A ​Birodalom vére (Star Wars: The Old Republic 1.) 30 csillagozás

Alexander Freed: A Birodalom vére

A Galaktikus Köztársaság és a Sith Birodalom évtizedeken keresztül háborúztak.

Több száz év elteltével a Sith-ek visszatértek a Galaxisba azzal a szándékkal, hogy szétzúzzák a Köztársaságot, amely valaha száműzetésbe kényszerítette őket. Az ifjú Teneb Kelnek ez az újabb háború az egyetlen esélye arra, hogy kiemelkedjen a szolgasorból, és bebizonyítsa rátermettségét a Sötét Tanácsnak. Csakhogy nem várt küldetést bíznak rá. Nem Jedikre kell vadásznia, hanem egy másik Sith-re, aki elárulta a Birodalmat – a császár tanítványára!

A Birodalom vérét az az Alexander Freed írta, aki részt vett a LucasArts és a BioWare online játékának, a StarWars: The Old Republic-nak megteremtésében is.

>!
Szukits, Szeged, 2012
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634972648 · Fordította: Szente Mihály · Illusztrálta: Dave Ross

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Ramonais
Alexander Freed: A Birodalom vére

Sokan negatív véleményeket adtak a könyvnek. Ez azért van, mert ez a könyv Inkább az SWTOR videojátékosok számára íródott, így aki nem is játszott még vele, vagy nem is tudj ahogy miről szól annak nem is tetszett volna a könyv, sőt meg se értette volna!
Nem most először olvastam Star Wars képregényt, így van mihez hasonlítanom. Szépen meglettek rajzolva és olyan pontosak, hogy szerintem nem is lehetett volna jobban megrajzolni. Szóval, amint belenéztem ez volt az egyik ok, amiért kikölcsönöztem.
Aztán az Old Republic történet alapján íródót, amiért muszáj volt kiolvasnom, hiszen én nagy SWTOR videojáték fan vagyok, így nagyon boldog voltam, amikor ismert szereplőket és helyszínekkel találkozhattam.
Jobban örültem volna, ha ez a képregény az SWTOR alap történetéről szólt volna. Kicsit nehezen olvasható volt, hisz nem csak Teneb Kel történetét mutatta be, ha nem a társáét, Féregét és a sith lány bajlódásait. És ez nem volt baj! Hisz sokkal érthetőbb volt így a történet.
Össze vissza ment és nem tudtad egyszerre feldolgozni a történteket, mert annyira pörgött és annyi információt akart szolgálni a könyv. De a végén minden érthetővé vált, ami jó volt.
Ez egy tipikus könyv/képregény egy sith tanulóról, aki gonosz, és jobb sith-é szeretne válni.
A vége eszméletlen jó lett, így majd várom a folytatását.

>!
elge76
Alexander Freed: A Birodalom vére

Teneb Kel, a sith tanonc új feladatot kap. Egy másik sith-et kell elkapnia, aki a császár személyes tanítványa volt, de elszökött előle, mert más tervei vannak. Teneb Kel a nyomába ered, de útja vége felé közeledve olyan titkok kerülnek felszínre, amelyek az ő hozzáállását is megváltoztatják.

Bevezető kötetnek nem volt rossz, bár elég soványka, éppen csak belekóstoltunk a történetbe.

A kiadás viszont roppant igényes, a színek szépek, helyesírási hibát nem találtam, a lapokon nem maradnak rajta az ujjlenyomatok.

>!
PAVideoStudio
Alexander Freed: A Birodalom vére

A kiadás minősége: wow. A történet egyszerűsége ellenére tetszett.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/MMec5KNG51M

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Dominik_Blasir 
Alexander Freed: A Birodalom vére

Mindenek előtt muszáj leszögezem, hogy eszméletlenül szépen néz ki a magyar kiadás. Gyönyörű nyomtatás, eltalált színek, igényes kivitelezés, részemről azonnal plusz pontokkal indult. Kár, hogy a beltartalom nem mutat ilyen minőséget.
Eredetileg ugye hetente megjelenő, internetes kiadvány volt, ezért a cselekmény és a karakterek bemutatása közel sem sikerült úgy, ahogy azt elvárhattuk volna. Töredezett az eseménysor, a logikai kapcsolódások nem egyértelműek, mintha kihagytak volna paneleket a kötetből. A szereplők személyiségének és motivációinak megismerése is csak nagyon kis százalékban sikerült, érezhető, hogy nem volt elég idő és lehetőség kidolgozni jellemüket.
A korszak és a sötét oldalra koncentráló történet hangulata persze biztosította a szórakozást, a látomások és gonosz lények világa érdekes perceket szerzett, de ennél jóval többet is ki lehetett volna hozni a cselekményből. Talán majd a következő kötetben a csodás vizuális megvalósítás mellé ügyesebben szerkesztett tartalom is párosul, bár már így sem fognak akkorát csalódni a képregényrajongók.
Bővebben az ekultúrán.

3 hozzászólás
>!
mcborzaska 
Alexander Freed: A Birodalom vére

Nekem ez nem tetszett. Szépen meg van rajzolva a történet, de hiányérzetem maradt sokszor. Mintha kimaradtak volna belőle dolgok. Egynek elment, de úgy érzem több SW képregényt nem veszek a kezembe, inkább maradok a sima regényeknél.

>!
Dave_Bowman
Alexander Freed: A Birodalom vére

Nagyon igényes kiadványról lévén szó, nincs szívem rosszabb értékelést adni, bár a sztorit igazából nem értem. De amúgy sincs lövésem a SW-TOR világához. Nagyon szép rajzok, keménykötés. Nem bánom, hogy megvettem.

>!
Molymacska P
Alexander Freed: A Birodalom vére

Star wars világot nem ismerem, de ez a képregény(ecske) nem tett sokat azért, hogy őrjöngve kapjak a Star wars könyvek és filmek után. Érdekes volt, jó, de semmi extra.

7 hozzászólás
>!
egy_ember
Alexander Freed: A Birodalom vére

Szép volt, igényes volt, de egy magamfajta kezdő padavannak, aki csak a StarWars alapokkal van tisztában, jóval több szövegre lett volna szüksége. Néha azt se tudtam, ki kivel van. De van egy olyan érzésem, hogy ők se.

>!
Kopaszkutya84
Alexander Freed: A Birodalom vére

Többen írták, hogy elég gyors a történet, nincsenek kibontva a karakterek, stb. Úgy gondolom egy képregénytől nem kell ilyen dolgokat elvárni, főleg annak tudatában, hogy ez egy hetente megjelenő webre szánt képregény volt eredetileg, amit a játék (SWTOR) egyik designer-e írt. Ennek fényében nem is vártam sokat én sem, mikor nekikezdtem, ezért nem is ért csalódás :) Kaptunk egy elég gyenge történetet, plusz néhány szereplőről pár apró információt. A rajzok nagyon szépek, a magyar kiadás gyönyörű, ott a helye a polcon.

>!
Maate
Alexander Freed: A Birodalom vére

Hát ez olyan, mintha mangát olvasnék és előtte nem néztem volna meg, hogy milyen sorrendbe jönnek a képkockák. Követhetetlen az egész, mintha ki is maradnának történetek, de úgy egyébként se tudom, hogy ez ki és mit csinál a másikkal, aki meg kicsoda és miért. Így értelmetlen középszerű rajzok egymásutánja.


Népszerű idézetek

>!
Ramonais

– Ha bárki bántja az Idegent, amíg bent vagyok, megöllek. Ha meghalok, kísérteni foglak!

19. oldal


A sorozat következő kötete

Star Wars: The Old Republic sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Újvilág: X-Men – Új mutánsok
Mark Millar: A Különítmény – Több mint ember
Henry Gilroy: Star Wars – A klónok támadása
Miles Lane: Star Wars – A Sithek bosszúja
Mark Verheiden: Lidérces utazás
René Laloux – Moebius: Az idő urai
Vlagyimir Afanazjevics Obrucsev – Zórád Ernő: Utazás Plutóniába
Nemere István – Haui József: A kupolaváros titka
Fazekas Attila: A bolygó neve: Halál / A halálosztó
Fábián Péter – Kozmajer Viktor – Molnár Dénes – Szűcs Gábor: Bloodlust 3. – Tisztességtelen ajánlat