Claude ​vidéken (Claude 4.) 31 csillagozás

Alex T. Smith: Claude vidéken

Egy szürke és unalmas nap után Claude úgy dönt, muszáj egy nagyot kalandoznia, ezért aztán felkerekedik legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és leruccan vidékre. Nem is sejtik micsoda izgalmak várnak rájuk Tehénlepény asszony tanyáján,ahol aznap éppen vásárt tartanak. Claude, a kicsi dundi kutya mulatságos kalandjai ezúttal sem fognak csalódást okozni sem a hűséges, sem az új olvasóknak.

Eredeti cím: Claude in the Country

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155220333 · Fordította: Totth Benedek · Illusztrálta: Alex T. Smith

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Imádom Claude-t!! Most éppen a vidéki kalandjait éltem át vele! Egy farmon segédkezik éppen, Tehénlepény asszonyságnak. A hasam fogtam, úgy nevettem a nevén. :)) Megfogja lasszóval a dühös bikát,lovagol. Izgalmas kalandokban van részük, természetesen Bolyhos Zokni urasággal. Jöhet a következő Claude.

Roni_olvas>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Bevallom, én azelőtt nem ismertem Claude-ot. Nem tudtam, hogy létezik egy pici, dundi kutya piros svájcisapkában, aki a barátjával, Bolyhos Zokni urasággal arra hivatott, hogy szórakoztassa a gyerekeket, velük együtt fedezze fel a világot és megszerettesse velük az olvasást… Sajnálom, hogy eddig kimaradt az életemből, mert bizony ez hiba volt. Claude története ugyanis rendkívül humoros, gyermekközpontú, tanulságos és stílusos.

3 hozzászólás
Futóhomok>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Ez egy zsibbasztó sorozat egyik darabja: kell ilyen, főleg a rajzok miatt, mert lehet rajtuk együtt röhögni a gyerekekkel, ugyanis a képeken pontosan lekövethetők az olyan marhaságok, hogy a kiskutya megfésüli a saját fülét. De hogy én ezt még egyszer nem olvasom fel, az biztos. Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy amikor felhangzik a kérdés az autóban, „mikor érünk már oda?”, na akkor lazán hátraszórom az olvasni tudóknak a Claude-füzeteket, szórakoztassák magukat önálló olvasással, mert arra ezek a kis kötetek pontosan jók.

szilvamag_>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

A könyv története és az illusztrációi még mindig szellemesek és eredetik, a képek tökéletesen együtt működnek a szöveggel és egyben ki is egészítik azt. Az új karakterek is nagyon jól sikerültek… szóval még mindig nagyon szeretjük Claude-ot.:)
http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2012/12/alex-t-smith-…

mézesmogyifelhő>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

A könyvtárban pakolászva egyszer csak kiválasztott magának Claude. Nagyon szellemes, jó kis történet, az illusztrációkba beleszerettem. Az előzményeket nem olvastam, de így is érthető volt. Ebben a történetben mindenki igazi személyiség!

Vacskamati78>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Claude történetei megunhatatlanok. Zseniálisan eredeti, és váratlan, pedig modern szuperhős kutyus ő is, mint Clifford, és jópajtás, mint Micsoda. Képi és nyelvi humora a gyerekeknek és gyermeklelkű szüleiknek is remek szórakozást ígér. Könyvről-könyvre egyre jobb. Azt hiszem, Bolyhos zokni uraság fun lettem… :D

patricia>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

A gyenge harmadik rész után Claude újra a régi, Bolyhos Zokni uraság pedig suttyóbb, mint eddig bármikor.

Marée_Noire>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Messze nem lesz a kedvencem, valamiért mégis mindig magához vonz. :D

berlin>!
Alex T. Smith: Claude vidéken

Össze-vissza haladunk a sorozat részei között, ez nagyon tetszett a gyerekeknek.


A sorozat következő kötete

Claude sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rudyard Kipling: Riki-tiki-tévi
J. R. R. Tolkien: Kürtő úr
Rudyard Kipling: Mesék
Dornbach Mária – Szász Elizabeth (szerk.): Tavirózsa kisasszony
Rudyard Kipling: Gyermekmesék
Rudyard Kipling: Az elefántkölyök
Rudyard Kipling: Gyermekmesék / Just So Stories for Little Children
Julia Donaldson: A Graffaló
Holly Webb: Mazsi elszökik
Julia Donaldson: Zog, a sárkány