Sötét ​játszmák (Sötét elmék 2.) 228 csillagozás

Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Ruby ​sosem akarta birtokolni azon képességeit, amelyek majdnem az életébe kerültek. Most azonban meg kell szoknia őket. A többiek a Gyerekek Ligájában csak „Vezérnek" hívják Rubyt, pedig ő pontosan tudja, hogy micsoda: egy szörnyeteg. Amikor Rubyra bíznak egy érzékeny titkot, bele kell vágnia élete legveszélyesebb küldetésébe: el kell hagynia a Gyerekek Ligáját. Kegyetlen információk keringenek arról a veszélyes betegségről, ami a fertőzött amerikai kisgyerekek nagy részét megölte, a többieket pedig kirekesztett lényekké változtatta, és úgy tűnik, ezen információk kiirthatatlanok. Az igazság azonban egyetlenegy helyen lelhető fel: Liam Stewartnál. Ahogyan Ruby átutazik az országon, kutatva Liam és a katasztrófa után, ami tönkretette az életét és egész Amerikát, szíve és esze két irányba húzza – szíve a régi barátok és a család felé, esze pedig a Liga felé, aminek ígéretet tett. Egy biztos: Ruby mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje szeretteit. De mi van akkor, ha a háború… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616667 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2015
496 oldal · ISBN: 9789634990819 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Maxim, Szeged, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616674 · Fordította: Bozai Ágota

1 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly · Charles Meriwether (Dagi) · Cole Stewart · Vida · Jude · Jarvin · John Alban


Kedvencelte 37

Most olvassa 17

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 191

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Hajnal háromkor fejeztem be, szóval ez el mond mindent. Ha az első rész tetszett, ez a rész tarolt, de rendesen. Egy picit mindig félek sorozatokat olvasni, mert rettegek attól, hogy elmúlik a varázs míg kijön a második, harmadik kötet. Hülyeség mi? Ezt a részt imádtam, annyira izgalmas volt, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Bevallom egy picit válságban voltam, de végre elmúlt, szóval egyszerűen beszippantott. Imádom a dísztópiát, és ez a történet, a szereplők, méltóak arra, hogy 5 csillagot kapjanak. Egy percre sem unatkoztam, egyfolytában pörgött az esemény. Nagyon sok mindenre fény derült ebben a részben. Sokan meghaltak, és meg szerintem sokan megfognak. Nagyon örülök, hogy a végére a bagázs egymásra talált. Ajánlom nagyon, tűkön ülve várom a folytatást…..

>!
Szücsi
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Az elején elég nehezen rázódtam bele a történetbe. Lassan haladtam vele mert untatott. Viszont miután (végre) felbukanak a régi szereplők az egész sokkal jobb lett. Dagi és Liam után csak ugy faltam a lapokat és egy este alatt be is fejeztem.
A könyv továbra is izgi és cselekménydús volt, de ennek ellenére néha azért untam. Párszor elégé vontatottra és komorra sikeredett ez a rész.
Nem volt rossz de nem tetszett meg annyira mint az első rész. A befejző rész remélem megint olyan jó lesz.

>!
Szilvi00 P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Új szereplőket, új izgalmakat és egy egész új Ruby-t hozott a folytatás, nekem nagyon tetszett. Nagy örömömre spoiler is visszatért, ő az egyik kedvenc szereplőm. Az elején kicsit zavaros volt, a Liga vezetője, Cate, illetve Lee testvére mennyire megbízható? Már magam sem tudtam, kinél lenne jó helyen az a bizonyos, döntő jelentőségű chip?!
A sok akció, izgalom és menekülés közben, sokszor alig hittem a szememnek, milyen szörnyűségekre vetemedett egy-két gyerek, képességével és hatalmával visszaélve. (Knox, Michael) Volt pár érzelmes és szép romantikus pillanat is. Pont annyi, amennyi ebben a sötét és veszélyekkel terhes világba beleillet.
Remélem Ruby a harmadik részben végre megbirkózik a bűntudattal, mert picit bosszantott, hogy bár életeket mentett képességével, mégis rendre lelkiismeret-furdalással küzdött.

>!
deen
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Bevallom egy kicsit nehezen emlékeztem vissza az első részre, de szerencsére az írónő utalt a korábbi cselekményre, így néhány oldal után visszajöttek a kezdetek is. Ruby elhagyta a korábbi csoportot és beépült a Gyerek Ligába, ami egyáltalán nem az, aminek látszik. Kiképzése során egy csapat Pszível él és dolgozik együtt. Miközben próbál megfelelni az elvárásoknak, másik fele folyton Liam-ért és a kis csapattal töltött idő után epekedik. A sors fintora, hogy bár próbálja meggyőzni magát, hogy így volt legjobb, mégis Liam után kell erednie, hogy megszerezze azt a bizonyítékot, ami végleg lerántaná a leplet a gyerekeket elpusztító kórról és a kormányról. A cselekmény elég lendületes volt, nagyon sok mindenre fényderült és tényleg mindent bevetett az írónő, hogy ne unatkozzunk, csavart csavarra halmozott (egy kicsit talán túl sok is volt). Ruby lelkivilágából is kapunk jó sok ízelítőt, sőt az új szereplők is okoznak meglepetéseket. Különösen Vida, akiről tényleg nagyon nehéz volt eldönteni, hogy melyik oldalon is áll. Komorra sikerült a folytatás hangulata is, de egy ilyen haldokló világban nem is lehetne másként. Mégis helyenként egy kicsit hosszúnak éreztem a könyvet és vontatottnak, annak ellenére, hogy egyébként izgalmas és érdekes volt. Kíváncsi vagyok hogyan zárul a történet.

>!
Ashriver
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Izgalmas volt, tele emberi érzelemmel.Féltem tőle, hogy nem lesz azon a szinten, mint az első rész, de nem kellett csalódnom. Megismerkedhettünk a Ligával, ami olyan volt, mint vártam, a saját céljain kívül nem érdekelték mások, főleg nem a táborban levő gyerekek. Persze, mint mindenhol, itt is voltak oldalak. Azok, akik szörnyeknek tartják a Pszíket és azok, akik sajnálják őket és segíteni akarnak. Volt harc, némi öröm, veszteség, sok fájdalom. Itt megmutatkozott, hogy az emberi természetnek van jó oldala is, segítenek, mert segíteni akarnak, még ha mi már nem tudunk az ilyen emberekben hinni. Jó volt olvasni, hogy vannak olyanok, akik ha meglátnak két gyereket, nem bántani akarják őket vagy elfutni előlük, hanem segítenek nekik, még ha csak keveset is tudnak tenni.
Jó volt látni az emberséget az embertelenség mögött.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem nyújtotta ugyanazt az élményt, mint az első rész. Hiába Ruby a mesemondónk, minden annyira kusza, hogy sokszor nem tudtam ő maga mit akar. Bepillantást kaphatunk a Ligába, viszont semmi nem az, aminek látszik. Hiába van egy jó cél, mindig vannak olyanok, akik a saját céljaik után mennek. Nem lehet bárkiben megbízni. Ruby alkut köt, majd elindul megtalálni régi barátait. Legalább olyan kegyetlen világ ez, mint egy idegen vagy zombitámadás után. Az ország romokban, bujkálni kell, sőt leginkább futnak az életükért. Az irónő szerintem minél több akció jelenetet akart belezsúfolni. De a kevesebb néha több, mert időnként elveszítettem a fonalat. Esetleg ha egy nap alatt sikerül elolvasni több értelme van.
spoiler

>!
GytAnett P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

2015-ben olvastam az első részt, ami igen nagy hatást gyakorolt rám, be is került a kedvencek közé. Előtte nem nagyon találkoztam disztópiákkal, így érthető, hogy miért is tetszett annyira. :)
Nagyon sok mindent elfelejtettem már sajnos belőle, de azért az alap világfelépítés, és néhány esemény megmaradt. spoiler Így ugrottam neki a folytatásnak, de bíztam benne, hogy be fognak ugrani a fontosabb dolgok.
Az elején nehezen vettem fel a fonalat, igazából kedvem sem nagyon volt olvasni ezt a könyvet, ennek ellenére a későbbiekben nagyon beszippantott. Valami mindig történt, ami miatt azt mondtam, hogy csak még egy fejezetet! :)
Ruby csapatával nagyon nehezen barátkoztam meg, igazából az egész Gyermek Ligával. Az utóbbiról még a végén sem tudtam, hogy pontosan mi is a véleményem. A csapatot meg végül kifejezetten megkedveltem. Nem gondoltam volna, hogy Vida egy grammnyit is érdekelni fog, de végül igen. Imádtam a csajt! Dagi és Liam pedig még mindig nagy kedvencek. spoiler
Igazából nem is tudok mit írni erről a könyvről, mert tényleg annyi minden történt, hogy arról csak spoileresen lehetne írni, azt meg nem szeretem. :) A lényeg, hogy nagyon jó volt, sodró lendületű, olvasmányos és izgalmas! Ezek után ki merem jelenti, hogy a záró kötettel nem fogok 2.5 évet várni. :D

>!
Ferger_Jolcsi P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Kicsit tartottam tőle, hogy az első rész annyira magasra tette a lécet, hogy a folytatásban csalódni fogok, de szerencsére nem így lett, nekem ez a rész is ugyanúgy tetszett, mint az első rész. Alig várom, hogy a folytatását is olvashassam, kíváncsian várom, hogyan jutnak ki az újabb és újabb galibákból a főhősök.
Sajnáltam, hogy ebben a részben egyáltalán nem volt szerepe a kicsi Zunak, nagyon megkedveltem őt az első részben. Kicsit elcsépeltre sikeredett szerintem az a jelenet, mikor Liam visszaemlékszik, spoiler. Dagi gyökeres megváltozása felett csak ámultam és bámultam, nagyon más ez az új Charles, de jó értelemben, sokkal határozottabb és önállóbb lett. De ez Rubyra is igaz, most, hogy már az első részben gyakorolta kordában tartani az erejét, sokkal kevésbé utálja magát, mert képes uralkodni a képességén, s így nem kerül kényszerhelyzetekbe. Cole karakterét nem tudtam hova tenni, a végére eléggé megkedveltem, de úgy érzem, sokkal több van a srác mögött, mint amit elsőre láthattunk belőle a kötetben, kíváncsi vagyok, hogy a következő részben mi fog még róla kiderülni.

>!
hpatrik97
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Nem volt rossz, nem volt rossz, de számomra nem érte el az első rész szintjét!

Az írónő továbbra is nagyon szépen és különlegesen ír, a cselekményben is tudott meglepetéseket okozni. Jó pár új karaktert ismerünk meg ebben a részben, akik között volt akit kevésbé, volt akit jobban kedveltem. Sajnos azonban valahogy engem nem szippantott be úgy ez a rész mint az első. Tele volt fájdalommal és szenvedéssel, de nem hinném, hogy ez az oka.

Ezt a rész legjobban ridegnek tudnám nevezni.

>!
Katara_Phoenix P
Alexandra Bracken: Sötét játszmák

Hiányoltam a történetből a tábort, és Samanthat is. Még mindig tartom magam ahhoz,hogy Ruby utazásai sokkal-sokkal kalandosabbak, és jobbak lettek volna, ha Sam is vele tart.
Nagyon vártam,hogy milyen lesz az újra találkozás a többiekkel, és többé-kevésbé elégedett voltam a végeredménnyel. Kár, hogy Zu még várat magára.
Vida…egy roppant érdekes karakter. A vörös jobban illene a személyiségéhez, mint a kék. Eleinte unszimpatikusnak tűnik – én bírtam a stílusát, – kellett ő ide. Nincs jobb annál, amikor egy ilyen temperamentumú ember áll melléd. A „nagy pálfordulását” nem értettem,és abban sem voltam biztos,hogy mikor következett be. Semmi nagy dolog, semmi fokozatosság, egyszer csak gondolt egyet, és megváltoztatta a hozzáállását.
Jude…jaj az én drága, édes Jude-om.♥ Ő túlságosan jó lélek erre a rothadó világra. spoiler
Cole Stewart sokkal-sokkal jobb, mint amire számítottam. Liam túl sok rosszat mondott róla, az a pasi egy zseni. :D


Népszerű idézetek

>!
DreamyGirl

– Néha te vagy az, aki pánikban száguldasz, túl sokat teszel, nem figyelsz, tönkreteszel dolgokat, amiket nem akarsz. És néha az élet csak történik veled, és nem tehetsz ellene semmit, nem térhetsz ki előle. Beléd ütközik, mert tudni akarja, miből vagy.

314. oldal

>!
reta09

– Az élet nem igazságos – feleltem. – Beletelt némi időbe, amíg rájöttem erre. Az élet így vagy úgy, de mindig csalódást okoz az embernek. Eltervezel valamit, és az élet egy másik irányba tol. Megszeretsz másokat, és bármennyire küzdesz, hogy megtartsd őket, az élet elsodorja őket tőled. Próbálkozol valamivel, és nem éred el a célt. Nem kell értelmet találni az életben. Nem kell azzal próbálkozni, hogy bármit is megváltoztass benne. Csak el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, melyekre nincs befolyásod, és próbálj meg vigyázni magadra! Ez a te dolgod.

422. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az élet értelme · Ruby Elizabeth Daly
>!
Eryka93 P

– Azt hiszem, már nem is értem… Nem tudom, mi történik, mi történt, de rád nézek… rád nézek, és nagyon szeretlek. Nem azért, amit mondtál vagy tettél, vagy egyáltalán. Rád nézek, és csak szeretlek, és ez megrémít engem. Megrémít, hogy mi mindent meg nem tennék érted.

374. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Liam Stewart
>!
Katara_Phoenix P

– A fenébe! Én téged akartalak! – mondta Liam, azzal megragadta a karomat; ujjai egyre jobban szorítottak, mintha azt hinné, így meg tudja értetni velem a fájdalmát. – Mindennél jobban akartalak.

Kapcsolódó szócikkek: Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly
>!
abstractelf

– Ó… Nico… Zöld? Hihetetlen műszaki zseni. Mintha programként dolgozna fel mindent. Vida Kék. Jude pedig Sárga. Ez az egyetlen csoport, ahol vegyesek a tulajdonságok. A többi csoportban szigorúan külön vannak választva a színek, és különböző támogató feladatokat látnak el a bevetések során. – A mennyezeti fényektől szőke haja gyöngyházfényűnek látszott. – Most te vagy itt az egyetlen Narancsvörös.
Remek. Mi vagyunk az átkozott Szivárvány Koalíció. Már csak egy Vörös kell, hogy teljes legyen a spektrum.

>!
DreamyGirl

– Az, hogy valaki okos, nem jelenti azt, hogy gyáva – folytattam. – Maradhatsz vagy elmehetsz, de ne feledd: ha elfutsz, egyedül futsz. És hidd el, nagyon hosszú és nagyon magányos az út.

281. oldal

>!
Katara_Phoenix P

– A legfontosabb az, hogy még vissza tudjuk szerezni a memóriakártyát.
– A legfontosabb… a legfontosabb az, hogy… Liam élete sokkal fontosabb, mint egy rohadt memóriakártya! – mondtam felháborodottan. Alig tudtam leplezni a felháborodásomat.
– Nahát, nahát! – szólalt meg kaján vigyorral. – Ha ebből jól sejtem, az én öcsikém nagyon jól csókol.

Kapcsolódó szócikkek: Cole Stewart · Liam Stewart · Ruby Elizabeth Daly
>!
GytAnett P

Semmi nem a te hibád. Nem vagy felelős azért, amit mások tesznek. Akár jó, akár rossz tettekről van szó. Mindenki csak az teszi, ami szerint segít az előrejutásban, a boldogulásban.

421. oldal, 27. fejezet

>!
Reader_RexFan

Te azt hiszed, az a legrosszabb, amit tehetnek veled, hogy megölnek?

107. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Sötét elmék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Siege and Storm – Ostrom és vihar
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Francesca Haig: A tűz gyermekei
Philip Reeve: Ragadozó városok
Suzanne Collins: A kiválasztott
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Stephanie Garber: Caraval
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Sara Raasch: Hó mint hamu
J. Goldenlane: Napnak fénye