Átkozott ​boszorkák (Átkozott boszorkák 1.) 238 csillagozás

Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

A Hetedik mennyország írójának kitűnő romantikus regényéből néhány éve Nicole Kidman és Sandra Bullock főszereplésével készítettek nagy sikert aratott szerelmes vígjátékot. A hol kacagtatóan bájos, hol krimiszerűen izgalmas történet főszereplői az évszázadok óta különös tulajdonságokkal felruházott Owens család lánygyermekei. Gillian és Sally éveken át tapasztalhatják, milyen kínokat okoz a szenvedélyes szerelem mindazoknak, akik két nagynénjüket különféle varázsszerekért felkeresik. Megfogadják, hogy soha életükben nem lesznek szerelmesek – de persze a sors közbeszól. A lányok útja felnőttként elválik, ám egy szokatlan esemény ismét egymás mellé sodorja őket, és ekkor mintha elfojthatatlanul törne fel mindaz, amitől mindig is igyekeztek elzárkózni. Finom humora, mélységes emberismerete és megkapó, ironikus nyelvezete miatt Alice Hoffmant gyakorta emlegetik a manapság reneszánszát élő Jane Austen modern megfelelőjeként.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Palatinus, Budapest, 2007
272 oldal · ISBN: 9789639651562 · Fordította: Nagy Nóra

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Gillian Owens · Sally Owens · Jimmy (James Hawkins)


Kedvencelte 31

Most olvassa 3

Várólistára tette 173

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Alice Hoffmantól egészen ezelőttig, még csak a Gyönyörű titkok múzeuma című könyvet olvastam, aminek a stílusa és hangulata figyelemre méltó volt, ám mivel a történettel volt egy-két apró problémám, így nem sikerült elvarázsolnia.

Valami oknál fogva nemrég mégis kihoztam a könyvtárból az Átkozott boszorkákat, talán éppen az előbb említett stílus miatt, és most ott tartok, hogy Alice Hoffman összes magyarul megjelent könyvét el akarom olvasni, most azonnal (aztán pedig kezdeném elölről az összeset) :).

Ugyanis az Átkozott boszorkák fantasztikus volt, mind a stílus. mind a történet szempontjából! :)
A filmet nem láttam, de a könyv után egyelőre nem is tervezem megnézni. A könyv címe egyáltalán nem illik a könyvhöz, az ne tévesszen meg senkit.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/05/ket-uj-kedvenc-ne-…

Bea bejegyzése: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/en-is-elolvastam-a…

3 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Ez nagyon aranyos történet volt, tetszett.
Azt hittem, hogy a Bűbájos boszorkányokról fog szólni, de nem így történt. Két testvérről szólt és azok családjáról, akik mellesleg boszik voltak, különös vágyakkal és álmokkal, de nagyon is hétköznapi problémákkal.
Az egyik lány szerelmes típus volt, és éppen egy szörnyű baráttal járt, a másik pedig elzárkózott a szerelemtől, ő megözvegyült és otthon maradt a gyermekével, ahol a kis közösség eléggé kiközösítette, de igyekezett helytállni és sikerült is beilleszkedni és barátokra szert tenni.
Aztán kezdődtek a bonyodalmak a borzasztó barát és a buta varázslatok miatt, de aztán minden jól alakult a közösség összefogása rendbe tette a dolgokat és még az igaz szerelem is eljött a végére.
Szóval szórakoztató és vicces könyv volt, örülök, hogy olvastam.

2 hozzászólás
kratas P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Én is beleestem abba a csapdába, hogy a film könyvbeli manifesztálódására számítottam. Hát ez nem nyert.
Amúgy nem is lenne baj, de olyan semmilyen nem volt ez a történet, nem volt semmi mondanivalója.
spoiler
Szóval – nem hittem, hogy ez valaha elhagyja a számat – a film jobb volt.

szadrienn P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Megosztó könyv, szélsőséges értékelések.
Az én álláspontom egyértelmű: még több ilyen élményt, bármikor boldogan boszorkánykodnék Alice Hoffmannal!

Anó P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Varázslatos- bűbájos történet! Anno láttam a filmet Sandra Bullock és Nicole Kidman főszereplésével – nagyon tetszett, de a könyv jobban. Ott túlzottan rámentek a boszi-vonulatra – emlékszem, hatalmas kondérban főzték a varázsitalt, egy csomó extázisba jött nő őrjöngte körül…üvöltöttek együtt varázsigéket meg mindenféle hókuszpókuszt műveltek… szóval igyekeztek minél látványosabbá tenni a dolgokat. Itt pedig növények és állatok is közvetítik a mágiát (orgona, béka) – s a lányok inkább normális életre vágynának, főleg Sally, nincs úgy kiemelve a „bosziságuk” – ez a kettősség, hogy bűbájos lények és emberek is, járja át a könyvet egészen.
Nagyon szeretem Alice Hoffman stílusát, most is elbűvölt, a könyvet csak röpke időre tudtam letenni:)

Orsi_olvas>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Varázslatosan gyönyörű mese az életről, a szerelemről, a vágyakról, a hétköznapok csodájáról és a második esélyekről. Lassan építkezik a könyv, de az írónő stílusa egyszerűen lebilincselő, élvezet volt elmerülni benne. Különleges hangulatú könyv, teljesen magával ragadott, egyszerre hétköznapi és mágikus. Ebben a könyvben a varázslás nem titokzatos nyelven elsuttogott igéket vagy pálca lengetés jelent. A mágia a teremtés egészében jelen lévő erő, amit csak viszonylag kevesen vesznek észre és még kevesebben tudnak használni.
Bűbájos mese egy titkokal teli zeg zugos száz éves házzal, varázsszereket kotyvasztó kedves nagynénikkel, elemi erejű vonzódásokkal, szerethető, hibázni is képes főszereplőkkel és egy olyan mondanivalóval, amit érdemes mindenkinek megfogadnia: „Ha kiborul a só, csípj föl egy keveset és dobd hátra a bal vállad fölött. Tarts rozmaringot a kertkapu mellett. Tégy borsot a krumplipürébe. Ültess rózsát és levendulát, mert szerencsét hoznak. És légy szerelmes, amikor csak teheted!”

mdmselle I>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Nagyon tetszett. Nem is annyira a sztori maga, inkább azok az aranyos kis varázsok, amiket csak úgy fél szóval említ, mégis ott vannak, és apró kis borzongások futnak tőlük végig a hátamon.
Kösz a tippet @Amadea, jöhet a többi ilyen boszikönyv is :-)

A filmet is megnéztem, nem tetszett. Nem is, tudom, mintha nem is a könyvből készítették volna a filmet, annyira más a hangulata. Sokkal erőszakosabb, és hatásvadász is.

14 hozzászólás
Vaklarma P>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Gyorsan olvasható, hangulatos kis könyv, de valahogy nem fogott meg igazán. Ez olyan fajta könyv, amire egy hónap múlva már nem fogok emlékezni. Minden esetre nekem Sally nem Sandra Bullock és Gillien meg főleg nem Nicole Kidman, egyszerűen teljesen mások. De mindketten túlságosan szélsőségesek ahhoz, hogy igazán jól elképzelhető karakterek legyenek. Pedig a sztori jó, és szerencsére nem pont ugyanaz, mint a filmben

aram76>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Hát ez most egyáltalán nem ragadott magával. Ismét előbb láttam a filmet és az nagyon tetszett. Vártam a kedvenc részem, amikor kiderül Sally gyerekkorában milyen férfit kívánt magának, hát ez pont nincs a könyvben :(
Ez a könyv nekem most egy olyan semleges volt, néhol érdekes, néhol meg unalmas részekkel. Sajnáltam, hogy más mint a film, de nyílván a könyv az alap. A nénikről szerettem volna kicsit többet is megtudni, de az ő karaktereik sem voltak igazán előtérben. Többet tudtam meg a könyvben Sally gyermekeiről, nos ők sem voltak mindig valami szimpik. Összességében néha mindenki olyan idegesítő volt a könyvben és bár nem jogos párhuzamot vonni a könyv és a film között, de nálam a film a nyerő.

Angieolvas>!
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák

Sajnos elhittem, hogy olyan lesz mint a film. :(
Nagyon unalmas volt.


Népszerű idézetek

JamiC>!

[…] néha a helyes döntések helytelennek tűnnek egészen addig, amíg túl nem leszünk rajtuk.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
7 hozzászólás
Majna>!

Ültess rózsát és levendulát, mert szerencsét hoznak. És légy szerelmes, amikor csak teheted!

272. oldal - végszó (Palatinus 2007)

Kapcsolódó szócikkek: levendula · rózsa · szerencse
5 hozzászólás
Orsi_olvas>!

A villám, akárcsak a szerelem, soha nem követ semmilyen logikát.

4 hozzászólás
s_l_m>!

Olyan életed lesz, amilyenné magad teszed.

28. oldal

Majna>!

Mindegy, hogy mit gondolnak mások. Mindegy, mit szólnak. Van úgy, hogy el kell szabadulni otthonról. És van úgy, hogy ha menekül az ember, éppen a helyes irányba tart.

60. oldal (Palatinus, 2007)

KGabi>!

Elvégre van egynémely dolog, amit Sally Owens biztosan tud: ha kiborul a só, csípj föl egy keveset, és dobd hátra a bal vállad fölött. Tarts rozmaringot a kertkapu mellett. Tégy borsot a krumplipürébe. Ültess rózsát és levendulát, mert szerencsét hoznak. És légy szerelmes, amikor csak teheted!

Kapcsolódó szócikkek: babona · bors · levendula · rozmaring · rózsa · Sally Owens · · szerelem
zuna19 >!

Mindketten mindig ugyanazt kívánták azokon a forró, magányos éjszakákon a nagynénik házának tetején ülve. Hogy egyszer majd a jövőben, ha felnőnek, és felnéznek a csillagokra, ne kelljen félniük semmitől. Ez az az éjszaka, amelyre vártak. Most lett jelenné a jövő. És maradhatnak benne, amíg csak kedvük tartja, amíg az utolsó csillag fénye is meg nem fakul, de maradhatnak azután is, mikor már tökéletesen kék az ég délben a fejük felett.

182. oldal

zuna19 >!

Tavasz volt ismét, és az égbolt lélegzetelállítóan kék.

50. oldal

zuna19 >!

Bármennyire közel álltak is egymáshoz, a testvérek merőben különböztek külsejük és temperamentumuk tekintetében.

13. oldal

Arianrhod P>!

Mindig tarts mentát az ablakpárkányodon augusztusban, hogy kiűzze a dongókat a szabadba, ahová valók.

Kapcsolódó szócikkek: menta

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Elizabeth Lim: Fénytörések
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem
Kresley Cole: A sötétség démona
Madeline Miller: Kirké
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia