Testbeszéd ​a munkahelyen 31 csillagozás

Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

A céges buli átvészelésétől a főnöki iroda leghatékonyabb kialakításáig a szerzők mindenre megtanítanak, amit csak tudnunk kell a munkahelyi testbeszédről.

A sikeres állásinterjú * A tökéletes prezentáció * Kézfogás és kapcsolatépítés * A figyelem felkeltésének művészete * Mit viseljen (és mit ne) a nő/férfi, ha tárgyalni megy?

A Testbeszéd a munkahelyen segít felismerni testbeszédünk hibás elemeit, és megtanít arra, hogyan aknázzuk ki a gesztusainkban rejlő óriási lehetőségeket. Hiszen a sikeres karrier kulcsa a testbeszéd megfejtésének képessége!

Eredeti cím: Body Language in the Work Place

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Park, Budapest, 2020
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633553251
>!
Park, Budapest, 2012
166 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309788 · Fordította: Sóvágó Katalin

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Junes P>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Nem lettem tőle sokkal okosabb. Nagyon sokszor közhelyek puffogtatásának tűnt, amit írnak, az ellentmondásokról nem is beszélve. Alapvetően ez és ez a mozdulat ezt jelentheti(!), de előfordulhat, hogy az adott személy teljesen másra gondolt, más zajlott le benne, mint amit mi kívülről láttunk rajta. Érdemes az adott személyt megkérdezni, hogy mégis mire gondolt a költő…
Aztán persze ott vannak a 21. század gyorsan változó vívmányai is, melyek sokat hozzáadhatnak vagy elvehetnek egy adott személy megítéléséből.
Hogy mégis miért érdemes elolvasni a könyvet? Pusztán azért, hogy némi sarokpontot, viszonyítási rendszert kapjunk, melyhez képest alakíthatjuk saját testbeszédünket, és bizonyos jeleket figyelve rákérdezhetünk a partnernél, hogy most mégis pontosan mi is jár a fejében…lehet, hogy meglepődünk majd a válaszon.

melcsicsusz>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Úgy vélem, hogy HR-esként fontos, hogy fejlesszen magam. Nap, mint nap emberekkel dolgozom és a test többet mond minden szónál.

Sajnos nem azt kaptam, amit vártam. Voltak dolgok, amelyekkel eddig is tisztában voltam, kevés újat kaptam.

Inkább az üzleti világra hozott példát és elsősorban Amerikát emelte ki érthető, hiszen amerikai a szerző páros. Különösen zavart az is, hogy csak a Blackberry vagy az iPhone lehet minőség.

A könyvben több különböző betűtípus volt, nagyon szét van tördelve, amely engem nagyon zavart olvasás közben.

gab001 P>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Sokat olvastam már a testbeszédről, így kellemes meglepetés volt, hogy szerepelt néhány érdekes gondolat, ami újdonságként szolgált. Leginkább az tetszett a könyvben, hogy tényleg a munkahely szempontjából közelítette meg a témát, s mind a hibákra, mind az előnyökre felhívta a figyelmet. Ráadásul mindezt elég lényegre törő stílusban tette. A szerzőpárostól már olvastam korábban, s ezúttal is tetszett a könnyed, humoros stílusuk. Mindenképp hasznosnak éreztem.

>!
Park, Budapest, 2012
166 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309788 · Fordította: Sóvágó Katalin
theodora >!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Sok újat nem hozott az alap testbeszédes könyvhöz képest, jó volt átismételni, de hazánkban csak egy szűk körnek ad igazán jó tippeket (tipikus multis vezetőknek, üzletasszonyoknak). Van persze néhány tipp, amit lehet alkalmazni az hétköznapibb munkáknál – én kevesebbet fogok mosolyogni, félre ne értsék a férfi kollégák :D

4 hozzászólás
konyvolvaso>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Vannak benne érdekes technikák módszerek melyeket nem ismertem, van ami ismert volt. Túl sok szó esik a különböző nemzetek eltérő szokásairól mintha üzletembereknek, üzletasszonyoknak szólna a könyv. Én inkább a hétköznapi élet munkahelyi kihívásaival kapcsolatos jelzéseket szerettem volna megismerni, ötletet kapni a megfelelő reagálásra.

Vizsla>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Alapvető infók arról, hogy mire figyeljünk…
Igazából aki kicsit is tájékozott a testbeszéd témakörben, sok újat nem hinném, hogy olvasna benne, de érdekes és hasznos, hogy kifejezetten a munka területére összpontosít.
Külön piros pont, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az egyes gesztusok mást és mást jelentenek az egyes nemek esetében.

Layofel>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Nem tudom hány óra alatt olvastam ki, mindenesetre, kellően lekötött, ahhoz, hogy ne tudjam letenni, még a végére nem értem. Lehet ez érdeklődési köröm miatt van.
Azt tudom mondani, hogy akiknek fontos a munkájában, hogy „el tudják adni magukat”, nekik mindenképpen ajánlom a könyvet.
Persze, azoknak is, akiket érdekel a testbeszéd, mint olyan, mert – szerintem –, akadnak olyan információk is, ami nem csak a munkahelyhez köthetők.

jeno>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Kicsit összecsapottnak tűnik, de egy-két praktikát azért talál benne az ember.

Vivi9408>!
Allan Pease – Barbara Pease: Testbeszéd a munkahelyen

Nem gondolom olyan jónak mint a tőlük eddig olvasott könyveket, de voltak benne hasznos tippek és nem is volt hosszú olvasmány. :)


Népszerű idézetek

Cstimea>!

Állásinterjúhoz ne viseljünk kecskeszakállat (ez különösen vonatkozik nőolvasóinkra)!

17. oldal

Cstimea>!

A szétvetett láb szinte kizárólag a férfiak gesztusa. Találkozni vele majmoknál is, amelyek a tekintélyüket akarják mutatni más majmoknak. A sebeket osztó verekedés helyett inkább szétvetik a lábukat, és az a majom lesz a legdominánsabb, amelynek a legtöbb mutogatnivalója van.

30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Navarro: Árulkodó jelek
Brian Tracy – Ron Arden: Vonzerő
Susan Quilliam: A szerelem kibontakozása
Susan Quilliam: Csecsemők és gyermekek
Susan Quilliam: Siker a munkában
Frauke Ohl: A kutya testbeszéde
Balla Tünde Aziza: Hastánc – Harmónia, életerő, testformálás, erotika
Vera F. Birkenbihl: Testbeszéd
Desmond Morris: Az emberállat
Paul Ekman: Leleplezett érzelmek