The ​Rules of Magic (Practical Magic 0.) 10 csillagozás

Alice Hoffman: The Rules of Magic Alice Hoffman: The Rules of Magic Alice Hoffman: The Rules of Magic

From ​beloved author Alice Hoffman comes the spellbinding prequel to her bestseller, Practical Magic.

Find your magic.

For the Owens family, love is a curse that began in 1620, when Maria Owens was charged with witchery for loving the wrong man.

Hundreds of years later, in New York City at the cusp of the sixties, when the whole world is about to change, Susanna Owens knows that her three children are dangerously unique. Difficult Franny, with skin as pale as milk and blood red hair, shy and beautiful Jet, who can read other people’s thoughts, and charismatic Vincent, who began looking for trouble on the day he could walk.

From the start Susanna sets down rules for her children: No walking in the moonlight, no red shoes, no wearing black, no cats, no crows, no candles, no books about magic. And most importantly, never, ever, fall in love. But when her children visit their Aunt Isabelle, in the small Massachusetts town where the Owens family has been… (tovább)

>!
Scribner, New York, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471157707
>!
Scribner, New York, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471157684
>!
Simon & Schuster, New York, 2017
384 oldal · keménytáblás

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

theodora >!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

A regény évtizedeken ível át: a gyerekkoruktól kezdve idős korukig, az Átkozott boszorkák kezdetéhez, amikor is befogadják unokahúgaikat. Eseménydús a regény: tele van szépséggel, szomorúsággal, az akkori kor (1960-70-es évek) jellegzetességeivel (hippik, drog, a Vietnámi háború).
Jó volt visszatérni ebbe a boszorkányos világba (és újra szeretném olvasni az ÁB-t), annak ellenére, hogy tele volt fájdalommal, egy szép, érdekes történetet kaptunk az Owens családról. Remélem valamelyik hazai kiadó is lecsap a regényre, szerintem többen olvasnák magyarul is ;)

2 hozzászólás
Larawyn>!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

Történjen bármi, a Magnólia utcai ódon ház semmit se változik, ugyanaz a varázslattal teli hely generációk óta. Nehéz ezt a helyet elképzelni a mi Frances és Jet nénikéink nélkül, pedig a kapui mögött rejlő titkos álomvilágot a két lány sokáig nem ismerte… amikor azonban meghívást kapnak a 17. születésnapjukon, minden megváltozik!

Látni őket fiatalon, vakmerően, vagy összetörve és összezavarodva, szerelembe esve és bezárkózva… felbecsülhetetlen élmény volt! Megismerni, hogyan lettek az Átkozott boszorkák ikonikus nénikéi, akik kizárólag feketét viseltek, öntöttvas üstben főzték a fekete szappant, és akik úgy gondolták, hogy minden bajra van megoldás, ha nem is az, amire az ember eredetileg számított vagy amit remélt. Hogyan foghatott ki rajtuk is végül a családi átok?

Imádtam minden sorát, megérte rá várni!

Izolda P>!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

Olvastam volna még. Kicsit sokat akar markolni, és néha nagyokat ugrik időben. De kellemes, meghitt könyv ez is, mint a Practical Magic volt. (Kedvem lenne azt is újraolvasni.)

Avilda>!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

Nagyon örültem, amikor megláttam évekkel ezelőtt a posztot, aminél az írónő bejelentette, hogy éppen ezen a regényen dolgozik, hiszen az Átkozott boszorkák az egyik kedvenc könyvem.

Egyből meg is rendeltem, ahogy elérhetővé vált, de aztán csak csücsült a polcomon. Ehhez az is hozzájárult, hogy kicsit ráfáztam, és sikerült valami óriás méretű könyvet beszerznem. Most komolyan, USA?

Aztán ahogy egyre jobban belemerültem a történetbe, annál kevésbé zavart, hiszen elvesztem újra a Magnólia utcában, megismerkedtem a fiatal Jettel, Frannyvel és az újonnan megismert harmadik testvérükkel, éltem velük New Yorkban, átéreztem a szerelmüket, fájdalmukat, és természetesen csüngtem a babonát és mágiát idéző mondatokon.
Az utolsó fejezetnél meghatódtam, hiszen ismerős karakterekkel találkozhatunk, ráadásul a lezárása, az az utolsó bekezdés, mondat gyönyörű összehangba hozza a The Rules of Magic végét az Átkozott boszorkák végével.
Fél csillag levonás csak azért, mert voltak benne unalmasabbak részek, és szerintem a vége felé kicsit aránytalan volt a felépítése. szerintem van ennél jobb könyve is

havrillas >!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

Éppen jókor olvastam ezt a könyvet, a lassú stílusa máskor nem igazán fogott volna meg, de a hangulatom illeszkedett a könyvéhez. Meg az is nagy sikerélményt adott, hogy egyre kevesebb ismeretlen szóval találkoztam.
Az eredeti történetet még nem olvastam, de ezek után biztosan fogom.
A testverek története igazán varázslatos, még ha nem is úgy, ahogyan azt elképzeltem. Kicsit a tipikus mesevilági boszorkányokat képzeltem el először, de azt sem bántam, hogy nem ezt kaptam.
Az írónő stílusa nagyon tetszik.
A szereplőket is mind megszerettem, és boldogan követtem végig életútjukat. Jet szála volt egy ideig a kedvencem. spoiler Vincentet is szintén nagyon bírtam. spoiler Franny szintén belopta magát a szívembe. A mellékszereplőket sem tudtam utálni.
A történet nem pörgős, de hangulatos, lefesti, milyen volt az élet a azokban az időkben. A vége felé már inkább keserédes, mint boldog, hisz bejön a háború spoiler.
Szóval ez nagyon tetszett, még azt is el tudom képzelni, hogy újraolvasom.

Aglareth>!
Alice Hoffman: The Rules of Magic

Azt hittem, az első rész tetszett.
Azt hittem, ez erőltetettnek fog hatni.
Néhol tényleg kicsit kiesett a szerepből az írónő, de a végére még a nyers és oda nem illő részek sem tudtak megakadályozni abban, hogy ne akarjam minél tovább olvasni.
A karakterek sokkal szerethetőbbek voltak, mint az első részben, legalábbis hozzám sokkal közelebb kerültek spoiler, sokkal emberibbek és valósabbak voltak.
Míg az első rész inkább kedves és néhol azért megérintő szatíra, ez a könyv el van árasztva tragédiával, ami azt hiszem, meg is fojtott volna nem is olyan régen, de most inkább csak hozzám nőtt. Kicsit ki is akadtam, mennyi érzelmet váltott ki belőlem. De szerettem, az első idegenkedés után, és az írói bakik ellenére, meg az idegtépést elnézve is. Nagyon szerethető.


Népszerű idézetek

Larawyn>!

Do not drink milk after a thunderstorm, for it will certainly be sour. Always leave out seed for the birds when the first snow falls. Wash your hair with rosemary. Drink lavender tea when you cannot sleep. Know that the only remedy for love is to love more.

276. oldal

Avilda>!

Other people's judgments were meaningless unless you allowed them to mean something.

20. oldal

Avilda>!

She had wanted to be a bird, but now she knew, as she looked out the window to see Lewis following, that even birds are chained to earth by their needs and desires.

250. oldal

mandika>!

Once upon a time, before the whole world changed, it was possible to run away from home, disguise who you were, and fit into polite society.

(első mondat)

Enikavics>!

When you truly love someone and they love you in return, you ruin your lives together. That is not a curse, it's what life is, my girl. We all come to ruin, we turn to dust, but whom we love is the thing that lasts.

254. oldal

Larawyn>!

…she opened a book and was therefore saved, discovering that a novel was as great an escape as any spell.

115. oldal

Avilda>!

„[…] This just means I know you better than you know yourself,” Jet said. „But what else is a sister for?”

175. oldal

Enikavics>!

You know the rules! Do not call up darkness when you are unprepared for the consequences!

Enikavics>!

Vincent wore his black hair slicked back and his guitar slung over one shoulder despite his father's declaration that a guitar, like a sports car, was an extension of a damaged male ego. „So I'm damaged” Vincent had shrugged. „Who isn't?”

Enikavics>!

– Why is that a secret?
– Why is anything a secret? People want to protect themselves from the past. Not that it works.

132. oldal


A sorozat következő kötete

Practical Magic sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly
Cassandra Clare: City of Ashes
Sarah J. Maas: Empire of Storms
George R. R. Martin: A Clash of Kings
Kim Harrison: For a Few Demons More
Claudia Gray: Spellcaster
Kevin Hearne: Hounded
Susan Dennard: Truthwitch
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures