To ​Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete 710 csillagozás

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.
Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610556 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · ISBN: 9789635610563 · Fordította: Nagy Boldizsár

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lira · Elian Midasz · Kye · Madrid · Radamesz Midas · Torik


Kedvencelte 124

Most olvassa 39

Várólistára tette 478

Kívánságlistára tette 542

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

reccs>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A sellők, hableányok, szirének és hasonló mitológiai lények történeteivel mindenki találkozott már. Nem meglepő, hogy Ázsiától Európáig, az ókortól máig számtalan ember fantáziáját megragadták: felsőtestük emberi, alsó valamilyen állatot idéz, néha jótékonyak, máskor az emberek veszedelmét jelentik.
Ennek a történetnek az egyik fő témája éppen az lesz, hogy melyik oldalon is állnak. Természetüknél fogva „vadállatok”, vagy a történelem alakította így? Két főszereplőnk komoly kérdésekre keres választ :
Az álmok vagy a kötelességek a fontosabbak?
A kíméletlenség vagy a szeretet ad nagyobb hatalmat?
Az számít jobban, hogy kinek születtünk, vagy hogy kivé akarunk válni?
Sem Elian, sem Lira múltja nem egyszerű. Sok mindenen mentek már keresztül, és mindkettőjüket megkeményítette a rengeteg elvárás. Nem csoda, hogy elindulnak megkeresni saját helyüket a világban, bár végül talán egyikük sem azt találja, amire számított. Utazásuk nem csupán tengereken, birodalmakon át zajlik, hanem a lelkükben is.
Szépen felépítette a világot, ahol játszódik. Érdekes, ahogy nem csupán különböző népek, hanem különböző fajok életét is bemutatja. Átiratnak is nagyon jó, mert egyszerre felfedezhető benne az eredeti történet is, de közben rengeteg egyéniséget is bele vitt az írónő, egyáltalán nem sablonos. Nagyon különlegesre sikerült a borító is, elég jól tükrözi a könyv hangulatát.
Aki mer, szálljon fel a hajóra, és kísérje el őket erre a kíméletlen tengeri kalandra!

2 hozzászólás
Naiva P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Az elejétől kezdve imádtam. Ismét. Magyarul is. A történet középpontjában egy természetéből adódó, gyilkos szirén lány és egy fiatal szirénvadász, herceg áll. Nagyon ügyesen lett kialakítva az a kevéske romantikus szál, ami soha nem ment át szentimentálisba. Megmaradt nyersnek, sötétnek, mégis hihetőnek. Akkor is, ha egy fantasy történetről van szó. Igaz, én erre a könyvre előbb tenném rá a horror címkét, mint a romantikust….
Ami még nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők is hitelesen voltak ábrázolva és kivették a részüket a történetből. A lenyűgöző, részletes mitológiáról nem is beszélve. Nagyon picit a Kis hableány retellingjének is mondható. Én legalábbis ennél a történetnél a jól ismert Disney hősökkel képzeltem el a könyv cselekményét, és nagyon jól működött. spoiler

12 hozzászólás
kellyolvas P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ezt a történetet muszáj elolvasnod, annyira brutál jó. A herceg kalózhajóját, a legénysége tagjait egytől egyig imádtam, mindenkinek megvan a maga története, de egyben megegyeznek, a kapitányukért tűzbe mennének.
A történetet a két főszereplő meséli el, így beleláthattam mindkettőjük fejébe, átérezhettem a vívódásaikat. Mindketten gyilkosok, de egyikük sem élvezi ezt, erősek és hűségesek a maguk oldalán. A szerző szép ívű karakterfejlődésen viszi keresztül őket. Lira nagyon sokat változik és megkapja a második esély lehetőségét, Elian pedig nagyot nőtt a szememben azzal, hogy ezt megadja neki. A család elvárásai gyakran felmerülő kérdések a regényben, és ezt a feszültséget remekül vezeti le a szerző a megoldásban.
Tetszett, hogy a fejezetek végén ott voltak mindig a kis horgok, tényleg érdemes akkor elkezdeni a könyvet, amikor tudod, hogy pár órát zavartalanul olvashatsz, mert nem fogod tudni letenni.
A világfelépítés nekem nagyon tetszett, kidolgozott volt a királyságok helyzete, a különböző népekkel változatos képet mutatott. Egy valami volt fura, ami sokaknak fel fog tűnni, a hableányok teljesen mások, mint a szirének, különböző fajként vannak feltüntetve, kinézetük és a tulajdonságaik is ellentétesek. A hableányok butácska lényekként inkább csecsebecsékre vágynak, amiket a tengerészektől lopnak, ez a gyűjtögetés nagyon emlékeztetett Arielre… Viszont a szirének egyértelműen az uralkodói a tengereknek, és egyben kíméletlenül halálosak az emberekre.
A romantika lassú égésű, és az a fajta, amit imádok, amikor spoiler A verbális osztás azonban megy folyamatosan és rendkívül szórakoztatóak ezek a szarkasztikus pengeváltások. Mindig replikáznak egymással, és jóformán egy dolog van, amiben egyetértenek, a Tenger Úrnőjének hatalmát meg kell törni és békében kell élni egymás mellett.
Számomra ez a könyv egy többször olvasós, szórakoztató történet, amit bármikor jólesik leemelni a polcról. Nagyon szeretem az igazán jó, romantikus YA sztorikat is, de mégis az igazi kedvenc az olyan YA fantasy, ahol a szerzők nem tolják túl a romantikát, és inkább a karaktereket és a cselekményt helyezik előtérbe. Ez egy ilyen történet, szirének, kalózok, szórakozás a köbön!

10 hozzászólás
Niitaa P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/12/alexandra-chris…

"Lira felsorakozott a kedvenc könyves női főhőseim mellé. Végre egy olyan karakter, aki nem veszíti el lénye igazi jellemét, csak mert feltűnik egy helyes herceg. Szeretem, hogy alapvetően kemény, határozott személyisége van, de ettől független képes arra, hogy a környezetét és önmagát felülbírálja és szükség szerint változtatásokat is eszközöljön. Folyamatosan fejlődik és ezáltal lapról lapra több lesz. A szarkasztikus humoráról pedig nem is beszélve! Ahogy csipkelődnek egymással, mint Lira és Elian, mind a legényzet tagjai, folyamatosan vidám helyzeteket teremtenek, amik által könnyedebben siklik a hajó a tengeren. Jó volt végre egy olyan párost látni, akik nem vesznek el az egymás iránt érzett nagy szerelemben, hanem mindig a saját céljaik és a csapatuk érdekeit tartják szem előtt és csak utána engedik kibontakozni a bennük rejlő vágyakat.
A történet végig fogva tartotta a figyelmemet, izgalommal eltelve szeltem én is a habokat a szirének vagy épp a legénység oldalán. Az átélt kaland olyan, mint egy hógolyó: kezdetben apró, ám ahogy görgetjük magunk előtt, egyre több anyagot vesz fel, így nő és csak nő, míg végül óriási lesz. A történet a legvégére megsokszorozza önmagát. A szerző nagy ugrással emelte a színvonalat, az olvasó nem győzi a fejét kapkodni az események forgatagában és amikor végül kitisztul a kép, meglepő dologgal szembesül. Véleményem szerint nagyon szép lezárást kapott a könyv.
Engem teljes mértékkel meggyőzött az Egy birodalom végzete. Remek kis világképet alakított ki a szerző, egyedi történetet alkotott. A lapok hamar elfogytak, szinte túl gyorsan kellett búcsút intenem a szeretett karaktereimnek. Igazi, vértől maszatos kincs ez a fantasy könyvek világában."

2 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Nagyon szerethető fantasy történet volt. Középpontban egy szirénnel akit az anyja formál gonosszá, és egy herceggel aki szabadságot keresve rója a tengert.
Szerettem Líra és Elian civakodásait, hihető volt köztük a kapcsolat.
Annyira jó névválasztások vannak a szereplők között, és a tájleírás az valami gyönyörű, teljesen magad elé tudod képzelni ezt az alkotást.
Volt egy kishableány Disney rejteke, de ez nem hiszem hogy levesz az értékéből, sőt a gyermekkori lelkünk megörül egy-egy párhuzam felfedezésének.
Inkább zafír pöttyösnek mondanám a könyvet.
Nem hittem volna hogy ezt fogom írni egy fantasy könyvnél, de én hiányoltam egy rendes epilógust. Nem szeretem amikor az olvasói képzeletemre van bízva teljesen a jövőképük a szereplőknek… Emiatt maradt bennem egy kis hiányérzet.
Szívesen olvasnék még róluk…, olyan rossz hogy vége van.

MissFortune>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

A borító miatt figyeltem fel a könyvre, ugyanis szerintem a maga módján nagyon szép. Gyönyörű ez a kék.

Elég sok könyvet olvastam már.. de ez mégis annyira új. Nem sablonos, csak amennyire kell, hisz feldolgozás, azonban összességében egy nagyon jól kitalált, jól megírt fantasy egy csipetnyi romantikával.
Elian a kedvencem. Tetszett, ahogy gondolkodott, ő egy tök normális férfi karakter végre, aki nem annyira egoista, hogy az ember rosszul van tőle, hanem éppen annyira, mint kell. A legénységével nagyon jó kapcsolatot ápol, akik mind eszméletlenül hűségesek hozzá. Külön tetszett, hogy a történet szempontjából fontosabb „legényeknek” megvolt a maguk kis története, amit jó volt olvasni. Madrid <3
Lira egy egészen jó karakter, az elején azonban kicsit zavart engem, hogy még emberként is azt hiszi, hogy ő mekkora szirénhercegnő.. Ezt a nagyképű, felsőbbrendű tulajdonságát legalább hamar levedlette. Utána már kedveltem. Sajnáltam, az anyja miatt. Nem volt túl jó élete.

Aki szereti a fantasyt, az olvassa, szerintem nem fog csalódni!:)

AniTiger P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Új kedvencet avattam, és ki merem jelenteni, hogy ennek a könyvnek a lezárása lett az idei év legjobbja nálam!

Fordulatos, újszerű, nekem személy szerint tetszett az egész történet. Minden karakter, a világfelépítés részletessége és az író mesélésének a stílusa is, ráadásul tele volt körömlerágósan izgalmas helyzetekkel.

Nagyon érdekes újragondolása volt A kis hableánynak, már-már elérte nálam, hogy végre megnézzem. Bejött, hogy ennyire kegyetlenre vette a figurát! Szerettem, hogy nem nyálas, nem önsajnáltatós egyik főszereplő sem, és nem a szerelem miatt marcangolják magukat, hanem jóval fontosabb dolgok miatt. Tetszett Elian és Lira elköteleződése a világuk mellett, és az, ahogy a céljaikért küzdenek: meginognak, összekapják magukat, tovább küzdenek.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/alexandra…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
2 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Nem volt rossz, de nem is lett kedvenc. Túl sok magasztaló kritikát olvastam a könyvről és így eléggé nagy elvárásaim is lettek vele kapcsolatban, amiket így nem sikerült megugrania.
A történet első és utolsó fejezetei izgalmasak voltak, azonban a közepén egy kicsit lappangtak az események. Nem mondanám, hogy teljesen cselekménymentes lett volna, de azért előfordult pár fejezet, amikor unatkoztam. Ami viszont tetszett, ahogy az írónő a különböző birodalmakat bemutatta és mindegyik köré érdekes legendákat is szőtt.
A szereplőket nagyon megkedveltem, Elian és Lira közötti kis szócsaták és örlődések nagyon szórakoztatóak voltak. Kye és Madid pedig abszolút favorit lett. :)
A végén egy kis hiányérzetem volt és bár kedvenc nem lett, azért megérte elolvasni.

mester_aniko>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Sajnos számomra elég nagy csalódás volt ez a történet. Mikor elkezdtem olvasni, egyáltalán nem tudtam, hogy mire számítsak; annyit tudtam róla, hogy egy Kis Hableány újramesélés.
Az írónő stílusa abszolút tetszett, könnyen olvasható könyvről van szó. A világa is érdekesnek tűnt, nem tudtam mi lesz ebből a szirénes dologból, de kíváncsi voltam rá. Azonban ahogy haladtam a könyvvel, és túl voltam már a szereplők megismerésén, vártam, hogy „na, akkor most már kezdődhet maga a sztori is lassan”, de ez valahogy nem történt meg. Úgy éreztem, hogy olvasom, olvasom, de nem igazán halad a dolog. A kötet első felét szerintem bele lehetett volna foglalni 50 oldalba is (200 helyett), mert az is bőven elég lett volna. Valami nekem nagyon hiányzott. Alig volt benne 1-2 nagyobb történés, helyette nagyrészt inkább utazásból, és jelentéktelen párbeszésekből állt az egész.
Az utolsó 100 oldalnál kezdett izgalmassá válni a dolog, ott már fenn tudta tartani az érdeklődésemet, mert addig csak azért olvastam, hogy legyek már túl rajta. A vége egészen eseménydús volt, tetszett is az, amiről olvastam, csak nekem egy több, mint 400 oldalas könyvhöz ez édes kevés volt.

Szilvi00 P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete

Ha akarnám, sem tudnám elfojtani a lelkesedésemet és az elégedettségemet. Egy-két apróságtól eltekintve, nálam sikert aratott a könyv. Kevés szirénekről és hableányokról szóló YA fantasy fordult meg eddig a kezemben, és egyik sem volt ennyire sötét vagy vérszomjas. A világfelépítése jól ki volt dolgozva, a karakterekre sem lehetett a panaszom, a cselekmény pedig pörgött. Még a romantika háttérbe szorulása sem zavart. Tény, hogy ilyen-olyan mesékből kölcsönzött ötleteket az írónő és azokat összegyúrta a sajátjaival. Szerintem azért egy kicsit kusza lett a végeredmény. Számomra a párbeszédek, azon belül a kalózhajó legénységének dialógusai tükrözték leginkább, hogy fiatalokról, fiatalaknak írodott a könyv.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576525 · Fordította: Nagy Boldizsár
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

– Most a nyakláncot bámulod vagy a mellemet?
– Melyikért nem jár pofon?

csfannie P>!

– Méreg? – nézem elgondolkodva. – Csak nem a jövendőbelidnek tartogatod?
– Nem halálos – állítja Elian. Ahhoz képest, hogy gyilkos, mintha megsértettem volna a feltételezéssel is. – És nem. – Elhallgat, majd arcán félmosollyal néz rám. – Hacsak nem te leszel a feleségem.
– Ha én lennék a feleséged, meg is innám.

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz
csfannie P>!

– Miről kellene lemondanod? – kérdezi.
– Ha hozzád mennék? – Úgy állok, hogy fölé magasodjak és próbálok elvonatkoztatni a bennem kavargó kusza gondolatoktól. – A józan eszemről egész biztosan.

csfannie P>!

– A háborúkat nem lehet megnyerni – felelem. – Ott mindenki csak veszteni tud.

csfannie P>!

Milyen furcsa, hogy ahelyett, hogy magamhoz venném a szívét, abban reménykedem, hogy ő veszi el az enyémet.

Clara_Wolf>!

Az élet nem más, mint fájdalom, amit néha megszakít pár tompa pillanat.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lira
evolett>!

– Nem ölhetsz meg bárkit csak azért, mert nem kedveled.
– Tudom. Különben már rég halott lennél.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Stephanie Garber: Caraval
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Sara Raasch: Hó mint hamu
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs