Sötét ​játszmák (Sötét elmék 2.) 80 csillagozás

Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Ruby ​sosem akarta birtokolni azon képességeit, amelyek majdnem az életébe kerültek. Most azonban meg kell szoknia őket. A többiek a Gyerekek Ligájában csak „Vezérnek" hívják Rubyt, pedig ő pontosan tudja, hogy micsoda: egy szörnyeteg. Amikor Rubyra bíznak egy érzékeny titkot, bele kell vágnia élete legveszélyesebb küldetésébe: el kell hagynia a Gyerekek Ligáját. Kegyetlen információk keringenek arról a veszélyes betegségről, ami a fertőzött amerikai kisgyerekek nagy részét megölte, a többieket pedig kirekesztett lényekké változtatta, és úgy tűnik, ezen információk kiirthatatlanok. Az igazság azonban egyetlenegy helyen lelhető fel: Liam Stewartnál. Ahogyan Ruby átutazik az országon, kutatva Liam és a katasztrófa után, ami tönkretette az életét és egész Amerikát, szíve és esze két irányba húzza – szíve a régi barátok és a család felé, esze pedig a Liga felé, aminek ígéretet tett. Egy biztos: Ruby mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje szeretteit. De mi van akkor, ha a háború… (tovább)

Eredeti mű: Alexandra Bracken: Never Fade

>!
Maxim, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616674 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616667 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Liam Stewart · Charles Meriwether (Dagi) · Ruby Daly · Jude


Kedvencelte 20

Most olvassa 21

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 164

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Hajnal háromkor fejeztem be, szóval ez el mond mindent. Ha az első rész tetszett, ez a rész tarolt, de rendesen. Egy picit mindig félek sorozatokat olvasni, mert rettegek attól, hogy elmúlik a varázs míg kijön a második, harmadik kötet. Hülyeség mi? Ezt a részt imádtam, annyira izgalmas volt, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Bevallom egy picit válságban voltam, de végre elmúlt, szóval egyszerűen beszippantott. Imádom a dísztópiát, és ez a történet, a szereplők, méltóak arra, hogy 5 csillagot kapjanak. Egy percre sem unatkoztam, egyfolytában pörgött az esemény. Nagyon sok mindenre fény derült ebben a részben. Sokan meghaltak, és meg szerintem sokan megfognak. Nagyon örülök, hogy a végére a bagázs egymásra talált. Ajánlom nagyon, tűkön ülve várom a folytatást…..

>!
deen
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Bevallom egy kicsit nehezen emlékeztem vissza az első részre, de szerencsére az írónő utalt a korábbi cselekményre, így néhány oldal után visszajöttek a kezdetek is. Ruby elhagyta a korábbi csoportot és beépült a Gyerek Ligába, ami egyáltalán nem az, aminek látszik. Kiképzése során egy csapat Pszível él és dolgozik együtt. Miközben próbál megfelelni az elvárásoknak, másik fele folyton Liam-ért és a kis csapattal töltött idő után epekedik. A sors fintora, hogy bár próbálja meggyőzni magát, hogy így volt legjobb, mégis Liam után kell erednie, hogy megszerezze azt a bizonyítékot, ami végleg lerántaná a leplet a gyerekeket elpusztító kórról és a kormányról. A cselekmény elég lendületes volt, nagyon sok mindenre fényderült és tényleg mindent bevetett az írónő, hogy ne unatkozzunk, csavart csavarra halmozott (egy kicsit talán túl sok is volt). Ruby lelkivilágából is kapunk jó sok ízelítőt, sőt az új szereplők is okoznak meglepetéseket. Különösen Vida, akiről tényleg nagyon nehéz volt eldönteni, hogy melyik oldalon is áll. Komorra sikerült a folytatás hangulata is, de egy ilyen haldokló világban nem is lehetne másként. Mégis helyenként egy kicsit hosszúnak éreztem a könyvet és vontatottnak, annak ellenére, hogy egyébként izgalmas és érdekes volt. Kíváncsi vagyok hogyan zárul a történet.

>!
Ashriver
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Izgalmas volt, tele emberi érzelemmel.Féltem tőle, hogy nem lesz azon a szinten, mint az első rész, de nem kellett csalódnom. Megismerkedhettünk a Ligával, ami olyan volt, mint vártam, a saját céljain kívül nem érdekelték mások, főleg nem a táborban levő gyerekek. Persze, mint mindenhol, itt is voltak oldalak. Azok, akik szörnyeknek tartják a Pszíket és azok, akik sajnálják őket és segíteni akarnak. Volt harc, némi öröm, veszteség, sok fájdalom. Itt megmutatkozott, hogy az emberi természetnek van jó oldala is, segítenek, mert segíteni akarnak, még ha mi már nem tudunk az ilyen emberekben hinni. Jó volt olvasni, hogy vannak olyanok, akik ha meglátnak két gyereket, nem bántani akarják őket vagy elfutni előlük, hanem segítenek nekik, még ha csak keveset is tudnak tenni.
Jó volt látni az emberséget az embertelenség mögött.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem nyújtotta ugyanazt az élményt, mint az első rész. Hiába Ruby a mesemondónk, minden annyira kusza, hogy sokszor nem tudtam ő maga mit akar. Bepillantást kaphatunk a Ligába, viszont semmi nem az, aminek látszik. Hiába van egy jó cél, mindig vannak olyanok, akik a saját céljaik után mennek. Nem lehet bárkiben megbízni. Ruby alkut köt, majd elindul megtalálni régi barátait. Legalább olyan kegyetlen világ ez, mint egy idegen vagy zombitámadás után. Az ország romokban, bujkálni kell, sőt leginkább futnak az életükért. Az irónő szerintem minél több akció jelenetet akart belezsúfolni. De a kevesebb néha több, mert időnként elveszítettem a fonalat. Esetleg ha egy nap alatt sikerül elolvasni több értelme van.
spoiler

>!
pattsims97
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem volt rossz, nem volt rossz, de számomra nem érte el az első rész szintjét!

Az írónő továbbra is nagyon szépen és különlegesen ír, a cselekményben is tudott meglepetéseket okozni. Jó pár új karaktert ismerünk meg ebben a részben, akik között volt akit kevésbé, volt akit jobban kedveltem. Sajnos azonban valahogy engem nem szippantott be úgy ez a rész mint az első. Tele volt fájdalommal és szenvedéssel, de nem hinném, hogy ez az oka.

Ezt a rész legjobban ridegnek tudnám nevezni.

>!
perpetua P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Meglepődtem, mert nagyon szerettem az első részt, mégis húztam a folytatás olvasását és nagyon nehezen rázódtam vissza, nem volt könnyű felvenni a fonalat. Aztán ahogy jöttek vissza az emlékek, egyre jobban élveztem a könyvet is. :)
Ruby teljesen új helyzetbe került az előző könyv végén. Akkori döntésével azóta se tudok egyetérteni, nem így kellett volna alakulni a dolgoknak, de így is érdekesen alakul a történet. Megismerhetünk sok új érdekes szereplőt és izgalmas küldetés/ek vártak a lányra. Sajnos a második részekre jellemző kicsit lassabb cselekmény itt is megjelent, de azért akadt bőven meglepő fordulat és érdekes szituáció. Kicsit több romantikus résznek örültem volna, nem tagadom. Ám Ruby sokat változott és fejlődött az első könyv óta, egyre jobban tudja uralni különleges képességét. Szerencsére nem akkora függővéget kaptunk, mint a Sötét elmékben, de lezáratlan ügy maradt bőven. Kíváncsian várom, hogy mit tartogat a befejezés. :)

>!
Eszandics
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Valamiért elég sok ideig nem tudtam megfogalmazni az értékelésem a könyvről, lehet azért, mert az olvasással is nehezen haladtam szabadidő hiányában. Viszont egy tökéletes folytatása az első résznek és nagyon örülök, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba. Hozta az első színvonalát és érzelmi lökéseit. Annyira örültem, hogy amit az írónő az elsőben elvett, azt most visszaadta nekünk spoiler :) Az új szereplőket nagyon megszeretettem..igen megint beleestem ebbe a hibába :D Jude, aki olvassa tudja, hogy az egyik legnagyobb személyiségfejlődés a könyvben és örökre a szívembe zárom ♥ Örülök,hogy a „régi” csapat is csak kis ideig volt távol és, hogy ilyen új emberekkel léphetünk majd a következő részbe, mint Vida vagy Cole :) Maga a történet is szerencsére fejlődik és nem állt meg vagy, ami még jobb, nem visszafele fejlődött. Érzem, hogy egyre közelebb a megoldás és már nem érzem azt a kétségbeesést, mint az első résznél :) Mindenesetre rájöttem, hogy imádom az ilyen könyveket ♥

>!
abstractelf 
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Imádtam! Az idei egyik legjobb folytatás, amihez szerencsém volt – sőt, ennél a könyvnél úgy érzem, még felül is múlja az előző részt.
Az írásmód csodálatos, nem éreztem túlírtnak, pont a kellő mértékű líraiság jelent meg a sorokban, amellyel kiválóan adta át az írónő az érzelmeket. Mert igen, azokból aztán végképp nem volt hiány.
A történet lepett meg leginkább, mert arra számítottam, hogy nem sok minden fog történni. Viszont egyáltalán nem ez volt a helyzet. Rengeteg izgalom, akció és fordulat tarkította ezt a könyvet, aminek köszönhetően alig bírtam elszakadni tőle (és igen, már megint majdnem fent maradtam a vonaton emiatt – kéne valami megoldás erre :)).
A karakterek rengeteg fejlődésen mennek keresztül (különösen Ruby), és egyszerűen imádom, mennyire kidolgozottak és életszerűek lettek. És igen, Ruby kedvenc szereplővé nőtte ki magát nálam (Jude-dal együtt).
Hivatalosan is imádom ezt a sorozatot, rengeteg élményt nyújtott (bár párszor azért kihagyott egyet-egyet a szívem, mikor veszélyes helyzetbe kerültek a kedvenceim), és alig várom, hogy olvashassam a sorozatzárót.

>!
julcseee P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Ez a rész nagyon sok történést tartalmazott, tele izgalmakkal, harccal, és sajnos halállal is. Ruby személyiségfejlődése nagyon érdekes, az első részben megismerkedhettünk egy félénk, önmagát utáló kislánnyal, aki nem áll ki se önmagáért sem másért. A második részre már teljesen más lányt kapunk. Ő már egy vezető, aki kiáll bárkiért, aki tudja és meri is használni a képességeit. Annyira örültem, hogy spoiler. Csak Zu hiányzott a csapatból, remélem az utolsó részre visszatér majd.

>!
Sylvie23 P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Szerintem egy picit sikerült túl bonyolítani és magyarázni az egész történetet néha már én is alig tudtam követni, pedig ennyi idő után is egész jól emlékeztem az első részre. Arról nem is beszélve, hogy sajnos unalmas részek is voltak benne. Az, hogy Clancy ebben a részbe is szerepet kapott szerintem senkit sem lepett meg, viszont a karaktere valahogy most közel se sugárzott annyi erőt, mint az első részben, szóval én benne egy kicsit csalódtam. (És hiányoltam is, szerepelhetett volna többet, akkor talán eltűntek volna az unalmas részek is). De a legnagyobb csalódásom közel se ő volt, hanem a Ruby – Liam páros… könyörgöm mégis mi lett belőlük?! De főleg Liamből!!!! Egyszerűen nem találok szavakat arra, hogy szó szerint kislány lett belőle, és ezek után nagyon remélem, hogy a harmadik részben ő a háttérbe szorul és inkább a testvére fogja elvinni az egészet, mert benne még láttok potenciált. A történet most is izgalmas volt, ezzel nem volt baj, bár a nyáltenger és állandó aggódás Liam miatt egy kicsit agyonütötte ezt a részt, de az új szereplők egész jóra sikerültek, így rájuk nem lehet panasz. Jude/Judithot én néha valamiért inkább fiúnak néztem mint másnak, sőt talán még most is nehezen tudom eldönteni, hogy mi is volt igazából. :D Összességében 4 csillagot adok neki és akkor nagyon de nagyon jó fej voltam, mert szívem szerint max. 3.5 lenne, de mégiscsak egy második részről beszélünk és annak nem volt rossz. :)


Népszerű idézetek

>!
reta09 P

– Az élet nem igazságos – feleltem. – Beletelt némi időbe, amíg rájöttem erre. Az élet így vagy úgy, de mindig csalódást okoz az embernek. Eltervezel valamit, és az élet egy másik irányba tol. Megszeretsz másokat, és bármennyire küzdesz, hogy megtartsd őket, az élet elsodorja őket tőled. Próbálkozol valamivel, és nem éred el a célt. Nem kell értelmet találni az életben. Nem kell azzal próbálkozni, hogy bármit is megváltoztass benne. Csak el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, melyekre nincs befolyásod, és próbálj meg vigyázni magadra! Ez a te dolgod.

422. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme · Ruby Daly
>!
DreamyGirl

– Az, hogy valaki okos, nem jelenti azt, hogy gyáva – folytattam. – Maradhatsz vagy elmehetsz, de ne feledd: ha elfutsz, egyedül futsz. És hidd el, nagyon hosszú és nagyon magányos az út.

281. oldal

>!
abstractelf 

– Ó… Nico… Zöld? Hihetetlen műszaki zseni. Mintha programként dolgozna fel mindent. Vida Kék. Jude pedig Sárga. Ez az egyetlen csoport, ahol vegyesek a tulajdonságok. A többi csoportban szigorúan külön vannak választva a színek, és különböző támogató feladatokat látnak el a bevetések során. – A mennyezeti fényektől szőke haja gyöngyházfényűnek látszott. – Most te vagy itt az egyetlen Narancsvörös.
Remek. Mi vagyunk az átkozott Szivárvány Koalíció. Már csak egy Vörös kell, hogy teljes legyen a spektrum.

>!
Eryka93

– Azt hiszem, már nem is értem… Nem tudom, mi történik, mi történt, de rád nézek… rád nézek, és nagyon szeretlek. Nem azért, amit mondtál vagy tettél, vagy egyáltalán. Rád nézek, és csak szeretlek, és ez megrémít engem. Megrémít, hogy mi mindent meg nem tennék érted.

374. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Liam Stewart
>!
abstractelf 

A Gyermek Liga megtalálásának módja: ne keresd.
Úgysem találod meg.

>!
Cheril 

– A legfontosabb… a legfontosabb az, hogy… Liam élete sokkal fontosabb, mint egy rohadt memóriakártya! – mondtam felháborodottan. Alig tudtam leplezni a felháborodásomat.
– Nahát, nahát! – szólalt meg kaján vigyorral. – Ha ebből jól sejtem, az én öcsikém nagyon jól csókol.

90-91. oldal

>!
abstractelf 

Az elmúlt néhány hétben többször is tudatomba véstem egy nagy alaptételt: minél jobban megismersz valakit, annál jobban törődsz vele. Megkedveled. Kivédhetetlenül. Elmosódnak a határok a személyek között, és amikor bekövetkezik az elválás, nagyon nagy kínt okoz, hogy kibogozd magad abból a másik életből.

>!
abstractelf 

Időnként elgondolkodtam, vajon ugyanaz a Ruby vagyok-e még, aki voltam. A táborban a barakkunkon kívül nem volt nevem. Szám voltam: 3285. Fájl egy szerveren vagy egy fegyverszürke fém iratszekrényben.

>!
abstractelf 

Ám ettől eltekintve az álom mindig ugyanaz volt.
Egyforma fekete autók álltak meg mellettem, aztán amint felnéztem, visszatolattak. Minden visszafelé kezdett haladni. Az esőcseppek tökéletes, csillogó gyöngyökként emelkedtek fel gumifekete aszfaltról, lebegtek az ég felé. A nap visszafelé kezdett haladni, a hold nyomában. És ahogy teltek a körök, éreztem, hogy öreg, hajlott hátam visszafelé hajlik, míg újra egyenesen álltam. Amikor kezemet szememhez emeltem, ráncaim és kékeslila ereim kisimultak, mintha az öregség leolvadt volna rólam.
Aztán a kezem kisebb lett, egyre kisebb és kisebb. Másképpen láttam az utat; ruháim mintha egészben elnyeltek volna. A hangok fülsüketítőek lettek, harsányabbak és egyre kevésbé értettem, mi folyik körülöttem. Az idő egyre gyorsabban haladt visszafelé, erős szél fújt le lábamról, fejemben kavargott.
Régebben többször álmodtam arról, hogy visszafordítom az időt, visszakövetelem mindazt, amit elvesztettem, és az akarok lenni, aki korábban voltam, de már nem álmodom erről.
Már nem.

>!
DreamyGirl

– Néha te vagy az, aki pánikban száguldasz, túl sokat teszel, nem figyelsz, tönkreteszel dolgokat, amiket nem akarsz. És néha az élet csak történik veled, és nem tehetsz ellene semmit, nem térhetsz ki előle. Beléd ütközik, mert tudni akarja, miből vagy.

314. oldal


A sorozat következő kötete

Sötét elmék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Sara Raasch: Hó, mint hamu
Tahereh Mafi: Ne érints
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Cassandra Clare: Az angyal