1. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján
11. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
15. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
30. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Heartstopper ​– Fülig beléd zúgtam 4. (Szívdobbanás 4.) 302 csillagozás

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Nick naplója

Azt hiszem, szerelmes vagyok Charlie-ba. Csodálatos volt együtt tölteni vele és a barátainkkal ezt a nyarat, és annyira szeretném kimondani neki, hogy szeretem, de… azt hiszem, vannak más dolgok, amik jobban aggasztanak mostanában…

Ha boldogságra van szükséged, lapozz bele!

Eredeti megjelenés éve: 2021

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974320 · Fordította: Riesenberger Mónika · Illusztrálta: Alice Oseman
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737033 · Fordította: Riesenberger Mónika · Illusztrálta: Alice Oseman

Kedvencelte 34

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Kollár_Betti I>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

– Nem tudom, mit csináljak. Nem tudom, hogy tudnám meggyógyítani.
– Te talán nem is tudod.

Na, erről van szó, kérem szépen! Nagyon örültem ennek a kötetnek! Nagyon fontos témát jár körül és borzasztóan lényegesnek tartom az üzenetét: a szerelem nem képes mindent meggyógyítani.

A romantikus zsánerben gyakran fellelhető ugyanis az a séma, hogy a traumatikus élmények, problémák és súlyos nehézségek megoldása az, hogy a főhös vagy főhösnő szerelmes lesz és a szerelem voltaképpen átsegíti őt az említett nehézségeken. Rettentően örültem annak, hogy ebben a kötetben az írónő fontosnak tartotta, hogy rávilágítson arra, ez nem feltétlen így megy. Charlie problémái komolyak és összetettek és Nick bármennyire is szereti őt, ő egy tinédzser és nem egy szakember.

Eddig ez a rész tetszett a legjobban, örülök, hogy olvashattam! Köszönöm szépen a recenziós példányt a @Könyvmolyképző Kiadónak!

1 hozzászólás
Linszyy P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Csodás volt, hogy a szerelemi vallomásig jutott Nick és Charlie kapcsolata, de első olvasásnál is levontam fél csillagot, annyira fájt a szívem ettől a résztől. Fontos a téma és szerintem nagyon jól van bemutatva, de bárcsak ne kellene ezzel is szembenéznie a párosunknak. :( Mindenképpen érdemes elolvasni, mert így kerek a történet, de remélem, hogy a befejező kötet tényleg szívmelengető lesz, ahogyan az írónő ígérte. :)
https://youtu.be/i0n9M9DdxOg

bemese05 P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Nem tudok mást mondani, csak azt amit az előző háromnál is, h mennyire imádtam! ♥ Imádom, h Nick mennyire felnőttesen próbálja támogatni Charliet a bajban! Nagyon tetszett a kitartása! Meg is lett az eredménye szerencsére!
Ez volt a legkomolyabb része a sorozatnak! Nehéz volt Charlie betegségéről olvasni, főleg amikor ő mesélte el nekünk, h hogyan is érzi magát! De szerencsére nagyon támogató családja és barátai vannak!
Imádom, h ilyen őszintén és ártatlanul szeretik egymást a srácok ♥

Boglinc P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Bár a harmadik résznél egy kicsit megcsömörlöttem, a negyedikre újra fellángolt bennem a sorozat iránti szerelem. Főképp azért, mert szerintem elképesztően jól feldolgozza a mentális problémák témakörét.

Nem csak arra jó ez a sorozat, hogy segítséget nyújtson a heteroszexuálistól eltérő orientációjúaknak, hanem arra is, hogy általa talán legyen egy felnövő generáció, aki a pszichológust nem dilidokinak tartja, a mentális betegségeket nem gyengeségnek titulálja, s összességében nem rúg bele valakibe még egyet, akinek így is segítségre lenne szüksége, csak épp fél meglépni, nehogy bolondnak tartsák…

Nagyon szépen levezeti, mit tehetsz, ha éppen te, vagy valaki más a környezetben krízisen megy keresztül, s a legcsodálatosabb mindebben, hogy ledöntögeti a hollywoodi tabukat, miszerint a szeretet mindent megold. Mert nem oldja meg a pszichés problémákat, ellenben segít, ha támaszkodhat rád az, akit szeretsz, és szüksége van rád, de ez nagy különbség.

Szerettem, és csak ajánlani tudom.

Bővebben itt írtam róla:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2022/12/alice-os…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974320 · Fordította: Riesenberger Mónika · Illusztrálta: Alice Oseman
anemona P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Nagyon tetszett! Persze, az egész sorozat is, de ez a rész különösképpen. Nemcsak azért, mert központi témája volt a mentális egészség, hanem amiért bemutatta, hogy a problémák bizony nem oldódnak meg egy varázsütésre. Hogy a szerelem, a párom, a barátaim ugyan sokat segíthetnek, de a belefektetett folyamatos munkát akkor sem lehet megúszni, nekem is meg kell tennem a magamét a siker érdekében.
Alice maga is írta, hogy arra törekedett, hogy valami olyat hozzon létre, amit ő is szívesen olvasott volna tiniként. Azt gondolom, hogy tökéletesen megoldotta a „feladatot”. Aranyos, szeretnivaló történet és karakterek, és fontos üzenet. Kell ennél több?
Torit nagyon bírtam, és a végén található „Első alkalmak” miniképregény is igazán cuki. Türelmetlenül várom a folytatást.

Molymacska>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

A negyedik kötet szerintem eléggé nehéz témáról szól. Talán itt éreztem először, hogy nagy baj van, és hogy nem minden boldogság és nem minden oldható meg rögtön. Ebben a részben Charlie evészavara van a képben, és az ebből való felépülése.
Nehéz erről beszélni, mert bár több anoerxiával foglalkozó könyvet olvastam, azok általában mind az evészavarra fókuszáltak, és valahogy totálisan egyértelmű volt az egész: balettozik, nagy a stressz, nem eszik. A Heartstopper viszont nem ilyen, mert rengeteg más is történik Charlieval, és közben ez is előbukkan, emiatt pedig inkább az az ember érzése, hogy éli az életét, vannak problémái, és még ez is valahogyan közbejön, ami iszonyúan furcsa elsőre (de sokkal valóságosabban képezi le a problémát).
Az is érdekes, hogy itt nem csak Charlie áll a középpontban, akinek problémája van, hanem Nick is, aki segíteni akar neki. Nagyon jó volt a történetben, hogy mutatott egy karaktert, aki tényleg és őszintén segíteni akart, és akinek ehhez eszközöket kellett találnia. Lehet, hogy semmilyen zavarod nincs, de tuti minden ember lesz olyan helyzetben, hogy másnak kell segítenie, és hogy ez nem mindig evidens, könnyű, vagy egyszerűen olyan, mint azt te elképzelnéd.
Nagyon nehéz volt olvasni ezt a részt, nagyon sokszor szipogtam rajta, mert egyszerűen nagyon mély, és nehéz, de közben teljesen jól (szinte a legjobb forgatókönyvvel) mutatja ezt az egészet be. Szerintem ez a kötet tényleg olyan, amit szívesen mutatnék másnak, de azt is megértem, hogy valakinek ezt sokkal nehezebb feldolgozni. Szokatlanul komoly téma, a szerelemről innen és túl.

csfannie P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

„Eddig mindegyik kötetre azt tudtam mondani, hogy hihetetlenül aranyos és cuki, viszont ez a rész olyan komolyra sikerült, hogy nem találom helyénvalónak ezeket a jelzőket. Természetesen Nick és Charlie párosa még mindig az egyik kedvencem – sőt, ha lehet, most még jobban megszerettem őket –, de itt a legnagyobb hangsúly inkább a mentális jóléten van. Szerintem ez egy kiemelkedően fontos téma, amiről nem lehet eleget beszélni, főleg a fiatalabb korosztályt tekintve. Remélem, ez a rész segítségként szolgál azoknak, akik Charlie-hoz hasonlóan mentális problémákkal küzdenek. Igazán figyelemfelkeltő és páratlan olvasmány, ami érthetővé és átérezhetővé teszi ezt az árnyalt témát.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/12/alice-oseman…

Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Az eddigi kötetek közül ez tetszett a legjobban. Sok minden történt benne, de szerintem a szeretlek szó kimondása köré épített történet nagyon jól sikerült! :) Charlie karaktere mögé talán most láttunk igazán az evészavarai és az anyukájával való feszült kapcsolat révén.


Népszerű idézetek

FeketeAlex I>!

– Sok dolgot tehetsz. Először is…
Csak legyél ott neki
Hallgasd meg
Beszéljetek
Vidítsd fel, ha rossz napja van

1074-1075. oldal

FeketeAlex I>!

– Ha azt mondod Nicknek, hogy „Szeretlek”, az azt jelenti, hogy örökké együtt maradtok?

920. oldal

FeketeAlex I>!

– Már most nagyon hiányzol
– még a reptérre se értetek ki lol

1032. oldal

1 hozzászólás
csfannie P>!

De tudd, hogy… vannak problémák, amiknek a megoldásához egy gondoskodó társ nem elég. Erről szól a szeretet.

FeketeAlex I>!

– Elmondom, miért én vagyok számodra a tökéletes nagyi! Először is: finom sütiket sütök. Másodszor: tökre bölcs vagyok. Harmadszor: ha lenne pénzem, neked is adnék belőle.

967. oldal

FeketeAlex I>!

– Sokan azt hiszik, hogy az evészavar… lányos betegség.

990. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1.
Gill-Goo: LovEyes
Skatuya: Cupido 1. – Első fejezet
Bosnyák Viktória: Elképesztő!
Noelle Stevenson – Grace Ellis – Shannon Watters: Cserkeszterek 2. – Barátság a maximumon
Vera Brosgol: Ánya kísértete
Brian K. Vaughan: Paper Girls – Újságoslányok 3.
Meg Cabot: Merlin jóslata
R. J. Palacio: Fehér madár
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek