A ​kisegér, aki elhozta a karácsonyt 51 csillagozás

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve.
Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez.
Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is.
Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor · Illusztrálta: Alex T. Smith
>!
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor

Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 104


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Gyönyörűszép kötet, a mese is aranyos, jók a kézműves ötletek és baromi jó békebeli hangulatok vannak benne. Minimálisat vontam csak le amiatt, hogy nekem megint egy kicsit sok volt az akció és kevesebb a lélek, de összességében azért nagyon helyes könyv.

5 hozzászólás
>!
Hintafa P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Mit várhat az olvasó egy könyvtől, amit karácsonyig, huszonnégy napon át, minden egyes nap következetesen elővesz és önmegtartóztatást gyakorolva kibírja (elvileg), hogy csak naponta egyetlen fejezetnyit haladjon? Apránként kibomló, kitartó varázslatra számítok, amitől a karácsony öröme fényesebben ragyoghat bennünk. Nem kevés, de az ilyen jelentőségteljes ügyeket nem érdemes elaprózni.

December 24-e, este van. Olivér, a Fenyőgyöngy utcai játékboltos szülők fiacskája a Mikulásnak írt levelét dobja be épp a postaládába. Csak most volt rá ideje, mert zárásig segédkezett a szüleinek. Egy véletlen folytán a szél valahogy kisodorja a ládából a borítékot. Egerünk, Fülöp (igen, megtanult olvasni) rátalál és a címzett alapján arra is, hogy milyen jelentőségteljes üzenetet rejt. (Ha sejtené, hogy mennyire igaza lesz!)

Az egyes fejezetek között Smith minden napra ajánl barkácsötleteket, recepteket, vagy olyan egyszerű de kedves gesztusokra buzdít, amivel másoknak szerezhetünk örömet.

Nem fordul elő túl gyakran, ám annál kellemesebb, amikor egy remek illusztrátor nemcsak olyan gyönyörű látványt teremt, amikért teljes szívvel odáig lehet lenni, de a képekhez megálmodott történet is elragadóan bájos. A lapok tapintásra is jól érzékelhető különleges minősége is hozzáteszi az élményhez a maga jelentéktelennek tűnő, ám mégis fontos részletét.

Alex T. Smith magyarul eddig megjelent könyveihez képest Fülöp meséjében üdítő változás, hogy tele van meleg, fénytől ragyogó képekkel. Minden figurájában ott van az ünnep boldog pillanatainak előfutára. Smith arra is ügyelt, hogy szereplői saját, elkülönülő karakterrel is rendelkezzenek. A tisztaságmániás patkány, az elkényeztetett sznob házi macska figurájában megcsillan a szerző humora.

Bővebben:https://hintafa.blog.hu/2018/11/01/alex_t_smith_a_kiseg…

4 hozzászólás
>!
ziara
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Közös megegyezéssel, Adél és én öt csillagot adunk. Nagyon jó ráhangolódás volt az ünnepekre. Persze mondanom se kell, hogy sajnos nem sikerült napról-napra olvasnunk, és a végén bele kellett húznunk, de ma olvastuk el a végét. Szívet melengető, csodaszépen illusztrált mese:)

>!
csucsorka P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Végre volt alkalmam napról napra (jó, néha megcsúszva, 10 napot egyben ledarálva) elolvasni ezt a csodát, és most már tudom, hogy nem csak kívül, belül is gyönyörű.

A meséket elválasztó kreatív ajándékötletek és receptek számomra mind illeszkedtek a könyv hangulatához, egyáltalán nem volt egy pillanatig sem olyan érzésem, mintha a bolondját járatnák velem és „csak felduzzasztottak volna dupla annyi oldalra egy semmitmondó mesekönyvet”.

Minden elismerésem azoknak a szülőknek, akik kibírják, hogy gyermekeiknek minden este csak egyet olvassanak fel belőle, engem megölt a kíváncsiság! :)

4 hozzászólás
>!
Sicc
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Jó kis karácsonyra készülős történet…bár én tuti nem bírtam volna ki, hogy a legtöbb fejezet után ne folytassam azonnal az olvasást…:)
Aranyosak a kézműves ötletek is, a legtöbb egyszerűen kivitelezhető, a sütés-főzéshez elkél a szülői segítség, de nem bonyolultak a receptek.
Az illusztrációk tündériek, megjön tőle a karácsonyi hangulat!

>!
K_A_Hikari
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Igyekszem december-karácsony környékére hagyni a karácsonyi történeteket, ilyenkor van hozzá igazán hangulatom is.
A kisegér története igazán aranyos, az illusztrációk is szépek, csak nekem karácsonyi történethez képest túlságosan akciódús volt. Kevesebb kalanddal is beértem volna.
A DIY ötletek nem rosszak, de én átugrottam mindet, nem nem adtak hozzá a sztorihoz.
Egy olvasást mindenképp megér.

>!
Sisyll
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Kicsit fura, hogy karácsony elmúlt, én meg még januárban ezzel kapcsolatos mesét olvasok, no de ha most érett be a könyvtári előjegyzés nincs mese, el kell olvasni. :)
Mondjuk én szeretek utóhangolódni, meg ilyenkor egy kicsit reménykedni, hogy év végén majd hasonló meghitt élmények várnak rám.
Fülöp kisegér tette is a dolgát ez ügyben. Ezen apró lény, akit hatalmas szívvel áldott meg az ég, hősies feladatot próbál végrehajtani, különböző hajmeresztő kalandokon keresztül. Ugyanis egy elkószált levelet kell kézbesítenie a Télapónak, hogy a levél feladója, Olivér se maradjon ajándék nélkül karácsony napján.
Az izgalmakat fokozza, hogy a szerző úgy szánta mindennap olvassunk el egy-egy fejezetet. (ezt én most a könyvtári kölcsönzés alkalmával nem tartottam be)
No de, hogy a folytatásig se maradjunk tétlenek, minden fejezet között van egy-egy karácsonyra hangolódó ötlet, amit érdemes megvalósítani. Legyen az dísz készítés házilag, egy finom süti megsütése, vagy egy ötletes karácsonyi képeslap. Mind csudajó móka.
Szóval ízig-vérig izgalmas kötetet tart a kezében az olvasó, mely tökéletesen segít az ünnepekre való hangolódásban. Az ötletek feldobnak, a történet megmelengeti a szíveket, az illuszrációk pedig elvarázsolnak, amiket egyébként maga az író készített. Külön dicséret illeti ezért, s azért is, hogy nem volt rest megosztani velünk Fülöp történetét.

Valószínűleg fogunk még találkozni, s abban bízom, akkor már lesz társaságom az újraolvasáshoz. :)

>!
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor · Illusztrálta: Alex T. Smith
>!
Judyt IP
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Nálam egyelőre ez a könyv 4,5 csillagot kap. És igazából azért, mert a történet számomra sokkal élvezhetőbb lett volna, ha nem lett volna elosztva 24 és fél napra. De azt hiszem el fogom még olvasni, és akkor már nem osztom el ilyen hosszú időre.

Viszont amit előnyére kell írjak:
♡ gyönyörűek az illusztrációk
♡ a történet nagyon cuki
♡ Fülöp egy igazi kis bajnok
♡ a kreatív ötletek is nagyon jók, én is el fogok készíteni belőlük párat

Szóval azt hiszem lesz ebből még 5 csillag, csak jussak haza Anyához megint, mert karácsonyra kapta tőlünk ajándékba a könyvet. :) :) :)

>!
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor
>!
dianna76 P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

A kiadás gyönyörüséges! Tetszett, hogy minden fejezetet követett egy ötlet a karácsonyi készülődést illetően. Azért egyik-másik nem a legegyszerűbben megvalósítható. Ami nekem rontott a történeten, az pont a szétszabdaltság volt, ami által ez egy ádventi mese lett. Mivel nagyon összefüggő volt a cselekményszál, zavart a másfél oldalankénti megszakítás, az egy napi eseménysorozat 25 napig tartó olvasása. Rá kellett jönnöm, hogy ádventi naptárként egy komplett meseregény nem élvezhető. Ezért mindenképpen igényel január-február környékén egy újraolvasást egyben. A másik dolog, amiért nem lett ötcsillagos, hogy a sok kalandban elvész az ünnepi varázs. Mindezek ellenére méltó helye van az itthoni gyermekkönyves polcon.

2019.12.04 Egyben olvasva már jobb volt, de még így sem öt csillagos.

>!
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor
3 hozzászólás
>!
IrodalMacska P
Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Fülöp, a kisegér fogja magát és elhatározza, hogy bármi áron eljut az Északi-sarkra, hogy kézbesítse Olivér, a szorgos kisfiú Mikulásnak írt, de a szélben elveszett levelét. Fülöpre kalandok és segítők sora vár, bátran kitart, mert nem akarja, hogy Olivérnek csalódnia kelljen és karácsonykor ne kapja meg az áhított ajándékot.
Aranyos mese volt, csodaszép illusztrációkkal, de a karácsonyi varázslat elmaradt. Ha viszont a szívemre teszem a kezem, akkor azt gondolom, hogy egy nap a saját gyermekemnek mesélve sokkal jobban megérint majd, mert a könyv tanulsága, a barkácsolós-sütögetős tippek, illetve az ajándékozásra, jótettekre vonatkozó tanácsok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kicsik játékosan tanuljanak a karácsony lényegéről, a szeretet erejéről.

>!
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035596 · Fordította: Schmiedl Gábor
5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
blueisthenewpink P

A FAGYÖNGY UTCAI JÁTÉKBOLT zsúfolt volt és zajos. Pontosan tizenkét perc múlva kellett volna bezárnia az ünnepekre, de az emberek még be-besurrantak az ajtón azt remélve, hogy találnak egy utolsó ajándékot a szeretteiknek, vagy azért, hogy tátott szájjal bámulják a polcokon szép rendben sorakozó temérdek vidám játékot, és megcsodálják a hatalmas babaházat a kirakatban.

8. oldal, Egy nagyon fontos küldetés (Manó Könyvek, 2018)

13 hozzászólás
>!
blueisthenewpink P

Végül vágj ki gyémánt alakot a sárga kartonlapból, és hajlítsd meg a közepén, ebből lesz a csőr.

57. oldal, Készíts pomponvörösbegyet (vagy más madarat)! (Manó Könyvek, 2018)

6 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: Cica a hóban
Harry Horse: Kisnyuszi karácsonya
Julia Donaldson: Bot Benő
C. Awdry: Thomas és a karácsonyfa
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Eve Tharlet: Jakab mester karácsonya
Móra Ferenc: A didergő király
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország