A ​kisegér, aki elhozta a karácsonyt 9 csillagozás

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve.
Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez.
Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is.
Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor

Kedvencelte 1

Most olvassa 23

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Gönyörűszép kötet, a mese is aranyos, jók a kézműves ötletek és baromi jó békebeli hangulatok vannak benne. Minimálisat vontam csak le amiatt, hogy nekem megint egy kicsit sok volt az akció és kevesebb a lélek, de összességében azért nagyon helyes könyv.

>!
Hintafa P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Mit várhat az olvasó egy könyvtől, amit karácsonyig, huszonnégy napon át, minden egyes nap következetesen elővesz és önmegtartóztatást gyakorolva kibírja (elvileg), hogy csak naponta egyetlen fejezetnyit haladjon? Apránként kibomló, kitartó varázslatra számítok, amitől a karácsony öröme fényesebben ragyoghat bennünk. Nem kevés, de az ilyen jelentőségteljes ügyeket nem érdemes elaprózni.

December 24-e, este van. Olivér, a Fenyőgyöngy utcai játékboltos szülők fiacskája a Mikulásnak írt levelét dobja be épp a postaládába. Csak most volt rá ideje, mert zárásig segédkezett a szüleinek. Egy véletlen folytán a szél valahogy kisodorja a ládából a borítékot. Egerünk, Fülöp (igen, megtanult olvasni) rátalál és a címzett alapján arra is, hogy milyen jelentőségteljes üzenetet rejt. (Ha sejtené, hogy mennyire igaza lesz!)

Az egyes fejezetek között Smith minden napra ajánl barkácsötleteket, recepteket, vagy olyan egyszerű de kedves gesztusokra buzdít, amivel másoknak szerezhetünk örömet.

Nem fordul elő túl gyakran, ám annál kellemesebb, amikor egy remek illusztrátor nemcsak olyan gyönyörű látványt teremt, amikért teljes szívvel odáig lehet lenni, de a képekhez megálmodott történet is elragadóan bájos. A lapok tapintásra is jól érzékelhető különleges minősége is hozzáteszi az élményhez a maga jelentéktelennek tűnő, ám mégis fontos részletét.

Alex T. Smith magyarul eddig megjelent könyveihez képest Fülöp meséjében üdítő változás, hogy tele van meleg, fénytől ragyogó képekkel. Minden figurájában ott van az ünnep boldog pillanatainak előfutára. Smith arra is ügyelt, hogy szereplői saját, elkülönülő karakterrel is rendelkezzenek. A tisztaságmániás patkány, az elkényeztetett sznob házi macska figurájában megcsillan a szerző humora.

Bővebben:https://hintafa.blog.hu/2018/11/01/alex_t_smith_a_kiseg…

4 hozzászólás
>!
Sicc
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Jó kis karácsonyra készülős történet…bár én tuti nem bírtam volna ki, hogy a legtöbb fejezet után ne folytassam azonnal az olvasást…:)
Aranyosak a kézműves ötletek is, a legtöbb egyszerűen kivitelezhető, a sütés-főzéshez elkél a szülői segítség, de nem bonyolultak a receptek.
Az illusztrációk tündériek, megjön tőle a karácsonyi hangulat!

>!
Gabye
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Nagyon jó a történet, a napi bontásos elgondolás kimondottan jó ötlet és helyesek a DIY részek is, még ha egyik-másik igényel némi szülői támogatást is. Az illusztrációk pedig imádnivalóak. Igazán tökéletes karácsonyi hangolódás.


Népszerű idézetek

>!
blueisthenewpink SP

A FAGYÖNGY UTCAI JÁTÉKBOLT zsúfolt volt és zajos. Pontosan tizenkét perc múlva kellett volna bezárnia az ünnepekre, de az emberek még be-besurrantak az ajtón azt remélve, hogy találnak egy utolsó ajándékot a szeretteiknek, vagy azért, hogy tátott szájjal bámulják a polcokon szép rendben sorakozó temérdek vidám játékot, és megcsodálják a hatalmas babaházat a kirakatban.

8. oldal, Egy nagyon fontos küldetés (Manó Könyvek, 2018)

13 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: Bukfenc bajba jut
Mig Holder: Panov apó karácsonya
Peppa karácsonya
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Turbuly Lilla: Talált szív
Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó