13. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján
62. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Heartstopper ​3. (Heartstopper 3.) 173 csillagozás

Alice Oseman: Heartstopper 3. Alice Oseman: Heartstopper 3.

Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love. An LGBTQ+ graphic novel about life, love, and everything that happens in between: this is the third volume of HEARTSTOPPER, for fans of The Art of Being Normal, Holly Bourne and Love, Simon.

Charlie didn't think Nick could ever like him back, but now they're officially boyfriends. Nick's even found the courage to come out to his mum.

But coming out isn't just something that happens once – there's Nick's older brother, and a school trip to Paris, not to mention all the other friends and family – and life can be hard, even with someone who loves you by your side. As their feelings for each other get more serious, Charlie and Nick will need each other more than ever before.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Graphix, 2021
378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781338617535
>!
Graphix, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781338617528
>!
Hodder Children's Books, London, 2020
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444952773 · Illusztrálta: Alice Oseman

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Heartstopper

13 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2021. november 24., 14:17 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Spring · Nicholas (Nick) Nelson · Victoria (Tori) Spring


Kedvencelte 21

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Most csak annyit írnék, fel vagyok háborodva.
Mégis, hol a folytatás?
Inkább lenyugszom és később értékelem.
De most mondom kedvenc. ♥

Linszyy P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Ez a rész is nagyon jó volt, tetszett a párizsi kirándulás, viszont elkezdtek bejönni komoly problémák Charlie-nál, ami azért megkeserítette az édes felhangot.
Nekem kicsit furcsa és hiteltelen, mikor egy LMBTQ történetben minden mellékszereplőről is kiderül, hogy meleg. Lásd: spoiler
Nagyon izgultam azokon a jeleneteken, amikor Nick és Charlie szexi helyzetbe kerül és még annyira az elején vannak, hogy nem tudják, mit kezdjenek magukkal. :D A coming out még mindig problémát okoz, főleg üvegezésnél, de aztán ez is megoldódik. Amit megint kicsit idealizáltnak gondolok, az a gonosz fiú megbánja tetteit és megvédi a régi barátját – de bárcsak így lenne és ilyen egyszerű meg jó lenne a világ.
Charlie barátja (akit utáltam) is talál magának párt, viszont kicsit el van tussolva, hogy a csajszi akkor most transz? Vagy nem annyira értettem, hogy nála mi a különlegesség, de érdekelt volna az ő története is.
Sokszínű történet volt, szépen összehozta és kialakította a bandát. :)

3 hozzászólás
mester_aniko>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Még mindig hihetetlen. Annyira imádom őket! El sem hiszem, hogy végre eljutottunk odáig, hogy off Olyan büszke voltam rájuk :D
Ami külön szót érdemel szerintem ennél a kötetnél, az étkezési rendellenesség és az önvagdosás. Az, hogy ezekről is szó esett, még jobban elmélyítette a történetet, és egyre mélyebb betekintést kaptunk, hogy pontosan milyen személyiség is off A vége pedig igen csak arra utalt, hogy ezekről szó lesz még a későbbiekben is. Alig várom, hogy megtudjuk, ők hogyan oldják meg ezeket a problémákat.
Ezektől a dolgoktól Nick és Charlie még különbözőbbé váltak, és pont ezért tök jó látni, hogy hogyan is kezelik ezt. Hogy hogyan segítik egymást.
off Oh, és imádom, amikor zavarba jönnek egy adott témától, vagy Nick hozza zavarba Charliet :D

SzRéka >!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Wow, részről részre komolyabb témák merülnek fel – van, ami állandó jelenség a történetekben, például a homofóbia és az elfogadás, most azonban az étkezési probléma is megjelent. Utóbbi úgy tűnik a következő könyvben fog nagyobb szerepet kapni, aggódom is rendesen.
Nem meglepő, Charlie és Nick még mindig szuperek, főleg egy párként. A párizsi utazás kiszakította őket az iskolai közegből, mégsem aggódtak az eddigieknél kevesebbet – ez pedig velük együtt stresszelt engem olvasás közben. Annyira sajnálom, hogy ilyen nehéz utat kell megtenniük, viszont örülök, amiért sok-sok támogató barátjuk kíséri őket. Ha ők nem lennének, nem segítenének és adnának tanácsot a srácoknak… Inkább bele sem gondolok.
Többet nyújt ez a sorozat, mint amit eleinte gondoltam, és ez csodálatos. Ahogy pedig a saját sarkukra állnak, azok a pillanatok végképp megérik. :)

anemona P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

További coming-out dilemmák, érdekes volt látni, és végig gondolni, hogy milyen nehéz tud lenni ez az ügy még akkor is, amikor olyan emberekkel szeretném megosztani, akiktől alapvetően pozitív reakció várható.
Nagyon színes ez a társaság, több pár is kialakult a végére, és nagyon szimpi mindenki. A szexuális orientáció, illetve ennek megosztása a környezetemmel, azt mondanám ez a fő téma, de azért olyan más komoly dolgok is felmerültek, mint pl. az étkezési vagy viselkedési zavarok. Szerintem fontos, hogy ezekről mind halljanak, olvassanak a fiatalok, és ezáltal merjenek beszélni róla, ha szükség van rá.
Helyes ez a képregény, a fontos témák mellett cuki és romantikus is, szóval tényleg tetszik.

Zsuzsanna_Makai>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Nagyon tetszett! Szerencsére az enyém volt az egész nap arra, hogy kivégezzem a sorozatot, bár a végére kicsit érezte a testem, h hülye ötlet volt, az agyam mégis azt mondja, megérte!
Nagyon remélem, hogy le lesz fordítva ez a sorozat magyarra, hiánypótló.
Meleg tizenévesek életével és problémáival foglalkozik elég szerteágazó témákon keresztül, pl: coming out szülőknek – coming out barátoknak – coming out a suliban, én, heteróként sosem vettem ezt külön fejben, pedig mekkora különbség van!
@cirbu! Köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottad ezt a sorozatot! Imádtam!
U.i.: csak most esett le, hogy az unokatesóm is félig francia, és Nicolas, az apja Miklósnak hívta, mindenki más Nico-nak. Szerintem Nick-nek is életszerűbb lett volna, ha Nico, ha ennyire apa-függő. De legalább az apja így szólítaná.

Beatrice8 P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Vagy ez vagy az előző rész volt a kedvencem. Már kezdjük megismerni a mellékszerplőket is. Szeretem a Paris Gang-et. :D Kicsit komoly, inkább boldog. Párizsi kirándulás, barátkozás, szokásos aranyosságok. Közben pedig elolvastam a Heartstopper: Become Humant és mivel én nem ismerem igazán a játékot húgom fordított nekem :D, az is szuper volt.

Gnocchi7 I>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Bár neten elérhető tovább, nem olvastam, megvárom, amíg kijön a negyedik rész kötetben, de már alig várom, mert érdekes történéseknek nézünk elébe a Párizsi kirándulás után.
És még mindig annyira wholesome! <3

Babó_Buca P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

A sorozat eddig nagyon tetszik, mert nagyon bájos, de mégis komoly problémákkal foglalkozik. A harmadik rész Párizsba viszi szereplőinket, akik a lányiskolával közösen látogatnak el a francia fővárosba.
Ha esetleg nem olvastál még tisztán LMBTQ történetet, akkor ezt meleg szívvel tudom neked ajánlani. Ha meg igen, akkor is, mert mindenkinek kijár egy csöppnyi boldogság.

A sorozatról bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2021/08/cukorhab-h…

Vicky3 P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Továbbra is cuki, a rajzolás nagyon esztétikus és Párizst meg jó volt újra látni pár ikonikus helyszínen keresztül.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

Do you want a lick of my ice cream? Oh my God… That sounded really sexual for some reason.

714. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas (Nick) Nelson
Beatrice8 P>!

“One „sorry” doesn't make up for all the thing you said. So CONGRATS on your incredibly difficult realisation that gay people actually do have feelings and have a nice life."
*slams the door*

greglawrency P>!

– I need a drink. An alcoholic drink.
– We…probably shouldn't drink alcohol.
– I need a croissant, then.

693. oldal

Beatrice8 P>!

“There's this idea that if you're not straight, you HAVE to tell all your family and friends immediately, like you owe it to them. But you don't. You don't have to do anything until you're ready.”

Caledonia_Valley P>!

People gave us a lot of shit. Things are a little better now, but… you never know.

599. oldal

SzRéka >!

“Since WHEN could you speak French like an actual French person?"
“Oh, uh, my father is French."
“SINCE WHEN!?"
“Since… his birth?"

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas (Nick) Nelson
falkenheim>!

Coming out is HARD and COMPLICATED, right???
And it doesn't all happen at once! And it doesn't always go right! Sometimes it probably doesn't even happen at all!! Coming out to my mum was amazing but I never expected it to go super well with everyone!! And it's not YOUR fault! I just want people to know who I am and know that you're my boyfriend and I know that not everyone will like it but I'm ready for that. We're probably gonna have to come out hundreds more times in our lives!!

SzRéka >!

“Even if things are harder when people know about us, we'll be okay, because we've got each other."
“That is literally the soppiest thing you've ever said."

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Spring · Nicholas (Nick) Nelson
SzRéka >!

“Well, you're gonna have to move over because that's my side!"
“… you're already claiming a side?"

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Spring · Nicholas (Nick) Nelson

A sorozat következő kötete

Heartstopper sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ananth Hirsh: Lucky Penny
Nick Spencer – Mariko Tamaki: Archie by Nick Spencer 2. – Archie and Sabrina
Ngozi Ukazu: Sticks & Scones
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker
Tillie Walden: On a Sunbeam
Richelle Mead – Leigh Dragoon: Frostbite – A Graphic Novel
Tee Franklin: Bingo Love
Maggie Thrash: Honor Girl
Carly Usdin: The Avant-Guards 2.