The ​Dark Days Pact (Lady Helen 2.) 1 csillagozás

Alison Goodman: The Dark Days Pact Alison Goodman: The Dark Days Pact

Combining Jane Austen's high society and Cassandra Clare's supernatural underworld, Alison Goodman's second novel in the Lady Helen trilogy will delight fans of historical fiction and fantasy.

Brighton, July 1812. Lady Helen Wrexhall is spending the summer season in Brighton, where she will continue her Reclaimer training and prepare for her duties as a fully fledged member of the Dark Days Club. Her mentor, Lord Carlston, believes that a Grand Deceiver has arrived in England, and there is no time to lose in preparing Helen to fight it.

As she rushes to complete her training, Helen finds herself torn between her loyalty to Carlston and the orders of the Home Office, who wish to use her to further their own agenda. Meanwhile, the Duke of Selburn seems determined to try and protect her, irrespective of the risk to himself. With so much at stake, Helen must make an agonizing choice between duty and devotion.

Megjelent Lady Helen and the Dark Days Pact címmel is.

>!
Speak, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780142425114
>!
Walker Books, London, 2017
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406358971

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

manami>!
Alison Goodman: The Dark Days Pact

Az első háromnegyedét imádtam. De olyan szinten, hogy egy bizonyos résznél, mikor Lord Carlston arra kényszeríti Helent, hogy spoiler, majdnem elsírtam magam a feszültségtől. Miért? Nem tudom, magam sem értem. (És világos, sokan nem szeretik majd.) Őszintén, olyan szintű angst jelent meg, én pedig annyira beleéltem magam, hogy az valami hihetetlen. Rég volt ilyen élményem, az már biztos!

Aztán, sajnos megjelent (úgy a fele után) egy olyan klisés fordulat, amit nagyon nem kedvelek. Itt ugyan meg is értettem valahol spoiler, de mégsem. Mikor Lord Carlston számára világossá vált, hogy spoiler miért kellett folytatni a spoiler? Iszonyatos ostobaságnak tűnt. spoiler Ez az, amikor a bonyodalom kedvéért van bonyodalom. (Ilyet az első részben pl. nem tapasztaltam.) De ez még a legkisebb probléma.

Itt van nekünk a vége.

Hajaj, a vége… Itt is megjelenik, hogy meg is értem meg ami történt, és mégsem. Egyrészt olyan nagyon, de nagyon drámai lett, hogy muszáj volt megforgatnom a szemem (sokszor). Pl:…

1. Annyira nagyon sietünk megmenteni spoiler, hogy ráérünk KÉT FEJEZETEN KERESZTÜL beszélgetni.
2. Senki sem üti már le Selburnt. (KÖNYÖRGÖM, VALAKI ÖLJE MÁR MEG!) spoiler Nem bízok benne, nem lééétezik, hogy igaz amit állít.
3. Aztán valami megmagyarázhatatlan módon a spoiler DE HOGY? DE MIÉRT? Akkor a miniatűr miért nem volt erre képes? MI A FENE TÖRTÉNT?!
4. Természetesen még a Terenne kötelék is spoiler VALAHOGY???
5. Helen spoiler, de valamiért majdnem sokkot kap, mikor meglátja a spoiler.
6. PERSZE HOGY spoiler. Ughrajshfkrigmhltkhghg.
7. Helen reakciója erre a tényre.

Még ha meg is értem a reakciókat, annyira drámaira, szenvedősre sikerült, hogy az már nevetséges. Nagyon sajnálom, hogy ez így el lett szúrva.

De emellett imádtam. Magam se értem, hogy miért, de szerettem, az első fele, sőt… annál több, háromnegyede tetszett. Egy-két fordulat meglepett (továbbra sem tudom miért), de a vége… hááát, a vége nekem túl sok volt, még egy YA regényhez képest is. Ismét: értem, hogy miért történt (részben) ami történt, de túl lett dramatizálva, nevetségesen túlzó, és a véső bonyodalom is csak azért van a történetben, mert… muszáj. Áh… remélem a harmadik jobb lesz, és hozza az első rész színvonalát.


Népszerű idézetek

manami>!

„It is hard to give up hope, isn’t it? Almost as hard as having it.”

manami>!

„Never turn yer back on the sea, and remember what’s hidden beneath her is always more deadly than what’s in plain sight.”
Helen looked down into the dark water. „Like the Deceivers.”
„Like the Deceivers,” Martha Gunn agreed. „And like people too.”

manami>!

„You got somethin’ for Lester?” The hopeful voice turned a little mournful, as if many times there had been nothing for Lester.


A sorozat következő kötete

Lady Helen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jaclyn Moriarty: A Corner of White
Trudi Canavan: Angel of Storms
Lian Hearn: Lord of the Darkwood
Garth Nix – Sean Williams: Blood Ties
Trudi Canavan: The Traitor Queen
Jay Kristoff: Endsinger
Garth Nix: Clariel
Alexandra Adornetto: Halo
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Gail Carriger: Timeless