newman – Douglas Rowland: A Sötét Isten

Azt hiszem, @Noro értékelése, amelyet még a könyv előtt olvastam, remekül összefoglal minden pozitívumot. A baj csak az, hogy ennél többet nem nagyon találtam a könyvben. Sem izgalmas történetet (a vérengzés és a vándorlás puszta váltogatása nem az), se jellemeket, de még szerethető karaktereket se. Egyszóval nekem nem jött be :/


Népszerű idézetek

Noro>!

– A túlsó sarokban, a nagy kőkorsó mögött találsz egy kardot…
– Varázserejű?
– Nem. Ellenben nagyon-nagyon ősi. Még sokkal azelőtt kovácsolták, hogy én megszülettem volna.
– És ez mit jelent?
– Csak annyit, hogy valószínűleg az első csapáskor szilánkokra törik.

112. oldal

Noro>!

Al Fayum bég hajója, a Khumyat Biztos Kézzel Kilőtt Nyila lágyan szelte a tatig felcsapó hullámokat. Némileg lemaradva követte a másik két hajó, a Minden Vihart Büszkén Kiálló Jal-el-Kebi és a Kissé Lassú Ám Soha El Nem Süllyedő Ey'Kaleb.

135. oldal

Noro>!

– Tényleg, szoktak fürödni a te elfjeid?
– Nem hinném. Azt tartják róluk, hogy művelt népek.

152. oldal

Noro >!

Mondott valamit elf nyelven, ami végre úgy hangzott a lány fülének, ahogy a legendás elfeket elképzelte: hűvös erdők, kristálytiszta patakok, íjat feszítő karcsú harcosok képét idézte fel ez a pár dallamos szó.
– Azt mondja, siessünk haza, hogy lemoshassa végre ezeket az átkozott rúnákat, mert viszket, mint a bolhás kutya.

166. oldal

Noro >!

– Callithor megcsömörlött a külvilágtól. Azt mondta, nem szabad beavatkoznunk a mágianélküliek életébe, mert nehéz istennek lenni.

191. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa
Rick Riordan: Neptunus fia
Brian McClellan: Karmazsin hadjárat
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Colleen Houck: A tigris küldetése
Rick Riordan: A villámtolvaj
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Greg Keyes: Hollóisten I-II.
Neil Gaiman: Amerikai istenek