Tampa 92 csillagozás

Egy pedofil tanárnő története
Alissa Nutting: Tampa

A ​26 éves Celeste Price vonzereje teljében, egy gazdag családból származó jóképű rendőr feleségeként tanári állást kap Tampa város egyik középiskolájában. Sem a kollegák, sem a férj, sem a gyerekek nem sejtik, hogy Celeste egyetlen mozgatórugója, hogy kamasz fiúk közelében lehessen, és közülük válassza ki áldozatát. Jack Patrick naiv és szorongó fiú, aki csak most ismerkedik a testi örömökkel. Celeste hamar meglátja benne a tökéletes partnert, és minden nőiségét latba vetve viszonyt kezd vele. Tanítás utáni vad szex a parkolóban, titkos randevúk a családi házban, mialatt a fiút egyedül nevelő apa túlórázik, finom érintések a folyosón, és az egyre erősebb rettegés a lebukástól, a megaláztatástól, ezek jellemzik a kapcsolatot. Celeste azonban hideg fejjel mindennel számol, és amikor már nincs hová bújni, lelkifurdalás nélkül meglépi az elképzelhetetlent…
A sötét humorral átszőtt, zavarba ejtően személyes és feszülten erotikus szöveg ítélet és moralizálás nélkül tárja elénk… (tovább)

Eredeti mű: Alissa Nutting: Tampa (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
288 oldal · ISBN: 9789632933290 · Fordította: Gömbicz Hanna
>!
Athenaeum, Budapest, 2014
288 oldal · ISBN: 9789632933085 · Fordította: Gömbicz Hanna

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Buckley Patrick · Celeste Price · Jack Patrick


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
SteelCurtain 
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Remek regény, mégsem csodálkozom a botrányosan alacsony (65%-os) értékelésén. A pedofília önmagában is kényes téma, s ha az elkövető tanárként foglalkozás közben hálózza be áldozatait, az még inkább visszataszító. Ha mindezt megfejeljük azzal, hogy az elkövető a rögzült sztereotípiákkal ellentétben nem férfi, hanem nő, akkor máris kész a botrány. De nem a szerző fantáziája szállt el, mert egyre többször kerül nyilvánosságra hasonló eset. Ha jól emlékszem az idei év elején egy hazai, kadarkúti eset is borzolta a kedélyeket, bár ott a szexuálisan zaklatott fiú már elmúlt 14 éves, tehát jogilag már nem minősül pedofíliának. A kiskorú veszélyeztetése viszont fennáll, hiszen egy ilyen viszonyban a diák mindenképpen kiszolgáltatott helyzetben van. Sajnálatos módon a társadalom inkább elpoénkodja a nyilvánosságra került eseteket. Míg a megrontott kislányokon mindenki szörnyülködik, addig a fiúkat inkább irigylik, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy akiket pusztán szexuális tárgyként kezeltek, azok aligha lesznek képesek valaha is normális érzelmekre és működőképes párkapcsolatra. Minden tiszteletem a szerzőé, aki nőként mert belenyúlni ebbe a darázsfészekbe, amelytől a férfiak is távol tartották magukat. Sőt! Így lett igazán hiteles.
Többnyire az undorító és gusztustalan kifejezéseket használják ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nos, aki szerint a pedofília nem undorító és gusztustalan, az itt félbe is hagyhatja az olvasást.
Őszintén szólva a könyv címkézését sem értem.
Erotikus?
Egy 26 éves bombanő és egy kisfiús külsejű 14 éves kamaszfiú szexjelenetei erotikusak?
Bármennyire szexről is van szó, aki erre rá tud izgulni, annak a járdarajzversenyeket és a színes szemeteszsákokat is18-as karikával kellene ellátni.
A szexuális perverzió viszont rendben van, már persze ha nem akarunk a fentieken túlmenően mást is beleértelmezni.
Alissa Nutting körültekintően, fokozatosan építi fel egy velejéig romlott beteges hajlamú nő karakterét. Hidegvérű, mindent a céljának alárendelő személy, aki az élet számtalan területén érvényesülhetett volna, ha sajátos szenvedélye nem sodorja a szexuális bűnözés világába. Mintegy mellékesen rámutat, hogy milyen nemtelen célokra lehet felhasználni a jenkik szépségmániáját, s a tökéletesnek vélt amerikai jogrendet is. Viszont egyesek feltevéseivel ellentétben ez nem nő-, nem gyerek-, és nem tanárellenes. Még csak nem is iskolaellenes. És bár sokan dorongolták le ezt a regényt, állítom, hogy nem is olvasóellenes.

2 hozzászólás
>!
GytAnett P
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Soha nem volt még ekkora a kísértés, hogy félbe hagyjak egy könyvet. Tényleg soha. Aztán valahogy próbáltam magam motiválni. Ha már megvettem, legalább egyszer el akartam olvasni. És még kihívásokhoz is kellett.
Lassan ment, naponta egy-két fejezetet olvastam csak el. A fülszöveg alapján érdekelt a történet, de rá kellett jönnöm, hogy az ilyen típusú könyvek nem nekem valóak. Abszolút nem bírtam azonosulni a főszereplővel, egy 26 éves nővel, aki 13-14 éves fiúkra hajt.
A könyv első fele számomra még kifejezetten unalmas is volt. Nem szólt másról, csak arról, hogy álmodozott a kiszemelt fiúról, illetve arról kaptunk részletes képet, hogy ő egyébként mennyire undorodik a férjétől. Hogy lehet így élni?
A felétől legalább valami cselekmény volt, így jobban tudtam haladni, de még így is kb. kiguvadt szemekkel olvastam, hogy ilyen komolyan létezik? És nagyon remélem, hogy a valóságban nem. De azt hiszem, erről le kell tennem, és nem szabad ennyire naivnak lennem.
Végig azt éreztem, hogy undorodom a könyvtől, és gusztustalannak tartottam. spoiler
Várható volt, hogy lesz valami nagy(obb) végkifejlet. Végig azt vártam, hogy mikor fog már végre lebukni, és mikor fognak igazságot szolgáltatni. spoiler
A szókimondósága alapvetően nem zavart, néha azért már egy kicsit sok volt. A szexjelenetekkel sem volt gondom, ha elvonatkoztattam attól, hogy éppen egy 14 éves kisfiúról van szó. Egyszerűen a nő személyisége az, ami számomra nagyon meredek volt. Éppen emiatt nem tudom azt sem megítélni, hogy jól megírt-e ez a könyv. Hogy ebben a műfajban jónak számít-e. Nem olvastam még ilyet, de hajmeresztő volt.
Egyébként megértem az aránylag jó értékelést is, mert akik ezt szeretik, azok biztosan élvezték. Kísérletezek. Azt hiszem, ezt nem kell erőltetnem. :)

8 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Ez a könyv nem egy rózsaszín lányregény! Az írónő a pedofília világába kalauzolja az olvasót, ami véleményem szerint a mai napig eléggé tabunak számít és az emberek nagy többségéből negatív érzelmeket és indulatokat vált ki.
Nem olvastam még ebben a témában egy könyvet sem és nagy valószínűséggel a jövőben sem fogok, mert ez a műfaj nem nekem való.
Egyébként ez egy egész jó történet, ha az ember el tud vonatkoztatni a szereplők koráról és nem azon kattog az olvasó agya, hogy mennyi idős Celeste és Jack. A feléig ugyan nem történt semmi extra, aztán a történet második felére felpörögtek az események.
Minden esetre elismerésem az írónőnek a bátorságáért, amiért egy ilyen témájú könyvet megírt.

>!
Cicu
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Tyűha! Ütős kis történet volt. Bizarr, megrázó, izgalmas!

>!
Ittimi78
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Ez elég beteg volt. :DDD
De jókat nevettem rajta.

>!
KATARYNA 
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

A könyv adta magát, semmi mellébeszélés, azt kapod, amit a fülszövegben eléd tárnak. Nem… annál sokkal többet. Egy perverz, tizenévesekre mániákusan ráugró, kéjenc, pedofil tanárnő, akinek legszivesebben tüzes vasat dugnék a lába közé, és még szépen is fogalmaztam.
Szóval bekattan már egy tévében látott fiúbandától is, a drága kiüti a férjét, és vibrátorral jól megadja ami jár magának.
De van itt még más is:
– Asztalon álmodozós, majd élvezkedős
– Kocsiban leskelődős vibrátorra élvezős
– Wc – ben kétségbeesetten… nem folytatom.

Átírtam 4,5 csillagról semmire, mert bár tényleg azt kapod amit írnak, én hánytam az egésztől. Utálom az ilyen embereket.
spoiler
spoiler

6 hozzászólás
>!
K_D_Niki I
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Nem is tudom mit írjak?! Undorító, gusztustalan, gyomorforgató!!! El sem hiszem, hogy valaki képes ilyen könyvet megírni és nyilvánosságra hozni!
Nálam kiverte a biztosítékot! Nem ajánlom senkinek…

>!
nat
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Ez a könyv azért elég meredek volt. Nagyon jól van megírva, de a történet miatt egyáltalán nem ajánlott mindenkinek. Celeste egy perverz, pedifol állat, aki sokszor valami bizar módon vicces.

7 hozzászólás
>!
agi89
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Ez elég beteg volt!
Ha belegondolok hogy velem egyidős Celeste… Ah hányinger.
De tetszett. Nagyon szeretem könyvbe, filmbe egyaránt, ha a nem teljesen „normális” főszereplő fejébe látsz bele. Mindig is érdekelt a pszichológia.

Fogalmam sincs kinek ajánlható, de kiskorú fiúgyermekkel rendelkezőknek inkább nem.

4 hozzászólás
>!
Vikiwi
Alissa Nutting: Tampa

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Nos, nem kicsit beteg, az biztos, de ezt is vártam. Ezért olvastam el.
Egyik szereplőt sem tartottam szimpatikusnak, talán, ha muszáj valakit megnevezni, az Ford lenne, de ő is mérföldekre van a kedvelhető karakterektől…
Izgalmasnak izgalmas könyv, azonban csak erős gyomrú embereknek, mert félő, hogy az aznapi ebéd kikívánkozik :D


Népszerű idézetek

>!
mrsp

A vonzalom nagyon erős érzelmeket szül – motyogtam. – Legyőzi a józan észt.

66. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
Zakkant_Tudós

Te egyszerűen csak jó ember vagy. Ritka.

191. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
KATARYNA

(…) mert a tett hangosabb minden szónál.

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
mrsp

Miért teszünk úgy, mintha az emberi kapcsolatok bármit is érnének?

49. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
Zakkant_Tudós

Sokan ellentmondásként értékelhetik ezt, de én csupán ironikusnak találtam: az én szemszögemből a tinédzserekkel folytatott szex volt az egyetlen módja annak, hogy a testiséget maradandóan ki tudjam élvezni. Nagyon figyelmesek, minden részletet megjegyeznek, minden egyes porcikádért eszelősen rajonganak. Hát nem ez kellene, hogy legyen az egyetlen út?

48. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

Kapcsolódó szócikkek: Celeste Price · szexualitás · tinédzser
>!
KATARYNA

– A házasság néha kellemetlen kötöttség (…) – Olykor mindenkinek ki kell engednie a fáradt gőzt.

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
mrsp

Mindig úgy gondoltam, a lelket trükkös dolog a testben tartani; olyan, mint egy örökösen unatkozó arisztokrata: lehetősége nyílik bármikor távozni, amikor csak kedve szottyan rá.

47. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
mrsp

Az elfojtott titkok gennyes sebekké válnak, beteg leszel tőlük.

101. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
mrsp

Beszarás, de van igazság a földön.

191. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története

>!
mrsp

A távolság megszépíti a dolgokat.

236. oldal

Alissa Nutting: Tampa Egy pedofil tanárnő története


Hasonló könyvek címkék alapján

Vladimir Nabokov: Lolita
Erik Axl Sund: Bomlás
Nicolas Jones-Gorlin: Pedofíling
Torey Hayden: Szellemlány
Harlan Coben: Bűnösnek nyilvánítva
Karin Slaughter: Sebek