Zsilip 35 csillagozás

Alistair MacLean: Zsilip

A Kémek a sasfészekben, a Navarrone ágyúi és a Csapda, a II. világháborús kalandregények után MacLean újabb műve napjainkban játszódik, s egy döbbenetes eseménnyel kezdődik: Amszterdam repülőterét hatalmas víztömeg árasztja el, s szinte lemossa a föld színéről. Mindez az FFF, egy ír terrorista csoport műve, melynek tagjai a repülőtér melletti gát átszakítását figyelmeztetésnek szánják: ha az angol kormány nem teljesíti követeléseiket, egy létfontosságú zsilip felrobbantásával egész Hollandiát elárasztják…

>!
I.P.C., Budapest, 1989
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630274248 · Fordította: Lázár A. Péter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Péripenna IP>!
Alistair MacLean: Zsilip

Hát nem sok krimit olvastam, nem az én műfajom, de érdekes volt.
Szinte mintha dráma műfajába tartozhatna, vagy színpadra szánnák, legtöbb dolgot a párbeszédből tudtuk meg. Eleinte élveztem, de mikor belendültek az események, és megint szövegelt és magyarázott a nyomozó, már idegesített.
Néha ez a magyarázat túlztt volt ismételte a dolgokat,( a főhős maga egy élő lexikon, mindent ő old meg, mindenre ő jön rá, mellette mindenki csak aszisztens lehet ) emelett nem volt reális az a nagy lazaság, és ironikus kommunikáció, a fellengzős stílus a főnökkel, de gondolom ez az író sajátja, ami népszerűvé is tette.
Az érzelmi változások sem voltak reálisak több helyzetben, de összességében nem volt rossz. Krimit még most sem szerettem meg azért.

bogcica>!
Alistair MacLean: Zsilip

69 %? Ne már! Szerintem ez egy jó könyv, de tényleg. Szuper nyomozók, szervezett bűnbanda. Nagyon jól szervezett. Könnyed stílus. Néhol talán picit bugyuta, de elmegy. Érdekes történet, pörögnek az események. Senki sem az, aki. Végül persze kapunk egy jó kis csattanót, összefonódnak azok a bizonyos szálak, majd ki is bogozzák őket. Van Effen jó zsaru, és kitűnő segítőket válogat maga mellé. Stílusa könnyed, átlát mindent, és persze közben mindenhez IS ért. De nem idegesítően. Nekem tetszettek a párbeszédek és a jelenetek is. Talán legközelebb lepontozom, de most biztos, hogy részemről nem 69 %. Igenis tessék olvasni! :)

Bee>!
Alistair MacLean: Zsilip

A történet szerintem jó, a kivitelezéssel voltak nekem problémáim. Ebben a könyvben csak és kizárólag beszélgetnek, így tudunk meg mindent. Egy rövidke magyarázó, leíró sor sincsen benne. Ebből egyértelműen következik, hogy van egy rettentő okos nyomozónk aki mindent is tud az elkövetőkről és ezt mindig valakinek elmondja. De nem ám bizonytalanul hogy „szerintem”, hanem mindig mindenben holt biztos. Vártam azért a végén egy csavart, de ez nem történt meg. Ennek ellenére hasznos olvasmány volt számomra, én tudatlan voltam Hollandia gátrendszerét illetően, így már olvasás közben utána jártam.

ChEebor>!
Alistair MacLean: Zsilip

Kicsit más a felépítése, mint a többi műnek, amit olvastam a szerzőtől, de attól még ez is elég izgalmas és érdekes, jóllehet helyenként becsúszik egy-két fölösleges vagy unalmas rész is. De ezektől függetlenül nagyon élvezetes darab.

Krisztincs76>!
Alistair MacLean: Zsilip

A történet jó, de kicsit hosszúnak éreztem. A nyomozó észjárása nagyon bejött, ahogy az álruhák is. A rendőri csapat profi, a szereplőket szerettem. A főhős mindent tudott, mindent előre látott, minden úgy alakult, ahogy kitervelte. Kissé hihetetlen volt, hogy nem üt be valami váratlan dolog, de ez nem vont le az olvasási élményből.


Népszerű idézetek

Péripenna IP>!

….Összevissza annyit tudunk a pofáról, hogy magas, leginkább egy fogyókúrázó gereblyére hasonlít, és valami baja van a szemével.

41


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: Utolsó parancs
Douglas Preston – Lincoln Child: Elátkozott völgy
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Steve Berry: Királyi fortély
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Steve Berry: A Romanov-jóslat
Leslie L. Lawrence: Holdanyó fényes arca
Vavyan Fable: Szamurájszív
Ian Fleming: Gömbvillám akció
Frei Tamás: Bábel