Testbeszéd 327 csillagozás

Gondolatolvasás gesztusokból
Allan Pease: Testbeszéd Allan Pease: Testbeszéd Allan Pease: Testbeszéd Allan Pease: Testbeszéd Allan Pease: Testbeszéd Allan Pease: Testbeszéd

Minden mozdulatunk közlés. Ha e testbeszédet megtanuljuk helyesen értelmezni és használni, jobban megértjük embertársainkat és jobban megértethetjük önmagunkat. A szerző könyv ében saját tapasztalatait és a viselkedés-lélektan legújabb eredményeit felhasználva számos élethelyzetben elemzi a gesztusok jelentését és kínál gyakorlati útmutatót.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hétköznapi pszichológia Park

Park, Budapest, 2014
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633551394 · Fordította: Walkóné Békés Ágnes

ancsee P>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Általam sokat forgatott, érdekes könyvecske, merem ajánlani másnak is. :)

Paulina_Sándorné P>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Nem semmi információkat kaptam ettől a könyvtől. Olvastam már egy-két dolgot a testbeszéddel kapcsolatban, de ez nagyon mély és bő bemutatás volt. Néha túl sok. Az biztos, hogy egy-két dolgot most már tudatosabban fogok figyelni. Érdekes dolog volt nekem a kézfogással kapcsolatos leírások, valamint a keresztezett lábbal kapcsolatosak.

Berike>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Nagyon hasznos könyv, ajánlom mindenkinek. Rengeteg információ – néha úgy éreztem, el is veszek bennük. De mióta olvastam, elkezdtem tudatosan figyelni az embereket. Sőt – saját magamra is odafigyelek, mi is az, amit üzenni szeretnék másoknak.

Luyze P>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Ez aztán a részletes könyv :)
De büszke vagyok magamra, mert képről csomót jól gondoltam mit jelent :))

Traclon>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

A könyv olvasása után gyakran beültem egyedül kávézókba, sörözőkbe, figyeltem és elemeztem az emberek testbeszédét. Fantasztikus volt!

Doki P>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Bár nekem sulis „kötelező” volt a könyv, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki kicsit is nyitott a téma felé. Nekem személy szerint nagyon sok „Ahha…” élményt/felfedezést okozott.
Mérhetetlen sok információ van a könyvben, amelynek néha kicsit nehéz a befogadása.
De sok ábra is tartozik a leírásokhoz, így könnyebb néhány bonyolultabb leírást megérteni.

Lorelei>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Imádom, amikor Sherlock Holmes a részletekből egészet alkot. Amikor Cal Lightman egy arcrezdülésből rájön az igazságra. Aki képes megfejteni a titkukat, hogy ne csak nézzünk, hanem lássunk, az a személy, érzéseim szerint sokra viheti. Nemcsak, hogy elkerülhetjük, hogy minket átverjenek és kihasználjanak, de mások manipulálására is képesek lehetünk. Vagy legalább sikeresebbek mások szándékainak megértésében.
Ezért szerettem volna jobban belelátni a testbeszéd világába. Sajnos egyre gyakrabban volt részem abban, hogy mások kihasználtak vagy az orromnál fogva félrevezettek. Pedig, ha csak egy kicsivel több időt szenteltem volna arra, hogy megfigyeljem őket a beszéd közben, ahelyett hogy lelkiekben próbálom összeszedni magam, a végén nem én jártam volna rosszul.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/10/allan…

Uzsonna>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Hiánypótló mű volt első megjelenésekor, de most is még az egyik legjobb.

Emerson>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

A testbeszéddel kicsit úgy vagyok, mint a grafológiával: könnyű lehetséges másnak mutatni magunkat, amik valójában vagyunk. Szóval nem vonnék le messzemenő következtetéseket abból, hogy a beszélgetőpartnerem hányszor vakarja meg a füle tövét és közben milyen irányba néz. Arról nem is beszélve, hogy a könyv szerint a szokásommá vált gesztusaim alapján én egy agresszív szexuális ragadozó vagyok (erre azért közel sem mondanám, hogy talált, süllyedt).
Persze érdekes megfigyelni mások non verbális közlésmódját, és amióta olvastam ezt a könyvet átestem a ló túlsó oldalára: jobban koncentrálok a beszélgetőpartner gesztikulációjára, mint a mondandójára… na, ideje lenne fókuszálnom.

nyolcadikutas>!

Allan Pease: Testbeszéd Gondolatolvasás gesztusokból

Rövid, lényegre törő könyvecske rengeteg szemléltető rajzzal.
Egy bizonyos „szint” felett néhány eleme nyilvánvalónak tűnhet, de így témákra bontva és csokorba szedve mindenképp nyújt újdonságot még a testbeszédben jártasabbak részére is.
Aki szereti megfigyelni az embereket, gyakorolhatnak, de a hasznos tanácsok a megfigyeltek értelmezése tekintetében, saját életünkre is segítséggel, pozitív hatással lehet.
Azt, hogy az embert érdekli a testbeszéd mibenléte, pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a könyv huszonötödik kiadásának egyik darabja akadt a kezembe.

BZsofi P>!

A nők általában jobb észlelők, mint a férfiak, és e tény adott alapot annak, amit közkeletű néven „női megérzésként” emlegetnek. Velük született képessége a nőknek, hogy felfogják s megfejtik a nem-verbális jelzéseket, és hogy éles szemmel fedeznek fel apró részleteket.

1 - A megértés általános szempontjai - Beleélő képesség, intuíció és megérzés

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · női megérzés · nők
ÁrnyékVirág>!

Az emberek 90 százaléka a megismerkedést követő másfél percben formálja meg
rólunk a véleményét, és ne feledjük: az első benyomást csak egyszer lehet kialakítani!

Területi és birtoklásgesztusok

Cicu>!

Ha egy nő szerelmes egy férfiba, kitágult pupillával néz rá, és a férfi, anélkül, hogy tudná, mi történik, helyesen értelmezi e jelzést. Ezért kedvelik a szerelmesek a gyengén világított helyeket, ahol a pupillák kitágulnak.

9 - Szemjelzések

Kapcsolódó szócikkek: pupilla
Cicu>!

Egyik legsúlyosabb hiba, amit a testbeszédben járatlan ember elkövethet, az, ha egyetlen gesztust más gesztusokból vagy körülményektől elkülönítve értelmez.

1 - A megértés általános szempontjai - Gesztuscsoportok

Kapcsolódó szócikkek: testbeszéd
ÁrnyékVirág>!

Apró figyelmeztetés: ha valaki téli fagyban a buszmegállóban áll és szaporán dörzsöli a tenyerét, nem feltétlenül azért teszi, mert számít a busz érkezésére. Egyszerűen fázik a keze.

Kéz- és kargesztusok

Kapcsolódó szócikkek: tél
psn>!

Desmond Morris, a könyvtárhasználat kérdésével foglalkozva kimutatja, hogy ha egy könyvet a könyvtári asztalon hagy valaki, átlagosan hetvenhét percig tartja fenn vele a helyét; a széken hagyott kiskabát viszont kétórás helyfoglalást jelent.

Cicu>!

A férfiak többnyire erősen dörzsölik a szemüket, és ha nagyot hazudnak, másfelé, rendszerint a földre néznek.

5 - Archoz illesztett kézgesztusok - Megtévesztés, kétkedés, hazudozás - Szemdörzsölés

Risus>!

A mosolygás eredetileg fenyegető gesztus volt, manapság viszont nem ilyen jelleg gesztusokkal kapcsolják össze, hanem az öröm kinyilvánításának tekintik.

Kapcsolódó szócikkek: mosoly
Risus>!

Egyes emberek védőburoknak tekintik az autójukat, amelyben elrejtőzhetnek a külvilág elől.

Kapcsolódó szócikkek: autó
Risus>!

4. Ha van nálunk könyv vagy újság, azt a látszatot kell kelteni, hogy mélységesen belemerültünk az olvasásba.

Kapcsolódó szócikkek: könyv · újság