The ​Ice Queen 3 csillagozás

Alice Hoffman: The Ice Queen Alice Hoffman: The Ice Queen Alice Hoffman: The Ice Queen Alice Hoffman: The Ice Queen Alice Hoffman: The Ice Queen Alice Hoffman: The Ice Queen

From ​the bestselling author of Practical Magic, a miraculous, enthralling tale of a woman who is struck by lightning, and finds her frozen heart is suddenly burning. Be careful what you wish for. A small town librarian lives a quiet life without much excitement. One day, she mutters an idle wish and, while standing in her house, is struck by lightning. But instead of ending her life, this cataclysmic event sparks it into a new beginning. She goes in search of Lazarus Jones, a fellow survivor who was struck dead, then simply got up and walked away. Perhaps this stranger who has seen death face to face can teach her to live without fear. When she finds him, he is her opposite, a burning man whose breath can boil water and whose touch scorches. As an obsessive love affair begins between them, both are forced to hide their most dangerous secrets--what turned one to ice and the other to fire. A magical story of passion, loss, and renewal, THE ICE QUEEN is Alice Hoffman at her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Little, Brown Books, New York, 2009
212 oldal · ISBN: 0316058599
>!
Vintage, London, 2006
212 oldal · ISBN: 0099488833
>!
212 oldal · ISBN: 0316154385

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Avilda
Alice Hoffman: The Ice Queen

Szeretem Hoffman stílusát, már egészen hozzászoktam és tudom, mit kapok.
Érdekes, hogy, ahogyan látom, idehaza van, aki az antipatikus karakterei miatt pontozza le a könyveit. Valóban erkölcsileg megkérdőjelezhetőek a szereplői, de hozzátenném, hogy nagyon is realista egy-egy ábrázolás. Ha mindent megtudnánk egy munkatársunkról, szomszédunkról, valakiről, akit amúgy kedvelünk, nem biztos, hogy továbbra is így éreznénk iránta. Másfelől meg igenis vannak olyan emberek, mint ebben a történetben a főhős, aki olyan, amilyen, nem kell vele szimpatizálni. Sosem értettem, miért kell alább értékelni egy könyvet csak azért, mert az olvasója nem szerette a főhőst, főleg ha érződik, hogy direkt írták meg így. Hoffman mágikus realizmus címszóval jelzett regényeiben pont ez a realista vonás.
A mágia itt a villámcsapással kezdődik, vagyis már maga ez az esemény is mágiának tudható be, hiszen régen nem tekintettek rá az emberek ilyen „hétköznapi”, orvosok és tudósok által megmagyarázható dolognak. Hozzátenném azért ma se tudnak olyan sok mindent róla.
Tehát adott egy antipatikus főhősnőnk, akibe belecsap a villám. Majd egy férfi, akibe szintén belecsapott a villám, és aztán visszatért a halálból. Nagyon tetszett az ő történetük, mert nem egy életre szóló szerelmet írt le Hoffman, hanem csak egy fejezetet. Pár hónapja panaszkodtam, hogy miért kell egy romantikus könyvnek minden esetben a nagy és egyetlen szerelemről szólnia, amikor van olyan is, ami nem tart olyan sokáig és utána még jön másik is. Hoffman nagyon szépen meg tudja ragadni az életben átélt érzéseket, a szerelmeket főképp.
Keserédes történet volt ez, ami igazából a testvéri kapcsolatról szólt, csak ezt szépen elrejtette Hoffman, na meg arról, hogy negyven felett se áll meg az élet. A The Third Angel hangulatához tudnám hasonlítani, bár azért annál optimistább volt.
Furcsa volt egyébként a helyszín, Florida, hisz Hoffmant mindig a kisvároskákhoz társítottam, de jó tudni, hogy ilyet is tud. Mit van mit tenni, már meg is rendeltem a következő könyvet tőle :)


Népszerű idézetek

>!
Avilda

What is the difference between love and obsession? Didn't both make you stay up all night, wandering the streets, a victim of your own imagination, your own heartbeat? Didn't you fall into both, headfirst into quicksand? Wasn't every man in love a fool and every woman a slave? Love is like rain: it turned to ice, or it disappeared.

66. oldal

>!
Avilda

In chaos theory, does it matter what color the butterfly is?

51. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ali Shaw: The Girl with Glass Feet
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Becca Fitzpatrick: Silence
Joss Stirling: Finding Sky
Rachel Hartman: Seraphina (angol)
Nalini Singh: Caressed by Ice
Brigid Kemmerer: Storm
Maggie Stiefvater: Sinner
Kendra Leigh Castle: Midnight Reckoning
Kerstin Gier: Dream a Little Dream