A ​kulcsszó: rettegés 7 csillagozás

Alistair MacLean: A kulcsszó: rettegés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alig ​valamivel a felszín alatt megálltam, hogy ziháló tüdőm megszokhassa a jóval kisebb nyomást. Keserű és csalódott voltam, hiszen mindent erre az utolsó eshetőségre tettem fel.
Kimerülten támasztottam neki a fejem a fúrótorony acéllábának, s azon gondolkodtam, nem kellene-e ismét lemerülnöm. Fáradtnak éreztem magam, halálosan fáradtnak. És akkor, egyetlen szempillantás alatt, a fáradtság elillant, mintha sohasem létezett volna.
A hatalmas acéloszlopot, amelynek vízzel teltnek, mozdulatlannak és némának kellett volna lennie, hanghullámok rezegtették.
Letéptem fejemről a búvársisakot, miközben köhögtem és fuldokoltam az oxigénmaszk alá beszivárgó víztől, aztán nekitapasztottam a fülem a hideg fémnek.
Az oszlopból áradó mély hang rezonálásától a rosszullét környékezett. A vízzel töltött acéloszlopok nem szoktak hangokat kiadni, ez azonban ezt tette, minden kétséget kizáróan! Ebben az oszlopban nem víz volt, hanem levegő. Levegő!
Most már azt is tudtam,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1961

>!
Lap-ics, Debrecen, 1994
278 oldal · ISBN: 9634340237 · Fordította: Nitkovszki Staniszlav

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Zoltán_Majernik>!
Alistair MacLean: A kulcsszó: rettegés

Lassan indul be de a végén olyan sebességgel pörög, mint a kémek a sasfészekben. Ki lehet következtetni a végkifejletet, és sok apró kérdést, de ez így a legjobb, ha az ember először rájön, majd utána elolvasva is beigazolódik a gyanúja. Maclean rajongóknak kötelező darab.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Jenny Taylor: Otthon
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Patrick Lee: A futó
Michael Crichton: Ködsárkányok
Clive Cussler: Éjszakai portya
James Rollins: Az Éden oltára
Mario Puzo: A negyedik K