Megjelenésének várható időpontja: 2022. február 1.

The ​Love Hypothesis 92 csillagozás

Ali Hazelwood: The Love Hypothesis Ali Hazelwood: The Love Hypothesis Ali Hazelwood: The Love Hypothesis Ali Hazelwood: The Love Hypothesis Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When ​a fake relationship between scientists meets the irresistible force of attraction, it throws one woman's carefully calculated theories on love into chaos.

As a third-year Ph.D. candidate, Olive Smith doesn't believe in lasting romantic relationships--but her best friend does, and that's what got her into this situation. Convincing Anh that Olive is dating and well on her way to a happily ever after was always going to take more than hand-wavy Jedi mind tricks: Scientists require proof. So, like any self-respecting biologist, Olive panics and kisses the first man she sees.

That man is none other than Adam Carlsen, a young hotshot professor--and well-known ass. Which is why Olive is positively floored when Stanford's reigning lab tyrant agrees to keep her charade a secret and be her fake boyfriend. But when a big science conference goes haywire, putting Olive's career on the Bunsen burner, Adam surprises her again with his unyielding support and even more… (tovább)

>!
500 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781638082156 · Megjelenés időpontja: 2022. február 1.
>!
Sphere, London, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408725764
>!
Penguin, London, 2021
ASIN: B08V4NYQ9D · Felolvasta: Callie Dalton

3 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Adam Carlsen


Kedvencelte 22

Most olvassa 5

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 119


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Egyszerűen imádtam.
Hihetetlenül hangzik, de az év egyik legjobb, legszórakoztatóbb olvasmányát egy elsőkönyves szerző szolgáltatta. Pedig igaz és nem csak chick-lit műfajon belül. Ali Hazelwood olyan gördülékenyen írta meg ezt a könyvet, miközben sikerült megragadni a műfaj lényegét, ahogy azt csak a tapasztalt íróknak sikerül. Szerintem műfaján belül a legjobb könyv a Hating Game óta.
Szerettem a történetet, mert szerelemre, illetve a szerelemhez vezető úthoz mindenkinek van valami elmélete. Akkor is, ha az a szerelem csupán tettetett, hamis. Úgyis tudjuk hogyan folytatódik. Nincs is ezzel baj. A gond inkább az lenne, ha nem úgy alakulna, ahogy.
Olive nagyon szerethető hősnő. Jó humorú, okos. Szerettem olvasni a gondolatait és jókat nevettem rajta. Adam-et is imádtam. Folyton morcos, de közben annyira édes volt.
A műfaj ezen minden rajongójának kötelező darabja a könyvespolcának.

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

„Tiktok made me buy it!”

A legjobb dolog, amit a Tiktok-nak köszönhetek! ♥

>!
Berkley, New York, 2021
384 oldal · ASIN: B08T6XN4FP
12 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Nem vagyok oda a csöpögős romantikáért, de erre a könyvre egyszerűen nem tudok másképpen tekinteni, mint egy finom fagylaltra tejszínhabbal. Elképesztő milyen gyorsan berántott és szinte ragyogott a lelkem olvasás közben.

Humoros és végre számomra is azzá vált, nem csak mosolyogtam, de fel is kacagtam.
Karakterek szempontjából mindenkit szeretni tudtam és nagyon sajnáltam, hogy vége lett.
Még több ilyet kérek és nagyon jó telem lesz.

Kedvenc!♥

>!
Berkley, New York, 2021
384 oldal · ASIN: B08T6XN4FP
Ngie P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Nem szoktam éjszakába nyúlóan olvasni, de most megesett, hajnali 3-kor fejeztem be a könyvet, mert egyszerűen annyira élveztem, hogy nem bírtam lerakni magam aludni. Mindezt úgy, hogy nem tökéletesen egyedi, és nem is tökéletes regény, és mégis. Juj de jó volt.
Adott egy nagyon hasonló alapszitu, mint A fiúk, akiket valaha szerettem, úgyhogy ha ezt szeretted, olvasd el ezt is, mert szeretni fogod! A fiúk a gimis történet, ez pedig egyetemi. És a fiúkkal ellentétben ez nincs elhúzva 3 könyvre, ami szerintem elég nagy plusz.
És KÖSZÖNÖM Ali, hogy megírtad Adam karakterét, mert rég voltam ennyire szerelmes kitalált karakterbe, de most teljesen odáig meg vissza vagyok. Végem.
Szerettem az egyetemi hátteret, Olive doktori hallgató, ugyanott Adam már fiatal professzor. Találkozásuk esetlen, a beszélgetéseik tündériek, a történet egy nagy habcsók.

UI.: KI FOGJA ITTHON KIADNI? LÁSSAM AZT A KIADÓT!

5 hozzászólás
sanna_apró_könyvespolca>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Ááá hát miért lett vége?? Direkt lassan olvastam, hogy tovább tartson. @Ngie vett rá és annyira köszönöm neki, mert nagyon imádtam. Olyan sok mindent akarnék írni róla, de nem tudom szavakba önteni. Hihetetlen édes és imádnivaló karakterekkel teli történet, a humora fantasztikus volt, hangosan nevettem sokszor és sírtam is, mert úgy megszerettem őket. Napokig fogok még agyalni rajta, érzem. Alig várom, hogy megjelenjen magyarul és újraolvassam :D

shreklover>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

en is Ik hou van jou-lak dr. carlsen
imadnivalo volt ez a ketto, es olykor ugy ereztem magam mint egy keritono nagyanyo a konyv olvasasa kozben. a vege pedig na, a fel vesemet fel is aldoznam ertuk…

off

2 hozzászólás
Demise P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Édes. Ez a legjobb kifejezés, amivel össze lehet foglalni a történetet.
Olive élete nem volt egyszerű, kicsit bizonytalan és félénk személyiség. A doktori iskolába való jelentkezés is nehezére esik, nem képes dönteni, hogy elég jók-e az indokai. Az interjú előtt találkozik egy doktorandusz sráccal, aki bátorságot ad neki, az őszinte véleményével.
Két évvel később hősnőnk a fejezet első oldalán lesmárol egy random srácot, akiről kiderül, hogy ő Dr. Adam Carlson, a Stanford leggyűlöltebb professzora, híres arról, hogy bunkó stílusban nyilvánítja ki a véleményét a hallgatókról. Mivel látszólag mindkettőjük előnyére válik, párnak tettetik magukat. Olive szép lassan megismeri Adamet, akivel kínosabbnál kínosabb szitukba kerül.
Végig tele van vicces riposztokkal és édes jelenetekkel, a szereplők szokás szerint totál vakok egymás igazi érzéseire. Nem mutat óriási újdonságot, egyszerűen csak jó. :D

cukorborsoooooo>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Ez a könyv eszméletlen aranyos volt!!! Imádtam.
Nagyon kiszámítható is, de annyira jó volt olvasni, igazi romantikus. Imádtam a könyv humorát és nagyon sokat nevettem olvasás közben. spoiler spoiler Nagyon kis kerek történet volt. Nagyon tetszett!!

Adrienn_Gr P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Ez a könyv, sebtapasz a rossz napokra.
Nagyon jó az írói stílus, kezdő angolosoknak szerintem jó választás. ;) off
Nem erre számítottam, de jobb is így, mert sokkal jobbat kaptam.♡
Szerelmes tudósok, ide vele nekem, AZONNAL! :)
Olive, a Stanfordon biológus, Adam pedig professzor ugyanitt. Olive egy random csók miatt azon kapja magát, hogy Adam álbarátnője. Amíg Oliveot mindenki szereti, addig Adamtől vagy félnek, vagy szívből utálják. Az események mégis úgy alakulnak, hogy ők ketten barátok lesznek, viszont a laborban és a barátaik előtt egy pár.
Adam karakterfejlődése annyira tökéletes,♡ el sem hiszem, hogy ez az író első könyve. (Remélem, nem az utolsó.)
Tudnék spoilerezni, de nem fogok.
Nem szoktam ilyet csinálni, de ezt most meghallgatom hangoskönyvben is, nem megy még az elengedés.♡

Hipotézis: Olvasd el ezt a könyvet, és ha nem is oldódik meg minden problémád,
erre a pár órára, amíg a könyv tart, biztos, hogy sokkal boldogabb leszel.♡

1 hozzászólás
Serenity87 P>!
Ali Hazelwood: The Love Hypothesis

Nagyon cuki és humoros kis könyv. Természetesen a nagyja kiszámítható, de ez abszolút nem volt zavaró. Nagyon szerethető Olive és Adam is, illetve jó pár mellékszereplő is. Kifejezetten felüdítő volt egy nagyjából életszerű egyetemi környezetről olvasni. Jó szívvel ajánlom romantikus könyvek kedvelőinek!

Némi plusz infó: ha feliratkozol az író hírlevelére, el tudod olvasni a 16. fejezetet Adam szemszögéből is: https://alihazelwood.com/ch16


Népszerű idézetek

Naiva P>!

I know it’s scary, being vulnerable, but you can allow yourself to care. You can want to be with people as more than just friends or casual acquaintances

bookandcup>!

„Carry yourself with the confidence of a mediocre white man.”

Naiva P>!

It wasn’t until a few minutes later, when she was sitting on her bed staring at the Boston skyline and chewing on her lunch, that Olive realized that the protein bar Adam had given her was covered in chocolate.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Carlsen
Asteria>!

HYPOTHESIS: Approximately two out of three fake-dating situations will eventually involve room-sharing; 50 percent of room-sharing situations will be further complicated by the presence of only one bed.

204. oldal

6 hozzászólás
Phoenix67>!

I wish you could see yourself the way I see you.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Carlsen
Adrienn_Gr P>!

“How could this happen? I am not like this. This is not me. How could I—and Adam Carlsen, of everyone. Who is into Adam Carlsen?”
Malcolm snorted. “Everyone, Ol. He’s a tall, broody, sullen hunk with a genius IQ. Everyone likes tall, broody, sullen hunks with genius IQs.”

Phoenix67>!

…you probably don’t like ice cream anyway, because you don’t enjoy anything that’s good in life.” She kept on walking, pensively chewing on her lower lip. “Maybe the cafeteria has some raw broccoli?”
“I don’t deserve this verbal abuse on top of the flu shot.”

Kapcsolódó szócikkek: Adam Carlsen
Adrienn_Gr P>!

“I am going to take care of this,” he told her. There was something determined, earnest in his eyes. Olive had never felt safer, or more loved. “And then I’ll come find you, and I’ll take care of you.”

Kapcsolódó szócikkek: Adam Carlsen
Adrienn_Gr P>!

“What’s wrong with black?” He frowned.
“It’s not even a color. It’s no colors, technically.”
“It’s better than vomit green.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Elle Kennedy: The Risk
J. Lynn: Wait For You
Renee Ericson: More Than Water
Kylie Scott: Play
Jana Aston: Right
Tara Sivec: Troubles and Treats