Under ​One Roof (The STEMinist Novellas 1.) 47 csillagozás

Ali Hazelwood: Under One Roof Ali Hazelwood: Under One Roof

From ​the New York Times bestselling author of The Love Hypothesis comes a new steamy, STEMinist novella…

A scientist should never cohabitate with her annoyingly hot nemesis—it leads to combustion.

Mara, Sadie, and Hannah are friends first, scientists always. Though their fields of study might take them to different corners of the world, they can all agree on this universal truth: when it comes to love and science, opposites attract and rivals make you burn…

As an environmental engineer, Mara knows all about the delicate nature of ecosystems. They require balance. And leaving the thermostat alone. And not stealing someone else’s food. And other rules Liam, her detestable big-oil lawyer of a roommate, knows nothing about. Okay, sure, technically she’s the interloper. Liam was already entrenched in his aunt’s house like some glowering grumpy giant when Mara moved in, with his big muscles and kissable mouth just sitting there on the couch tempting… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Berkley, New York, 2022
134 oldal · ISBN: 9780593437810
>!
Berkley, New York, 2022
112 oldal · ASIN: B09M2TWX82
>!
Penguin, London, 2022
ASIN: B09M7DLMVF · Felolvasta: Emma Wilder

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

A Love Hypothesis-he képest ez visszaesés, de a maga kategóriájában ez sem volt rossz történet. Szerintem a legnagyobb baj ezzel a történettel az volt, hogy egyszerűen rövid.
Mara és Liam ellenségekből válnak szerelmesekké és Liam sok szempontból hasonlít a Love Hypothesis-ből megismert Adam-re. Úgy tűnik, hogy az írónőnek van valami megmagyarázhatatlan vonzódása az eszes, szótlan, de magas, nagydarab fickók felé. A történet végét nem fogom lelőni, de a végén sokkal több szimpátiát éreztem a hős iránt, és drukkoltam a párnak.

1 hozzászólás
Adri_Gr P>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Fontos, hogy mielőtt elolvasod, vagy meghallgatod ezt a történetet, semmiképpen ne úgy állj neki, mint a Love Hypothesis-nek, mert akkor csalódni fogsz.
Az okos, erős női karakter itt is megjelenik, de Mara nem egy Olive, és ne is remélj mást.

Mara és Liam együtt örökölnek egy házat, amiből egyikük sem hajlandó kiköltözni, és a kezdeti ellenséges viszony elég hamar barátsággá alakul, és később szerelemé.

Amit nagyon imádtam, hogy Mara humoros, és ez mellett nagyon tudatos nő, annyira nagyon kellenek a jól megírt női karakterek a világnak.♡
Ha van három órád egy igazi ‘romCom’-ra, akkor ezt szívből ajánlom.

Emma Wilder téged pedig hallgatnálak mindig, és örökké.♡

Beatrice8 P>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Egy dupla vizsgás nap és az Akhilleusz dala újraolvasás befejezése után ezt is elolvastam. Tetszett. Nem annyira, mint a Love Hypothesis, de nem is volt olyan hosszú, ami ezesetben szerintem jót tett neki, legalább kevesebb volt a dráma. Már a fülszövegből is levágtam, de olvasva még egyértelműbb, hogy Ali Hazelwood egyenlőre nem tervez a jól bevált karakter és történet sablonoktól elválni. Ami kicsit problémás, mert már elórendeltem a második regényét és terveztem olvasni a másik két novelláját is. Majd meglátjuk mennyire fogom jól viselni, hogy ugyanazt olvasom el ötször. :D Na, de ez egyelőre tetszett, főleg a fáradt agyamnak esett jól, hogy ilyen egyszerű és könnyen olvasható volt. Meg cuki, kicsit feltöltött. Mara környezetmérnök, vagy nem tudom, hogy van ez magyarul, a lényeg, hogy fontos neki a környezetvédelem, amit értékeltem, de sajnos úgy éreztem, hogy ez nagyon elviekben valósult csak meg. Panaszkodik, hogy az Amazon túl sok csomagolóanyagot pazarol, hát ne onnan rendeljen dezodort! Panaszkodik, hogy Liam mindig lejjebb kapcsolja a fűtést és meg sem említi, hogy igazából ez egy abszolút környzettudatos cselekedet még akkor is, ha a csávónak nem ez a célja, el van azzal foglalva, hogy mennyire fázik. Azt sem veszi észre, hogy azzal, hogy Liam minimalista is sokat tesz a környzetért, ilyen szempontból többet mint ő, aki telezsúfolná mindenféle fölösleges kacattal a házat. Olyat mond, hogy: „we have yet to figure out a way to slow down the impending catastrophe that is anthropogenic climate change;”, ami egy fontos mondat, de igazából erre elég határozottan van megoldás, nem szabadna üvegházhatású gázokat ilyen mértékben, vagy semennyire sem kibocsátanunk, és nyilván ennek a módjára és az emberek és cégek meggyőzésére is gondolhat ő, de jobban értékeltem volna, ha ezt le is írja, mert így nagyon úgy éreztem, hogy a „csak kell valami találmány, hogy megmeneküljünk” álláspontot támogatja a témában. Ugyanakkor vicces volt, az írónő ért a szórakoztatóan kínos helyzetekhez és humoros narrációhoz, a szerethető szereplőkhöz, kár, hogy új ötletek hijján van, de hátha pár történetet még elviszenek ezek a hátukon. A főszereplő cseppet korán ítélkezik, amiért szerettem volna kicsit megrázni. Tetszett az együttlakásos rész, az egymás kerülgetése, amikor elég hamar egyértelmű lett, hogy tetszenek egymásnak már kevésbé, de szerencsére rövid volt, így nem szenvedtem sokáig.

Serenity87 P>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Gyorsan olvasható és cuki, kiváló szórakozás volt! Eléggé kiszámítható minden, de most nagyon nem volt agyam bonyolultabb dolgokhoz, tökéletes választásnak bizonyult egy ilyen alkalomra. Ali humora a szokásos, a párbeszédek szórakoztatók nagyon, stabil négy csillagos volt nekem.

cintiatekla P>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Az Under One Roof számomra egy kicsit a Nem mézes hetek hangulatát hozta, hasonló volt a felállás. Azaz két karakter ki nem állhatja egymást, de össze vannak zárva, így akarva-akaratlanul is megismerik a másikat, és egymásba szeretnek. Persze, nincs új a nap alatt, ettől függetlenül egy könnyű, inkább new adult novelláról van szó.

Ami számomra az Under One Roofhoz hozzátett, az a tudományos területen dolgozó nők, ugyanis ez számomra újdonság volt, és nagyon örültem neki. Mindent összevetve viszont nem egy világmegváltó olvasmány, azonban kikapcsolt és elszórakoztatott, szóval hozta a felé támasztott elvárásaimat. Mivel angolul olvastam, így pozitív élmény volt, hogy nyelvezetileg sem találtam nehéznek.

Bővebben: https://www.gyorgytekla.hu/2022/05/ali-hazelwood-under-…

bookandcup>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Sajnos elég nagy csalódás volt a The Love Hypothesis után, amit imááádtam.

Ez egy kicsit olyan semmilyen lett, pedig ígéretes volt az eleje.

Liam karaktere teljesen összezavart. Egyik pillanatban egy grumpy nagymenő ügyvéd, majd csendes titokzatos, visszahúzodó, később meg szinte gyermeki, bizonytalan. Ezzel nem tudtam mit kezdeni, szinte alig tudtunk meg róla valamit.

A humora itt is visszaköszön az írónőnek, de hiányzik a történet tetőpontja, a nagy végkifejlet. Az egész könyv elég eseménytelen és lapos. A szinte nulla kommunikáció után, már jön az erotikus jelenet, ami sajnos nagyon kínosra sikeredett (felmerült jó pár kérdés, amire nem kapunk választ). Az erotikus jelenet után, meg már jön is az epilógus (ami szintén siralmas lett).

Igazából, csak néztem magam elé mikor hallgattam a történetet és nagyokat pislogtam, hogy ez most komoly? Ennyi volt az egész?

Ettől függetlenül várom a többi könyvét is és reménykedem, hogy lesznek olyan jók mint a TLH.

b_reka >!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Olvastam az írónőtől a The love hypotesis-t és az eléggé tetszett, úgyhogy így egy évvel később újra visszatértem az írónőhöz. Igazából egy aranyos novella volt, semmi extra nem volt benne, és hamar kiolvasható volt. Egyik karakter sem hagyott bennem mély nyomokat, de nem is vártam el.

cukorborsoooooo>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Ez egy nagyon aranyos limonádé sztori volt, szerethető karakterekkel, vicces és kiszámítható történettel, ami könnyen és gyorsan elolvasható. De pont emiatt jó. Egy ilyen kis könnyed könyvet mindig érdemes beiktatni a sok tanulás mellé.

Karol00>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Tetszett az alapkoncepció, viszont a vége extra gyors volt. Kicsit összecsapottnak érződik, kár, hogy nem volt csak egy picit hosszabb.
Liam karakterét kedveltem, Mara sem volt rossz, de nem is vált kedvencé.
A THL után ez most eléggé csalódás volt számomra.

NyZita>!
Ali Hazelwood: Under One Roof

Nem tudom, van-e egyáltalán valaki, aki nem úgy keveredik ennek a könyvnek a közelébe, hogy „Olvastam a Love Hypothesis-t, és…”

Szóval tetszett, mert hölgyeim, melyőnk ne olvasna szívesebben okos, művelt (sőt, a szerző esetében egyenesen tudós!) nőkről mindenféle tyúkeszű perszónák helyett! Férfi főszereplőben pedig egyelőre úgy tűnik, a magas, erős, komor típus az írónő zsánere :) Ráadásul Ali Hazelwood van annyira kedves, és megspórolja nekünk a „csak-a-biztonság-kedvéért-hogy-jó-e-a-vége” hátralapozást, és egyből a boldog végkifejlettel indít. Ezután regéli el az azt megelőző pár hónap történetét. Nagyon kellemes, megnyugtató megoldás :D

A három barátnő közül a tundrán tanyázó szerencsétlen :D keltette fel leginkább a kíváncsiságomat, de ez a környezetmérnökös sztori is aranyos volt, bár a látszat-kapcsolat után egy újabb őrületes klisé, az egy fedél alá kényszerített, ellenségekből lett szerelmesek témája van a középpontban. Sok meglepetésre itt sem kell számítani… A szerző humora továbbra is a szívem csücske, oldalanként felvihogtam valamin.


Népszerű idézetek

zsebibaba007>!

„In his sleep. I swear I’m going to kill him in his damn sleep. When he least expects it. And then I’ll celebrate by throwing empty bottles of creamer at his corpse.”

Beatrice8 P>!

“But also, your microwave isn’t working. I’m trying to fix it.”
“I can just buy a new one.” His head tilts. He studies the components with a slight frown. “Is this safe?”
I stiffen. “Are you asking because I’m a woman and therefore unable to do anything remotely scientific without causing radioactive pollution? Because if so, I—”
“I’m asking because I wouldn’t know where to start, and because I am so ignorant about anything remotely scientific that you could be building an atomic bomb and I wouldn’t be able to tell,” he says calmly. As though he doesn’t even need to be defensive, because the idea that me being a puny-brained girl never even entered his mind. “But you clearly can.” A pause. “Please don’t build an atomic bomb.”
“Don’t tell me what to do.”
He sighs. “I’ll make room for the plutonium in the cheese drawer.”

70. oldal

Beatrice8 P>!

“Mara, you are fantastic. Brilliant.”
I feel fantastic. I feel brilliant, when I’m with you. And I want you to feel the same. “I clearly deserve to choose what to watch on TV tonight.”
“You choose what to watch on TV every night.”
“But tonight I actually deserve it.”
He laughs, shaking his head, holding my eyes.

96. oldal

iwen >!

He smiles at me then— a full, real smile. His first in my presence, I think, and it makes breathing that much harder, the temperature of the room that much hotter. How— why is he so handsome? I stare at him, speechless, unable to do anything but notice the clear brown of his eyes, the lopsided way his lips stretch, the fact that he seems to be studying me with a warm, kind expression, and—

Chapter 5

iwen >!

He tries to sound casual, but he’s so bad at it. He’s clearly the worst liar in the world— how did he get through law school? It makes me smile every time.

Chapter 7

iwen >!

He shakes his head at me, and I laugh harder, and then my laughter dies down and for a second we’re just smiling at each other and an unfamiliar, liquid warmth spills inside me.

Chapter 7

iwen >!

“She’s actually . . . She knows that I . . .”He wipes a hand down his face, like he always does when he’s overwhelmed or tired. It’s a gesture I’m seeing more of lately. Because Liam has been letting me see more of him. They’re not all bad, the sharp edges and deep grooves of this man’s personality. Unexpected, but not bad at all.

Chapter 8

iwen >!

“You’re not as heartless as you think, Liam.”
“I’m not as heartless as you think.”

Chapter 10

iwen >!

“You get annoying when you’re drunk.” There’s a hint of a smile in his eyes. “But cute.” I stick my tongue out. “You’re annoying all the time.” And cute, too.

Chapter 12

iwen >!

I’m breathing. He’s breathing. We’re breathing together—same rhythm, same air—and for a moment I just feel it. This. It’s nice. It’s good. It’s what I’ve been wanting.

Chapter 13


A sorozat következő kötete

The STEMinist Novellas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Jimenez: The Friend Zone
Elle Kennedy: The Risk
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
Teagan Hunter: Can't Text This
Vi Keeland: All Grown Up
Mariana Zapata: Dear Aaron
Vi Keeland: The Invitation
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit