A ​Bismarck csatahajó (Dark Space 3.) 3 csillagozás

Allen Newman: A Bismarck csatahajó

Alig száradt meg a tinta az ötven éves teuton-briton háborút lezáró Weimingi Konkordátumon, II. Alzholt császár máris utasítást adott egy minden eddiginél hatalmasabb csatahajó megépítésére. Tíz éven át folyt a munka titokban a Teuton Birodalom peremvidékén. Fredrikshavenben, és a Bismarck csatahajó építése a végéhez közeledik. A briton titkosszolgálat az utolsó pillanatban szerez tudomást a lázas munkáról, és az admiralitás úgy dönt, hogy nem nézi tétlenül a konkordátum előírásainak megszegését. Mire azonban az összevont 2. és 3. Briton Flotta megérkezik, a Bismarck kihajózik Fredrickshavenből…

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Cherubion, Debrecen, 2002
282 oldal · ISBN: 9639346748 · Fordította: Tóth Norbert

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Allen Newman: A Bismarck csatahajó

Ha van olyan sci-fi univerzum, amely még a Star Warsnál is kevesebbet ad a fizika törvényeire, az csak a magyar Dark Space lehet. A szerzők mindent alárendeltek a „látványnak” (már amennyire egy könyvben ez értelmezhető). A középkori lovagoknak dizájnolt kiborgoktól a tengerjáró hajóknak látszó űrcirkálókig, a mutáns házőrző cápáktól a mélyűrben tenyésző szörnyekig, vagy éppen a Karib-tenger kalózait idéző, közvetlen közelről egymásra leadott sortüzekig, ami talán Nelson admirális korában számított utoljára a hadtudomány csúcsának… De általában bármely csillagászati vagy űrhajózási kérdésben a hasraütés elve érvényesül.

Az eredmény egy akciódús, izgalmas és valóban sötét hangvételű űroperett, egyszerű karakterekkel és néhány erős következetlenséggel. Ha valaki beleolvasna a magyar SF e vadhajtásába, akkor vagy ezt a könyvet, vagy a Magánháborút ajánlanám, ezekben a hibákat néminemű erények is ellensúlyozzák. Például a „briton kém” karakterében egészen jó kis csavarok voltak, és azt is a javára kell írnom, hogy a kathar „mindenkit megdugunk és kibelezünk” idegenek csak futólag jelennek meg a könyvben.


A sorozat következő kötete

Dark Space sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Végjáték
John Scalzi: Vének háborúja
Jack Campbell: Vakmerő
David Guymer: Dorn utolsó fia
Joe Haldeman: Örök háború
Michael A. Stackpole: Elveszett sors
John Scalzi: Pusztító tűz
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett
Dan Abnett: Mindhalálig
Orson Scott Card: Ender száműzetésben