To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete 1209 csillagozás

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.
Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610556 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610563 · Fordította: Nagy Boldizsár

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Elian Midasz · Lira · Kye · Madrid · Radamesz Midas · Torik


Kedvencelte 167

Most olvassa 43

Várólistára tette 529

Kívánságlistára tette 653

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A sellők, hableányok, szirének és hasonló mitológiai lények történeteivel mindenki találkozott már. Nem meglepő, hogy Ázsiától Európáig, az ókortól máig számtalan ember fantáziáját megragadták: felsőtestük emberi, alsó valamilyen állatot idéz, néha jótékonyak, máskor az emberek veszedelmét jelentik.
Ennek a történetnek az egyik fő témája éppen az lesz, hogy melyik oldalon is állnak. Természetüknél fogva „vadállatok”, vagy a történelem alakította így? Két főszereplőnk komoly kérdésekre keres választ : Az álmok vagy a kötelességek a fontosabbak? A kíméletlenség vagy a szeretet ad nagyobb hatalmat? Az számít jobban, hogy kinek születtünk, vagy hogy kivé akarunk válni?
Sem Elian, sem Lira múltja nem egyszerű. Sok mindenen mentek már keresztül, és mindkettőjüket megkeményítette a rengeteg elvárás. Nem csoda, hogy elindulnak megkeresni saját helyüket a világban, bár végül talán egyikük sem azt találja, amire számított. Utazásuk nem csupán tengereken, birodalmakon át zajlik, hanem a lelkükben is.
Szépen felépítette a világot, ahol játszódik. Érdekes, ahogy nem csupán különböző népek, hanem különböző fajok életét is bemutatja. Átiratnak is nagyon jó, mert egyszerre felfedezhető benne az eredeti történet is, de közben rengeteg egyéniséget is bele vitt az írónő, egyáltalán nem sablonos. Nagyon különlegesre sikerült a borító is, elég jól tükrözi a könyv hangulatát.
Aki mer, szálljon fel a hajóra, és kísérje el őket erre a kíméletlen tengeri kalandra!

Naiva>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Az elejétől kezdve imádtam. Ismét. Magyarul is. A történet középpontjában egy természetéből adódó, gyilkos szirén lány és egy fiatal szirénvadász, herceg áll. Nagyon ügyesen lett kialakítva az a kevéske romantikus szál, ami soha nem ment át szentimentálisba. Megmaradt nyersnek, sötétnek, mégis hihetőnek. Akkor is, ha egy fantasy történetről van szó. Igaz, én erre a könyvre előbb tenném rá a horror címkét, mint a romantikust….
Ami még nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők is hitelesen voltak ábrázolva és kivették a részüket a történetből. A lenyűgöző, részletes mitológiáról nem is beszélve. Nagyon picit a Kis hableány retellingjének is mondható. Én legalábbis ennél a történetnél a jól ismert Disney hősökkel képzeltem el a könyv cselekményét, és nagyon jól működött. spoiler

12 hozzászólás
kellyolvas P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ezt a történetet muszáj elolvasnod, annyira brutál jó. A herceg kalózhajóját, a legénysége tagjait egytől egyig imádtam, mindenkinek megvan a maga története, de egyben megegyeznek, a kapitányukért tűzbe mennének.
A történetet a két főszereplő meséli el, így beleláthattam mindkettőjük fejébe, átérezhettem a vívódásaikat. Mindketten gyilkosok, de egyikük sem élvezi ezt, erősek és hűségesek a maguk oldalán. A szerző szép ívű karakterfejlődésen viszi keresztül őket. Lira nagyon sokat változik és megkapja a második esély lehetőségét, Elian pedig nagyot nőtt a szememben azzal, hogy ezt megadja neki. A család elvárásai gyakran felmerülő kérdések a regényben, és ezt a feszültséget remekül vezeti le a szerző a megoldásban.
Tetszett, hogy a fejezetek végén ott voltak mindig a kis horgok, tényleg érdemes akkor elkezdeni a könyvet, amikor tudod, hogy pár órát zavartalanul olvashatsz, mert nem fogod tudni letenni.
A világfelépítés nekem nagyon tetszett, kidolgozott volt a királyságok helyzete, a különböző népekkel változatos képet mutatott. Egy valami volt fura, ami sokaknak fel fog tűnni, a hableányok teljesen mások, mint a szirének, különböző fajként vannak feltüntetve, kinézetük és a tulajdonságaik is ellentétesek. A hableányok butácska lényekként inkább csecsebecsékre vágynak, amiket a tengerészektől lopnak, ez a gyűjtögetés nagyon emlékeztetett Arielre… Viszont a szirének egyértelműen az uralkodói a tengereknek, és egyben kíméletlenül halálosak az emberekre.
A romantika lassú égésű, és az a fajta, amit imádok, amikor spoiler A verbális osztás azonban megy folyamatosan és rendkívül szórakoztatóak ezek a szarkasztikus pengeváltások. Mindig replikáznak egymással, és jóformán egy dolog van, amiben egyetértenek, a Tenger Úrnőjének hatalmát meg kell törni és békében kell élni egymás mellett.
Számomra ez a könyv egy többször olvasós, szórakoztató történet, amit bármikor jólesik leemelni a polcról. Nagyon szeretem az igazán jó, romantikus YA sztorikat is, de mégis az igazi kedvenc az olyan YA fantasy, ahol a szerzők nem tolják túl a romantikát, és inkább a karaktereket és a cselekményt helyezik előtérbe. Ez egy ilyen történet, szirének, kalózok, szórakozás a köbön!

11 hozzászólás
Amál P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Egy modern „kis hableány” történetet olvastam, ami nagyon tetszett. Eleinte Lirát ki nem állhattam, hogy olyan kegyetlen és lelkiismeretfurdalás nélkül veszi el a hercegek életét és szívét, de később, amikor jobban megismertem és megtudtam, hogy az anyja hatására lett ilyen gonosz, megsajnáltam, majd megkedveltem. A könyv váltott szemszögben íródott, amit nagyon szeretek, mert így több szempontból is megismerem a cselekményt. A másik főszereplő Elian herceg, a szirénvadász, akinek a célja pont Lira, a hercegek réme megölése. Kettejük találkozása, civakodása, majd a szerelmi szál teszi még izgalmasabbá az amúgy sem unalmas történetet. A befejezés számomra meglepő volt, de örültem, hogy így alakultak a dolgok. A könyv borítója pedig szemet gyönyörködtető. Biztos, hogy később újra fogom majd olvasni, mert én nagyon jól szórakoztam olvasás közben.

bfanni P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ez egy nagyon ütős Kis hableány retelling lett. A legjobban az tetszett, hogy kifejezetten sötét volt a könyv hangulata, a hableányoktól és habfiúktól pedig a hideg rázott, nemcsak a szirénektől. A világ nagyon részletgazdag, a cselekmény végig izgalmas. A két főszereplő, Lira és Elian kettőse között végig forr a levegő, és bár kicsit több romantikát is elbírt volna a sztori, igazából ez így volt jó. Szívesen olvastam még volna arról, hogy mi történt a vége után, nehezen engedtem el a szereplőket.

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ez az a történet, amit biztos vagyok benne, hogy idén még többször elfogok olvasni és amiért tulajdonképpen olvasási válságot szenvedtem.

Nagyon szeretem a váltott szemszögből megírt történeteket, mert így minden oldalról képet kapunk az adott eseményekről és sokkal szélesebben rálátást enged az aktuális alkotó a karakterek között akár megbúvó érzelmekre. Tulajdonképpen egy emocionális térképet kaptam, amiben minden jól látható és érzékelhető, persze tudni kell olvasni a sorok között. A szerelem itt lassú folyású volt, de pont ettől is vált oly izgalmassá.

Cselekmény szempontjából pörgős és letehetetlen volt a számomra. Imádtam a tengeren lenni, minden ízében hozzám szólt, nekem dalolt.
Tudom, hogy hamarosan újra olvasni fogom, de addig is pottyantom a kedvencek közé.

Kedvenc!♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
1 hozzászólás
Niitaa P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/12/alexandra-chris…

„Lira felsorakozott a kedvenc könyves női főhőseim mellé. Végre egy olyan karakter, aki nem veszíti el lénye igazi jellemét, csak mert feltűnik egy helyes herceg. Szeretem, hogy alapvetően kemény, határozott személyisége van, de ettől független képes arra, hogy a környezetét és önmagát felülbírálja és szükség szerint változtatásokat is eszközöljön. Folyamatosan fejlődik és ezáltal lapról lapra több lesz. A szarkasztikus humoráról pedig nem is beszélve! Ahogy csipkelődnek egymással, mint Lira és Elian, mind a legényzet tagjai, folyamatosan vidám helyzeteket teremtenek, amik által könnyedebben siklik a hajó a tengeren. Jó volt végre egy olyan párost látni, akik nem vesznek el az egymás iránt érzett nagy szerelemben, hanem mindig a saját céljaik és a csapatuk érdekeit tartják szem előtt és csak utána engedik kibontakozni a bennük rejlő vágyakat.
A történet végig fogva tartotta a figyelmemet, izgalommal eltelve szeltem én is a habokat a szirének vagy épp a legénység oldalán. Az átélt kaland olyan, mint egy hógolyó: kezdetben apró, ám ahogy görgetjük magunk előtt, egyre több anyagot vesz fel, így nő és csak nő, míg végül óriási lesz. A történet a legvégére megsokszorozza önmagát. A szerző nagy ugrással emelte a színvonalat, az olvasó nem győzi a fejét kapkodni az események forgatagában és amikor végül kitisztul a kép, meglepő dologgal szembesül. Véleményem szerint nagyon szép lezárást kapott a könyv.
Engem teljes mértékkel meggyőzött az Egy birodalom végzete. Remek kis világképet alakított ki a szerző, egyedi történetet alkotott. A lapok hamar elfogytak, szinte túl gyorsan kellett búcsút intenem a szeretett karaktereimnek. Igazi, vértől maszatos kincs ez a fantasy könyvek világában.”

2 hozzászólás
MissFortune>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A borító miatt figyeltem fel a könyvre, ugyanis szerintem a maga módján nagyon szép. Gyönyörű ez a kék.

Elég sok könyvet olvastam már.. de ez mégis annyira új. Nem sablonos, csak amennyire kell, hisz feldolgozás, azonban összességében egy nagyon jól kitalált, jól megírt fantasy egy csipetnyi romantikával.
Elian a kedvencem. Tetszett, ahogy gondolkodott, ő egy tök normális férfi karakter végre, aki nem annyira egoista, hogy az ember rosszul van tőle, hanem éppen annyira, mint kell. A legénységével nagyon jó kapcsolatot ápol, akik mind eszméletlenül hűségesek hozzá. Külön tetszett, hogy a történet szempontjából fontosabb „legényeknek” megvolt a maguk kis története, amit jó volt olvasni. Madrid <3 Lira egy egészen jó karakter, az elején azonban kicsit zavart engem, hogy még emberként is azt hiszi, hogy ő mekkora szirénhercegnő.. Ezt a nagyképű, felsőbbrendű tulajdonságát legalább hamar levedlette. Utána már kedveltem. Sajnáltam, az anyja miatt. Nem volt túl jó élete.

Aki szereti a fantasyt, az olvassa, szerintem nem fog csalódni!:)

Dóri_Margit P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Nagyon szerethető fantasy történet volt. Középpontban egy szirénnel akit az anyja formál gonosszá, és egy herceggel aki szabadságot keresve rója a tengert.
Szerettem Líra és Elian civakodásait, hihető volt köztük a kapcsolat.
Annyira jó névválasztások vannak a szereplők között, és a tájleírás az valami gyönyörű, teljesen magad elé tudod képzelni ezt az alkotást.
Volt egy kishableány Disney rejteke, de ez nem hiszem hogy levesz az értékéből, sőt a gyermekkori lelkünk megörül egy-egy párhuzam felfedezésének.
Inkább zafír pöttyösnek mondanám a könyvet.
Nem hittem volna hogy ezt fogom írni egy fantasy könyvnél, de én hiányoltam egy rendes epilógust. Nem szeretem amikor az olvasói képzeletemre van bízva teljesen a jövőképük a szereplőknek… Emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet.
Szívesen olvasnék még róluk…, olyan rossz hogy vége van.

RTMariann P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Hát ez nagyon menő volt!
Imádtam, hogy nem egy tipikus Disney féle love story volt. Olyan átdolgozást sikerült rittyenteni belőle, ami magasan túlszárnyalta Walt papát!!!
Egy kegyetlen gyilkosnak idomított szirén hercegnő és egy szirénekre vadászó ádáz herceg. Kell ennél jobb?
Fantasztikus volt az egész világ felépítése, a királyságok különbözősége, a karakterek árnyalása és a személyiségfejlődésük és maga az ötlet megvalósítása is! Tökéletes. Kicsit dark, kicsit romance, nagyon akciódús.
Igazán pöpec kivitelezés! Imádom! ♥


Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Most a nyakláncot bámulod vagy a mellemet?
– Melyikért nem jár pofon?

csfannie P>!

– Méreg? – nézem elgondolkodva. – Csak nem a jövendőbelidnek tartogatod?
– Nem halálos – állítja Elian. Ahhoz képest, hogy gyilkos, mintha megsértettem volna a feltételezéssel is. – És nem. – Elhallgat, majd arcán félmosollyal néz rám. – Hacsak nem te leszel a feleségem.
– Ha én lennék a feleséged, meg is innám.

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz
Clara_Wolf>!

Az élet nem más, mint fájdalom, amit néha megszakít pár tompa pillanat.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lira
csfannie P>!

– Miről kellene lemondanod? – kérdezi.
– Ha hozzád mennék? – Úgy állok, hogy fölé magasodjak és próbálok elvonatkoztatni a bennem kavargó kusza gondolatoktól. – A józan eszemről egész biztosan.

csfannie P>!

– A háborúkat nem lehet megnyerni – felelem. – Ott mindenki csak veszteni tud.

csfannie P>!

Milyen furcsa, hogy ahelyett, hogy magamhoz venném a szívét, abban reménykedem, hogy ő veszi el az enyémet.

evolett>!

– Nem ölhetsz meg bárkit csak azért, mert nem kedveled.
– Tudom. Különben már rég halott lennél.

Flora_The_Sweaterist>!

– Ma mintha egy kicsit szívtelen lennél, nem gondolod?
– Soha – vágom rá. – Tizenhét szív van az ágyam alatt.

Kapcsolódó szócikkek: Lira
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Wolf: Szívet szívért
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Soman Chainani: Az én váram
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Finale
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: A király ketrece
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb