Battlefront: ​Alkony század (Star Wars: Battlefront 1.) 35 csillagozás

Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Vad polgárháború dúl a Galaxisban. A Középső Gyűrű világain birodalmi rohamosztagosok légiói küzdenek, hogy eltapossák az ellenállás utolsó lángjait is. A Lázadók Szövetségének alakulatai kemény harcok árán mélyen benyomultak a Birodalom területeire, ám egy napon a főparancsnokság elrendeli a visszavonulást. Az Alkony század eddig sorra vívta a véres, kimerítő harcokat, és most az utóvéd hálátlan feladata jut neki.
Ám egy titokzatos szövetséges váratlan felbukkanása alapjaiban változtatja meg a helyzetet, és a Szövetség lehetőséget kap arra, hogy a visszavonulást ellentámadássá változtassa. Az Alkony század halálosan fáradt, de mindenre elszánt harcosai rendezik soraikat, és felkészülnek, hogy megvívjanak még egy nagy csatát, ami eldöntheti a háború sorsát – a Birodalom katonai gépezetének szívében.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Szukits, Szeged, 2016
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973508 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Hazram Namir


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
PAVideoStudio
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

A regény nem csak a videójátékhoz, hanem A Birodalom visszavághoz is kapcsolódik, izgalmas, fordulatos, a hétköznapi lázadó katonák életébe, hadműveleteibe nyújt betekintést.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/ELgOXOQKg2Q

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
lustica P
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Huh, ez volt a másik SW regény, amit sokáig pakolgattam, leírása nem volt megkapó. Bolygólról ide-oda… Aztán mégsem :) Elég hamar összeállt a fő irányvonal, ki és mi köti össze a bolygók közti menetelést. Izgalmas, olvastatja magát. Ráadásul a 4. résszel párhuzamosan halad, nagyon szeretem az ilyen történeteket, ami belenyúlik az eredeti mű történetébe. Egyedül Chalis viselkedése nem volt számomra egyértelmű az oldalváltásánál.

>!
Somogyip
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Az Alkony Század egy ütős könyv. Itt nincsenek hősök, nincsenek Jedi trükkök, vagy Sith ármánykodás. Itt a csataterek vannak, kőkemény és véres ütközeteket megvívó katonákkal. Az életben maradásra sosincs garancia, de mindig számíthatsz a bajtársadra. A Zsivány Egyes film egyik jelenete az, amikor Cassian odaáll Jyn elé, hogy összeszedett néhány embert a Scarifra, akiket csak röviden jellemez, hogy miféle alakok. Hozzájuk hasonló lázadó katonákat ismerhetünk meg főleg ebből a könyvből.

2 hozzászólás
>!
GitarGavaller
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Ebben a regényben a csaták kerültek középpontba. Nekem személy szerint egy kicsit tömény volt, a sok hadakozás engem elfáraszt.
Viszont a borítón is szereplő jelenet ebből a szemszögből is izgalmas volt, de ebben nyilván nagy szerepe volt a klasszikus háttérnek.

>!
Ebe_Endocott
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Hát az igazat megvallva nem lett a kedvenc könyvem. Ritka az ilyen, de egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, nem izgultam értük, nem kedveltem meg őket, és spoiler.
Egy-egy könyvnél elfér, de nem igazán az én műfajom ez a nagyon realisztikusan vázoljuk a háború borzalmait, gyötrelmeit.
Nagyon sok bolygón játszódik, ami még lehetne jó simán, ha nem lenne az utolsó kivételével mind tök új és ismeretlen, így tisztára összefolytak a dolgok, fel nem tudnám sorolni, merre járt a század egymás után. Ja meg ott volt a Hoth is, amit már vártam, hogy a filmes kapcsolatok és a cameo miatt hátha izgalmasabb lesz, de nem igazán lett az, nem kaptam nagy újdonságot a másik nézőpontoktól…
Hát nagyjából ezek a kifogásaim, és a végjátékig nem is tudott magával ragadni, ott már azért jócskán felpörögnek az események, és az már rögtön tetszett is.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

ezt is kivégeztem .milyen volt ,jó ,nagyon jó .nem volt túl bonyolítva .bolygóra le csata ,bolygóról el .egy kis harc az űrbe ,hipertér ugrás .azt előröl kezdődik ,bolygóra le ………….. :)
közben csatlakozik hozzájuk egy volt birodalmi kormányzó akivel ez nem spoiler mindenhol bajba kerülnek …
meg fordulnak a Hoth bolygón ,említést tesznek a halálcsillag támadásáról .ismerős szereplőkről is halunk .de ez csak mellékes szál .
Az alkony század kalandjait izgulhatjuk végig.
a szereplőket nagyjából megismerjük ,nekem bőven elég ennyi jobban érdekel a jelen ,mint a múlt ,mert azért lehet sejteni miért is csatlakoztak a lázadókhoz .
kellemes kikapcsolódás volt örülök hogy elolvastam és ott van a gyűjteményemben .

>!
Csokky
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

A kánon könyvek közül eddig ez a legjobb, amit olvastam. Nagyon jól megfogja a harctér, a gyalogsági katona létet, és tényleg úgy írja le, hogy olvasás közben azt éreztem, én is ott vagyok. Röviden azt tudnám mondani, hogy a Ryan közlegény megmentésének harctéri jelenetei Star Wars köntösben. Azok a részek, melyekben pedig a főszereplő Namir egy ismert karakterrel került ilyen-olyan kapcsolatba… Zseniálisak voltak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
Eynregiujkonyvek I
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Számomra borzalmasan hosszú, céltalan és leírásszerű volt az egész. Amolyan katonai háborús-akcióregény. Volt néhány érdekesebb része, de az egész annyira hosszúra nyúlott és annyira elveszett a részletekben, hogy számomra csalódás.
Tudom, sokaknak tetszik, de akkor már inkább a Republic Commando sorozatot választom. Az is hosszú, de jobban megragadott. Bővebb véleményem: http://regiujkonyvek.blogspot.hu/2016/11/alexander-free…

>!
Hippoforaccus
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

FÖLD BOLYGÓ
A könyv olvasásának első napja:
132. oldal

Hát eddig nem vagyok lenyűgözve. Eddig ez csak egy történet, mindenféle izgalom nélkül.
FÖLD BOLYGÓ
A könyv olvasásának második napja:
212. oldal

Na ez a részlet már valamivel izgalmasabb volt. Két csatát is megélhettünk, viszonylag rövid idő alatt, de még így is sok volt térkitöltő blabla. Azt azért meg kell hagyni, hogy a két csata sokkal jobban sikerült, az elsőnél ( ott csak mentek, jöttek, túl egyszerűen). Ezek legalább izgalmasak.

FÖLD BOLYGÓ
A könyv olvasásának harmadik napja.
298. oldal

A történet tartja a színvonalat… kezdek reménykedni, hogy pozitív lesz az élmény :)

FÖLD BOLYGÓ
A könyv olvasásának 4. napja.
380. oldal

Egyre pörgősebb a cselekmény, izgalomnak sem vagyunk híjján. Kár lenne, ha a végére le romlana a sztori.

DELÍRIUM BOLYGÓ
3 nap háború mentes övezet :)

FÖLD BOLYGÓ
A könyv olvasásának utolsó napja.

És megtartotta szintet! A kezdeti lagymatagság után kellemes csalódás volt ez a könyv, újraolvasás mindenképpen játszik.

>!
Kóródi
Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

Érdekes volt számomra belelátni a lázadó csapat életébe, ahogy harcmezőről-harcmezőre folytatják az útjukat, és utána hogyan gyűjtenek újra energiát, életkedvet. Eleve maga a kor amikor játszódik különleges, az első halálcsillag elpusztítása után vagyunk. A lázadók hozzáállása igazán realista, hiszen a halálcsillag elpusztítása után sem pozitívnak vagy épp sikeresnek gondolják a harcukat. Nagy esélyt látnak a bukásra, és épp ezért annyira alaposak, hogy nem bízzák el magukat. Tudják a legkisebb hiba is végzetes lehet a lázadásra nézve.

Teljes véleményemet itt olvashatjátok: https://coruscantcitizen.wordpress.com/2017/06/17/alexa…


Népszerű idézetek

>!
PAVideoStudio

– Azt hiszem, egy kicsit félreérti ezt a háborút – olvadt le Veszett arcáról a mosoly. – Annak, hogy tisztelettel bánunk a civilekkel, nem sok köze van az idealizmushoz vagy a pragmatizmushoz. Ez egyszerűen a győzelem előfeltétele. Nem több, nem kevesebb. Mert a Birodalommal ellentétben mi ezt a háborút valóban az értelmes lényekért vívjuk.
A hangja egy pillanatra elhalkult, mintha csak egy titkot készülne megosztani Namirral.
– És ha az emberekért vívjuk ez a háborút, nem szerencsés dolog, ha épp az ő szájuk elől vesszük el az ételt. A lelkükért, a szívükért, az életükért harcolunk, és ha ezeket nem tudjuk megnyerni magunknak, esélyünk sincs, hogy győzelemre vigyük ezt a felkelést! Csak ezeken keresztül fogjuk térdre kényszeríteni a Birodalmat, mert erre katonailag… semmi esélyünk.

380-381. oldal, 32. fejezet – Battlefront: Alkony század (Szukits, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · Hazram Namir
>!
Hippoforaccus

Ugyan kinek van szüksége légirobogókra, mikor van saját csillagrombolója?

412. oldal

>!
Saileach P

Miután befejezte az étkezőben lezajlott verekedésről szóló mesét, a kapitány megcsóválta a fejét, és gyunyorosan megjegyezte:
– Nem vághatod a képükbe, hogy halálra vannak ítélve. Ha valaha észhez térnek, elveszítem a munkámat.
– Zsoldos vagy? – kérdezte Namir.
– Valami olyasmi – dünnyögte a férfi.
– Nyilván te is szívesen képen vágtad volna némelyiket…
– Én nem harapom meg a kezet, ami enni ad – válaszolta nevetve a kapitány. – És nem szoktam belekezdeni olyan verekedésekbe, amiket nem nyerhetek meg.
– Én nyerhettem volna! – dörmögte Namir.
– Akkor csak nem próbálkoztál elég keményen – állapította meg a kapitány vigyorogva, majd ivott még egy kortyot és átadta az üveget.

184-185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Hazram Namir
>!
Saileach P

– Talrezan Négyes. Hope Állomás. Unroola Dawn – mondta és minden névnél csapott egyet az asztalra a tenyerével. – Mindegyik elveszett, mialatt kikísértük a flottát a Középső Gyűrűből. Amrashad tábornok halott. Még Skywalker parancsnok sem robbanthat fel minden hónapban egy Halálcsillagot!

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Halálcsillag · Luke Skywalker
>!
Saileach P

Hazram Namir közlegény épp a pricsén üldögélve szedte szét, tisztogatta meg, és rakta ismét össze a DLT-20A tipusú karabélyát, amikor befutottak a hírek az Alderaan sorsáról. Számára ez nem sokat jelentett, és csupán azért kapta föl a fejét, mert Veszett mindannyiukkal közölte a belső hírközlőn, hogy a bolygó a legszokatlanabb módon semmisült meg. Namir azonban úgy volt vele, hogy az elmúlt két hónapban – mióta csatlakozott az Alkony századhoz – már nem egy olyan fegyvert látott, amivel egész városokat el lehet pusztítani. Olyan fajokkal találkozott, amikről korábban még csak nem is hallott, és már a könyökén jött ki a rengeteg hátborzongató história a bolygók millióit magáénak követelő Galaktikus Birodalomról. Ha azt mondták volna neki, hogy ez a bolygó járulékos veszteség volt valami háborúban, azt is szemrebbenés nélkül elhitte volna.
Aznap este azonban a kantinban csupa komor arcot látott, és a bajtársai fojtott hangon fogadkoztak. Akármi is történt, az még számukra is új volt.

376. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alderaan · Hazram Namir
>!
Kiss_Melinda_Éva P

A fiatal harcost Doninnak hívták, bár a születésekor nem ezt a nevet kapta.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Star Wars: Battlefront sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Végjáték
John Scalzi: Vének háborúja
Jack Campbell: Vakmerő
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Joe Haldeman: Örök háború
Aaron Allston: Lidérc osztag
Dan Abnett: Titanicus
Ann Leckie: Mellékes háború
Robert Thurston: A klán törvénye
Robert A. Heinlein: Csillagközi invázió