To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete 58 csillagozás

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.
Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Elian Midas · Lira · Radamesz Midas


Kedvencelte 5

Most olvassa 28

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 383

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ezt a történetet muszáj elolvasnod, annyira brutál jó. A herceg kalózhajóját, a legénysége tagjait egytől egyig imádtam, mindenkinek megvan a maga története, de egyben megegyeznek, a kapitányukért tűzbe mennének.
A történetet a két főszereplő meséli el, így beleláthattam mindkettőjük fejébe, átérezhettem a vívódásaikat. Mindketten gyilkosok, de egyikük sem élvezi ezt, erősek és hűségesek a maguk oldalán. A szerző szép ívű karakterfejlődésen viszi keresztül őket. Lira nagyon sokat változik és megkapja a második esély lehetőségét, Elian pedig nagyot nőtt a szememben azzal, hogy ezt megadja neki. A család elvárásai gyakran felmerülő kérdések a regényben, és ezt a feszültséget remekül vezeti le a szerző a megoldásban.
Tetszett, hogy a fejezetek végén ott voltak mindig a kis horgok, tényleg érdemes akkor elkezdeni a könyvet, amikor tudod, hogy pár órát zavartalanul olvashatsz, mert nem fogod tudni letenni.
A világfelépítés nekem nagyon tetszett, kidolgozott volt a királyságok helyzete, a különböző népekkel változatos képet mutatott. Egy valami volt fura, ami sokaknak fel fog tűnni, a hableányok teljesen mások, mint a szirének, különböző fajként vannak feltüntetve, kinézetük és a tulajdonságaik is ellentétesek. A hableányok butácska lényekként inkább csecsebecsékre vágynak, amiket a tengerészektől lopnak, ez a gyűjtögetés nagyon emlékeztetett Arielre… Viszont a szirének egyértelműen az uralkodói a tengereknek, és egyben kíméletlenül halálosak az emberekre.
A romantika lassú égésű, és az a fajta, amit imádok, amikor spoiler A verbális osztás azonban megy folyamatosan és rendkívül szórakoztatóak ezek a szarkasztikus pengeváltások. Mindig replikáznak egymással, és jóformán egy dolog van, amiben egyetértenek, a Tenger Úrnőjének hatalmát meg kell törni és békében kell élni egymás mellett.
Számomra ez a könyv egy többször olvasós, szórakoztató történet, amit bármikor jólesik leemelni a polcról. Nagyon szeretem az igazán jó, romantikus YA sztorikat is, de mégis az igazi kedvenc az olyan YA fantasy, ahol a szerzők nem tolják túl a romantikát, és inkább a karaktereket és a cselekményt helyezik előtérbe. Ez egy ilyen történet, szirének, kalózok, szórakozás a köbön!

>!
AniTiger MP
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Új kedvencet avattam, és ki merem jelenteni, hogy ennek a könyvnek a lezárása lett az idei év legjobbja nálam!

Fordulatos, újszerű, nekem személy szerint tetszett az egész történet. Minden karakter, a világfelépítés részletessége és az író mesélésének a stílusa is, ráadásul tele volt körömlerágósan izgalmas helyzetekkel.

Nagyon érdekes újragondolása volt A kis hableánynak, már-már elérte nálam, hogy végre megnézzem. Bejött, hogy ennyire kegyetlenre vette a figurát! Szerettem, hogy nem nyálas, nem önsajnáltatós egyik főszereplő sem, és nem a szerelem miatt marcangolják magukat, hanem jóval fontosabb dolgok miatt. Tetszett Elian és Lira elköteleződése a világuk mellett, és az, ahogy a céljaikért küzdenek: meginognak, összekapják magukat, tovább küzdenek.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/alexandra…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Niitaa P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/12/alexandra-chris…

"Lyra felsorakozott a kedvenc könyves női főhőseim mellé. Végre egy olyan karakter, aki nem veszíti el lénye igazi jellemét, csak mert feltűnik egy helyes herceg. Szeretem, hogy alapvetően kemény, határozott személyisége van, de ettől független képes arra, hogy a környezetét és önmagát felülbírálja és szükség szerint változtatásokat is eszközöljön. Folyamatosan fejlődik és ezáltal lapról lapra több lesz. A szarkasztikus humoráról pedig nem is beszélve! Ahogy csipkelődnek egymással, mint Lyra és Elian, mind a legényzet tagjai, folyamatosan vidám helyzeteket teremtenek, amik által könnyedebben siklik a hajó a tengeren. Jó volt végre egy olyan párost látni, akik nem vesznek el az egymás iránt érzett nagy szerelemben, hanem mindig a saját céljaik és a csapatuk érdekeit tartják szem előtt és csak utána engedik kibontakozni a bennük rejlő vágyakat.
A történet végig fogva tartotta a figyelmemet, izgalommal eltelve szeltem én is a habokat a szirének vagy épp a legénység oldalán. Az átélt kaland olyan, mint egy hógolyó: kezdetben apró, ám ahogy görgetjük magunk előtt, egyre több anyagot vesz fel, így nő és csak nő, míg végül óriási lesz. A történet a legvégére megsokszorozza önmagát. A szerző nagy ugrással emelte a színvonalat, az olvasó nem győzi a fejét kapkodni az események forgatagában és amikor végül kitisztul a kép, meglepő dologgal szembesül. Véleményem szerint nagyon szép lezárást kapott a könyv.
Engem teljes mértékkel meggyőzött az Egy birodalom végzete. Remek kis világképet alakított ki a szerző, egyedi történetet alkotott. A lapok hamar elfogytak, szinte túl gyorsan kellett búcsút intenem a szeretett karaktereimnek. Igazi, vértől maszatos kincs ez a fantasy könyvek világában."

>!
perpetua P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Úgy érzem, eléggé rá vagyok mostanában hangolódva a tengeres/kalózos/hableányos történetekre, ezért bíztam nagyon benne, hogy ez a könyv is nekem való lesz. Örömömre, így is lett. :)
Olvastam negatív véleményeket is róla, és nem állítom, hogy egyes részekkel nem értek egyet, mert tényleg nem volt tökéletes a regény. Néha volt benne „nagyobb” ugrás, amit igazán eldöntetni se tudok, hogy ez jó vagy rossz. Néha túlmagyaráznak egy-egy jelenetet, és az se jó, de apró átkötéseket mégis kaphatott volna a két jelenet.
Ezen kívül szerettem mindent. Igazán meglepett, hogy a romantikus szál mennyire a felszín alatt halad, és csak a végén bukkan a felszínre, de akkor kárpótol minden hiányérzetemről. Nagyon tetszett, hogy ilyen kegyetlen és nem finomkodó a főhősnő, Elian se a szokásos „szőke herceg”. Érdekes a világ, amit megismertünk számos királyságával, különféle szereplőivel. A történet nem száguldozik, de szinte végig egyformán izgalmas maradt. Én tényleg szerettem. :)

2 hozzászólás
>!
csfannie P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

„Annak ellenére, hogy nem avattam kedvencet, egy kalandos YA-fantasyt olvashattam. A kis hableány a történet alapja, aki gyermekkorom óta az egyik legimádottabb hercegnőm, és szerencsére visszaköszönt belőle jó pár motívum. A szereplőket kedveltem, és az alaptörténetet is ígéretesnek találtam, de ebből többet is ki lehetett volna hozni.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/11/alexandra-ch…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog 
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Hű srácok, minden tiszteletem az írónőé! Sikerült ugyanis létrehoznia egy nagyon pörgős, feszes tempójú könyvet, amiben nem voltak üresjáratok, ami végig fenntartotta az érdeklődésem, ráadásul a karakterei, a története is lélegzetelállító lett. Ebből könnyedén lehetett volna duológia, netán trilógia, de szerencsére Christo megállt egy kötetnél, ez pedig annyira jót tett a történetnek! Az egyik legnagyobb kedvencem lett idén az Egy birodalom végzete.

Bővebben a blogturnén:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/10/konyvkritika-alexandra-c…

>!
Boglinc P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Hihetetlenül lelkes voltam a To kill a kingdom iránt, mert IMÁDOM a retellingeket. Kölyökként a kis hableány is nagy kedvenc volt, szóval a gyönyörű borítót is beleszámítva nekem nem kellett több, hogy el akarjam olvasni.

Történetünkben kapunk egy kegyetlen szirén hercegnőt, aki hideg kegyetlenséggel tépi ki királyi sarjak szíveit, hogy bizonyítsa rátermettségét a trónra, valamint egy hajóskapitányként is funkcionáló herceget, aki a szirének kiirtására „specializálódott” legénységével.

Ugye sejtitek, hogy kettejüknek össze fog akadni a nem létező bajsza? :D

Abszolút egy akció dús könyvet kaptam, ami szinte egy percre sem áll meg, viszont mégsem vagyok maradéktalanul elégedett. Azt kell mondjam, hogy csalódtam Alexandra Christoban, mert annyira csak a főszereplőire helyezi a hangsúlyt, hogy körülöttük minden homályba vész.

Nekem kevés volt. A világ és a karakterek gyéren kidolgozottak, a feszültség minimális és túl hirtelen megoldódó, a végkifejlet pedig erősen kiszámítható. Persze ezzel nem is lenne gond, mert még így is el tudna kapni, de ebben az esetben valahogy kiestem a sztoriból. Nem jött be az írásmód (vagy fordítás, ezt pontosan nem tudom megítélni), és igényeltem volna még egy kicsit többet.

Abban azonban nem kételkedem, hogy akik kedvelik a kiadó ifjúsági fantasy köteteit, azok szeretni fogják szóval nehogy én vegyem el bárki kedvét, de nekem ebben az esetben egy hangyányit többre lett volna szükségem, hogy jobban szeressem.

Ha bővebben is érdekel a véleményem, akkor bökj ide:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2019/11/alexandr…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
3 hozzászólás
>!
Szyszyyy IP
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Nekem tetszett. :D
Mindig is szerettem, ha egy történt karakterei nem feltétlenül jók. Itt pedig ezt megkaptam.
Minden hibájuk ellenére, én kedveltem őket.
Azt is nagyon szerettem, ahogy csipkelődtek egymással.
Örültem, hogy nem kedvelték meg egymást rögtön és Elian nem bízott meg azonnal az ismeretlen lányban.
Nekem végig fenntartotta az érdeklődésemet.
Tudni szerettem volna mi lesz az egésznek a vége, hogy vajon a szerző úgy zárja-e, ahogy elképzelem?

>!
Flora_The_Sweaterist P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A könyv hősnője, Lira, gyakorlatilag egy hercegekre szakosodott sorozatgyilkos. A herceg, Elian, pedig egy Lirára vadászó sziréngyilkos.Ez így azonnal egy ígéretes párosításnak tűnik. Ráadásul engem az intertextualitással, a korábbi történetek tiszteletteljes és kreatív felhasználásával teljesen le lehet venni a lábamról, és Christo elméletileg jó úton járt ahhoz, hogy megnyerjen, mint rajongót: Andersen-feldolgozás megfűszerezve egy kis Odüsszeusz- és Szindbád-féle kalandtörténettel.

A dolog mégis félresiklott.

Végig az járt a fejemben, hogy ez bizony egy amatőr fan-fiction, semmi több. A probléma az, hogy bár az írónő valóban megteremt egy világot, szigetekkel és királyságokkal, mélységekkel és magaslatokkal, ez a világ túl sok a regényhez – vagy a regény túl kevés ehhez a világhoz. Rengeteg aspektus maradt kidolgozatlan, de ezt talán nem is rónám fel, ha a stílus önmagában elég lenne ahhoz, hogy elrepítsen egy másik korba, hogy kézzelfoghatóvá tegye a könyv valóságát. De sajnos halvány lila gőzöm sincs, hogy mikor akarna játszódni a cselekmény.

Bővebben: https://florathesweaterist.wordpress.com/2019/11/19/ale…

>!
bfanni
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ez egy nagyon ötletes fantasy volt. A legjobban az tetszett, hogy kifejezetten sötét volt a könyv hangulata, a hableányok és a habfiúktól pedig a hideg rázott, nemcsak a szirénektől. A szerelmi szál is szépen lett felépítve, bár kicsit több romantikát elbírt volna a sztori, de kárpótolt érte a részletgazdag világ, na meg az izgalmas cselekmény is. Bár nagyon érdekes királyságokról olvashattam, ami nekem végig fura volt, és ezért az egy csillag levonás, az pont ehhez a témához kapcsolódik: spoiler


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

– Most a nyakláncot bámulod vagy a mellemet?
– Melyikért nem jár pofon?

>!
csfannie P

– Méreg? – nézem elgondolkodva. – Csak nem a jövendőbelidnek tartogatod?
– Nem halálos – állítja Elian. Ahhoz képest, hogy gyilkos, mintha megsértettem volna a feltételezéssel is. – És nem. – Elhallgat, majd arcán félmosollyal néz rám. – Hacsak nem te leszel a feleségem.
– Ha én lennék a feleséged, meg is innám.

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas
>!
csfannie P

– A háborúkat nem lehet megnyerni – felelem. – Ott mindenki csak veszteni tud.

>!
csfannie P

– Miről kellene lemondanod? – kérdezi.
– Ha hozzád mennék? – Úgy állok, hogy fölé magasodjak és próbálok elvonatkoztatni a bennem kavargó kusza gondolatoktól. – A józan eszemről egész biztosan.

>!
csfannie P

Milyen furcsa, hogy ahelyett, hogy magamhoz venném a szívét, abban reménykedem, hogy ő veszi el az enyémet.

>!
csfannie P

– (…) A világ egyszer kifogy majd a szerencséből és nem kapsz tőle többet.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Jenn Lyons: Királyok Veszte
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Erika Johansen: Tear végzete
Cinda Williams Chima: Lángvető
Christopher Paolini: Örökség
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom 1-2.