Zsivány ​Egyes 66 csillagozás

Egy Star Wars történet
Alexander Freed: Zsivány Egyes

A ​Zsivány Egyes mozifilm regényváltozata új jelenetekkel és kiegészítő anyagokkal.

Ahogy a Birodalom sötét árnya fokozatosan terjeszkedik, egyre aggasztóbb hírek érkeznek a galaxis minden részéből. A felkelők tudomást szereznek egy titokzatos fegyverről, mely a Birodalom által uralt űr mélyén épül. Ha egyszer elkészül, semmi sem állhat majd ellen neki, akár egész bolygók elpusztítására is képes lesz. A hírek szerint a rettenetes gépezet építése már a befejezéséhez közeledik…
A galaxis lakóinak sorsa egy szokatlan összetételű csapaton múlik: egy bosszúvágytól hajtott, leleményes fiatal nőn; egy felkelő parancsnokon, akinek orgyilkosságot kellene végrehajtania; egy szökevény pilótán; egy vak szent emberen, és mindenre elszánt bajtársán; valamint egy veszedelmes birodalmi droidon, akit egykori gazdái ellen fordítottak. A felkelőknek minden eddiginél nagyobb szükségük lenne egy jelentős győzelemre, de ehhez a különös csapatnak meg kell szereznie a Birodalom új… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Szukits, Szeged, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634973881 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály
>!
Szukits, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973843 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Darth Vader · Leia Organa · Jyn Erso · Bail Organa · Cassian Andor · K-2SO · Wilhuff Tarkin · Orson Callan Krennic · Baze Malbus · Bodhi Rook · Chirrut Îmwe · Galen Walton Erso · Mon Mothma

Helyszínek népszerűség szerint

Jedha · Mustafar · Scarif


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Mielőtt hozzá kezdtem volna minden rossz szándék nélkül reméltem, hogy nem lesz ez is olyan csalódás, mint az ébredő Erő volt mondjuk ott a film se volt túl nagy szám. A zsivány egyes filmként sokkal jobban tetszett meg is néztem kétszer.
Szóval a regény 8 oldalon színes fotókkal a film egyes jeleneteiből hogy kellett –e bele hát nem tudom én kihagytam volna. Nekem tetszett az úgynevezett „Kiegészítő adatok”.. Végre a lázadok nem fehér lovon érkező gáncs nélküli lovagok igen nagy rohadékok és itt is vannak, mondjuk szakadárok, akik kicsit keményebbek kicsit vadabbak és semennyivel sem maradnak el a birodalomtól. Aki látta a filmet az nem fog meglepődni igazából semmi újat nem ad a filmhez maximum 1-2 kis infó morzsával leszünk gazdagabbak. A film után jó volt elolvasni a vége továbbra is király Darth Vader tombolása és Leia hercegnő kezében a tervekkel.
Mit küldtek nekünk? – kérdezte kíváncsian
Leia Organa hercegnő úgy nézet rá, mintha ő újabb terhet rakott volna a vállára – újabb felelősséget a már meglévő ezernyi mellé –, de látszott rajta , hogy máris büszke , amiért hordozhatja.
Reményt – felelte halkan.

1 hozzászólás
>!
PAVideoStudio
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

A történet középpontjában a Halálcsillag terveinek drámai, héroszi, zsivány, megható, fordulatos, izgalmas ellopása áll, amit a szerző élettel és gondolatokkal megtöltött szereplők megelevenítésével regényként is élvezhető formában tár az olvasó elé.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/PaS4sAi3kEM

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

1 hozzászólás
>!
SayanKimblee
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

A legjobb Star Wars könyv, amit valaha olvastam!
Ebben az esetben kivételesen a filmet láttam először, a könyvet csak utána vettem meg. Már a film is nagyon megérintett, fantasztikus volt, de a könyv túlszárnyal rajta. Sokkal több információ derül ki belőle, sokkal közelebb kerülhetünk a szereplőkhöz, jobban megismerhetjük őket.
Furcsa, de itt a maga módján még Krennic is szimpatikus figura, habár a film közben a Pokolba kívántam :) Érdekes az ő szemszögéből is megismerni a történetet, főleg azt, hogy hogyan küzd Tarkin kormányzóval, hogy hogyan próbálja kivívni magának Vader nagyúr tiszteletét – melynek módja a pusztító Halálcsillag bevetése.

3 hozzászólás
>!
Baraby P
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

A film is nagyon tetszett, a könyv talán még egy picit jobban.
Nagyon el lett találva, szerintem így kell filmből jó könyvet írni.
Épp annyi apróságot adott a már ismert történethez, hogy ne legyen unalmas, sőt kicsit jobban megismerhettük a szereplők belső indíttatásait.

>!
GitarGavaller
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kellemes csalódás volt a regény több szempontból is. Egyrészt a szerző korábbi SW könyve nekem kicsit unalmas volt, másrészt a VII. rész novellizációja kimerült abban, hogy kiadták a forgatókönyvet.
Most viszont szerencsére egy regényt kaptunk, ami követi a film cselekményét. A szereplőkről olvashatunk háttérinformációkat, ezzel is élőbbek lesznek. Kifejezetten tetszettek a közbeszúrt jelentések, naplórészletek, levelezések.
Úgy látszik Alexander Freed-nek jót tesz, ha „vezetik” a kezét, az átíratoknak pedig az, ha a szerzők kicsit kibővít(het)ik a forgatókönyvet. :)

>!
Hippoforaccus
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

A film ismeretében félve kezdtem bele, de igazán kellemesen csalódtam. Sokkal hangulatosabb, mint a mozi. Már-már azt is megkockáztatom, hogy elismerjem, valóban egy Star Wars történetről van szó.

5 hozzászólás
>!
Rune 
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Egyenlőre nem bírok lekattanni a Star Wars könyvekről. :) Úgy tudom a Zsivány Egyes film a rajongók körében is jó kritikákat kapott. Számomra sajnos a Jyn-t alakító színésznő annyira unszimpatikus és rossz színészi alakítást nyújtott, hogy nem tudott bekerülni a kedvenceim közé. Pedig a könyv alapján Jyn karaktere egy összetett, belső démonaival küzdő, ám minden körülmények között túlélni képes, fejlődő személyiség. A filmben a mindig fapofát vágó színésznőnek köszönhetően ezek a jellemvonások egyáltalán nem jöttek át. Lehet, hogy ezért sem tudtam 100%-ban megkedvelni Jyn karakterét a könyvben sem, mert már nem tudtam arcilag mást odaképzelni. Ettől függetlenül eddig talán az egyik legjobb SW könyv amit olvastam (még nem olyan sokat :D). Végre nem volt fapados fogalmazásmód és nem éreztem azt, hogy a filmet ismétli szolgaian.
Cassian karaktere sokkal szimpatikusabb lett, mint a filmben, köszönhetően szintén a belső monológjainak.
A vége ismét kis szomorúsággal töltött el, mint a film esetében is, de hát ez egy kemény világ, mint már oly sokszor láthattuk. :)

>!
EMkönyv
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Hűha.
Ez a történet nem egyszerűen „jó”… szomorú, hősies, megható, felemelő, realisztikus és nagyon-nagyon emberi. Egy (számomra legalábbis) teljesen új oldalát mutatja meg a Star Wars világának, és én nagyon szeretem látni ezt az oldalt is.
Ami magát a könyvet illeti, a filmkönyv kategórián belül nagyon egyéni stílusa és látásmódja van, szinte nem is érezni rajta, hogy ez nem egy önálló regény. Nekem személy szerint néha kicsit sok volt a részlet és kicsit más irányból közelítettünk meg egy.egy karaktert, mint ahogy én tettem volna, de ezektől az apróságoktól függetlenül egy szépen és igényesen megírt történetről beszélünk.
Aki a moziban szerette, annak szerintem így is tetszeni fog, engem nagyon megérintett, főleg az elején és a végén. Kicsit lassan haladtam az olvasással, de ez nem jelent negatívat, egyszerűen csak kell hozzá egy hangulat. De ha az megvan, akkor száz százalékban megéri.
Ajánlom!

(Ami viszont az emlegetett fotókat illeti… csak az én példányomban nincsenek?)

>!
Ebe_Endocott
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Igényesen megírt, érdekes, izgalmas, tetszetős, az extra tartalmak nem feleslegesek, hanem szorosan kapcsolódó és a sztorit bővítő, a megértést könnyítő adalékok. A szereplők gondolatvilágát is megismerhetjük, amit üdvözöltem, bizonyos dolgok csak így elolvasva jöttek át igazán. A Bor Gullet-s rész a filmben nekem kicsit túl indokolatlan és durva volt, itt elfért, cserébe Vader végső epik aprítása szintén vissza lett fogva itt, közelébe nem ért a film libabőrős érzésének.

>!
Timi98 
Alexander Freed: Zsivány Egyes

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

A film után azt hiszem a könyv már már kötelező :) Mindenképp megéri elolvasni azoknak, akik a filmet látták és tetszett is nekik. Én személy szerint nagyon is szerettem, bár első nézésre még nem annyira, harmadikra viszont annál inkább :)
A könyv szintén a filmmel egy szinten van, viszont meglepően hosszú, ami a bővített jeleneteknek köszönhető. Ezért is volt jó elolvasni, mert a regény ad a részletekre és cseppet sem spórol leírásokkal. A „kiegészítő adatok” részek nekem nagyon tetszettek, mindig hozzáadtak és hozzáraktak valami kis „pluszt” a történethez és sokkal közelebb hozta az olvasót ehhez a világhoz. Pl: Galen levelezései a tervek kapcsán, vagy épp Mon Mothma magánfeljegyzései. A karaktereket imádtam: Jyn, Cassian és Krennic az abszolút medvenceim, de a legjobb a régi szereplők visszatérése. Sokaknak nem tetszett a CGI, amivel felélesztették Tarkin nagymoffot és Leia-t, viszont szerintem ez az eddigi legjobb húzása a Disney- nek. A vége pedig a legEPIC-ebb jelenet a filmtörténelemben, Vader viszi a pálmát.
Ami kicsit kevésbé tetszik:
– a nyomtatás nem tudom, miért, de nem a legkiemelkedőbb, ugyanis hacsak hozzáérsz a laphoz a betűk szétmázolódnak az én könyvtárból hazahozott példányomat nemrég szerezte a könyvtár, néhányan olvasták előttem és tele van maszattal, fekete foltokkal
– sok emlékezetes párbeszéd és vicces dialógus megvan változtatva a filmhez képest, amit egy filmre épülő könyvnél én személy szerint utálok
– tök jó az a 8 oldalnyi színes film-fotók amik a könyv közepénél van, ha nem lenne néhány kép (pl.: amin Jyn, K-2 és Cassian van- 2.oldal, vagy az egész 6.oldalán lévő képek…stb) gyatra minőségűek, elmosósottak és homályosak :( :( ez szomorú, mert be akartam szerezni a könyvet, de így nem tudom. Bár lehet, csak ez a példány ilyen? Akinek megvan a könyv íÍRJA MÁR MEG NEKEM kommentben, légyszíves!!!!!!
Ezeken kívül szép könyv kívül-belül, SW-fanoknak szigorúan kötelező olvasmány! :D
A borító tökéletes, az egyik legszebb amit valaha láttam.
A könyv a fent említett dolgok miatt 4,5 csillagot érdemel, úgy gondolom ez így korrekt.


Népszerű idézetek

>!
Saileach P

Pocsék hangulatban mászott vissza a kabinba, és lassan végigjártatta a tekintetét a társain: a két fanatikus, a dezertőr, az őrült nő és K-2.

163. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Baze Malbus · Bodhi Rook · Cassian Andor · Chirrut Îmwe · Jyn Erso · K-2SO
1 hozzászólás
>!
PAVideoStudio

A felkeléseket a remény élteti! /Cassian Andor, Jyn Erso/

81. oldal, 4. fejezet; 235. oldal, 14. fejezet - Zsivány Egyes (Szukits, 2017)

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Cassian Andor · Jyn Erso
>!
Timi98 

– Börtönből sok fajta van százados – nézett maga elé kifejezéstelen arccal Chirrut. – Ön például mindig magával viszi a sajátját.

105. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Cassian Andor · Chirrut Îmwe
>!
sirszalhasogato P

– De abban biztos vagyok, hogy már közel járunk – tette hozzá gyorsan Bodhi.
– A kudarc esélye most már harmincöt százalék.
Cassian kelletlenül bekapcsolta a keresőfényeket. Így fentről könnyedén kiszúrhatják őket, de a látótávolságuk mostanra gyakorlatilag nullára csökkent, úgyhogy ezek nélkül kénytelenek lettek volna vakon repülni.
– Köszönöm, de nem akarom tudni! – dörmögte, nem is pillantva a droidra.
– Értem – bólintott K-2. – Magam is nyugodtabb lennék, ha nem tudnám.

161. oldal (Szukits, 2017)

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Bodhi Rook · Cassian Andor · esély · K-2SO · kudarc
>!
Timi98 

Éjsötét hideg van,
Nappalfényben hideg van,
A vén naptól ne várj meleget.
De az élet lehelete melegít.
Az életben ott az Erő,
Az Erőben ott az élet.
És az Erő örök.

312. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

>!
Timi98 

– Na végre! Parancsod szerint itt vagyok a hajónál! Bár van egy kis probléma a láthatár körül.
– Milyen probléma? – kérdezte Cassian idegesen.
– Hát hogy nincs láthatár!

132. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Cassian Andor · K-2SO
>!
Saileach P

Vadernek elment az esze? Vagy ezen a bolygón született? Talan nem is emberi lényt rejtett az a páncél. Az a taszító, fekete öltözet talán mást is csinált, nemcsak a csatában megsérült végtagokat és tüdőt pótolta. Talán azt is lehetővé tette, hogy egy a lávában született teremtmény életben maradjon a fagyos űrben.
Vagy talán azért élt a Mustafaron, mert szerette élve elégetni az áldozatait.

215. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Mustafar
>!
Saileach P

Monnak kellett egy pillanat, hogy megértse, miről beszél a férfi. Aztán a legközelebbi tanácstagokra pillantott, és fojtott hangon felelt:
– A barátja…a Jedi.
– Sokat köszönhettem neki a klónháború alatt, és a tisztogatás óta bújkál – mondta alig halhatóan Bail. Pár pillanatig várt, hátha Mon mond rá valamit, aztán kijelentette: – Igen, üzenni fogok neki.
Egy Jedi, aki visszatér, hogy harcoljon a Birodalom ellen….Annyira lehetetlennek tűnt, hogy Mon inkább arra összpontosított, ami kivitelezhetőnek látszott.

244. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · Bail Organa · jedi · Mon Mothma · Obi-Wan Kenobi
>!
Timi98 

A mások Erője legyen veled.

102. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Chirrut Îmwe
>!
Timi98 

– A felkeléseket a remény élteti!

235. oldal

Alexander Freed: Zsivány Egyes Egy Star Wars történet

Kapcsolódó szócikkek: Jyn Erso

Hasonló könyvek címkék alapján

Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Alan Dean Foster: Terminátor – Megváltás
William Kotzwinkle: E. T.
Elizabeth Hand: 12 majom
Christie Golden: Assassin's Creed – Hivatalos filmregény
Vonda N. McIntyre: Star Trek – Khan haragja
Dave Stern: Lara Croft: Tomb Raider
William Kotzwinkle: E. T., a földönkívüli kalandjai a Földön
Terry Bisson: Johnny Mnemonic