Éjjeli ​őrjárat 7 csillagozás

Alistair MacLean – Alastair MacNeill: Éjjeli őrjárat

Hosszas tárgyalásokat követően az amszterdami Rijkmuseum végül hajlandó volt arra, hogy Rembrandt felbecsülhetetlen értékű festményét, az „Éjjeli őrjáratot” kiállítási körútra vigyék. Fokozott biztonsági óvintézkedésre kerül sor, ám mindezek ellenére mire a kép New Yorkba érkezik, kiderül róla, hogy hamisítvány.
Az ENSZ nemzetközi bűnüldözési szervezete, az UNACO azonnal akcióba lép. Mike Graham, C. W. Whitlock és Sabrina Carver ügynökök kapják a feladatot, hogy derítsék ki, vajon kitől származik a szinte tökéletes hamisítvány, s ami még ennél is fontosabb, hogy kinek a magángyűjteményét gazdagítja azóta a kép eredetije.
Akciójuk során létkérdés számukra a tökéletes inkognitó és a gyorsaság. A nyomok a karneváli hangulatú Rio de Janeiróba vezetnek, ahol a gyanúsított tökéletes biztonságban érzi magát a tenger fölé magasló hegyen, erődszerű villájában…

Eredeti cím: Night watch

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Merényi, Budapest, 1995
270 oldal · ISBN: 9636980128 · Fordította: Német Anikó

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
nagy_anikó
Alistair MacLean – Alastair MacNeill: Éjjeli őrjárat

Egy konkrét kihíváshoz kerestem könyvet, pontosabban olyan könyvet mely csillagozása 10 alatt van. Nagyon elcsodálkoztam, hogy Alistair MacLean könyv tartozik ilyen kategóriába, tudni szerettem volna miért is. Most, hogy elolvastam, mondhatom jogtalanul. Egy jó kis kalandregény, melyben részt vesz az ENSZ, az UNACO, a CIA, a KGB. Képhamisítás, az igazi elcserélése, a nyomok követése – Amszterdam, New York, Rio de Janeiro – jó kis helyszínek. Ezen kívül, csalások, drogüzletek, karnevál, jó kis bunyók – minden ami egy filmnél a képernyő elé ragasztja a nézőt. Vajon a könyvhoz miért csak 17 olvasót vonzott eddig?

>!
alaurent
Alistair MacLean – Alastair MacNeill: Éjjeli őrjárat

Elrabolták az Éjjeli őrjáratot! Szerencsére csak alig, és arról is csak pár kiválasztott tud. Egy titkos csapat ered a tolvajok nyomába, de mint mindig, a műkincsrablás nem áll meg önmagában, kábítószer, kémkedés, minden van, mi szem-szájnak ingere. A csapat nagyon tökös, folyton szerencséjük is van, így aztán senki meg nem áll velük szemben. A hepiend nem mindenkinek az, de jó tudni, hogy vannak, akik mindig éberen üldözik a rosszfiúkat.
Könnyed olvasmány, még szórakoztató is, ha nem magasak az elvárások. A következetlenségek, a szerencsés fordulatok kicsit zavarták a műélvezetet. A borító szörnyű, a könyv azért jobb.

>!
Busmen
Alistair MacLean – Alastair MacNeill: Éjjeli őrjárat

Ehhh ! Nagyon komolytalan ! Ilyen katasztrófálisan rossz kémek mint ebben a regényben vannak! Pff Még Johnny English is egy szuperkém hozzájuk képest !


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Gerard kalandjai
Arthur Conan Doyle: Utazás a halál torkába
Susan Kay: A fantom
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Vavyan Fable: Halkirálynő
Wilbur Smith: A folyó istene
María Dueñas: Öltések közt az idő
Julie Garwood: Kegyes halál
Fabian Lenk: Caesar és a nagy összeesküvés
Szélesi Sándor: Az ellopott troll