Heartstopper ​3. (Heartstopper 3.) 90 csillagozás

Alice Oseman: Heartstopper 3. Alice Oseman: Heartstopper 3.

Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love. An LGBTQ+ graphic novel about life, love, and everything that happens in between: this is the third volume of HEARTSTOPPER, for fans of The Art of Being Normal, Holly Bourne and Love, Simon.

Charlie didn't think Nick could ever like him back, but now they're officially boyfriends. Nick's even found the courage to come out to his mum.

But coming out isn't just something that happens once – there's Nick's older brother, and a school trip to Paris, not to mention all the other friends and family – and life can be hard, even with someone who loves you by your side. As their feelings for each other get more serious, Charlie and Nick will need each other more than ever before.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Hachette Children's Books, London, United Kingdom, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444952773 · Illusztrálta: Alice Oseman
>!
Hodder Children's Books, London, 2020
384 oldal · ASIN: B07SZL4STJ

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Spring · Nicholas (Nick) Nelson


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Most csak annyit írnék, fel vagyok háborodva.
Mégis, hol a folytatás?
Inkább lenyugszom és később értékelem.
De most mondom kedvenc. ♥

Gnocchi7 I>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Bár neten elérhető tovább, nem olvastam, megvárom, amíg kijön a negyedik rész kötetben, de már alig várom, mert érdekes történéseknek nézünk elébe a Párizsi kirándulás után.
És még mindig annyira wholesome! <3

Beatrice8>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Vagy ez vagy az előző rész volt a kedvencem. Már kezdjük megismerni a mellékszerplőket is. Szeretem a Paris Gang-et. :D Kicsit komoly, inkább boldog. Párizsi kirándulás, barátkozás, szokásos aranyosságok. Közben pedig elolvastam a Heartstopper: Become Humant és mivel én nem ismerem igazán a játékot húgom fordított nekem :D, az is szuper volt.

Vicky3 P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Továbbra is cuki, a rajzolás nagyon esztétikus és Párizst meg jó volt újra látni pár ikonikus helyszínen keresztül.

Morcant>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

A megszállottja lettem ennek a sorozatnak. Annyira imádnivaló! Tényleg nem tudok semmi koherenset mondani, csak annyit, hogy mindenki olvassa el, mert ennél ártatlanabb és édesebb sztorit még nem éltem át.

3 hozzászólás
Blue_Nadine>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Ez a rész egy kicsit lassabban csúszott, mint a többi. Ezt mindenképp annak írom fel, hogy nagyon nem hoznak lázba az ilyen 'sulis kirándulás' trope-ok, Párizst meg kifejezetten nem kedvelem, úgyhogy itt végképp el volt ásva számomra ezen része a történetnek…
Ennek ellenére természetesen minden további elemét nagyon élveztem, ahogy eddig is! Nagyon jó látni azt, ahogy Nick és Charlie kommunikálnak egymással. Olyan életszagú az egész, még ha túl jó is valójában ahhoz. (Gondolok itt arra, hogy itt legtöbbször megbeszélik a problémáikat egymással, ami őszintén már inkább utópiába illik. :"D)
Nagyon élveztem a többi karakter történetét is, igazán feldobták nekem ezt a számomra unalmas sztoriszálat.
Viszont a tanárok része teljesen steal the show for me, konkrétan jobban érdekelnek, mint a főpáros. xD Csak úgy 'itta' (?) a szemem a részeiket, és a mini-comic nagyon tetszett, vizuálisan is! Mr Farouk is the best. ♥
Jaj, azt is meg kell említenem, hogy nagyon tetszik, hogy mennyire diverse-ek a karakterek. Általában erre annyira nem szoktam így odafigyelni, de itt most kifejezetten tetszik – talán, mert a való világ a téma és nem valami fantasy vagy hasonló. :)
Kíváncsi vagyok, hogy a következő rész hogyan alakul majd a kis párosunk (és a többiek *smirk*) számára.

readbyhelena>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Legszívesebben csak azt írnám ehhez az egész képregény sorozathoz, hogy ANNYIRA CUKIIIII. De tényleg, a legaranyosabb történet amit mostanában olvastam. Imádom az eddigi 3 részt és remélem nem kell olyan sokáig várnom, hogy a negyedik rész is megjelenjen! Nick és Charlie története egyre jobb és a mellékszereplők is szuperek! Egyszerűen tökéletes!! ❤

raniaki>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Egy kicsit már összeszedettebb, mint az előző két kötet és struktúrájában is jobban kezd hasonlítani valamire, amit kidásra terveztek, mint eddig.
Még mindig nagyon cuki, de már megjelennek benne egy fokkal komolyabb témák is, a korosztálynak megfelelően tálalva és feldolgozva. Ennek ellenére nem veszi magát túl komolyan és nem próbál az lenni, ami nyilvánvalóan nem.

Olyan, mint egy meleg ölelés, egyszerűen jó olvasni.

Caledonia_Valley P>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

"Charlie és Nick története pontosan ott folytatódik, ahol a második kötetben véget ért. A két srác immáron titokban egy párt alkot és most, hogy Nick elfogadta önmaga szexuális irányultságát és az édesanyja áldását is elnyerte, felszabadult és boldog. Az iskolában eleinte komótosan telnek a napok, ám lassan közelít az év vége, ami igazi meglepetéseket tartogat szereplőink és az olvasók számára is…
Az osztály egy párizsi nyaralásra készül és Párizs városa lesz a fő helyszíne a kötet cselekményének…

A párizsi út számtalan romantikus és humoros pillanatot tartogat az olvasó számára, és a két fiú kapcsolatának kibontakozásán túl, a könyvekből, filmekből megismert helyeken barangolhatunk. Láthatjuk az Eiffel-tornyot, a Louvre-t valamint a könyvszerelmesek parányi, ámde csodálatos oázisát, a Shakespeare and Company-t!!! Ahwwwwwww :3

Mindezeken túl azonban az írónő ebben a kötetben a középpontba állította a mentális problémákat is, melyeknek súlyos egészségügyi következményei lehetnek… Az önmarcangolás, a félelem, illetve az evési zavarok gyönyörűen, finoman, eleinte sejtelmesen ábrázoltak, ám ahogy mi magunk is figyeljük Nick szemén keresztül Charlie-t, láthatjuk, itt bizony nagy a baj… S mindez még mindig abból a szörnyű tényből fakad, hogy a fiúra borzasztó nyomás nehezedik szexuális irányultsága miatt… :( Charlie a lelke legmélyén magányos, és fél az emberek reakcióitól, a rengeteg szóbeli bántalmazástól, ami lépten-nyomon követi… Ebben a kötetben Alice Oseman megpróbálja felhívni olvasója figyelmét ezekre a problémákra, és a kötet végén a lakóhelyén található segélyvonalak elérhetőségét is megadja… Az írónő nem csupán egy élvezhető, gyönyörű történetet tár elénk, de számtalan olyan mindennapi problémát is elrejt a sorai és képkocái mögé, melyek veszélyeire és magára a probléma létezésére is megpróbálja felnyitni az ember szemét…"

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2020/04/alice-oseman-hear…

Asren229>!
Alice Oseman: Heartstopper 3.

Még mindig aranyos és szívmelengető a történet, egyszerű, de nagyszerű. A társaságból pedig még mindig Nick és Charlie szerelme a kedvencem, annyira tiszta és ártatlan az ő kapcsolatuk, mind a nehézségeik és ahogy mások hozzájuk és a kapcsolatukhoz állnak.
Viszont egy dolog meglepett: spoiler
Összességében talán eddig ez a kedvencem a sorozatból, már várom a 4. részt! *.*


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

Do you want a lick of my ice cream? Oh my God… That sounded really sexual for some reason.

714. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas (Nick) Nelson
greglawrency P>!

– I need a drink. An alcoholic drink.
– We…probably shouldn't drink alcohol.
– I need a crossant, then.

693. oldal

Caledonia_Valley P>!

People gave us a lot of shit. Things are a little better now, but… you never know.

599. oldal

Beatrice8>!

“One „sorry” doesn't make up for all the thing you said. So CONGRATS on your incredibly difficult realisation that gay people actually do have feelings and have a nice life."
*slams the door*

Beatrice8>!

“There's this idea that if you're not straight, you HAVE to tell all your family and friends immediately, like you owe it to them. But you don't. You don't have to do anything until you're ready.”

Beatrice8>!

„I know. But this is my point. this whole deal with you and Nick being out to people… I think you need to stop worrying about anyone else feelings.”


A sorozat következő kötete

Heartstopper sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jen Wang: The Prince and the Dressmaker
Ngozi Ukazu: Sticks & Scones
Bell: Always Raining Here 1.
Eli Easton: Superhero
Sina Grace: Getting It Together
Mark Waid: Archie 1.
Roberto Aguirre-Sacasa: Riverdale 2.
Stjepan Šejić: Sunstone 2.
Emma Vieceli – Malin Ryden: Breaks 1.
Ngozi Ukazu: Check, Please! Year One