Ily ​színes a mi hitünk 2 csillagozás

Alexander Zieger – Gudrun Schlechte: Ily színes a mi hitünk

Ez a könyv alighanem egyedülálló mű a hazai katolikus könyvkiadásban. Olyan átfogó, szinte minden vallási jelenségre és történésre reflektáló alkotás, amely feltehetően egy csapásra kedvelt olvasmánya lesz a hitét kereső és ápoló magyar ifjúságnak. De nem csak nekik. Reméljük, hogy felnőttek is megkedvelik ezt a minden szempontból hasznos, rengeteg információt tartalmazó könyvet. Reméljük, hiszen belelapozva bárki meggyőződhet arról, hogy feltétlenül hiánypótló, nélkülözhetetlen munkát tart a kezében, mely nem csak a katolikus, hanem sok más keresztény és nem keresztény vallás főbb jellemzőit is ismerteti az olvasóval.
Lexikon? Tanköny?
Olvasmányos ismeretterjesztő mű?
Mindhárom együtt, mégis több ezeknél. Ám semmiképpen sem száraz ismertetése vallásunk, hitünk alapigazságainak, történetének, fejlődésének, életének. Hasonlattal élve, sokkal inkább egy szélesre tárt ablak, amelyen keresztül kitekinthet az olvasó hitünk sokszínű világára.

>!
Szent István Társulat, Budapest, 1992
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633604125 · Fordította: Várhidy Gyula · Illusztrálta: Egbert Herfurth, Hans-Jürgen Willuhn, Vándorné Talabér Klára

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Alexander Zieger – Gudrun Schlechte: Ily színes a mi hitünk

nagyon érdekes, tényleg színes, és rengeteget információt tartalmazó könyv. egyaránt jó annak, aki épp keres valamit, annak, aki csak pusztán művelődni szeretne és például a hitoktatóknak, akik órára készülnek. érdemes elolvasni, vagy csak belelapozgatni, apránként magunkévá tenni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pusztai László: A Katolikus Egyház istentisztelete
Bajtai Zsigmond: Krisztus tanúi a történelemben
Jakab István: Misére indulunk
Bindes Ferenc: Válaszol az úr
II. János Pál: Korunk hitoktatásáról
Petró József: A szentmise története
Pusztai László: Hitünk szent misztériumai
Rédly Elemér: Elsőáldozók könyve
Csépány László – Keszthelyi Ferenc – Szabó Géza: Párbeszéd Istennel
Lukács László: Alapvető hittan