Practical ​Magic (Practical Magic 1.) 8 csillagozás

Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic Alice Hoffman: Practical Magic

For more than two hundred years, the Owens women had been blamed for everything that went wrong in their Massachusetts town. And Gillian and Sally endured that fate as well: As children, the sisters were forever outsiders, taunted, talked about, pointed at. Their elderly aunts almost seemed to encourage the whispers of witchery, with their musty house and their exotic concoctions and their crowd of black cats. But all Gillian and Sally wanted was to escape. One would do so by marrying, the other by running away. But the bonds they shared, even into adulthood, brought them back--almost as if by magic…

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Scribner, New York, 2017
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471169199
>!
Scribner UK, 2017
290 oldal · ASIN: B072Q9NMTN
>!
Putnam, New York, 2003
286 oldal · ISBN: 9780425190371

5 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

manami P>!
Alice Hoffman: Practical Magic

A filmet gyerekként láttam először, és soha nem fogom elfelejteni, mennyire meghatott a nővérek közti erős kapcsolat. Boszorkányok? Varázslat? Kaland? Ide vele! Az egyik kedvenc filmemmé vált, amit bármikor képes vagyok megnézni – így mindig is kíváncsi voltam a könyvre, ami alapján készült. Eddig halogattam, és elolvasva a történetet… már bánom, hogy nem vártam még jó sok évet (vagy inkább örökre).

Lehetséges, hogy a gyerekkori emlékeim, és a nosztalgia erősen befolyásolt off, de úgy hiszem, megtaláltam a kivételt, ami erősíti a szabályt: a film százszor jobb, mint a könyv.

A könyvből hiányzik szinte minden, ami igazán elbűvölővé tette számomra a filmet; a varázslat szinte nem létezik, a testvéri szeretet jelen van ugyan, de messze nem olyan eleven, és megható formában. A történet szerkesztése bizarr, kb. felvázolja minden egyes szereplő életútját (de tényleg, még a mellékszereplőkét is), és a fő konfliktus az utolsó 10 oldalon le van tudva – addig meg tologatjuk, mint a kihűlt levest az asztalon. Őszintén mondom, a történet még akkor is csalódás lenne, ha nem láttam volna a filmet. off Megvan a maga kis bája, de sajnos harmatgyengének éreztem – főleg azért, mert cselekmény tényleg, alig van. A szereplőket megismerjük, az ő tapasztalataik, emlékeik vannak összevágva, itt-ott felbukkanó mágikus elemekkel a háttérben (amiket soha nem fejtünk ki – ami nagyon zavaró, főleg Kylie esetében…), majd egy gyors, összecsapott befejezést kapunk.

Az eleje még erősen is kezdett, és azt sem tagadhatom, hogy a két és fél csillag a rettentő bölcs szavakra, és az élethű ábrázolásra jár. Mert annak ellenére, hogy a könyv nagy részét vontatottnak, és szinte unalmasnak találtam – a lányok életét, nehézségeit roppant figyelmességgel ábrázolta az írónő. Le a kalappal!

Azonban baj az, hogy amit ígért, azt nem hozta. Boszorkányok? Nos, végül is, vannak benne. Varázslat? Hát, elszórtan megjelenik. Izgalmas cselekmény? Lehetett volna.

Sajnos nagy csalódás volt az egész, nem csoda, hogy ültem az értékelésen pár napot. Ha mára kicsit régiesnek is tűnhet, a filmet mindenkinek szívből ajánlom, mert egyszerre szívet melengető, izgalmas, vicces, és egy picit borzongató (és rendesen át van dolgozva a könyvhöz képes, csak néhány nagyobb elemét vette át). Ám könyvről ezeknek szinte egyikét sem tudnám elmondani. Akkor se, ha szeretném.

Izolda P>!
Alice Hoffman: Practical Magic

Ez egy nagyon jól megírt mese, szerelemről, vágyakról, sorsról, végzetes találkozásokról. A sok kis mellékszáltól lesz az egész szerethető. Mert szerethető és varázslatos, az biztos.
(És igen: vigyázz mit kívánsz, mert valóra válhat!)
    _
UPDATE: megnéztem a filmet. És szomorú vagyok. Az alapsztoriból sok mindent meghagytak és persze sok mindent kigyomláltak (pl. annak a végét, hogy mi történt a lánnyal, aki nagyon akarta, hogy a férfi csak őt akarja), ez kb. rendben van. De beleraktak egy csomó béna, nagyonhálivúdi baromságot. Amik nélkül ugyanúgy működhetett volna, sőt, még akár jobban is! /legyint
Tanácsom: inkább a könyvet!

5 hozzászólás
worsi P>!
Alice Hoffman: Practical Magic

Majdnem egy hónapig olvastam ezt a regényt, de ez nem az ő hibája.
A filmet láttam sok évvel ezelőtt, mondjuk tetszett, aztán mikor szembejött a könyv, gondoltam, előbb-utóbb sort kerítek erre is.
Nem bántam meg. Tetszett, hogy a cselekmény néha fölgyorsult, néha meg csak szépen, csendben, lassan történtek a dolgok. De főleg a hangulat, a mese, amiben olyan jól esett elmerülni.
Köszi, @Izolda!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

cinnamon>!

My darling girl, when are you going to realize that being normal is not necessarily a virtue? It rather denotes a lack of courage.

Banditaa P>!

In her opinion, everything goes wrong if you give it enough time. Close your eyes, count to three, and chances are you’ll have some sort of disaster creeping up on you.

cinnamon>!

There are some things, after all, that Sally Owens knows for sure certain: Always throw spilled salt over your left shoulder. Keep rosemary by your garden gate. Add pepper to your mashed potatoes. Plant roses and lavender, for luck. Fall in love whenever you can.

cinnamon>!

Trouble is just like love, after all; it comes in unannounced and takes over before you've had a chance to reconsider, or even to think.

Izolda P>!

She was awake all night because every time she closed her eyes she'd see Gary so clearly it was as if he were there beside her at the kitchen table, in the easy chair, in her bed. She has a tape that keeps playing inside her head, over and over, and she can't seem to stop it.

261. oldal

DollyHaze>!

Now whenever he kissed her, she cried and and wished she had never fallen in love in the first place. It had made her too helpless, because that's what love did. There was no way around it and no way to fight it. Now if she lost, she lost everything.

39. oldal, Scribner, 2017.

cinnamon>!

Sometimes the right thing feels all wrong until it is over and done with.

cinnamon>!

Pride is a funny thing; it can make what is truly worthless appear to be a treasure.

Izolda P>!

Deception and dishonesty are alien to him; sooner or later he'll have to take a crash course in the ABCs of bullshit to ensure that he won't get eaten alive out in the world he's so anxious to get into.

197.

Izolda P>!

[He] had always shared a house with his grandfather, except for his brief marriage and the first eight years with his parents, which he doesn't remember out of sheer willpower.

209.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: City of Lost Souls
Alex Flinn: Beastly
Deborah Harkness: The All Souls Complete Trilogy
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Eliza Willard: The Power of Three
Nora Roberts: Heaven and Earth
Kresley Cole: MacRieve
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Ilona Andrews: Magic Burns