A ​Birodalom vére (Star Wars: The Old Republic 1.) 53 csillagozás

Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

A Galaktikus Köztársaság és a Sith Birodalom évtizedeken keresztül háborúztak.

Több száz év elteltével a Sith-ek visszatértek a Galaxisba azzal a szándékkal, hogy szétzúzzák a Köztársaságot, amely valaha száműzetésbe kényszerítette őket. Az ifjú Teneb Kelnek ez az újabb háború az egyetlen esélye arra, hogy kiemelkedjen a szolgasorból, és bebizonyítsa rátermettségét a Sötét Tanácsnak. Csakhogy nem várt küldetést bíznak rá. Nem Jedikre kell vadásznia, hanem egy másik Sith-re, aki elárulta a Birodalmat – a császár tanítványára!

A Birodalom vérét az az Alexander Freed írta, aki részt vett a LucasArts és a BioWare online játékának, a StarWars: The Old Republic-nak megteremtésében is.

>!
Szukits, Szeged, 2012
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634972648 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Dave Ross

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

R4ms3s P>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Sokan negatívan véleményezték ezt a könyvet. Ez azért van, mert ez a történet inkább az SWTOR videojátékosok számára íródott, így aki nem is játszott még vele, vagy nem is tudja, hogy miről szól, annak nem tetszhet a könyv, sőt meg se értheti azt!
Nem most először olvastam Star Wars képregényt, így van mihez hasonlítanom. Szépen van rajzolva és nagyon pontosan. Szóval, amint belenéztem ez volt az egyik oka, amiért kikölcsönöztem a könyvtárból.
Aztán az Old Republic történet alapján íródott, amiért muszáj volt kiolvasnom, hiszen én nagy SWTOR videojáték fan vagyok, így nagyon boldog voltam, amikor ismert szereplőkkel és helyszínekkel találkozhattam.
Jobban örültem volna, ha ez a képregény az SWTOR alap történetét követi. Kicsit nehezen olvasható volt, hisz nem csak Teneb Kel történetét mutatta be, hanem a társáét, Féregét és a sith lány bajlódásait. És ez nem volt baj! Hisz sokkal érthetőbb volt így a történet.
Viszont össze-vissza haladt a történet és nem tudtam egyszerre feldolgozni, mert annyira pörgött és annyi információt akart nyújtani. De a végén minden érthetővé vált, ami jó volt.
Ez egy tipikus könyv/képregény egy sith tanulóról, aki gonosz, és jobb sith-té szeretne válni.
A vége eszméletlen jó lett, így majd várom a folytatását.

Dominik_Blasir>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Mindenek előtt muszáj leszögezem, hogy eszméletlenül szépen néz ki a magyar kiadás. Gyönyörű nyomtatás, eltalált színek, igényes kivitelezés, részemről azonnal plusz pontokkal indult. Kár, hogy a beltartalom nem mutat ilyen minőséget.
Eredetileg ugye hetente megjelenő, internetes kiadvány volt, ezért a cselekmény és a karakterek bemutatása közel sem sikerült úgy, ahogy azt elvárhattuk volna. Töredezett az eseménysor, a logikai kapcsolódások nem egyértelműek, mintha kihagytak volna paneleket a kötetből. A szereplők személyiségének és motivációinak megismerése is csak nagyon kis százalékban sikerült, érezhető, hogy nem volt elég idő és lehetőség kidolgozni jellemüket.
A korszak és a sötét oldalra koncentráló történet hangulata persze biztosította a szórakozást, a látomások és gonosz lények világa érdekes perceket szerzett, de ennél jóval többet is ki lehetett volna hozni a cselekményből. Talán majd a következő kötetben a csodás vizuális megvalósítás mellé ügyesebben szerkesztett tartalom is párosul, bár már így sem fognak akkorát csalódni a képregényrajongók.
Bővebben az ekultúrán.

3 hozzászólás
PAVideoStudio>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

A kiadás minősége: wow. A történet egyszerűsége ellenére tetszett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/MMec5KNG51M

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

Kovács_Adrián>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Ez van ha több évet vársz egy képregény elolvasásával. Kotor játékot már jó 10éve vittem vegig. Így nagyon nem emlékszem mi a kapcsolat a képregény és a játék között. Ezáltal a történet olyan szedett vettetnek érezten. Hogy az én hibám e, vagy sem? Szerintem nem lenne baj ha egy történet önmagában is megállja a helyét és nem érződik szedet vetetnek. De ettől függetlenül igényes kiadás, ami ma már nagyon nehéz beszerezni. Viszonylag friss a Kotor élményed akkor tegyél vele egy próbát, különben nem vesztesz semmit.

Dave_Bowman>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Nagyon igényes kiadványról lévén szó, nincs szívem rosszabb értékelést adni, bár a sztorit igazából nem értem. De amúgy sincs lövésem a SW-TOR világához. Nagyon szép rajzok, keménykötés. Nem bánom, hogy megvettem.

Molymacska>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Star wars világot nem ismerem, de ez a képregény(ecske) nem tett sokat azért, hogy őrjöngve kapjak a Star wars könyvek és filmek után. Érdekes volt, jó, de semmi extra.

7 hozzászólás
egy_ember >!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Szép volt, igényes volt, de egy magamfajta kezdő padavannak, aki csak a StarWars alapokkal van tisztában, jóval több szövegre lett volna szüksége. Néha azt se tudtam, ki kivel van. De van egy olyan érzésem, hogy ők se.

Kopaszkutya84>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Többen írták, hogy elég gyors a történet, nincsenek kibontva a karakterek, stb. Úgy gondolom egy képregénytől nem kell ilyen dolgokat elvárni, főleg annak tudatában, hogy ez egy hetente megjelenő webre szánt képregény volt eredetileg, amit a játék (SWTOR) egyik designer-e írt. Ennek fényében nem is vártam sokat én sem, mikor nekikezdtem, ezért nem is ért csalódás :) Kaptunk egy elég gyenge történetet, plusz néhány szereplőről pár apró információt. A rajzok nagyon szépek, a magyar kiadás gyönyörű, ott a helye a polcon.

Razor P>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

Meglehetősen feszes tempójú történettel kell annak számolnia, aki kézbe veszi a kötetet, de ez nem túl meglepő. A Birodalom vére eredetileg egy pár oldalanként megjelenő webképregény volt, ahol az író nem igazán engedhette meg, hogy a hétről-hétre megjelenő pár oldalas minisztorik leüljenek. Ez miatt elég hamar a három rész, egyben a történet végére lehet érni. Erősen érezni, hogy még legalább egy rész nem ártott volna a karakterek kibontására, mert így néhányan erősen lógnak a levegőben, megjelennek, majd eltűnnek. Ettől a ténytől eltekintve egy hangulatos Star Wars-sztorihoz van szerencsénk.
A kötet kialakítása igényes. A lapok, bár fényesek, nem vonzzák az ujjlenyomatokat és a kötés sem teszi lehetetlenné a legbelsőbb buborékok elolvasását. Egyedül egy borítógalériát hiányoltam, azt hiszem az a plusz kettő kép (ha nem számolom a kötet címlapjául szolgálót) befért volna néhány reklám helyett, de ez legyen a legkisebb baj.

Risa>!
Alexander Freed: Star Wars: The Old Republic 1. – A Birodalom vére

A Régi Köztársaság a kedvenc témám, de…
Nem vagyok egy nagy képregény olvasó,ezért nekem olykor zavaros volt a történet, továbbá egy Sith-hez képes túl „lágyak” voltak a párbeszédek. A cselekmény – ahogy írtam – hihetetlenül gyors volt, olykor csak kapkodtam fejemet, hogy ennyire előrehaladtam?! oO
A legnagyobb döbbenetet viszont az keltett bennem, hogy az ifjú Sith, akiről szól a történet maga spoiler ! XD Még a szemkörnyéki tetoválásáról sem ismertem fel LOL! :D


Népszerű idézetek

R4ms3s P>!

– Ha bárki bántja az Idegent, amíg bent vagyok, megöllek. Ha meghalok, kísérteni foglak!

19. oldal


A sorozat következő kötete

Star Wars: The Old Republic sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 2. – A Jedik hagyatéka
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Charles Soule: Star Wars 1. – A sors ösvénye
Greg Pak: Star Wars: Darth Vader 1. – A Sith sötét szíve
Kieron Gillen – Cullen Bunn: Star Wars 9. – Múló remény
John Ostrander – Jan Dursema: Star Wars: Hagyaték 1.
Jody Houser: Star Wars: Thrawn
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin
Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Jeremy Barlow: Star Wars: Darth Maul – A Dathomir fia