Hajtóvadászat 6 csillagozás

Alistair MacLean: Hajtóvadászat

Két ​órán keresztül haladtunk a viharral szemben, iszonyú körülmények között. Az öreg hajó, mintha egy szikláról vetné le magát, hirtelen alábukott, hogy aztán egy ágyú robajával a hullámvölgy aljának csapódjon, befúrva orrát a vízbe.
Ugyanekkor hallani lehetett a fémes csattogást is, amit a víz ellenállásától megszabadult hajócsavar felpörögve csapkodni kezdte a levegőt. A szél a csontunkig hatolt, és kemény jégdarabokat csapott az arcunkba. A reménytelenül mély hullámvölgyek soha nem tapasztalt sebességgel követték egymást, mintha azon versenyeztek volna, hogy melyikük ér hamarabb a parthoz.
És ekkor megtörténik a csoda. A szél egy másodpercre elült, és abban a pillanatban egy vékony kiáltást hallottunk. Tony a hang irányába fordította a reflektort, míg meg nem találta vele a hang forrását. Először úgy látszott, hogy egy roncsdarab, de aztán látni lehetett, hogy néhány gerenda és deszka van kötéllel összekötve.
A hevenyészett tutaj tetején pedig két gyerek… (tovább)

>!
Lap-ics, Budapest, 1994
280 oldal · ISBN: 963434058X · Fordította: Nyitkovszki Staniszlav

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
semmilyen P
Alistair MacLean: Hajtóvadászat

Amikor megvettem, nem figyeltem, hogy egy novellagyűjteményt vásárolok. Nagyon szeretem Alistair MacLean könyveit, gondolkodás nélkül levettem a polcról. Nem bántam meg, bár egyik-másik történet nem igazán tetszett. A Bismarck elleni támadás jó volt, bár a történelmi tanulmányaiból tudtam, mi fog történni. Azonban az író szemléletesen bemutatta a csatát. Érdekes volt.
A „Találkozás” pedig nagyon lenyűgözött. Ebből egy komolyabb regényt is írhatott volna. Összességében jó kis kötet volt.

>!
mcsi
Alistair MacLean: Hajtóvadászat

Megvettem, mert szeretem az iró háborús könyveit.Amikor láttam, hogy nem egy történet az egész könyv,kicsit féltem,hogy nem fog tetszeni,de kellemesen csalódtam. megérte megvennem.

>!
Zoltán_Majernik
Alistair MacLean: Hajtóvadászat

Sok kis rövid frappáns történet. Nekem nagyon tetszett mind. Természetsen a legtöbb szerencsés és szerencsétlen vizi csaták leírása.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rudyard Kipling: Vitéz kapitányok…
Brian Doyle: Ne hagyd el a hajót!
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Douglas Scott: Szemtől szemben
Hector Malot: A tengerész fia
Jules Verne: Grant kapitány gyermekei
Jules Verne: Branicanné asszonyság
Alina Centkiewicz – Czesław Centkiewicz: Tumbó, az örök remény fia
Jules Verne: Nemo kapitány
Jack London: Tengeri farkas