Így ​főz egy francia srác 2 csillagozás

Alexis Gabriel Ainouz: Így főz egy francia srác

Alex French Guy Cooking vagyis Alexis Gabriel Ainouz egy igazi YouTube sztár és a főzés megszállottja. Ha eddig azt hitted, a főzés nehéz és unalmas, hallgass Alexre, és irány a konyha!
Első szakácskönyvében megtalálhatod a legjobb receptjeit: az egyszerű omlettet, vagy a tökéletes palacsintát (reggelire, ebédre vagy vacsorára is akár), az igazi, házilag készített pizzát, elképesztően egyszerű rament, a legeslegjobb hamburgert, amit kóstoltál, a francia hagymalevest (mégiscsak egy francia írta ezt a könyvet) vagy a csodálatos csokoládétortáét, amiért barátaid örökké hálásak lesznek neked.
Sok hasznos konyhai trükköt is találsz a könyvben, például megtudhatod, hogyan választhatsz könnyedén megfelelő bort az étel mellé, tanulhatsz hat mikrós trükköt, és a hagymaaprítás módszereit is ellesheted – séf módra, vagy utcai árus módra.
Jamie Oliver előszavával.

>!
Corvina, Budapest, 2019
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631365825 · Fordította: Kúnos Linda

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Renáta_G>!
Alexis Gabriel Ainouz: Így főz egy francia srác

Jópofa könyv, amiben olyan alapreceptek is helyett kaptak, mint az omlett (oké, kicsit felturbózva), a palacsinta, mellettük találunk izgalmas szendvicseket, leveseket, salátákat, halakat, de megtaláljuk a tökéletes steak elkészítésének a titkát és az elronthatatlan briós receptjét is. Bőven akadnak benne olyan receptek, amiket egy kezdő is gond nélkül el tud készíteni és olyanok is, amiket minimális gyakorlással kivitelezhetünk. Bárkinek tökéletes, akár karácsonyi ajándéknak is, aki még csak ismerkedik a főzés világával és egy kis inspirációra vágyik.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/12/05/igy_foz_egy_francia_srac


Hasonló könyvek címkék alapján

Joanne Harris – Fran Warde: A francia piac
Dobos C. József: Magyar-franczia szakácskönyv
Kay Halsey: Egy falat… Franciaország
André Dominé (szerk.): Francia kulinária
Rick Stein: Francia Odüsszeia
Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre
Svenja Mattner-Shahi – Britta Welzer: Párizs Je t'aime