Leszokni ​a dohányzásról? 13 csillagozás

Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

„Aki így szokik le, nem érzi, hogy megfosztották valamitől!” A dohányzás nem pusztán ártalmas társasági szokás, állítja Allen Carr. Több annál: a kábítószer egy formája, és napjainkban az egyik vezető halálok. A szerző forradalmian új módszere segít abban, hogy kínzó elvonási tünetek nélkül szokjunk le a dohányzásról. Könyvében feltárja a nikotinfüggőség pszichológiai okait, eloszlatja a dohányzás stresszcsökkentő hatásáról táplált tévhitet, elemzi a társadalmi közeg „agymosásának” hatásait és számos jó tanáccsal segít, hogy annyi kudarc után a leszokás végre sikeres és egy életre szóló legyen. „Mire elolvassa, leszokik a dohányzásról.”

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hétköznapi pszichológia

>!
Park, Budapest, 2019
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633556283 · Fordította: Zsolt Angéla
>!
Park, Budapest, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633553787 · Fordította: Szép Zsuzsanna, Zsolt Angéla
>!
Park, Budapest, 2016
248 oldal · ISBN: 9789633552988 · Fordította: Szép Zsuzsanna, Zsolt Angéla

5 további kiadás


Most olvassa 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

julcseee>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

Hé, Te ott aki most olvasod az értékelésem, és dohányzol! Te ott igen! OLVASD EL ezt a könyvet! Most!
(Nem ezt a kiadást olvastam, hanem a Kövesdi Árpád féle fordítást – 2003 Végre nem dohányzom).
Az én történetem röviden: Ifjú kollégista (idióta) koromban rászoktam a cigire, mert az menő. Aztán jól úgy maradtam 11-12 évig már pontosan nem tudom, amikor elhatároztam hogy na elég volt nem dohányzom tovább. Aztán eltelt 5 év vígan, dohányzásmentesen. És most úgy egy, másfél éve visszaszoktam. Én barom. Én idióta. Ebben az elmúlt másfél évben folyamatosan leraktam, majd visszaszoktam, majd megint leraktam.
És most elolvastam ezt a könyvet és nagyon remélem hogy már (jelentem most éppen harmadik napja) úgy képes vagyok lerakni cigit, hogy most már aztán végérvényesen.

A könyv nagyon jó, rávilágít nagyon sok tévhitre, többek között:
– Leszokni nehéz
– Leszokás után elhízol
– Leszokni könnyű a nikotinos segédcuccokkal
– Van olyan hogy „csak egy szál cigi”
– Az alkalmi dohányosoknak könnyebb
– A cigit az emberek élvezik
– A cigi segít kikapcsolódni, és önbizalmat ad.. stb.
Ezek közül egyik sem igaz, és ezt az író be is bizonyítja.

Az egyik legfontosabb amit én tanultam ebből a könyvből hogy én igenis drogfüggő (nikotinfüggő) vagyok, és le kell tennem. És hogy nincs csak egy szál cigi. Ha leteszem akkor tegyem le végleg.

(Ráadásul csak hogy tetőzzem a jó dolgomat: Épp egy fogyókúrába kezdtem, úgyhogy nem csak a cigit tettem le, hanem a jó kajákat, kávét, és alkoholt is, tudom, egy állat vagyok, de ha már egészséges életmód…)

UPDATE: Azóta eltelt 7 hónap, és jelentem, nem gyújtottam azóta se rá :)

10 hozzászólás
Yvonne4 P>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

Tetszett a könyv! 3 napja nem dohányzom, tudom hogy ez még nem sok, de most azt is tudom hol tévedtem eddig. Már többször letettem a cigit, de mindig csapdába estem a „Csak egy szálat!” csapdájába. Most büszkén vallom, hogy NEM DOHÁNYOS VAGYOK! :)))
(Pár hét múlva ismét jelentkezem itt, hogy hol tartok?!…)

8 hozzászólás
Blackice>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

(Nem ezt a kiadást olvastam: lsd. Kövesdi Árpád 2003 Végre nem dohányzom)
Ahhoz képest, hogy nem lehetett egyszerűen meggyőzni, – főleg egészségügyi és anyagi érvekkel nem – mégis a könyv közepére már undorodtam. Többek közt azért olvastam el a könyvet végig, hogy ne legyek visszaeső és persze érdekelt a könyv vége is :)
Szóval nem tudom, mivel győzött meg a könyv, de sikerült a kezdeti nehézségek után, immár ezek nélkül viszonylag gyorsan letenni.

Oszimoni>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

….A klinikán egyszer fölkeresett egy 91 éves nő a 66 éves fiával. Kérdésemre, hogy mi vitte rá az elhatározásra, azt felelte: „Példát akarok mutatni a fiamnak.”….53.oldal

Danadia>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

20 éve minden áldott nap dohányoztam. Néha megfordult a fejemben, hogy le kéne szokni, de sosem bírtam ki még egy napot sem. Aztán szembe jött velem ez a könyv, elolvastam és azóta nem gyújtottam rá. Szerencsém is volt, mert pont beteg voltam és a cigim is elfogyott.
Ez a könyv új módszerrel dolgozik: eloszlatja a dohányzással kapcsolatos tévhiteket, elmagyarázza a függőséget/berögződéseket stb., eléri, hogy máshogy tekintsünk a cigarettára/dohányosokra és így beláthatjuk, hogy a dohányzással nem nyerünk semmit; nem adunk fel semmit, nem mondunk le semmiről az abbahagyásával.
Magyarországon is van Allen Carr-nak leszoktató klinikája, ott 6 óra alatt elmondják az embereknek ugyanezt a szöveget, mint ami a könyvben van.
Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki le akar szokni a dohányzásról.

2019. február 1-e óta nem cigizek!

PerczeneNiki>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

Mivel a férjem ennek a könyvnek a segítségével szokott le a dohányzásról és azóta (majdnem 2 éve) eszébe se jut visszaszokni, így a minimum az 5 csillag!

Gabchee>!
Allen Carr: Leszokni a dohányzásról?

Én most olvastam el, 4 éve dohányzom, még van 3 szálam, utána szabad leszek!
Mindenkinek aki szívja szívből ajánlom ezt a könyvet, sok csapdát el lehet kerülni a segítségével, ami a leszokáskor jelentkezhet.
Nagy hatással volt rám a könyv, és megtanított arra, hogy érezzem mit teszek önmagammal dohányzás közben ,idáig ezt eltagadtam önmagam előtt.
Örömmel mondok le erről a drogfüggőségről, elég volt az önpusztításból.


Népszerű idézetek

julcseee>!

Az egész dohányzás összehasonlítható egy léggyel, aki egy húsevő virág kelyhébe került. Eleinte a légy iszik a nektárból. Egy észrevehetetlen pillanattól kezdve azonban elkezdi enni a növény a legyet. Nem most van itt a legjobb ideje annak, hogy Ön kirepüljön a növényből?

julcseee>!

A dohányzás a legrafináltabb, legközönségesebb csapda, amely csak létezik.

julcseee>!

A nikotin, egy színtelen olajszerű vegyület, a dohányban lévő drog, mely a dohányost függővé teszi. Gyorsabban képez függőséget, mint bármelyik más az emberiség által ismert drog, legtöbbször elég hozzá egyetlen cigaretta.

Harkov >!

Meg kell érteni, hogy a cigaretta nem betölt egy űrt, hanem teremt!

75. oldal

julcseee>!

Meg fogom gyógyítani a világ összes dohányosát!

Ezt mondtam a feleségemnek. Azt hitte, meghibbantam. Érthető, hiszen végig kellett néznie, amint kb. két évente egy igazán komoly erőfeszítésbe kezdtem, hogy a dohányzásról én magam leszokjak. Még érthetőbb, hogy mikor a legutóbbi kísérletem után úgy bömböltem, mint egy kis gyerek, mert 6 hónap után ismét pokoli kínokat szenvedtem el. Bőgtem, mert azt hittem, hogy életem végéig tovább kellene dohányoznom, ha most nem sikerül. Óriási energiát fektettem bele ebbe a kísérletbe és tudtam, hogy soha többé nem lesz ekkora erőm, hogy ezt a mártírságot még egyszer véghezvigyem.
Sőt, még érthetőbb, mert ezt akkor mondtam, amikor épp az utolsó – végérvényes? – cigarettámat nyomtam el. Nem csak magamat tartottam meggyógyultnak, hanem még az emberiséget is meg akartam gyógyítani. Ha visszapillantok az életemre, előfordul, hogy úgy érzem, mintha az egész eddigi életem csak egy felkészülés lett volna arra, hogy megoldjam a dohányzás problémáját.

(első mondat)

julcseee>!

A legtöbb dohányos egyszer csak abban a tévképzetben szenved, hogy ízlik neki
a cigaretta.

julcseee>!

E könyv célja, hogy egy belső beállítottságot közvetítsen Önnek, amely lehetővé
teszi, hogy az első pillanattól kezdve lelkesedve fogjon neki, mintha Ön egy szörnyű
betegségből gyógyulna fel. – ellentétben a szokásos módszerekkel, ahol olyan
érzéssel indul neki, mintha a Mount Everestet kellene megmásznia és a következő
heteket azzal tölti, hogy cigaretta után sóvárog és minden más dohányost irigyel.
Idővel már csak csodálkozni fog amikor a cigarettára gondol. Hogy is tudta Ön ezt
a cájgot valaha is elszívni? Irígység helyett sajnálattal fog tekinteni a többi
dohányosra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Schirilla György: A legnagyobb hazugság
Pákozdi Lajos (szerk.): Orvosok a dohányzásról
Martin Baxendale: Búcsú a bagótól
Bear Grylls: A te életed – Egyél érte!
Kate Harrison: Az 5:2 fogyókúra
Jane Goodall: A remény gyümölcsei
Alfred Dunhill: Pipák könyve
Jane Resnick: Nemzetközi szivarkalauz
Kovács András – Kiss András – Landi Anna: Miért ne dohányozzunk?
Kovács Gábor – Manchin Róbert (szerk.): Dohányzás vagy egészséges életmód?