To ​Kill a Kingdom 32 csillagozás

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom Alexandra Christo: To Kill a Kingdom Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hot Key Books, London, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471407390 · ASIN: 147140739X
>!
Hot Key Books, London, 2018
352 oldal · ASIN: B077V1HRVF

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Elian Midas · Lira · Kahlia · Kye · Madrid


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Egy igazi gyöngyszem a tündérmese átdolgozások tengerében.
Nem tudnám megmondani, hogy melyik volt az a rész vagy fejezet, ahol végérvényesen beleszerettem a könyvbe, de a történet már a legelején magával ragadott és a továbbiakban is egyik ámulatból a másikba ejtett.
Mindkét főszereplő nézőpontjából szívesen olvastam a történetet, Elian és Lira is szerethető karakterek voltak, a közös jeleneteik pedig hihetetlenül szórakoztatóra sikerültek.
Továbbá mindketten nagyon szép jellemfejlődésen mennek keresztül a történet folyamán.
A lassan kibontakozó romantikus szál szintén előnyére vált a történetnek, igazi felüdülés volt egy olyan könyvet olvasni, ahol a szereplők nem egy-két fejezet alatt szeretnek egymásba.
A mellékszereplők szintén szimpatikusak és élethűek voltak, különösen tetszett a legénység lojalitása.
A cselekmény végig fent tartotta az érdeklődést, pörgős volt és izgalmas, tele előre nem látható fordulatokkal.
A világfelépítés és az egyedi helyszínek pedig fantasztikus atmoszférát és hangulatot teremtettek a könyvnek.
Összességében számomra ez egy káprázatos történet volt, amit öröm volt olvasni, és remélem, hogy még sok ehhez hasonló történetet olvashatok az írónő tollából.

>!
Hot Key Books, London, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471407390 · ASIN: 147140739X
1 hozzászólás
>!
Naiva P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nagyon szeretem a szirénes/sellős történeteket. Nem is olyan régen olvastam egy ehhez hasonló történetet. Nem fogom megnevezni!
A lényeg a „hasonlón” van, mert ez a könyv sokkal több és nagyobb meglepetéseket tartogatott. Olyannyira, hogy nem voltam rá felkészülve. Szóval hasonló volt az alaptörténet, hasonló koncepcióval, hasonlóan elsőkönyves szerzőktől, viszont ennek a könyvnek mélyebb volt az üzenete és volt mondanivalója. Ha úgy vesszük, az élet „szürke dolgairól”, hiszen nem minden fekete meg fehér.
A történet középpontjában egy természetéből adódó, gyilkos szirén lány és egy fiatal szirénvadász herceg áll. Nagyon ügyesen lett kialakítva a romantikus szál, ami soha nem ment át szentimentálisba. Megmaradt nyersnek, sötétnek, mégis hihetőnek. Akkor is, ha egy fantasy történetről van szó. Ami még nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők is hitelesen voltak ábrázolva és kivették a részüket a történetből.
Arra a könyvre is öt csillagot adtam és ennek is annyit tudok, viszont ez kedvenc lett. Imádtam.

6 hozzászólás
>!
Vicky3 P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Egy sötét feldolgozása A kis hableánynak, kis görög mitológiával és árnyalatnyi Sinbad feelinggel megfűszerezve. Egy történet, ahol a szirén hercegnő és a kalóz herceg leghőbb vágya, hogy megöljék egymást.

Az utóbbi időben keresem az antihősökkel operáló történeteket, mert a tipikus „tökéletes” YA főhősök kezdenek nagyon fárasztóak és unalmasak lenni. Úgy érzem mostanában mindig olyan történetbe futok bele, ahol nem tud a szerző klisékre épülő, pár alaptulajdonságot megtestesítő papírmasé szereplőknél többet alkotni. Így igazi felüdülés tud lenni a manapság egyre nagyobb divatot jelentő antihős főszereplő, aki jó esetben egy kissé mélyebb és összetettebb karakterábrázolást igényel. És legnagyobb örömömre, ennél a könyvnél kaptam egy kegyetlen szirén hercegnőt, aki hercegek szívét gyűjti és egy herceget, aki hátrahagyta trónörökösi teendőit és inkább szirénekre vadászik a legénységével. (Bár nem értem miért hívták őket kalózoknak – hisz nem raboltak és fosztogattak).

Imádtam az egész ötletet, hogy egy elveszett tengerben található a szirének és hableányok királysága, míg az emberek a békét kötött Száz Királyságban élnek. Annyi lehetőség volt egy színes, vibráló és varázslatos világot megteremteni, hogy szinte be voltam zsongva az izgalomtól, mikor belefogtam a regénybe.

Ez egy mese maradt, igaz a kissé sötétebb fajtából, de mélységet és mondanivalóját tekintve nem lett több, sajnos. Szórakozásnak jó választás lehet, de én ennél többet igénylek.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/03/sziren…

1 hozzászólás
>!
hkriszti83
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Hű, hát ez egy eléggé dark kis hableány sztori volt. Ha valaki nem úgy áll neki, hogy ez egy mese, akkor valószínűleg picit csalódni fog. Viszont mesének tökéletes, Lirát és Elaint is nagyon megszerettem!!!
Nekem nagyon tetszett, örülök, hogy olvashattam.

3 hozzászólás
>!
csilla123 P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Sosem voltam oda az olyan mesékért, amiben a herceg meglátja a lányt, egyből egymásba szeretnek, majd egy, két napos konfliktus nulla ismertség, és egy csók után összeházasodnak, és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ezeket már gyerekként sem vettem be. A Disney-féle A kis hableány is ebbe a kategóriába tartozott, az eredeti viszont már annál inkább megfogott, mert én inkább az olyan történeteket, preferálom amik sötétek, és inkább a realitás talaján állnak.

Nagyon tetszett ez az átdolgozás, mind a történet, mind a két főszereplő teljesen elvarázsolt. A cselekmény végig izgalmas volt, a világ is jól volt bemutatva, mind a sziréneké, mind az embereké. Bár a mellékszereplőket nem éreztem annyira kidolgozottnak, de annyit azért megtudunk róluk, hogy ne érezzem azt, hogy tényleg csak azért vannak itt, mert mondjuk a hercegnek kell egy legjobb barát, de egyébként semmi jelentőségük.
Eliant és Lirát nagyon megszerettem. Elian a herceg, aki inkább kalóz szeretne lenni, mintsem király, Lira pedig a szirén, aki hercegek szívét lopja el, szó szerint. Tetszett, hogy a romantika nem volt hangsúlyos, ez a történet nem a nyálas, rózsaszín ködös első-látásra-szerelemről szól, a két főszereplő közötti románc csak a könyv végén kap szerepet. Ez inkább a köztük lassan felépülő bizalomról, és az elfogadásról szól, arról hogy lehet, és kell is változni/változtatni. spoiler

Ui.: spoiler

>!
áfonyamuffin P
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

A könyvet még december végén olvastam, pontosan akkor amikor szükségem volt rá. November végén befejeztem a Ködszerzet trilógia harmadik kötetét, A korok hősét, és az olyan “másnapossá” tett, hogy nem bírtam könyvet a kezembe venni és olvasni. Aztán megkaptam ezt a könyvet, és szinte átrepültem rajta! Annyira, hogy ha lett volna időm rá, akkor 1-2 nap alatt simán kiolvastam volna. A történet egy sötétebb verziója A kis hableánynak és ezt nagyon imádtam. És természetesen végig megtartotta ezt a sötétséget, emellett mégis volt benne egy kis mese érzés is. Persze megvoltak benne a tipikus YA elemek, emiatt ha már unod a YA könyveket, akkor nem ajánlom, nem biztos, hogy az lesz, amit várnál tőle. Viszont ha tetszik a történet hangulatának ígérete, akkor megéri elolvasni. Ami még nagyon tetszett az ahogyan a történet elválasztotta a sziréneket és a sellőket, és ahogyan leírta mind a két fajt. Nagyon jól megírt és érdekes volt.

Bővebben a blogon: https://berriesandbooksblog.wordpress.com/2019/01/15/to…

>!
Eszteeer
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Imádtam az elejétől a végéig.
Egyébként is szeretem a misztikus lényeket, és a szirének ilyenfajta ábrázolása telitalálat volt.
Nagyon tetszett, hogy Lira – és az összes többi szirén is- kegyetlen ragadózókként jelentek meg a történetben.
Az egész világ felépítés teljesen rendben volt, nagyon tetszett az írásmód és egy percig sem unatkoztam olvasás közben, hiszen mindig történt valami izgalmas az út során.
Szerintem a szereplők nagyon jól voltak ábrázolva, a fő karakterektől kezdve a legkevésbé fontos karakterekig.
Az instant első látásra szerelem nem az én stílusom egyszerűen nem hiszek benne úgyhogy örültem, hogy itt kis lépésekben, idővel alakul ki a vonzalom Lira és Elian között, és had jegyezzem meg, hogy nem ez volt a fő mozgatórugója a történetnek, -ami számomra hatalmas plusz pont- pedig lehetett volna.
Egyetlen „negatívumként” azt tudnám írni, hogy Eliant egy kicsit túl jószívűnek és naivnak éreztem, Lira pedig hamar ellágyult az emberek között.
A Lira és Elian közötti szurkálódásokat nagyon élveztem, és már csak emiatt is újra fogom olvasni, mert ezeket nem tudtam bejelölni magamnak.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a meseátdolgozásokat.

>!
Noryyy
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Ez egy kiválóan összerakott könyv. Tetszett az eredeti Kis Hableány-történet feldolgozása, Elian és Lira karaktere, ahogy vadásszák egymást, és ráadásul a sztori is olvastatta magát. Egyetlenegy nagy problémám volt a könyvvel – annyira fel volt hypeolva, hogy egy rettenetesen lehengerlő könyvre számítottam, amit nem kaptam meg. Persze sötétebb volt, mint az átlagos Kis Hableány-feldolgozások (bár idén olvastam vagy 3 könyvet és 1 novellát ebből a sztoriból), de mégsem annyira különlegesen sötét, vagy mély. Sokszor éreztem úgy, hogy több potenciál is lehetne a történetben. Mindezek ellenére aláírom, hogy legalább jól lett összerakva, és nem egy teljesen bullshit könyv.

>!
Kaosmagier
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Az alapötlet nagyon izgalmas, még ha a kivitelezés nem is tökéletes.
Nagyon tetszik, hogy a sellők/szirének itt nem elbűvölő kis hercegnők, hanem ízig-vérig ragadozók. Ez igen érdekes kérdéseket vet fel, ui. annak ellenére, hogy a főhősünk a könyv feletájt elkezd gondolkodni a tettei helyességén, ennek ellenére az igaz, hogy a szirének ereje emberek gyilkolásából jön, tehát logikus a ragadozó viselkedés is (idk mi lesz, ha letesznek erről). Kicsit furi, hogy persze senkinek se tűnik fel, hogy ez a csaj tuti egy sellő, nem firtatják (annak ellenére, hogy mennyire gyűlölik a sellőket) és hagyják, hogy szépen beilleszkedjen, de mondjuk ez nem annyira zavaró.
Tetszett a két főhős közti állandó szurkálódás, nagyon jó olvasmányossá tette a könyvet.

A történet vége annyira nem tetszett. spoiler

>!
MonaOkami
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nagyon tetszett!
Imádtam a karakterek folytonos csipkelődését és a történet vezetést is. Épp eléggé leírt mindent, de nem veszett el a részletekben.
Minden fanatasy kedvelőnek szívvel ajánlom ;)


Népszerű idézetek

>!
vgabi P

“You are a little heartless today, aren’t you?”
“Never,” I say. “There are seventeen under my bed.”

3. oldal - One (Feiwel and Friends, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Kahlia · Lira
>!
Nymeria96

“Lies aren’t answers.”
“But they sound so much better than the truth.”

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas
>!
Nymeria96

“Do you always tie women to your ship?”
“Only the pretty ones.”
The tattooed girl rolls her eyes. “Prince Charming,” she says.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas · Lira
>!
Nymeria96

“Lira,” I say. “I don’t suppose you’d be kind enough to translate?”
“I’ve never been accused of kindness before.”

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas · Lira
>!
Nymeria96

Love and madness are two stars in the same sky.

261. oldal

>!
áfonyamuffin P

„Tha pethánete,” she barks.
„Sorry,” I rub a hand over my throat. „I don't speak bitch.”

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas
>!
Nymeria96

“That’s the thing about risks,” Kye says. “It’s impossible to know which ones are worth it until it’s too late.”

87. oldal

>!
Nymeria96

“Poison?” I muse. “Were you keeping that around for your future wife?”
“It’s not lethal,” Elian says. For a killer, he seems oddly offended at the idea. “And no.” He pauses, then turns to me with a half-smile. “Unless you were my wife.”
“If I were your wife, then I’d take it.”

211-212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas · Lira
>!
Vicky3 P

Technically, I’m a murderer, but I like to think that’s one of my better qualities.

11. oldal - Three (Feiwel and Friends, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midas
>!
Nymeria96

How strange that instead of taking his heart, I’m hoping he takes mine.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lira

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Maria V. Snyder: Poison Study
Kristin Cashore: Bitterblue
Stephanie Garber: Caraval (angol)
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Anthony Ryan: The Waking Fire