A ​boszorkányság éve 0 csillagozás

Alexis Henderson: A boszorkányság éve

Négy ​boszorkány. Négy figyelmeztetés. Négy veszedelem.

Bethel földjén, ahol a próféta szava a törvény, Immanuelle Moore puszta létezése is istenkáromlás, hiszen idegen földről jött apját máglyán égették el, anyja pedig boszorkányokkal kötött szövetséget, mielőtt meghalt.

Immanuelle-t nagyanyja neveli puritán szellemben, így a lány mindent megtesz azért, hogy kövesse a Szent könyv parancsolatait, tisztelje az Atyát, alázatos és odaadó életet éljen, hasonlóan a település összes nőjéhez. Egy véletlen szerencsétlenség azonban a Bethelt övező, tiltott Sötét Erdőbe csábítja, ahol az első próféta által hajdanán üldözött és megölt négy hatalmas erejű boszorkány lakik. Szellemük még mindig ott kísért, sőt, egy ajándékot is átnyújtanak Immanuelle-nek: halott édesanyja naplóját. Nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi áll a családját és népét sújtó szörnyű átkok mögött, ám egyre komorabb titkokra bukkan az Atya és az egyház múltjában. Ha Immanuelle meg akarja változtatni saját-, és… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635510450 · Fordította: F. Nagy Piroska

Most olvassa 1

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 85


Népszerű idézetek

theodora P>!

Abban, ahogy a holdfény végignyaldosta a leveleket, miközben a szél a fák csúcsain barangolt, volt valami szelídség. Mintha a Sötét Erdő altatót énekelne neki, olyat, amit már korábban is hallott: Gyere, Immanuelle, gyere közelebb.
A lombokon átszűrődő szél hangját hallgatva az árnyékok elmosódtak a szeme előtt. A holdfény és a sötétség egymásba mázolódott, mint egy festmény. Immanuelle-t egyfajta éberség lepte meg, és fémes ízt érzett hátul a torkában.

44. oldal

theodora P>!

Immanuelle még sohasem látott egy helyen ennyi könyvet egyszerre, és biztos volt benne, hogy nem is fog soha. Ez nem valami egyszobás könyvtár volt egy iskola leghátsó, eldugott termében. Egy egész katedrálist látott maga előtt, ahol a padok helyén könyvespolcok sorai álltak az oltártól egészen a küszöbig, ahol állt. A jobb oldali falnál csigalépcső vezetett fel oda, ahol valamikor az orgona lehetett, de az orgonából már csak néhány már csak néhány rozsdás síp maradt, amelyek közé könyvekkel telezsúfolt polcok voltak beékelve.

108. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Neil Gaiman: Coraline
Sarah Rees Brennan: A káosz leánya
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Robert McCammon: Egy fiú élete
Katherine Arden: Apró terek
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Neil Gaiman: Óceán az út végén