Lore 12 csillagozás

Alexandra Bracken: Lore Alexandra Bracken: Lore Alexandra Bracken: Lore

Every ​seven years, the Agon begins. As punishment for a past rebellion, nine Greek gods are forced to walk the earth as mortals, hunted by the descendants of ancient bloodlines, all eager to kill a god and seize their divine power and immortality.

Long ago, Lore Perseous fled that brutal world in the wake of her family’s sadistic murder by a rival line, turning her back on the hunt’s promises of eternal glory. For years she’s pushed away any thought of revenge against the man—now a god—responsible for their deaths.

Yet as the next hunt dawns over New York City, two participants seek out her help: Castor, a childhood friend Lore believed long dead, and a gravely wounded Athena, among the last of the original gods.

The goddess offers an alliance against their mutual enemy and, at last, a way for Lore to leave the Agon behind forever. But Lore’s decision to bind her fate to Athena’s and rejoin the hunt will come at a deadly cost—and still may… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hyperion, 2021
472 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781368074155
>!
Quercus, London, 2021
466 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781786541550
>!
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781484778203

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

NV1122>!
Alexandra Bracken: Lore

Görög mitológia… Éhezők viadala… És minden mi jó! Ezekből az összetevőkből próbálta megalkotni a tökéletes fantasy története, de Alexandra Bracken véletlenül a kotyvalékba kevert még egy alkotó elemet, az ”Eszméletlen Jó” vegyszert. Így született meg a Lore.

Először is, nem lehet elmenni szó nélkül a gyönyörű borító mellett! MEDÚZA feat. márvány ♥ Egyszerűen káprázatos. *.*

A történet: Görög mitológia átültetve a mai korba, -egyenesen New Yorkba off- egy csipetnyi Percy Jackson hatással.

Karakterek: Nagyon régen volt már olyan könyvhöz szerencsém, amiben ennyire sok a szerethető karakter. off Nem beszélve vicces, néha szarkasztikus párbeszédekről/beszólásokról.

Összességében: Mivel eszméletlenül nagyon tetszik, off, nagyon rosszat nem tudok róla írni off. Persze voltak olyanok benne, amiket abszolút lehetett előre látni, de ezek eltörpültek számomra.

Dióhéjban az egész történet Éhezők viadala átültetve a görög mitológiába, azon belül is „isten szinten”. Pont. De ez az, amitől jó! Aki szereti az ilyen történeteket, annak HIGHLY RECOMMENDED!

Demise P>!
Alexandra Bracken: Lore

Egyetlen kérdésem van. Az erőltetett PC téma mellett ez az, amit a YA fel tud mutatni? Akkor temessük is el végleg.
Egy ideje járatom a lepénylesőmet arról, hogy mennyire unalmas és ötlettelen lett a műfaj, csak a befutott szerzők mutatnak fel érdekes dolgokat, évente ha 1 új író bukkan fel a porondon. A legizgalmasabb YA megjelenéseket pedig a subscription boxokkal lehet mérni. Ha egy könyv 2-3 dobozban is előkerül, akkor jó eséllyel egy izgalmasabb darab. A Lore kétségkívül ebbe a kategóriába esik, a plot érdekes volt, a szerző neve sem teljesen ismeretlen.
Csak azt nem értem, hogy sikerült ezt kihozni a jó alapokból. Rengeteg lehetőség van a mitológiában, nyilván a göröggel már nehéz újdonságot alkotni, de nem lehetetlen, szerintem ez a történet is jól indult.
Aztán valahol az első harmad után tűnik fel, hogy néhány szereplő és esemény csak úgy vagy, de minek. Nagyjából itt elengedtem az elvárásaimat, egyszer olvasható, de vannak sokkal jobbak.

Serenity87 P>!
Alexandra Bracken: Lore

Sokáig gondolkoztam, hogy milyen értékelést kapjon a könyv, de végül egy négyes mellett döntöttem.

Kezdjük azzal, amik nem tetszettek: a főgonosz teljesen egysíkú, semmilyen más tulajdonsága vagy személyisége nincs azon kívül, hogy nagyon gonosz. A könyv kb. egyharmadáig nehezen érthető, hogy ki melyik családhoz tartozik és az egyik karakter miért nem áll szóba a másik családból levőkkel, egyáltalán a sok család melyik istenséghez tartozik és milyen flancos neve van az épületnek ahol laknak, ez így eleinte elég tömören volt tálalva és nézegethettem a könyv elején levő összefoglaló kis felsorolást. A történet végkimenetele nagyon hamar kitalálható volt (egy-két részletet leszámítva). A befejezés szerintem kicsit hirtelen lezárt volt, megért volna még minimum egy epilógust.

Ami tetszett: rengeteg görög mitológiai utalás, ez várható volt a könyv leírása alapján és ezen a téren nekem nem is okozott csalódást. A főszereplők és néhány mellékszereplő tetszettek: Castor nagyon szerethető karakter, sajnálom, hogy nem volt váltott szemszögű a történetmesélés, ez valószínűleg még dobott volna a könyvön. Loreról spoiler nélkül nem is tudom mit mondhatnék, de az biztos, hogy nagyon kitartó, és bármeddig képes elmenni egy cél érdekében, ha elhatározza magát, viszont esendő és ritkán mer másokra támaszkodni. A mellékszereplők közül Van és Miles szintén üde folt a könyvben. A cselekmény izgalmas volt, és néhány fordulatra nem számítottam.

Összességében nem volt rossz könyv, de lett volna még a történetben potenciál, hogy sokkal jobb legyen.

vvn_bookwormblog >!
Alexandra Bracken: Lore

Az első dolog, ami megfogott ebben a könyvben az a gyönyörű borító volt, majd pedig a fülszöveg és a vélemények. Görög mitológia és Éhezők viadala? Ide vele! Nem teljesen az volt, amire számítottam, és beletelt pár fejezetbe míg igazán magával ragadott a történet, de utána már tudtam, hogy ez a könyv teljes mértékben nekem való. Egyszerűen imádtam! Izgalmas, fordulatos történet, a karaktereket pedig nagyon szerettem. Kár, hogy nincs folytatás, mert annyira olvasnám még…

Jázmin177>!
Alexandra Bracken: Lore

A füszöveg alapján nagyon ígéretesnek találtam ezt a könyvet, annak ellenére, hogy fenntartásaim voltak az írónővel. off Végül a goodreadses értékelések meggyőztek. Megvettem és tettem egy próbát a Lore-ral.

Ez a könyv színtiszta YA – legalább is az első közel 140 olal, ameddig eljutottam mindenképp az-, amivel nem lenne baj. Vannak friss, érettebb és kidolgozottabb történetek ebben a műfajban (például a A nyertes átka Marie Rutkoskitól vagy mondjuk a a Legenda trilógia Marie Lutól. A Lore viszont tele van kiszámítható, logikátlan, vagy épp borzasztóan erőltetett mozzanatokkal. Sorban: ilyen például spoiler, vagy hogy spoiler, és hogy spoiler

Nemrég azt a tanácsot adtam valakinek, hogy ne olvasson olyan történetet, amit egyszerűen nem kíván a szervezete – hiába a hype –, ezért ezt nekem is muszáj megfogadnom, pedig szerettem volna szeretni ezt a könyvet.
Azért adok 3 csillagot, mert nem olvastam végig a kötetet. Nem tartom kizártnak – bár valószínűnek sem –, hogy a végére jobb lesz.


Népszerű idézetek

NV1122>!

Your body can die, but your name will live forever.

74. oldal Six

NV1122>!

Let me see if I've got this straight: every seven years this… hunt happens. And the location changes-sort of like the Olympics, only with more murders?

60. oldal, Six

Serenity87 P>!

An oath was, after all, a curse you placed on yourself […].

50. oldal, 5. fejezet - Lore (Quercus, 2021)

Serenity87 P>!

When we can't change the past, the only thing left is to move forward.

393. oldal, 57. fejezet - Lore (Quercus, 2021)

Serenity87 P>!

It's not always the truth that survives, but the stories we wish to believe. The legends lie. They smooth over imperfections to tell a good tale, or to instruct us how we should behave, or to assign glory to victors and shame those who falter.

186. oldal, 21. fejezet - Lore (Quercus, 2021)

Serenity87 P>!

Sometimes, he'd said, the braver thing is to accept help when you've been made to believe you shouldn't need it.

209. oldal, 23. fejezet - Lore (Quercus, 2021)

Serenity87 P>!

Her mother had once told her that the only way to truly know someone was to fight them.

(első mondat)

Serenity87 P>!

If I wanted a moral compass, I would have stopped at a store on the way here.

133. oldal, 15. fejezet - Lore (Quercus, 2021)

NV1122>!

How's my Handsome Bo doing?" Bo the Bodega Cat had shown up two years ago, claimed Mr Herrera's shop for its kingdom, and never left. The first time she'd seen him, Lore had mistaken him for an extremely large rat, and seriously wondered if he hadn't clawed up from the Underworld. Now. her favorite late-Sunday-morning activity was sitting on the bench outside the store and sharing the lox from her bagel with her foul- tempered buddy.
„He ate twelve chocolate bars, vomited on the produce, and destroyed a shelf of paper towels,” Mr. Herrera said, heading toward the door. „And now I have to take the demon to the vet.”

33. oldal, Three

NV1122>!

“My nephew is here. Maybe you'd like to meet him? He's a year younger than you, smart boy-"
„Can he do laundry?” Miles asked seriously. „Or cook? She needs someone to fill the gaps in her important life skills.”

33. oldal, Three


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Hidden Oracle
Rick Riordan: The Red Pyramid
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Leigh Bardugo: Six of Crows
Cassandra Clare: Clockwork Prince
Colleen Houck: Tiger's Quest
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Rick Riordan: The Hammer of Thor
Jennifer L. Armentrout: Deity
Holly Black: The Wicked King