To ​Kill a Kingdom 78 csillagozás

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom Alexandra Christo: To Kill a Kingdom Alexandra Christo: To Kill a Kingdom Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Square Fish, 2019
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250112705
>!
Hot Key Books, London, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471407390 · ASIN: 147140739X
>!
Hot Key Books, London, 2018
352 oldal · ASIN: B077V1HRVF

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Elian Midasz · Lira · Kye · Madrid · Kahlia · Torik


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Egy igazi gyöngyszem a tündérmese átdolgozások tengerében.
Nem tudnám megmondani, hogy melyik volt az a rész vagy fejezet, ahol végérvényesen beleszerettem a könyvbe, de a történet már a legelején magával ragadott és a továbbiakban is egyik ámulatból a másikba ejtett.
Mindkét főszereplő nézőpontjából szívesen olvastam a történetet, Elian és Lira is szerethető karakterek voltak, a közös jeleneteik pedig hihetetlenül szórakoztatóra sikerültek.
Továbbá mindketten nagyon szép jellemfejlődésen mennek keresztül a történet folyamán.
A lassan kibontakozó romantikus szál szintén előnyére vált a történetnek, igazi felüdülés volt egy olyan könyvet olvasni, ahol a szereplők nem egy-két fejezet alatt szeretnek egymásba. A mellékszereplők szintén szimpatikusak és élethűek voltak, különösen tetszett a legénység lojalitása.
A cselekmény végig fent tartotta az érdeklődést, pörgős volt és izgalmas, tele előre nem látható fordulatokkal.
A világfelépítés és az egyedi helyszínek pedig fantasztikus atmoszférát és hangulatot teremtettek a könyvnek.
Összességében számomra ez egy káprázatos történet volt, amit öröm volt olvasni, és remélem, hogy még sok ehhez hasonló történetet olvashatok az írónő tollából.

>!
Hot Key Books, London, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471407390 · ASIN: 147140739X
1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Imádom! Egyszerűen nincs olyan, hogy én ne imádnék egy olyan történetet, ami az egyik kedvenc film-sorozatomra emlékeztet *-*
Kalózik, szirének, sellők, kincsek és kalandok, plusz még egy kis románccal is megspékelve. Alig bírtam letenni, teljesen megával ragadott ez a nagyszerű könyv.
Lira egy igazi belevaló hősnő, nem kell őt félteni semmitől. Imádtam, hogy milyen erős és halálos, mégis képes a változásra. Tetszettek a riposztjai, főleg mikor azok Elian-nak szóltak.
Nagyon könnyű volt a herceget is, a legénységével együtt, a szívembe zárni. Igazán kedvelhető és szórakoztató társaság. Együtt sok mindenen megy át a csapat, ami csak még jobban egybekovácsolja őket. Jó volt olvasni, hogy mennyire megbíznak egymásban. Főleg Madrid Lirában.
Imádtam a főgonoszt. Imádtam a végső összecsapást. Imádtam a lassan kibontakozó szerelmi szálat. Egyedül a befejezést nem imádtam, mert úgy olvastam volna még tovább.
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kalandos fantasy sztorikat <3

16 hozzászólás
Naiva P>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nagyon szeretem a szirénes/sellős történeteket. Nem is olyan régen olvastam egy ehhez hasonló történetet. Nem fogom megnevezni!
A lényeg a „hasonlón” van, mert ez a könyv sokkal több és nagyobb meglepetéseket tartogatott. Olyannyira, hogy nem voltam rá felkészülve. Szóval hasonló volt az alaptörténet, hasonló koncepcióval, hasonlóan elsőkönyves szerzőktől, viszont ennek a könyvnek mélyebb volt az üzenete és volt mondanivalója. Ha úgy vesszük, az élet „szürke dolgairól”, hiszen nem minden fekete meg fehér.
A történet középpontjában egy természetéből adódó, gyilkos szirén lány és egy fiatal szirénvadász herceg áll. Nagyon ügyesen lett kialakítva a romantikus szál, ami soha nem ment át szentimentálisba. Megmaradt nyersnek, sötétnek, mégis hihetőnek. Akkor is, ha egy fantasy történetről van szó. Ami még nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők is hitelesen voltak ábrázolva és kivették a részüket a történetből.
Arra a könyvre is öt csillagot adtam és ennek is annyit tudok, viszont ez kedvenc lett. Imádtam.

6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nem is tudom miért vártam tavaly június óta az elolvasásával. Ez a könyv egyszerűen úgy szuper, ahogy van! Izgalmas átdolgozása A kishableánynak, remek csavarokkal, egyedi világfelépítéssel, amely garantáltan székhez ragasztja az olvasót. Már a kötet elején éreztem, csupán pár fejezet után, hogy ez bizony telitalálat lesz nálam!
Lira és Elian szemszöge is tartogatott magában olyat, ami érdekessé tette nem csak a történetet, de a karakterüket is. Rendkívül sokat változtak, példátlan volt a jellemfejlődésük. Kettejük kapcsolata is szépen, lassan alakult, nem egy és nem két akadályt gördített eléjük az írónő, amin túl kellett lendülniük. Ezen kívül természetesen azt sem hagyhatom szó nélkül, hogy ők – és a közös jeleneteik – voltak a fő humorforrások, amik remekül oldották a néha igen sötét hangulatot.
A mellékszereplők is kiemelkedőnek bizonyultak, emberiek voltak, Elian legénysége pedig különösen pozitív benyomást tett rám.
Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban figyelemmel fogom kísérni Alexandra munkásságát, mert szeretném, ha hasonló élvezetes olvasmányokkal örvendeztetne meg.

11 hozzászólás
fannipfeiffer>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Kalandos kikapcsolódást nyújtott a To Kill a Kingdom, sikerült az írónak a megszokott ya műfajban újat mutatnia. Bár az eleje kicsit lassan indult be, és először Lirával sem szimpatizáltam, a történet közepe felé egyre gyarapodtak az akciójelenetek, és a főszereplő leányzót is sikerült egyre jobban megérteni és megszeretni. Eliant a kezdetektől imádtam – nem tehetek róla – az ilyen keménynek mutatkozó, de romantikus lelkek még mindig a gyengéim. A románc nagyon slow burn és nagyon fokozatos, pont ahogy szeretem. Az ellentét végig érezhető köztük, de jó volt látni, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, először barátok, aztán pedig szerelmesek lesznek.

A világépítés szerintem kifejezetten különlegesre sikerült, tetszett, hogy a különböző királyságoknak mind-mind nagyon egyedi történelme van. Nem találkoztam még a görög nyelvvel más regényben, így ez is újdonság volt, bár olvastam egy értékelést, amelyben panasz érte a könyvet, mert nem teljesen helyesen használta az írónő a görög nyelvet, de nem egy lexikonról van szó, úgyhogy szerintem ettől el lehet tekinteni.

A legtöbb akciójelenet filmszerűen elevenedett meg előttem, a kedvencem, mikor Elian kardozni tanítja Lirát a hajón, nagyon fun rész szerintem. A végső nagy összecsapás viszont nekem kicsit kaotikus volt, ezért sajnos elmaradt a katarzis érzése. Összességében azonban jó szórakozást nyújtott a könyv, nem félt kegyetlennek és véresnek lenni, amit jól oldottak a csipkelődő dialógusok és a mellékszereplők humora. Jó kis könyv, csak ajánlani tudom.

Vicky3>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Egy sötét feldolgozása A kis hableánynak, kis görög mitológiával és árnyalatnyi Sinbad feelinggel megfűszerezve. Egy történet, ahol a szirén hercegnő és a kalóz herceg leghőbb vágya, hogy megöljék egymást.

Az utóbbi időben keresem az antihősökkel operáló történeteket, mert a tipikus „tökéletes” YA főhősök kezdenek nagyon fárasztóak és unalmasak lenni. Úgy érzem mostanában mindig olyan történetbe futok bele, ahol nem tud a szerző klisékre épülő, pár alaptulajdonságot megtestesítő papírmasé szereplőknél többet alkotni. Így igazi felüdülés tud lenni a manapság egyre nagyobb divatot jelentő antihős főszereplő, aki jó esetben egy kissé mélyebb és összetettebb karakterábrázolást igényel. És legnagyobb örömömre, ennél a könyvnél kaptam egy kegyetlen szirén hercegnőt, aki hercegek szívét gyűjti és egy herceget, aki hátrahagyta trónörökösi teendőit és inkább szirénekre vadászik a legénységével. (Bár nem értem miért hívták őket kalózoknak – hisz nem raboltak és fosztogattak).

Imádtam az egész ötletet, hogy egy elveszett tengerben található a szirének és hableányok királysága, míg az emberek a békét kötött Száz Királyságban élnek. Annyi lehetőség volt egy színes, vibráló és varázslatos világot megteremteni, hogy szinte be voltam zsongva az izgalomtól, mikor belefogtam a regénybe.

Ez egy mese maradt, igaz a kissé sötétebb fajtából, de mélységet és mondanivalóját tekintve nem lett több, sajnos. Szórakozásnak jó választás lehet, de én ennél többet igénylek.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/03/sziren…

1 hozzászólás
Beatrice8>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nem is tudom mióta kerülgettük már egymást ezzel a könyvvel. Már akkor nézegettem, amikor még csak angolul jelent meg, aztán a magyar kiadás is fel-le vándorolt a várólistámon. Sokan sötétnek mondták, volt aki egyensen utálta, gondolkoztam, hogy magyar vagy angol legyen, mert volt aki szerint a fordítás miatt nem szerette. Aztán jött a Scribd előfizetés, gondoltam most vagy soha és kicsit félve, de elkezdtem.
Nem bántam meg.
Az mondjuk jólesett volna, ha kiírják a fejezet elejére melyik szemszög lesz. Elég zavaró, hogy csak egy bekezdés után találhatom ki kinek a fejében vagyok.
Pár fejezet után megállapítottam, hogy ez tényleg egy A kis hableány retelling.
Kritikus álltam hozzá, de végül nem kellett csalódnom. Igazából semmi különöset nem találtam a könyvben, se különöset rosszat se különösen jót.
Tetszettek a különböző helyek, ahova elutaztak, érdekesek, hangulatosak voltak.
A szereplőket nem zártam a szívembe, de nem is idegesítettek, helyenként határozottan szerettem őket, a csipkelődésüket, beszólásaikat.
A romantikus szál tetszett, nem volt erőteljes, de ott volt és szép lassan bontakozott ki a szereplők között. Két tűz között voltam, mert egyszerre drukkoltam nekik, hogy minél előbb jöjjenek össze és egyszerre reménykedtem benne, hogy még sokáig nem fog megtörténni, mert akkor nem lett volna hiteles a könyv :D. Szerencsére jól megoldották, bár kicsivel több őszinteséget elfogadtam volna, szerintem a végét jobban is meg lehetett volna oldani, de konkrét okom nincs a panszra.
Voltak benne izgalmas jelenetek, egészében nézve pedig határozottan kalandos volt.

Összességében tetszett, nehezen tettem félre, amikor abba kellett hagynom az olvasást, a behajózott helyeket szerettem, a szereplőket is többnyire, a romantikus szál is jó volt, a borító szép, nem volt túl sötét az ízlésemnek, de határozottan nem gyerekmese :D. A végével elégedett vagyok. :)

sentimentalfrappe>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Sosem voltam oda az olyan mesékért, amiben a herceg meglátja a lányt, egyből egymásba szeretnek, majd egy, két napos konfliktus nulla ismertség, és egy csók után összeházasodnak, és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ezeket már gyerekként sem vettem be. A Disney-féle A kis hableány is ebbe a kategóriába tartozott, az eredeti viszont már annál inkább megfogott, mert én inkább az olyan történeteket, preferálom amik sötétek, és inkább a realitás talaján állnak.

Nagyon tetszett ez az átdolgozás, mind a történet, mind a két főszereplő teljesen elvarázsolt. A cselekmény végig izgalmas volt, a világ is jól volt bemutatva, mind a sziréneké, mind az embereké. Bár a mellékszereplőket nem éreztem annyira kidolgozottnak, de annyit azért megtudunk róluk, hogy ne érezzem azt, hogy tényleg csak azért vannak itt, mert mondjuk a hercegnek kell egy legjobb barát, de egyébként semmi jelentőségük.
Eliant és Lirát nagyon megszerettem. Elian a herceg, aki inkább kalóz szeretne lenni, mintsem király, Lira pedig a szirén, aki hercegek szívét lopja el, szó szerint. Tetszett, hogy a romantika nem volt hangsúlyos, ez a történet nem a nyálas, rózsaszín ködös első-látásra-szerelemről szól, a két főszereplő közötti románc csak a könyv végén kap szerepet. Ez inkább a köztük lassan felépülő bizalomról, és az elfogadásról szól, arról hogy lehet, és kell is változni/változtatni. spoiler

Ui.: spoiler

hkriszti>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Hű, hát ez egy eléggé dark kis hableány sztori volt. Ha valaki nem úgy áll neki, hogy ez egy mese, akkor valószínűleg picit csalódni fog. Viszont mesének tökéletes, Lirát és Elaint is nagyon megszerettem!!!
Nekem nagyon tetszett, örülök, hogy olvashattam.

3 hozzászólás
polite_menace>!
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom

Nem volt rossz, de a kedvencem sem lett.
Az elejétől 3,5 csillagos volt a szívemben, szóval azt nem lehet mondani, hogy hullámzott volna, az utálom-szeretem hullámvasúton.
Lira oké volt, Elian is (főleg mert a Merlin jut róla eszembe, mert hát, Gwen tesója). És nem tizenhat évesek! Én nem tudom, miért tölt el minden egyes alkalommal, amikor nem tizenhat évesekről kell olvasnom, de annyira felvillanyozódok. Nem tudom, mi bajom van azzal a számmal, de ja.
A stílusa kicsit fura volt, mintha nem tudná, mi akar lenni. Mármint, ha emlékezetem nem csal, akkor voltak benne szépnek tűnni akaró mondatok, mellette meg szóviccek. Amikkel amúgy nem volt bajom, kedvenc dolgaim a világon, a sea bitch meg az aristoprat megnevettetett. Meg azzal sincs baj gondolom, ha valaki nem akar csak vicces vagy csak szép lenni, de itt nekem furán volt a kettő összerakva.
A romantikus szál tetszett, pár dolgot mondjuk máshogy csináltam volna. spoiler
Az, hogy a végén spoiler

Nem tudom, nem volt rossz, de azt hiszem nem is fogja minden gondolatomat kitölteni az elkövetkezendő x időben.


Népszerű idézetek

vgabi P>!

“You are a little heartless today, aren’t you?”
“Never,” I say. “There are seventeen under my bed.”

3. oldal - One (Feiwel and Friends, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Kahlia · Lira
Enikő_Darai_Enii>!

“What are you doing here?” I ask.
He shrugs. “What I do best.”
“Getting on my last nerve?”
“Saving you” he replies, picking up his sword. “This is the second time. Not that I’m counting.”

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz · Lira
Nymeria96>!

“Lies aren’t answers.”
“But they sound so much better than the truth.”

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz
Nymeria96>!

“Do you always tie women to your ship?”
“Only the pretty ones.”
The tattooed girl rolls her eyes. “Prince Charming,” she says.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz · Lira
Vicky3>!

Technically, I’m a murderer, but I like to think that’s one of my better qualities.

11. oldal - Three (Feiwel and Friends, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz
Nymeria96>!

“Are you staring at my chest or my necklace?”
I give her a shameless smile. “Which one won’t earn me a slap in the face?”

358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz · Lira
Nymeria96>!

“Lira,” I say. “I don’t suppose you’d be kind enough to translate?”
“I’ve never been accused of kindness before.”

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz · Lira
Nymeria96>!

“Poison?” I muse. “Were you keeping that around for your future wife?”
“It’s not lethal,” Elian says. For a killer, he seems oddly offended at the idea. “And no.” He pauses, then turns to me with a half-smile. “Unless you were my wife.”
“If I were your wife, then I’d take it.”

211-212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz · Lira
áfonyamuffin>!

„Tha pethánete,” she barks.
„Sorry,” I rub a hand over my throat. „I don't speak bitch.”

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elian Midasz
Nymeria96>!

How strange that instead of taking his heart, I’m hoping he takes mine.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lira

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: The Last Ever After
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Holly Black: The Wicked King
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Mary E. Pearson: The Beauty of Darkness
Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn