Én ​vétkem 27 csillagozás

Ali Land: Én vétkem

A tizenöt éves Annie új identitást kap, miután feladta sorozatgyilkos anyját a rendőrségen. A látszólagos idillt beárnyékolja a múlt, az anya újra és újra felbukkanó, saját és mások gyermekeivel kegyetlenül bánó alakja. Annie-t, alias Millyt súlyos titkok és kétségek nyomasztják. Vajon örökölte anyja kegyetlen jellemét? Szenvedés, vagy mégiscsak egyfajta biztonság volt mindaz, amit a korábbiakban átélt? Aktív szereplője volt-e a történteknek, vagy egyike a tragikus sorsú gyermekeknek? Vétkes vagy vétlen áldozat? Milyen ember lesz abból, akinek szinte a vérében van a kegyetlenség?

Eredeti mű: Ali Land: Good Me, Bad Me

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2017
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470779 · Fordította: Kiss Gábor Zoltán

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Ali Land: Én vétkem

Tökéletes, és kegyetlen! Ezzel a két szóval tudom jellemezni Ali Land könyvét! Olvasása közben egyre jobban azt éreztem, hogy a szakadék szélére kerülök, és nem biztos, hogy megtudok állni ott. Egy igazi lélektani thriller, ami lassan gyilkolt, és szedte darabjaira a lelkem.

Ajánló folytatása a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/22/ali-…

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/p2b1xU

2 hozzászólás
>!
smetalin
Ali Land: Én vétkem

Gyorsan lehet haladni, mert elég szellősek az oldalak.(ezért is voltam ilyen gyors most) Nekem kicsit sok volt a főszereplő Annie-Milly. Még az elején én is szörnyülködtem, hogy jajj szegény lány….Majd már azért sopánkodtam, hogy jajj szegény én!Úgy voltam vele ha már elkezdtem, akkor el is olvasom.
Az egész könyv M. fejében lévő katvaszról szólt, hogyan tudja feldolgozni a tényt, hogy feladta sorozatgyilkos anyját a rendőrségen. Jelenleg a tárgyalásra vár,ahol tanúskodni fog, de addig is egy családnál helyezték el, ahol az apa segít neki feldolgozni a helyzetet és felkészíteni az eljövendő életre. Ennél a családnál van egy vele egyidős lány is, akivel egy suliba jár és nem igazán kedveli „apuci új pártfogoltját”, mindent megtesz hogy megkeserítse az életét. „Szegény” M.-nek ezáltal nem csak azt kell feldolgozni, hogy mit tett az anyjával, és mi lesz majd a tárgyaláson, de még a „mostohatesó” szemétkedéseit is ki kell védenie. Mi olvasók ezt olvashatjuk oldalakon keresztül, hogy ez hogyan zajlik le a fejében, na meg persze anya is ott van minden gondolatában. Az író azt gondolta tesz bele egy csavart, ne unjuk el nagyon magunkat, de ez a Csavar-család legkisebbike lett csak, a legkisebb gyermek „csavarkácska”.
Röviden ennyi a sztori. Szerintem semmi extra, egy hétvégére kellemes hűvösben egy jó kis olvasó fotelben megteszi.

>!
Zsoffedli P
Ali Land: Én vétkem

Pár szóval: felkavaró, megrázó, hiteles. Utazás a lélek legsötétebb bugyraiba. Igazi lélektani regény.
Egy gyors kritika: nem, továbbra sem terapizálunk olyat, akivel együtt élünk (!), mert az megszünteti az objektivitást.

Bővebben később, most még tart a sokk. :)

>!
Nizaya
Ali Land: Én vétkem

Én nem tudom, mire számítottam, de talán nem erre. Az olvasását is sokáig húztam, mintha sejtettem volna, hogy nem nekem való lesz.
Az biztos, hogy sokkoló a történet, a hideg is kirázott párszor. Vannak nagyon jó gondolatai, de valahogy… kevés.
A vége szerintem egészen kiszámítható.

>!
Gigi_90
Ali Land: Én vétkem

Ezt a könyvet úgy kezdtem el olvasni, hogy nem voltak elvárásaim. Nem kezdtem el filózni ,hogy milyen lesz és nem is vártam ,hogy olvashassam. Talán pont ezért fogott meg ez a könyv. Annie-ről sejteni lehetett ,hogy olyan lesz mint az anyja hiszen a „Vér nem válik vízzé”. A történet maga sejtelmes azonban néha unalmas volt. A vége pedig mindent vitt.

>!
Marta_Kotai_Szabone
Ali Land: Én vétkem

nagyon unalmas volt.pedig maga az alap sztori és a végkifejlet tetszett volna.

>!
Suzy_Quattro
Ali Land: Én vétkem

Okosan megírt, felkavaró és letehetetlen könyv.

A feszült és izgalmas történetet még erőteljesebbé teszi az elbeszélés módja – az eseményeket Annie, a szorongó és traumatizált tinédzser szemszögéből követhetjük. A gyakran rövid, egyszavas mondatokra szaggatott gondolatfolyam képes az olvasóra is átragasztani a zaklatottság érzését. Rendkívül ügyes írói lelemény, hogy a könyv végéig magunk sem tudhatjuk, mennyire megbízható az elbeszélőnk, pillanatok alatt ki tud billenteni bennünket a feltételezéseinkből…


Népszerű idézetek

>!
Nizaya

A világ különböző pillantások millióiból áll össze.

50. oldal

>!
Suzy_Quattro 

Olvastam egyszer valahol, hogy az erőszakos emberek forrófejűek, míg a pszichopaták hűvösek. Forró és hűvös. Fej és szív. De mi van akkor, ha az anyád mindkettő? Akkor mi van?

36. oldal, 6. fejezet - Én vétkem (Alexandra, 2017)

>!
Nizaya

Egy indián történet. Egy cseroki nagyapa a bennünk élő két farkas harcáról beszél az unokájának. Az egyik gonosz, a másik jó. Az unoka megkérdi: melyik farkas fog győzni? A cseroki azt mondja neki, hogy az, amelyiket eteted.

59. oldal

>!
Suzy_Quattro 

Tiszta anyja ez a gyerek, mondták a menedékotthonban, ahol dolgoztál. Éppen ettől félek, akartam mindig válaszolni.

46. oldal, 7. fejezet - Én vétkem (Alexandra, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Francesca H. Nielk: Daniel
Sarah Pinborough: 13 perc
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
James Dashner: Lázkód
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal