Zsilip 28 csillagozás

Alistair MacLean: Zsilip

A Kémek a sasfészekben, a Navarrone ágyúi és a Csapda, a II. világháborús kalandregények után MacLean újabb műve napjainkban játszódik, s egy döbbenetes eseménnyel kezdődik: Amszterdam repülőterét hatalmas víztömeg árasztja el, s szinte lemossa a föld színéről. Mindez az FFF, egy ír terrorista csoport műve, melynek tagjai a repülőtér melletti gát átszakítását figyelmeztetésnek szánják: ha az angol kormány nem teljesíti követeléseiket, egy létfontosságú zsilip felrobbantásával egész Hollandiát elárasztják…

>!
I.P.C., Budapest, 1989
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630274248 · Fordította: Lázár A. Péter

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

bogcica>!
Alistair MacLean: Zsilip

69 %? Ne már! Szerintem ez egy jó könyv, de tényleg. Szuper nyomozók, szervezett bűnbanda. Nagyon jól szervezett. Könnyed stílus. Néhol talán picit bugyuta, de elmegy. Érdekes történet, pörögnek az események. Senki sem az, aki. Végül persze kapunk egy jó kis csattanót, összefonódnak azok a bizonyos szálak, majd ki is bogozzák őket. Van Effen jó zsaru, és kitűnő segítőket válogat maga mellé. Stílusa könnyed, átlát mindent, és persze közben mindenhez IS ért. De nem idegesítően. Nekem tetszettek a párbeszédek és a jelenetek is. Talán legközelebb lepontozom, de most biztos, hogy részemről nem 69 %. Igenis tessék olvasni! :)

Bee>!
Alistair MacLean: Zsilip

A történet szerintem jó, a kivitelezéssel voltak nekem problémáim. Ebben a könyvben csak és kizárólag beszélgetnek, így tudunk meg mindent. Egy rövidke magyarázó, leíró sor sincsen benne. Ebből egyértelműen következik, hogy van egy rettentő okos nyomozónk aki mindent is tud az elkövetőkről és ezt mindig valakinek elmondja. De nem ám bizonytalanul hogy „szerintem”, hanem mindig mindenben holt biztos. Vártam azért a végén egy csavart, de ez nem történt meg. Ennek ellenére hasznos olvasmány volt számomra, én tudatlan voltam Hollandia gátrendszerét illetően, így már olvasás közben utána jártam.

ChEebor>!
Alistair MacLean: Zsilip

Kicsit más a felépítése, mint a többi műnek, amit olvastam a szerzőtől, de attól még ez is elég izgalmas és érdekes, jóllehet helyenként becsúszik egy-két fölösleges vagy unalmas rész is. De ezektől függetlenül nagyon élvezetes darab.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kovács Gyula: A legbelsőbb fegyver
Justin Cronin: A szabadulás
Michael Crichton: Az elveszett világ
Robert Ludlum: A Fantom
Jenny Taylor: Otthon
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Patrick Lee: A futó
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Michael Crichton: Ködsárkányok
Clive Cussler: Éjszakai portya