Sötét ​játszmák (Sötét elmék 2.) 302 csillagozás

Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Ruby ​sosem akarta birtokolni azon képességeit, amelyek majdnem az életébe kerültek. Most azonban meg kell szoknia őket. A többiek a Gyerekek Ligájában csak „Vezérnek" hívják Rubyt, pedig ő pontosan tudja, hogy micsoda: egy szörnyeteg. Amikor Rubyra bíznak egy érzékeny titkot, bele kell vágnia élete legveszélyesebb küldetésébe: el kell hagynia a Gyerekek Ligáját. Kegyetlen információk keringenek arról a veszélyes betegségről, ami a fertőzött amerikai kisgyerekek nagy részét megölte, a többieket pedig kirekesztett lényekké változtatta, és úgy tűnik, ezen információk kiirthatatlanok. Az igazság azonban egyetlenegy helyen lelhető fel: Liam Stewartnál. Ahogyan Ruby átutazik az országon, kutatva Liam és a katasztrófa után, ami tönkretette az életét és egész Amerikát, szíve és esze két irányba húzza – szíve a régi barátok és a család felé, esze pedig a Liga felé, aminek ígéretet tett. Egy biztos: Ruby mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje szeretteit. De mi van akkor, ha a háború… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616667 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616674 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616667 · Fordította: Bozai Ágota

2 további kiadás


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly · Charles Meriwether (Dagi) · Cole Stewart · Vida · Jude · Cate Connor · Jarvin · John Alban


Kedvencelte 40

Most olvassa 16

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Hajnal háromkor fejeztem be, szóval ez el mond mindent. Ha az első rész tetszett, ez a rész tarolt, de rendesen. Egy picit mindig félek sorozatokat olvasni, mert rettegek attól, hogy elmúlik a varázs míg kijön a második, harmadik kötet. Hülyeség mi? Ezt a részt imádtam, annyira izgalmas volt, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Bevallom egy picit válságban voltam, de végre elmúlt, szóval egyszerűen beszippantott. Imádom a dísztópiát, és ez a történet, a szereplők, méltóak arra, hogy 5 csillagot kapjanak. Egy percre sem unatkoztam, egyfolytában pörgött az esemény. Nagyon sok mindenre fény derült ebben a részben. Sokan meghaltak, és meg szerintem sokan megfognak. Nagyon örülök, hogy a végére a bagázs egymásra talált. Ajánlom nagyon, tűkön ülve várom a folytatást…..

Szilvi00 P>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Új szereplőket, új izgalmakat és egy egész új Ruby-t hozott a folytatás, nekem nagyon tetszett. Nagy örömömre spoiler is visszatért, ő az egyik kedvenc szereplőm. Az elején kicsit zavaros volt, a Liga vezetője, Cate, illetve Lee testvére mennyire megbízható? Már magam sem tudtam, kinél lenne jó helyen az a bizonyos, döntő jelentőségű chip?!
A sok akció, izgalom és menekülés közben, sokszor alig hittem a szememnek, milyen szörnyűségekre vetemedett egy-két gyerek, képességével és hatalmával visszaélve. (Knox, Michael) Volt pár érzelmes és szép romantikus pillanat is. Pont annyi, amennyi ebben a sötét és veszélyekkel terhes világba beleillet.
Remélem Ruby a harmadik részben végre megbirkózik a bűntudattal, mert picit bosszantott, hogy bár életeket mentett képességével, mégis rendre lelkiismeret-furdalással küzdött.

Ashriver>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Izgalmas volt, tele emberi érzelemmel.Féltem tőle, hogy nem lesz azon a szinten, mint az első rész, de nem kellett csalódnom. Megismerkedhettünk a Ligával, ami olyan volt, mint vártam, a saját céljain kívül nem érdekelték mások, főleg nem a táborban levő gyerekek. Persze, mint mindenhol, itt is voltak oldalak. Azok, akik szörnyeknek tartják a Pszíket és azok, akik sajnálják őket és segíteni akarnak. Volt harc, némi öröm, veszteség, sok fájdalom. Itt megmutatkozott, hogy az emberi természetnek van jó oldala is, segítenek, mert segíteni akarnak, még ha mi már nem tudunk az ilyen emberekben hinni. Jó volt olvasni, hogy vannak olyanok, akik ha meglátnak két gyereket, nem bántani akarják őket vagy elfutni előlük, hanem segítenek nekik, még ha csak keveset is tudnak tenni.
Jó volt látni az emberséget az embertelenség mögött.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem nyújtotta ugyanazt az élményt, mint az első rész. Hiába Ruby a mesemondónk, minden annyira kusza, hogy sokszor nem tudtam ő maga mit akar. Bepillantást kaphatunk a Ligába, viszont semmi nem az, aminek látszik. Hiába van egy jó cél, mindig vannak olyanok, akik a saját céljaik után mennek. Nem lehet bárkiben megbízni. Ruby alkut köt, majd elindul megtalálni régi barátait. Legalább olyan kegyetlen világ ez, mint egy idegen vagy zombitámadás után. Az ország romokban, bujkálni kell, sőt leginkább futnak az életükért. Az irónő szerintem minél több akció jelenetet akart belezsúfolni. De a kevesebb néha több, mert időnként elveszítettem a fonalat. Esetleg ha egy nap alatt sikerül elolvasni több értelme van.
spoiler

deen>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Bevallom egy kicsit nehezen emlékeztem vissza az első részre, de szerencsére az írónő utalt a korábbi cselekményre, így néhány oldal után visszajöttek a kezdetek is. Ruby elhagyta a korábbi csoportot és beépült a Gyerek Ligába, ami egyáltalán nem az, aminek látszik. Kiképzése során egy csapat Pszível él és dolgozik együtt. Miközben próbál megfelelni az elvárásoknak, másik fele folyton Liam-ért és a kis csapattal töltött idő után epekedik. A sors fintora, hogy bár próbálja meggyőzni magát, hogy így volt legjobb, mégis Liam után kell erednie, hogy megszerezze azt a bizonyítékot, ami végleg lerántaná a leplet a gyerekeket elpusztító kórról és a kormányról. A cselekmény elég lendületes volt, nagyon sok mindenre fényderült és tényleg mindent bevetett az írónő, hogy ne unatkozzunk, csavart csavarra halmozott (egy kicsit talán túl sok is volt). Ruby lelkivilágából is kapunk jó sok ízelítőt, sőt az új szereplők is okoznak meglepetéseket. Különösen Vida, akiről tényleg nagyon nehéz volt eldönteni, hogy melyik oldalon is áll. Komorra sikerült a folytatás hangulata is, de egy ilyen haldokló világban nem is lehetne másként. Mégis helyenként egy kicsit hosszúnak éreztem a könyvet és vontatottnak, annak ellenére, hogy egyébként izgalmas és érdekes volt. Kíváncsi vagyok hogyan zárul a történet.

GytAnett>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

2015-ben olvastam az első részt, ami igen nagy hatást gyakorolt rám, be is került a kedvencek közé. Előtte nem nagyon találkoztam disztópiákkal, így érthető, hogy miért is tetszett annyira. :)
Nagyon sok mindent elfelejtettem már sajnos belőle, de azért az alap világfelépítés, és néhány esemény megmaradt. spoiler Így ugrottam neki a folytatásnak, de bíztam benne, hogy be fognak ugrani a fontosabb dolgok.
Az elején nehezen vettem fel a fonalat, igazából kedvem sem nagyon volt olvasni ezt a könyvet, ennek ellenére a későbbiekben nagyon beszippantott. Valami mindig történt, ami miatt azt mondtam, hogy csak még egy fejezetet! :)
Ruby csapatával nagyon nehezen barátkoztam meg, igazából az egész Gyermek Ligával. Az utóbbiról még a végén sem tudtam, hogy pontosan mi is a véleményem. A csapatot meg végül kifejezetten megkedveltem. Nem gondoltam volna, hogy Vida egy grammnyit is érdekelni fog, de végül igen. Imádtam a csajt! Dagi és Liam pedig még mindig nagy kedvencek. spoiler
Igazából nem is tudok mit írni erről a könyvről, mert tényleg annyi minden történt, hogy arról csak spoileresen lehetne írni, azt meg nem szeretem. :) A lényeg, hogy nagyon jó volt, sodró lendületű, olvasmányos és izgalmas! Ezek után ki merem jelenti, hogy a záró kötettel nem fogok 2.5 évet várni. :D

Ferger_Jolcsi P>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Kicsit tartottam tőle, hogy az első rész annyira magasra tette a lécet, hogy a folytatásban csalódni fogok, de szerencsére nem így lett, nekem ez a rész is ugyanúgy tetszett, mint az első rész. Alig várom, hogy a folytatását is olvashassam, kíváncsian várom, hogyan jutnak ki az újabb és újabb galibákból a főhősök.
Sajnáltam, hogy ebben a részben egyáltalán nem volt szerepe a kicsi Zunak, nagyon megkedveltem őt az első részben. Kicsit elcsépeltre sikeredett szerintem az a jelenet, mikor Liam visszaemlékszik, spoiler. Dagi gyökeres megváltozása felett csak ámultam és bámultam, nagyon más ez az új Charles, de jó értelemben, sokkal határozottabb és önállóbb lett. De ez Rubyra is igaz, most, hogy már az első részben gyakorolta kordában tartani az erejét, sokkal kevésbé utálja magát, mert képes uralkodni a képességén, s így nem kerül kényszerhelyzetekbe. Cole karakterét nem tudtam hova tenni, a végére eléggé megkedveltem, de úgy érzem, sokkal több van a srác mögött, mint amit elsőre láthattunk belőle a kötetben, kíváncsi vagyok, hogy a következő részben mi fog még róla kiderülni.

hpatrik97>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem volt rossz, nem volt rossz, de számomra nem érte el az első rész szintjét!

Az írónő továbbra is nagyon szépen és különlegesen ír, a cselekményben is tudott meglepetéseket okozni. Jó pár új karaktert ismerünk meg ebben a részben, akik között volt akit kevésbé, volt akit jobban kedveltem. Sajnos azonban valahogy engem nem szippantott be úgy ez a rész mint az első. Tele volt fájdalommal és szenvedéssel, de nem hinném, hogy ez az oka.

Ezt a rész legjobban ridegnek tudnám nevezni.

perpetua P>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Meglepődtem, mert nagyon szerettem az első részt, mégis húztam a folytatás olvasását és nagyon nehezen rázódtam vissza, nem volt könnyű felvenni a fonalat. Aztán ahogy jöttek vissza az emlékek, egyre jobban élveztem a könyvet is. :)
Ruby teljesen új helyzetbe került az előző könyv végén. Akkori döntésével azóta se tudok egyetérteni, nem így kellett volna alakulni a dolgoknak, de így is érdekesen alakul a történet. Megismerhetünk sok új érdekes szereplőt és izgalmas küldetés/ek vártak a lányra. Sajnos a második részekre jellemző kicsit lassabb cselekmény itt is megjelent, de azért akadt bőven meglepő fordulat és érdekes szituáció. Kicsit több romantikus résznek örültem volna, nem tagadom. Ám Ruby sokat változott és fejlődött az első könyv óta, egyre jobban tudja uralni különleges képességét. Szerencsére nem akkora függővéget kaptunk, mint a Sötét elmékben, de lezáratlan ügy maradt bőven. Kíváncsian várom, hogy mit tartogat a befejezés. :)

Eszandics>!
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Valamiért elég sok ideig nem tudtam megfogalmazni az értékelésem a könyvről, lehet azért, mert az olvasással is nehezen haladtam szabadidő hiányában. Viszont egy tökéletes folytatása az első résznek és nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Hozta az első színvonalát és érzelmi lökéseit. Annyira örültem, hogy amit az írónő az elsőben elvett, azt most visszaadta nekünk spoiler :) Az új szereplőket nagyon megszeretettem..igen megint beleestem ebbe a hibába :D Jude, aki olvassa tudja, hogy az egyik legnagyobb személyiségfejlődés a könyvben és örökre a szívembe zárom ♥ Örülök,hogy a „régi” csapat is csak kis ideig volt távol és, hogy ilyen új emberekkel léphetünk majd a következő részbe, mint Vida vagy Cole :) Maga a történet is szerencsére fejlődik és nem állt meg vagy, ami még jobb, nem visszafele fejlődött. Érzem, hogy egyre közelebb a megoldás és már nem érzem azt a kétségbeesést, mint az első résznél :) Mindenesetre rájöttem, hogy imádom az ilyen könyveket ♥


Népszerű idézetek

reta09>!

– Az élet nem igazságos – feleltem. – Beletelt némi időbe, amíg rájöttem erre. Az élet így vagy úgy, de mindig csalódást okoz az embernek. Eltervezel valamit, és az élet egy másik irányba tol. Megszeretsz másokat, és bármennyire küzdesz, hogy megtartsd őket, az élet elsodorja őket tőled. Próbálkozol valamivel, és nem éred el a célt. Nem kell értelmet találni az életben. Nem kell azzal próbálkozni, hogy bármit is megváltoztass benne. Csak el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, melyekre nincs befolyásod, és próbálj meg vigyázni magadra! Ez a te dolgod.

422. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme · Ruby Elizabeth Daly
Eryka>!

– Azt hiszem, már nem is értem… Nem tudom, mi történik, mi történt, de rád nézek… rád nézek, és nagyon szeretlek. Nem azért, amit mondtál vagy tettél, vagy egyáltalán. Rád nézek, és csak szeretlek, és ez megrémít engem. Megrémít, hogy mi mindent meg nem tennék érted.

374. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Liam Stewart
DreamyGirl>!

– Néha te vagy az, aki pánikban száguldasz, túl sokat teszel, nem figyelsz, tönkreteszel dolgokat, amiket nem akarsz. És néha az élet csak történik veled, és nem tehetsz ellene semmit, nem térhetsz ki előle. Beléd ütközik, mert tudni akarja, miből vagy.

314. oldal

NagyEdina96>!

– A fenébe! Én téged akartalak! – mondta Liam, azzal megragadta a karomat; ujjai egyre jobban szorítottak, mintha azt hinné, így meg tudja értetni velem a fájdalmát. – Mindennél jobban akartalak.

Kapcsolódó szócikkek: Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly
NagyEdina96>!

– A legfontosabb az, hogy még vissza tudjuk szerezni a memóriakártyát.
– A legfontosabb… a legfontosabb az, hogy… Liam élete sokkal fontosabb, mint egy rohadt memóriakártya! – mondtam felháborodottan. Alig tudtam leplezni a felháborodásomat.
– Nahát, nahát! – szólalt meg kaján vigyorral. – Ha ebből jól sejtem, az én öcsikém nagyon jól csókol.

Kapcsolódó szócikkek: Cole Stewart · Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly
abstractelf>!

– Ó… Nico… Zöld? Hihetetlen műszaki zseni. Mintha programként dolgozna fel mindent. Vida Kék. Jude pedig Sárga. Ez az egyetlen csoport, ahol vegyesek a tulajdonságok. A többi csoportban szigorúan külön vannak választva a színek, és különböző támogató feladatokat látnak el a bevetések során. – A mennyezeti fényektől szőke haja gyöngyházfényűnek látszott. – Most te vagy itt az egyetlen Narancsvörös.
Remek. Mi vagyunk az átkozott Szivárvány Koalíció. Már csak egy Vörös kell, hogy teljes legyen a spektrum.

DreamyGirl>!

– Az, hogy valaki okos, nem jelenti azt, hogy gyáva – folytattam. – Maradhatsz vagy elmehetsz, de ne feledd: ha elfutsz, egyedül futsz. És hidd el, nagyon hosszú és nagyon magányos az út.

281. oldal

abstractelf>!

A Gyermek Liga megtalálásának módja: ne keresd.
Úgysem találod meg.

GytAnett>!

Semmi nem a te hibád. Nem vagy felelős azért, amit mások tesznek. Akár jó, akár rossz tettekről van szó. Mindenki csak az teszi, ami szerint segít az előrejutásban, a boldogulásban.

421. oldal, 27. fejezet

Csedina>!

Szóval manapság az emberek olyan gyorsan csupaszítanak le másokat mindenféle információkká, és ezt az információ-csontvázat töltik fel valami rendszerbe. Valami keretbe. Tudod? Pedig szerintem nem lehet megismerni a másikat, ha nem figyelünk rá igazán.


A sorozat következő kötete

Sötét elmék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: A rémálmok lánya
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Aria Brighton: Vérvörös rabság
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya
Ransom Riggs: Az utolsó üresvadász
Soman Chainani: A király esztelen
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Fróna Zsófia: Démonok közt
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége