A ​kulcsszó: rettegés 5 csillagozás

Alistair MacLean: A kulcsszó: rettegés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alig ​valamivel a felszín alatt megálltam, hogy ziháló tüdőm megszokhassa a jóval kisebb nyomást. Keserű és csalódott voltam, hiszen mindent erre az utolsó eshetőségre tettem fel.
Kimerülten támasztottam neki a fejem a fúrótorony acéllábának, s azon gondolkodtam, nem kellene-e ismét lemerülnöm. Fáradtnak éreztem magam, halálosan fáradtnak. És akkor, egyetlen szempillantás alatt, a fáradtság elillant, mintha sohasem létezett volna.
A hatalmas acéloszlopot, amelynek vízzel teltnek, mozdulatlannak és némának kellett volna lennie, hanghullámok rezegtették.
Letéptem fejemről a búvársisakot, miközben köhögtem és fuldokoltam az oxigénmaszk alá beszivárgó víztől, aztán nekitapasztottam a fülem a hideg fémnek.
Az oszlopból áradó mély hang rezonálásától a rosszullét környékezett. A vízzel töltött acéloszlopok nem szoktak hangokat kiadni, ez azonban ezt tette, minden kétséget kizáróan! Ebben az oszlopban nem víz volt, hanem levegő. Levegő!
Most már azt is tudtam,… (tovább)

>!
Lap-ics, Debrecen, 1994
278 oldal · ISBN: 9634340237 · Fordította: Nitkovszki Staniszlav

Kiemelt értékelések

>!
Zoltán_Majernik
Alistair MacLean: A kulcsszó: rettegés

Lassan indul be de a végén olyan sebességgel pörög, mint a kémek a sasfészekben. Ki lehet következtetni a végkifejletet, és sok apró kérdést, de ez így a legjobb, ha az ember először rájön, majd utána elolvasva is beigazolódik a gyanúja. Maclean rajongóknak kötelező darab.


Hasonló könyvek címkék alapján

Barbara Erskine: Árnyak birodalma
Robert Louis Stevenson: A kincses sziget
Arthur Conan Doyle: Csurupuri birodalmában
Walter Scott: Quentin Durward
Robert Louis Stevenson: Kincses sziget / David Balfour elrablása
Robert Louis Stevenson: Catriona
Robert Louis Stevenson: John Nicholson viszontagságai
Robert Low: A bálnák útja
Arthur Conan Doyle: Az elveszett világ
Campbell Black: Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói