Én ​– itt – most 9 csillagozás

Kreatív mindfulness gyakorlatok
Alexandra Frey – Autumn Totton: Én – itt – most

Merre járnak a gondolataid? A múlton rágódsz, a jövő miatt szorongsz? Állj meg egy pillanatra! Gondold meg: mikor figyelted meg utoljára a felhők formáját? Mikor szívtad be utoljára egy virág illatát? Mikor érte nedves fű a talpad? Kószáltál mostanában csak úgy, céltalanul? Szoktál hálát érezni mindazért, amivel megajándékozott az élet?
Ez a gyakorlókönyv fogódzót nyújt az apró dolgok újrafelfedezéséhez, és segít felszínre hozni a benned rejlő kreativitást. Rajzolj, színezz és vezess naplót a megfigyeléseidről. Járd be a feladatok kijelölte utat, és tapasztald meg a változást. Vegyél mély lélegzetet, nézz körül, és érkezz meg a jelenbe. Ne mondd, hogy majd holnap. Itt és most.
Alexandra Frey és Autumn Totton, a londoni The Mindfulness Project alapítói, a tudatos jelenlét tanítását és népszerűsítését tűzték ki célul. Kurzusaikon és szemináriumaikon a résztvevők olyan gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg, amelyek gazdagabbá, teljesebbé, nyugodtabbá teszik az életüket.

>!
Jaffa, Budapest, 2016
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155609435 · Fordította: Kós Krisztina

Most olvassa 4

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Barbella P>!
Alexandra Frey – Autumn Totton: Én – itt – most

Részben mintha a nyírd ki ezt a naplót vegyítették volna a mindfulness szemlélettel.

     Kicsit azért nem árt tudni, miről is van szó, mivel elég kevés leírás és magyarázat van benne az alapokról. A gyakorlatok viszont rövidek, egyszerűek, és változatosak.
Könnyen rávezet, hogy új nézőpontból figyeljünk olyan mindennapi cselekvéseket, amelyeket már oda sem figyelve végzünk, vagy, hogy megálljunk egy percre, és csak figyeljünk magunkra vagy a környezetünkre.

Málnika P>!
Alexandra Frey – Autumn Totton: Én – itt – most

Rohanó világunkban mindenre figyelünk, és ugyanakkor, paradoxon módon, mégis semmire. Az „itt és most”-ból alig veszünk észre valamit, elménk szüntelen működésének köszönhetően. Hogy ne maradjunk le saját életünkről, érdemes elsajátítanunk a mindfulness-t, amelyhez ez a munkafüzet jó bevezető lehet, egyszerű, mindennapjainkba könnyen beépíthető gyakorlataival. Segítségükkel a mindennapi gondok és a jövőben ránk váró teendőnk mellett a jelennek is figyelmet szentelhetünk.

bodr>!
Alexandra Frey – Autumn Totton: Én – itt – most

Egész jó kis könyv, lehet belőle csemegézni, mert nagy szeletét körüljárja a mindfulnessnek: vannak benne légzőgyakorlatok, a környezet megfigyelésére és önmegfigyelésre irányuló gyakorlatok, a figyelem irányítását bemutató feladatok, a testi érzetek tudatosítását célzó, valamint a hála gyakorlását célzó feladatok egyaránt.


Népszerű idézetek

Barbella P>!

Megdöbbentő tény:
A Virginiai Egyetem kutatói felfedezték, hogy bizonyos emberek inkább adnak maguknak fájdalmas áramütést, semmint hogy 15 percig csendben kelljen ülniük a saját gondolataikkal.

87. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Black: Tudatos jelenlét a munkában
Demi Lovato: Légy erős!
Oliver Burkeman: Túladagolt boldogság
Rudi Westendorp – David van Bodegom: Tartalmas évek
David Kessler: Muszáj annyit enni?
Cameron Diaz – Sandra Bark: A test könyve
Giulia Enders: Bélügyek
Rachel Brathen: Jógacsaj
Yael Adler: Bőrügyek
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek